@LBJ MVP ti fkt veze nemas o nogometu.
Prvo bacas bombe pises nesta o Aguerru da je covjek precjenjen ? Covjek vrijedi 45 miliona i precjenjen je ? Momak guta vec 3-4 sezone Primerom,ima nevjerovatan potencijal,90% vodecih klubova ga zeli.Fantastican igrac prije svega !
Precjenjeno je ono nesto kao Kerol.
Forlan najkompletniji kao i Ronaldo
Mora da se salis ? Taj covjek u niti jednom jacem klubu nikada nebi uspio niti je uspio.Njegov najveci domet je Patetico i Villareal.
Precjenjeni fudbaleri su igraci poput :Neymara,Pastorea,Babela itd Za prva dva trazi se po 50 miliona a dokazali su se malo vise od mene.Ovaj treci je pukom nesrecom invalid.
Podjenjeni igraci su :Lucas,Busquets,Pedro,Khedira,Carrick,Soldado itd
Ova prica o Messiju ti je zasita rigorozno glupa.Navedi mi jedan jedini razlog sto Messi ne moze u istu recenicu sa Pleleom,Zidaneon,Alexom,Maradonom i Debelim i ostalim???
Mozda zato sto nije zavrsio karijeru ili ?
Druze Messi traje vec 5-6 godina na ovom ili gotovo na ovom istom nivou.E ti meni reci ko je trajo na ovom nivou od nabrojanih 5 godina ? Niko ! Razlog : Niko nije dosegao ovaj nivo.
Reci da je Ronaldo kompletniji
IGRAC od Messija moze reci samo neznalica.Kad kazemo IGRAC ne mislimo da je visociji,ljepsi i da se vise kvarca.
Mislimo na sposobnosti koje on demonstrira na terenu.
Kad kazes ima bolji sut moras mi dati dokaz.A dokaza nemozes imati jer Ronaldo je covjek koji opuca 10 puta vise u sezoni od Messija a dadne manje golova.Da mu je snaznji sut JESTE,zar je to mjerilo kvaliteta suta ? Koliko mu je sut precizan ? Koliko se dobro namjesta i bira trenutak kada osutati ? Mnogo mnogo slabije od Messija.
Brzi ? Vjerovatno jeste na 100 metara , zar je to bitno ? Da li se rodilo ljudsko bice koje pri velikoj brzini promjeni pravac a da se nastavi kretati u gotovo istom ritmu sa loptom , uz to kontrola lopte je prakticno perfektna.Mislim da nije.Tu je i Maradona level ispod Messija.Ocito bi po tvojoj logici trebalo Bolta gurati u fudbal jer je covjek fizicki kao stroj.Naucis ga nabit loptu i eto ga najbolji

Ronaldo je prodoran , ali sta je onda Messi ?Covjek koji povuce loptu sa centra i povalja pola ekipe.Mozeli ko sa ove liste to ? Jedino Maradona.
Snaga ? Kako Ronaldo koristi svoju snagu ? Tako sto pada ko pokosen nakon svakog duela ? Ne vidim tu snagu.Snaga je Zlatan itd.
Messi je i previse snazan na nogama da bi bilo realno.Momak koji prima toliko udaraca a pada i premalo.
Tehnika ? Tu zaista nije potrebno ulaziti u dublju analizu.Messi je zasigurno najbolji tehnicar sto je vidjelo covjecanstvo.Kad ti se lopta ljepi za noge a li kao Janica ides u slalom dovoljan je pokazatelj kakvu kontrolu i tehniku imas.One cirkus fazone kad sam se bi lomis kicmu vjerovatno je Quaresma najbolej radio tako da to mi molim te ne argumentiraj jer to je dio neke Cirkus tacke.
Skok igra.Sta ocekujes od momka koji je visok 169 cm.Da nadskoci Vidica ? Momak ima zavidnu tehniku i osjecaj glavom.Ima fantastican odraz,ali zar mu je potrena takva igra ? Dovoljno je glavom golova dao i koljenima i prsima pa cak i rukom da mu je bitno hocel dati go glavom ili nogom.Ronadlo je odlican u skok igri,urijetko daje golove ali je odlican.
Vjerovatno je aradona sa svojih 164 cm bio nevejrovatan u tom segmentu kao i Alex,Zidane i ostali.NI EL Fenomeno nije briljirao u tom segmentu.
Pass igra ? Pa ima li igrac koji vise sansi stvara na svijetu za svoje saigrace od Messija ? Evo frisak podatak 26 assistencija ove godine.Argentina na Copa Americi dala mislim 4 gola Messi imao 3 asistencije.Uz to imao jos jedno 6-7 lopti koje su morale biti golovi,ali ko te pita kad igrac sa tokmacima.
Momak je nevjerovatno podredzen timu i prvenstveno igra za tim a poslije za sebe.Igra iz ljubavi prema fudbalu kao i iz ljubavi prema Barceloni i Argentini.
On je obican djecak koji voli ovu igru a ova igra se prati radi ovakvih kakav je on.
Zar je tako tesko prevaliti i reci da je momak u KOnkurenciji sa njima ? Niko nije naveo da je najbolji svih vremena,ja volim reci NIJE JOS.
Bit ce zasigurno jer ovo je nivo igre i standard koji samo on moze srusiti.
Poredit ga sa Ronaldom ne mozes.Ronadlo je fantastican igrac,moderan, proto tip Messija.
Ali Messi je ono sto ljudi vole vidjeti.Drugaciji od svih ostalih.Uradice nesto na terenu cime ce iznenaditi i sebe,a kamoli ostatak svijeta.Jedinstven je poput Ronalda9,Zidanea,Maradone itd.
Rezultati sa Argentinom ?
Pa Pobogu momku je 24 godine.Uspori.On je najmanji krivac za lose rezultate.Najveci krivci su "strucnjaci"koji previse podredzuju igru samom Messiju.Pa momak je u isto vrijeme CMF(kreativac),Krilo i napadac.Nekada izgleda kao Coperfield ali ipak nije.
Uz bolje organizovanu ekipu Argentina na celu sa njim moze harati svjetom.Imati takvom dragulja a ne znati iskoristiti potencijal je jako apsurdno.Medjutim ima on vremena da i tu podigne trofej.Mlad je i pred njim je mnogo toga jos.Trajat moze od danas do sutra,i da danas okonca karijeru opet ce biti jedan od najvecih....
Samo te molim ne navodi mi Iniestu i Xavija.To su fenomenalni igraci,ali igraci koje Messi cini jos boljima.
Svaki igrac je imao potporu tima jer svi oni ovise o ekipi.Ovo je igra 11 na 11 a ne 1vs 1....
Pa vrati se u proslost i sjeti se sta bi Zidane bio da nije imao godinama Makelelea iza sebe.Covjeka koji je prakticno trcao za njega.Covjeka koji mu nije dozvoljavao daboravi na svojoj polovini.Da nije bilo Makelelea vjerovatno ni u pola ne bi bio Zidane kao sto je bio.Nastranu sto je majstor i ostalo.Imao je radnika iza sebe koji je sve prljavo i tesko radio umjesto njega.Gurao ga je naprijed i zato je cesto i bio strelac.
btw: Tema je u sranju,kad covjek procita da su Messi,Ronaldo,Fabregas,Ronney itd precjenjeni igraci dovoljno je.
Stranger in the night. SIDA in the morning!