Bojao sam se produžetaka
Prvi strateg tima tima s Koševa, Mehmed Janjoš, niie krio oduševljenje ni nakon (ne)prespavane noći poslije historijskog uspjeha Sarajeva, plasmana u doigravanje za ulazak u Euroligu. Kaže da je tačno znao kako će biti teška utakmica protiv Helsingborga. - Očekivao sam sve, pa čak i onakvu dramu. Nisam se baš naspavao poslije meča. Prezadovoljan sam i još uvijek pod velikim dojmom meča. Ovo je bila pobjeda igrača i navijača - kaže Janjoš. Na pitanje da li ga je meč protiv Helsingborga možda podsjetio na neki sličan koji je on odigrao dok je nosio bordo dres, Janjoš kaže kako ne voli da povlači paralele između mečeva, jer su to dva totalno različita vremena i svijeta.
Janjoš pobjedu Sarajeva smatra trijumfom kolektivnog duha koji krasi njegov tim.
- Želja naših igrača da pobijede, nakon rano primljenog, nije se umanjila ni u jednom trenutku. Rani gol nas je šokirao, a oni su, dok je taj šok trajao, napravili još nekoliko zicera. Međutim, Alaim je branio sjajno, a mi smo se brzo brzo oslobodili pritiska i napali ih svom snagom. Nakon što smo zabili drugi gol samo sam molio Boga da zabijemo i drugi da ne bude produžetaka, jer sam se bojao da moji neće imati više snage.
Trener Sarajeva nakon utakmice primio nevjerovatno velik broj poziva i poruka na svoj mobitel. -
Imao sam oko 360 poziva i primio oko 700 poruka. Ne znam koji bi grad prije pohvalio. Čestitali su prijatelji, bivši suigrači, kolege.... iz cijele Bosne!
Poslije pobjede, Janjoš nije otišao u neki pretjerano slavio.
- Otišao sam pravo kući svojoj Vesni i djeci kako bi se odmorio i u miru rezimirao utakmicu. Naredna prepreka Sarajeva u doigravanju je rumunski Kluž.
- Paklena ekipa. Prošle godine su igrali u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su pobijedili Romu, zatim igrali neriješeno s Čelzijem... Da sam mogao birati ne bi njih nikad odabrao jer nisu nimalo atraktivni.
Modriča, kod koje Sarajevo nije pristala na odgodu susreta Premijer lige.
- Trebali su izaći u susret i ispali su nekorektni po tom pitanju, ali nema veze, šta je tu je - kazao je Mehmed Janjoš još jednom pohvalivši svoju ekipu i navijače koji su ih bodrili cijelim tokom meča.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"