u rijetko kojem slucaju se ne slazem sa Banovanim,ali reci cu da je Svraka ubjedljivo moje veliko razocarenje,taj nema mozga u glavi ali nimalo...pratim ga od kadeta i juniora i sve do ovog trenutka...taj lik ako bude u Sibeniku zavrsio ja cu od srece da placem..trka mu je na nivou,ali gdje se igrac postaje od toga,pa takvih ima gdje god se okrenes...opet kad skontas da ga registruju i mjere mu trku,uvjeren sam da nije pretrcao vise od 5 km po tekmi sto je dosta lose u odnosu na one osrednje evropske ekipe...Svraka nema ali bas nista posebno...takva nam liga,kad je Amar prinudjen da ga cak i pohvali kao konstantnog,a on to i jeste,jer ima svoju redovnu trku i nazalost apsolutno nista vise...
Zao mi je Stanica iskreno jer je zrtvovan od strane Sefa,a ima najbolje mogucnosti na desnom ofanzivnom dijelu...nigdje veze je ono sto je pokazivao kad ga je gurao na lijevi defanzivni dio,totalna suprotnost...tipovao bih na Stanica ali ne mogu jer je dijete izgubljeno u svojim pozicijama koje su za njega neprirodne,bio bi jedan od opasnijih da je imao svoje mjesto,njegova motorika je odlicna,zna probiti,zna napraviti haos kada je ofanzivan desno...
Mirso Beslija je igrac koji je trebao imati najvise...u nogama on to ima,ali u ponasanju nema,kao ni u snazi...kada mi kazu da je to star igrac,meni se povraca,gdje to u evropi igrac koji ima 31 godinu pa za njega kazu da je star..ma smijesno...to su najbolje igracke godine...puna snagetreba da bude...to mi samo govori da Mirso nije bas najprofi,da igra onako iz gusta,da ga boli ona stvar...pa opet mi je vise dao od Visce,za koga se smatra da je talenat i koji bi trebao da ubija po svim pitanjima..
Zajko Zeba,nesumnjivi talenat,nase dijete,lik koji nije imao s kim da igra lopte...po meni pored Sehica najjaci...Zebi je nedostajalo saigraca...onih koji vole da igraju..nije imao nikoga,ni lijevo ni desno,a nije volio da doda Lazi...gurao je Mirsi,malo i Visci ali nije imao Savica,Culuma i te likove koji bi dali taj gas Zebi koji bi ga doveli do vrhunca...
Zato Sehic Ibrahim bi imao za mene glas...napredovao je puno...prosle sezone sam bio siguran da mi je dosta vise tog golmana,smijesno je bilo kako je branio,zahvaljujuci Bogicevicu i Mesicu on je primao malo golova...ove godine u situacijama gdje refleksno brani,on je broj 1 u drzavi,a popravio je i visoke lopte...prilicno konstantan,pogotovo u drugoj polusezoni,meni je dao utisak sigurnosti koja je bila potrebna za defanzivnu liniju!
Da se Bogicevic nije povrijedio i da je igrao gotovo sigurno bih dao njemu glas...to je stoper koji ima mozga,i koji mnogo vrijedi..nadam se da cu vec iduce sezone moci dati glas za njega.
Visca je moje veliko razocarenje...nema vise od jednog poteza i priznajem ima dobar sut...kunem se da sam malo spreman,taj mali me nikad ne bi prosao na terenu...volio bih da se oparimo za njega jer ima dobar CV pa da nam se opet vrati,jer kod nas moze igrati,uvjeren sam nigdje drugdje,daj Boze da grijesim...nadao sam se da ce napredovati kao sto je Sehic to uradio...evo necu vise,ostali su tu i tamo,svi ok i svi nisu ok,ali u biti zahvalan svima jer smo izganjali evropu...MArkovic je dobar,Culum odlican ali nekonstantan,Radovanovic ima najskolovaniji centarsut jos od Adzema i tog perioda,ali Visca mu je zatvarao put...ostali tu negdje!
Uglavnom,Stanic da nije zrtvovan,Bogicevic da nije povrijedjen i Sehic jer je napredovao...i Zeba majstor koji treba bolje saigrace!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !