@fczeljo
Apsolutno stoji tvoja konstatacija vezana za Zebu,nemam ja problem sa tim i u velikom se dijelu slazem s tobom po pitanju Zebinog angazmana.Po pitanju znanja Zeba po mom misljenju ima kvalitet za jacu ligu od ove..prema izjavama Amara,ako si gledao na izvoru kada ga je analizirao,ovaj kaze da Zeba trkacki nije nimalo inferioran,medjutim ocito je da je to igrac koji igra u jednom smjeru,nema defanzivu u sebi i to je nesto sto se ne moze sada popravljati,on je takav.Ko trci vise od koga na terenu zavisi od pozicije i od zadatka.Naravno da ocekujem da ce Svraka po svojoj poziciji i po zadatku jednostavno morati da pretrci mnogo vise nego Zeba ili neko drugi ko ima neki drugi zadatak i pokrivanje terena.E sada,kada Zeba kao igrac nema defanzivu u sebi,onda je njegov polozaj specifican,on to pokriva znanjem,ali da bi se tu istakao mora da ima saigrace koji mu smisleno pomazu i koji ce se potruditi i za njega...Jedan Denis Karic sa Bukijem u sredini,dvojica kamiondzija kako ih je Amar zvao,mogu da zamislim Zebu u toj kombinaciji,jer su ta dva lika radili za Dzelu,koji nije bio spic,ali je bio malo istureniji Zeba...isto je i Dzelo bio u varijanti jednosmjernog igraca.Dzelo u kombinaciji sa Culumom,Savicem,Svrakom hmmm,ne bi to bio Dzelo kojeg smo uzivali gledajuci...znaci saigraci,a nije ni Dzelo uspio vise od pola godine u drugoj ruskoj ligi...
Znaci ako Savic nema predaju u igri,ako Svraka nema predaju u igri a imaju obojica defanzivu,pa cak i ako Culum faulima mora pokrivati ovu dvojicu pomenutih,onda smo defanzivno i ok,ali u ulasku u ofanzivnu varijantu gdje igra Zeba,ovi to nisu u stanju popratiti.Zeba ima loptu u nogama,nerado je daje Lazi,rado je daje Besliji i Visci,ostalih nema jer su od iole bolje ekipe pokriveni,a to je lose jako,samim tim i Zeba nema prostora da napravi dribling,dupli pas sa nekim,da mu ovi drugi otvore prostor za sut po sredini.On onda uzme loptu i proba sam,a tu nije Ronaldinjo.Pa raja onda udari po njemu,a ne gledaju u isto vrijeme dok Zeba ima loptu kretanje drugih veznih igraca koje je apsolutno kriminalno,obrati paznju ubuduce i vidjeces.Onda ja zakljucujem da bi Zeba bolje funkcionisao sa boljim saigracima,bez obzira na sve njegove mane u trci.Da ima Karica Denisa pored sebe,sve bi bilo drugacije,nazalost ima Svraku i Savica.Ovo je samo moje misljenje,naravno,ne kazem da sam u pravu,to nikako.
Veliki pozdrav tebi.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !