Premijer liga BiH - aktuelno

Threeplanetrees

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Threeplanetrees » 10 jul 2026, 12:37

Velež

FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda, suspenduje se stadion FK Velež ‘Rođeni’ na šest utakmica, predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić se kažnjava zabranom obavljanja funkcija u fudbalu u trajanju od dvije godine

Željezničar

Pitam se koliko košta posuđen novac od Saveza i da li je kredit od Saveza dugoročno zaista jeftiniji od klasičnog bankarskog kredita, te kome je u interesu da FK Željezničar bude dužnik centrima moći u Banjaluci i Mostaru?

slika
slika

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jul 2026, 12:39

BatistutA19 je napisao/la:
10 jul 2026, 12:06
Ja sam jucer vidio vala puno navijaca Veleza po gradu u dresovima salovima zastavama setaju ispijaju kafe uzivaju .Meni je to opcenito bezveze to skidanje, kradje, obiljezja bez obzira na navijacku skupinu.Isto tako mi bezveze doci u drugi grad se slikat pa objavljivat ono vidi nas ne smije nam niko nista i kurcit se sto svi rade .Samo i gostujuci navijaci se ne znaju pojedini ni ponasat u drugom gradu,budi normalan 90% nece te niko nigdje dirat..Pa u mnogim kaficima u Zenici kad su igrali Europu gazde su pustale pjesme navijacima i Sarajeva i Veleza
Treba ih poskidati, jer ce se poslije lagati i pricati kako im niko nista ne moze. Sjecam se na Grbavici neki manijaci du naredili da ih se ne dira, jer nas klub mora biti dobar domacin, a oni poslije pricali bajke kako su osvojili Grbavicu
Svaka cast nicaze jangeri samo skidajte, dok im ne ostanu samo one dvije maskote
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jul 2026, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 10 jul 2026, 12:46

Threeplanetrees je napisao/la:
10 jul 2026, 12:30
Ovaj Batistuta verzija zeničkog Nodija. Ne vadi podanik kitu Borca i Zrinjskog iz usta. Onda će za 20 dana drvlje i kamenje ns škutore kada ih pokradu prvo kolo :rol:
Eto vidjet cemo ,ja cu samo rec u prosloj sezoni je na kraju realna tabela tacno poredana po kvalitetu ,ako nije tako ti me demantuj.Koji klub je zavrsio na pogresnom mjestu ???
Ima gresaka niko to ne spori ,ali da je to presudno na kraju nije.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jul 2026, 12:47

10 jul 2026, 12:46
Eto vidjet cemo ,ja cu samo rec u prosloj sezoni je na kraju realna tabela tacno poredana po kvalitetu ,ako nije tako ti me demantuj.Koji klub je zavrsio na pogresnom mjestu ???
Ima gresaka niko to ne spori ,ali da je to presudno na kraju nije.
Ma nista nije realno, lopovluk od pocetka do kraja i to se ne smije zaboraviti. Nasa liga najkorumpiranija u Europi uz srbijansku
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jul 2026, 12:49, ukupno mijenjano 2 puta.
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 10 jul 2026, 12:47

NoDi80 je napisao/la:
10 jul 2026, 12:34
10 jul 2026, 12:30
Ovaj Batistuta verzija zeničkog Nodija. Ne vadi podanik kitu Borca i Zrinjskog iz usta. Onda će za 20 dana drvlje i kamenje ns škutore kada ih pokradu prvo kolo :rol:

Bola da nema nodija, ti bi se osusio kamenjaru, budi zahvalan sto te pišam svako malo
Kvalitetan prc od strane NoDi-ja, mora se priznati ! :thumbup:
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Threeplanetrees

Post Postao/la Threeplanetrees » 10 jul 2026, 12:47

Nodi pusti djecu neka se zabavljaju nego kako ti doživljavaš ovo zaduženje kod saveza? Po meni se ništa neće desiti jer se poništavaju svih 12 bodova i Zrinjskom i Borcu. Titula se neće odlučiti preko vašeg podaničkog kluba :urnebes:

