Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 11:52

Istina je, 120 miliona vezano za dokapitalizaciju, sad nisam o detaljima citao, nesto kao do oktobra ce se to realizovati sve, nije odjednom ta ratifikacija, potrebno je par mjeseci + 70 miliona kredita od Exora, koji je odmah na raspolaganju...

E sad ako ne napravimo ekipu, necemo nikada...

Joj ovaj Lichsteiner je zvijer :roll: :lol: Prejak je fizicki, u defanzivi vrlo dobar, samo malo bolji da je naprijed...sve u svemu, bice pojacanje.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jun 2011, 11:56

sarajlija89 je napisao/la:Istina je, 120 miliona vezano za dokapitalizaciju, sad nisam o detaljima citao, nesto kao do oktobra ce se to realizovati sve, nije odjednom ta ratifikacija, potrebno je par mjeseci + 70 miliona kredita od Exora, koji je odmah na raspolaganju...

E sad ako ne napravimo ekipu, necemo nikada...

Joj ovaj Lichsteiner je zvijer :roll: :lol: Prejak je fizicki, u defanzivi vrlo dobar, samo malo bolji da je naprijed...sve u svemu, bice pojacanje.
Ma ija bi bio pojacanje poput Grygere i Motte ;) ,, al haj vidjet cemo kako ce se uklopiti... Nekako mi ipak tanko ovo ziegler-De Ceglie.. Neznam zasto ne probaju s Marcelom iz reala, ipak ce da sjedi na klupu ako dovedu Fabio Contretrao.

Kaze agent Amauria da bi trebo dobiti 3cu sansu u Juventusu :lol: :lol: :lol: ,, on ako ostane kod nas nema od nas nista,,, tako los i toliko platu ima,, :o
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 12:01

Ma svasta se pise :lol: :roll: Ali, Amauri nema sanse da ostane...pogotovo sto cemo novoga napadaca uzimati...nek ide u Juve Stabiu, sad su usli u serie B :mrgreen: 8-)

LIchsteiner ce biti pojacanje aBd...fascinira me njegova fizicka sprema, nesto slicno kao Bane Ivanovic za koga je Ancelotti rekao da je najspremniji fudbaler kojega je vodio 8-) njih dvojica su konstitucijom identicni....

Samo da se uklopi dobro...ima on odredjeni kvalitet.

Sto se lijevog beka tice, solidno smo pokriveni tu, pa i Bastos ako dođe moze uletiti po potrebi....

Steta sto smo Sebu pustili, nadao sam se da bi mogao ostati... :cry:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jun 2011, 12:07

sarajlija89 je napisao/la:Ma svasta se pise :lol: :roll: Ali, Amauri nema sanse da ostane...pogotovo sto cemo novoga napadaca uzimati...nek ide u Juve Stabiu, sad su usli u serie B :mrgreen: 8-)

LIchsteiner ce biti pojacanje aBd...fascinira me njegova fizicka sprema, nesto slicno kao Bane Ivanovic za koga je Ancelotti rekao da je najspremniji fudbaler kojega je vodio 8-) njih dvojica su konstitucijom identicni....

Samo da se uklopi dobro...ima on odredjeni kvalitet.

Sto se lijevog beka tice, solidno smo pokriveni tu, pa i Bastos ako dođe moze uletiti po potrebi....

Steta sto smo Sebu pustili, nadao sam se da bi mogao ostati... :cry:
Ma taj levat nikad nece u Serie B, "predobar " je on zato :lol: .. al ako je pametan mogo bi u Napoli samo da smanji platu. Al me zanima kako cemo se rijesiti ovog drugog levata sto je konstanto povrijedjen (Iaqinta). E da hoce koji turski klub da pokaze intres.....

Ma sto se tice Seba, neznam nije los al nisu ga dzabe 3 trenera stavljaji na klupu, znaci fali nesto. Mozda mu je i najbolje da igra ovako u manjem klubu gdije on moze da bude Zvijezda!..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jun 2011, 12:31

Ma samo nek odu, ako treba i besplatno...:D

Na PES-u prvo što uradim je da prodam Amauria...Nešto sam ga zamrzio....nikad mi nije bio drag :lol:

Lichtsteiner je odičan igrač, ja sam ubjeđen u to, on je veće pojačanje, nije prinova za razliku od Pazienze i Zieglera...

Bastos ako dođe, ja mislim da će on igrati lijevog beka...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 jun 2011, 13:09

ja kako citam ove neke vijesti, naravno nista to nije potvrdjeno, al kao 70 miliona Exor ce obezbijedit za ljeto, a u Oktobru jos 120 miliona za pokrivanje gubitka i za naredne godine, kao eto ispade oko 190 miliona Elkan je namjenio klubu, da je bogdom :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 jun 2011, 13:22

ove pare bi juveu dobro došle...a fantastično bi bilo kada bi stigao aguero, to bi bilo ono pravo osvježenje da gledamo opet onaj stari juve...dugo se o agueru prica pa vidjet cemo.....značajnih pojačanja će biti , to je sigurno, a iako u podmaklim godinama smatram da će i pirlo mnogo valjat juventusu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 jun 2011, 14:12

Ja sam nešto čitao da bi ovako moglo biti :)!

Znači 120 + 70 = 190

Od toga na dugovanja ide 40-tak miliona, znači ostaje 150 miliona.

Ti 150 miliona idu na tri godine, znači svaki naredni prelazni rok po 50 miliona! S tim ovdje treba dodati da ćemo naredni godina imati dodatne prihode od stadiona i aBd LP, jer to nije uračunato!

Znači za ovu sezonu bi imali 50 miliona + novac od prodaje igrača, ali ako zapne postoji mogućnost da se uzmu pare i od naredni prelazni rok :).

Sve u svegu ovi 50 miliona + prodaja igrača (tu se može izvući 30 miliona), još ako se proda Melo kako se pisalo to je znači dodatni 15-20 miliona. Po meni ovo je dobro.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

-HAR3-
Kontakt:

Post Postao/la -HAR3- » 23 jun 2011, 14:15

dragi juventini sve nam ide bolje i bolje jos kada nam sada dodju bastos licht i kun pa ima da scudetto osvojimo!
FORZA JUVE !!!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 jun 2011, 15:27

Golmani:

1. Buffon
2. Storari

Maninger

Odbrambeni:

1. Ziegler,
2. De Ceglie,
3. Barzagli,
4. Bonucci,
5. Chiellini,
6. Sorensen,
7. Lichtsteiner
8. Rolando

Grosso
Grygera
Motta
Hasan

Vezni:

1. Felipe Melo,
2. Pirlo,
3. Pazienza
4. Marchisio,
5. Ekdal,
6. Pires,
7. Krasic,
8. Pepe,
9. Bastos

Tiago,
Marrone,
Sissoko,
Martinez,

Napad:

1. Del Piero
2. Pasquato,
3. Toni
4. Matri,
5. Quagliarella
6. Aguero

Iaquinta,
Immobile,
Amauri,

Boldane prodati (nekima raskinuti ugovore), kao i neke igrače koji imaju polovične ugovore, a na koje se više ne računa, takodjer uzeti pare za njih, a za koje kontaju da imaju još potencijala vratiti nazad!

Kupiti ove podvučene, i mislim da bi ova ekipa bila dobra za nerednu sezonu, postaviti cilj LP i kup da se dogura što više, ne treba zacrtati Skudeto, jer bi to bio samo pritisak!

Za ova četiri igrača bi trebaklo platiti maksimalno 85 miliona, tako se i kreću cijene, ali može to Marotta i smanjiti, znači ništa ovdje nije ne moguće, samo treba pametno odraditi.

FC Ljuta Krajina

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 23 jun 2011, 19:50

Bianconeri1988 je napisao/la:Conte će imati bolje igrače neko što je imao Delneri, treba tek da se vidi kako to sve izgleda...Mislim da će protok lopte biti mnogo brži i baš zato je Pirlo doveden jer on jednim pasom može izbaciti čitavu protivničku odbranu...
čuj pirlo i brz protok lopte u istoj rečenici :lol:

i realno ova formacija 424 ne prolaz ni u paulisti kamoli seriji a. leo je probao 4-3-3 i sa milanom i sa interom pa znamo kako je to prošlo.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 jun 2011, 21:11

da se i na ovom forumu dotaknem kralja i cestitam mu rodjendan, auguri Zizou!!

[youtube][/youtube]

slika

Grazie Moggi za ovog majstora
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jun 2011, 22:16

Eh da nam je sad jedan ko Zidane...jel ko sta sazno vise od sadansjog sastanka?? Vidim nepise se nista o igracima :roll:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 jun 2011, 22:21

SoloJuve26 je napisao/la:Eh da nam je sad jedan ko Zidane...jel ko sta sazno vise od sadansjog sastanka?? Vidim nepise se nista o igracima :roll:
Uprava Juventusa odobrila dokapitalizaciju od 120 miliona. Odbor potvrio kratkoročni i dugoročni poslovni plan. Juventusu 70 miliona za mercato. Elkann najavljuje lijepu budućnost.

Danas je završio sastanak upravnog odbora Juventusa na kojem se odlučivalo o povećanju kapitala i prihvaćanju poslovnog plana u predstojećem razdoblju.

Kako bi podržao poslovni plan, upravni odbor je odlučio predložiti povećanje kapitala za 120 miliona eura, a izvanredna skupština dioničara bit će sazvana u 10 mjesecu zbog toga. Povećanje kapitala će se provoditi kroz izdavanje novih dionica koje će biti ponuđene dioničarima.

Povećanje kapitala je usmjereno na:
- financiranje novih investicija u prvu momčad i obnavljanje prve momčadi, te ulaganje u sektor mladih
- jačanje kapitala zajednice i postizanje financijske ravnoteže

Zatim, Exor je odlučio posuditi Juventusu oko 70 miliona eura do 12. mjeseca ove godine, kada bi klub trebao to vratiti. Najbitnije od svega je da će tih 70 miliona biti stavljeno na raspolaganje odmah te da će ih Juventus iskoristiti za ovaj prijelazni rok. Uz prodaju pojedinih igrača tako dolazimo do brojke od 100 miliona eura, te dolazimo do zaključka da para ima. Ostaje nam samo da vidimo kako će Marotta odraditi mercato.

Nedugo nakon sastanka oglasio se i predsjednik Exora, John Elkann:

"Juventus čeka lijepa budućnost. Plan koji je predstavljen je veoma ambiciozan i trebao bi vratiti Juventus u vrh svjetskog nogometa, tamo gdje Juventus pripada. Ovaj plan zahtijeva velika sredstva za izgradnju jake momčadi i ispunjenje važnih ciljeva, i mi ćemo ga podržati."

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 22:26

@solo Juve

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3595.html

kao sto smo i pisali danas...to je to...

@sissoko

Ma kontam bil' stavio za Ziketa :lol: ali...ja njemu nikako ne mogu "oprostiti" sto je samo Real spominjo, a Juve cesto zaboravljao. Tek je nesto u posljednje vrijeme promjenio pricu...

ali hajd...

Auguri Zizou...

edit:

vec je stavljeno ovo oko sastanka dok sam pisao :mrgreen:

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jun 2011, 22:45

Mene brine vise i vise sto prolaze dane a mi se nemozemo rijesiti ni jednog igraca..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 22:50

Ma tek je pocelo, rijesit cemo se...

Sky prenosi da cemo imati 75-80 miliona za mercato + prodaja igraca...

slika

Navijaci su za prodaju Mela jbg...i sam dijelim misljenje ako ce se Lass dovesti.

slika

Igracki kadar i stanje sa ugovorima...

Reducirat ce se to uz dolazak novih igraca..polako..pa nece ni iaquinta primjera radi, ici, dok ne dodje Aguero i tek tad ce skontat da ce q imat mjesto u ekipi i normalno da ce otic :lol:

Kako slikovito 8-) :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jun 2011, 23:02

baresi#6 je napisao/la: i realno ova formacija 424 ne prolaz ni u paulisti kamoli seriji a. leo je probao 4-3-3 i sa milanom i sa interom pa znamo kako je to prošlo.
Leo je racku od trenera, dok je Conte pokazao neki kvalitet uvođenjem Barija i Siene u Serie A,Leo nikad nije ni imao želju da bude trener, on je oduvijek želio da bude neki menađer ili sportski direktor,uostalom on je trenirao ekipe koje u tom trenutku nisu imali igrače za 4-3-3 formacije...Brazilski stil igre kod italijana nikad neće proći...

A Conteova formacija je na papiru 4-2-4, u praksi to sve izgleda drugačije...

Da se malo osvrnem i na ovih 70 miliona za transfere...

Vala ako od ovih igrača ne dovedemo Aguera ili Teveza ili Pastorea, onda smo stvarno prnuli u šišu :D :lol:

Dobro @sarajlija kaže, prvo treba dovesti igrače i kad ovi vide da će racku igrati, onda će oni svi otići, u posljednjih 15-tak dana prelaznog roka, svi će oni odletjeti...Slično je bilo prošle godine i sa Zebinom i Giovincom, Ekdalom... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jun 2011, 23:07

sarajlija89 je napisao/la:Ma tek je pocelo, rijesit cemo se...

Sky prenosi da cemo imati 75-80 miliona za mercato + prodaja igraca...

slika

Navijaci su za prodaju Mela jbg...i sam dijelim misljenje ako ce se Lass dovesti.

slika

Igracki kadar i stanje sa ugovorima...

Reducirat ce se to uz dolazak novih igraca..polako..pa nece ni iaquinta primjera radi, ici, dok ne dodje Aguero i tek tad ce skontat da ce q imat mjesto u ekipi i normalno da ce otic :lol:

Kako slikovito 8-) :mrgreen:
To znaci da ide Melo, pogotovo nakon oni izjava.. imam neki feeling da cemo na kraju dovesti Inler.. Napoli se koncetrira na Vidal tako da su ga i oni napustili. Volio bi stvarno da dovedu L.Diaru kao zamjenu za Melo..

Zar nije trebo Bastos podpisati ove sedmice il nesto?

Vidim da Buffonov ugovor izlazi iduce god :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2011, 23:10

Bice i Bastos zavrsen...valja cekati.

Pozzo izjavio da Inler ide samo u Napoli ili ostaje, a Juve se cak spominje za Vidala hahah. :roll:

Najnovija vijest je da se nasi ljudi trebaju sastati sa Sanchezovim agentom hahahah :roll: :mrgreen: ma ne treba ovo ni pratit vise. Nema igraca s kojim nas ne povezuju...

Meni je najveca zelja Lass ;) pored toga napadaca, a tu sam za Kuna ili Vucinica...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.