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 10 jul 2026, 12:50

NoDi80 je napisao/la:
10 jul 2026, 12:39
10 jul 2026, 12:06
Ja sam jucer vidio vala puno navijaca Veleza po gradu u dresovima salovima zastavama setaju ispijaju kafe uzivaju .Meni je to opcenito bezveze to skidanje, kradje, obiljezja bez obzira na navijacku skupinu.Isto tako mi bezveze doci u drugi grad se slikat pa objavljivat ono vidi nas ne smije nam niko nista i kurcit se sto svi rade .Samo i gostujuci navijaci se ne znaju pojedini ni ponasat u drugom gradu,budi normalan 90% nece te niko nigdje dirat..Pa u mnogim kaficima u Zenici kad su igrali Europu gazde su pustale pjesme navijacima i Sarajeva i Veleza
Treba ih poskidati, jer ce se poslije lagati i pricati kako im niko nista ne moze. Sjecam se na Grbavici neki manijaci du naredili da ih se ne dira, jer nas klub mora biti dobar domacin, a oni poslije pricali bajke kako su osvojili Grbavicu
Svaka cast nicaze jangeri samo skidajte, dok im ne ostanu samo one dvije maskote
To vazi za sve navijace svugdje budi normalan nece te niko.nigdje dirat,to je to isto onog sarajliju eskurzija i ti dodjes u dresu Sarajeva u Zenicu.Nekom je svejedno a bgm nekom nije.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 10 jul 2026, 12:53

Ima mjesec do.prvenstva pojest cemo se ovde 😁😁i

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jul 2026, 12:56

Svi saucesnic od prvoh do zadnjeg na tabeli, svi sute za pare i ustupke. Zato ova sezona ako pocne sa lakrdijama gasim, **** to da trosim zivce za namjesten fudbal
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 10 jul 2026, 13:05

NoDi80 je napisao/la:
10 jul 2026, 12:56
Svi saucesnic od prvoh do zadnjeg na tabeli, svi sute za pare i ustupke. Zato ova sezona ako pocne sa lakrdijama gasim, **** to da trosim zivce za namjesten fudbal
Dobro uvijek ima onaj drugi NoDi ;)
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 jul 2026, 13:05

Opet prosijaci prose od saveza sad golemih 126 milja maraka
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 10 jul 2026, 13:10

Haman hatma dova
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

DoSmrtiOdani87
Kontakt:

Post Postao/la DoSmrtiOdani87 » 10 jul 2026, 13:11

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
10 jul 2026, 12:29
ObjektivnaSApublika je napisao/la:
10 jul 2026, 12:20
zenickicelik je napisao/la:
10 jul 2026, 12:05

I taj Evil Bunch simpatizeri nose jelde :D

Tabela posjeta iz prethodne sezone drugačije govori.
jeste li na utakmici koju ste predstavili kao kraj "borbe" duge 6godina napunili stadion :?:
Niste kompetentni da pričamo sa vama o posjeti.
Živio.
:lol:
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 10 jul 2026, 13:14

10 jul 2026, 05:12
Gleda sam obe utakmice priznajte jednom da nemate kvalitet za vise od treceg mjesta a ne krivit samo druge ,posjeta preslaba sramota 30% popunjen stadion pa mi u 1 ligi smo imali ovu posjetubali stvarno je sramota boris se god za Europu i nema 10 k . ,Sto se tice veleza preslabo bgm igra i sve ,posjeta ok daleko je ljudima mada i kod njih nije ta atmosfera ko nekad.
Sve u svemu svemu tuga i Sarajeva i Veleza mada jos nije gotovo ali ovo je zadnji rang euro fudbala moldavci i finci ,sta ce sa jacim i ako prodju..
Ne moze nista na silu u ligi i nekim teorijama zavjerama i glupim pricama samo oko sudije ,ovo mi dodje ko lud zbunjen normalan yebo taktiku fali nam igrac .
Opet ce Borac i Zrinjski u grupe a ovim plafon 2 kola ,daj boze i to 🇧🇦🇧🇦⚽️⚽️
Kao prvo bilo je više od 10k, ne puno, ali je bilo više. J.ebo te nevjerovatno koliko vas ima koji govorite da nije bilo više od 10k. Vi ste majke mi ćoravi ili ste pali sa druge planete, po prvi put vidjeli fudbalsku utakmicu, Koševo, tribine, itd.
Kao drugo shvatite već jednom da mi i vi, odnosno Sarajevo i Čelik nisu na istom nivou. Vama je igranje PREMIJER LIGE vrhunac, letite od radosti a da zaigrate Europu u svojim očima bili bi najjači na planeti. Sa nama je drugačije, nama samo igranje Europe ne predstavlja vrhunac kao vama i tu se nekad gubi ta masa, ta euforija. Kada dođete nekad u našu situaciju skontaš ćeš o čemu pričam. :)

Threeplanetrees

Post Postao/la Threeplanetrees » 10 jul 2026, 13:18

Nogometni savez Bosne i Hercegovine održao je sinoć sjednicu Izvršnog odbora.

Prema informacija Sportskih, na istoj sjednici Izvršnog odbora na dnevnom redu našla se i finansijska pomoć za FK Željezničar.

Kako doznajemo, članovi Izvršnog odbora izglasali su odluku kojom će Plavima će Savez na ime finansijske pomoći doznačiti 126.000 konvertibilnih maraka.

Inače, klub sa Grbavice nalazi se u velikim i kadrovskim i finansijskim problemima ovog ljeta. Nakon što je dobar dio igrača napustio ekipu, koja je prošlu sezonu završila s privremenim trenerskim dvojcem Adin Mulaosmanović i Dino Đurbuzović, sa pozcije predsjednika kluba povukao se i Sanin Mirvić, biznismen iz SAD-a. Mirvić se povukao, podsjećamo, nakon manje od 40 dana provedenih na toj pozciji.

Klub ima ogroman problem sa enormno visokim ugovorima nekolicine igrača koji su dovedeni u toku prošle sezone. I pitanje je kako će to riješiti.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 jul 2026, 13:29

10 jul 2026, 13:18
Nogometni savez Bosne i Hercegovine održao je sinoć sjednicu Izvršnog odbora.

Prema informacija Sportskih, na istoj sjednici Izvršnog odbora na dnevnom redu našla se i finansijska pomoć za FK Željezničar.

Kako doznajemo, članovi Izvršnog odbora izglasali su odluku kojom će Plavima će Savez na ime finansijske pomoći doznačiti 126.000 konvertibilnih maraka.

Inače, klub sa Grbavice nalazi se u velikim i kadrovskim i finansijskim problemima ovog ljeta. Nakon što je dobar dio igrača napustio ekipu, koja je prošlu sezonu završila s privremenim trenerskim dvojcem Adin Mulaosmanović i Dino Đurbuzović, sa pozcije predsjednika kluba povukao se i Sanin Mirvić, biznismen iz SAD-a. Mirvić se povukao, podsjećamo, nakon manje od 40 dana provedenih na toj pozciji.

Klub ima ogroman problem sa enormno visokim ugovorima nekolicine igrača koji su dovedeni u toku prošle sezone. I pitanje je kako će to riješiti.
Prodane duše ...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jul 2026, 13:31

Pa skoro svaki klub ima finansijskih problema, sto onda svima ne daju pare?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 10 jul 2026, 13:33

Borac vec ima 24 boda od mitomana i ozracenih

Threeplanetrees

Post Postao/la Threeplanetrees » 10 jul 2026, 13:35

DamirT je napisao/la:
10 jul 2026, 13:31
Pa skoro svaki klub ima finansijskih problema, sto onda svima ne daju pare?
Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred stogodišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi.

Hasić Šemsudin deveti maj 2023

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 10 jul 2026, 13:39

Bas je mucno gledati da ih pored toga sto ih u Mostaru svako malo maltretiraju, sada i u Zenici docekaju iste traume :crazy:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Dilajla1946, Fouzi1, Futbol, WeekendOffender i 24 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []