RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 01 dec 2011, 10:12

vm22 je napisao/la:Tužna godišnjica

Jedanaest godina od odlaska Jole Muse, gorostasa od čovjeka

Danas, jedanaest godina kasnije, sjećajući se velikog čovjeka,ljudine kakav se rijetko rađa, šta drugo reći, osim: Hvala ti, Jole za sve što si dao Mostaru, Veležu, mostarskoj raji. Hvala za tvoj široki i iskreni osmijeh, hvala za dobrotu koju si pokazivao prema svim ljudima.
Počivaj u miru i tišini mostarske zemlje, koju si toliko volio.

slika
bukvalno gorostas od čovjeka

jedan od rijetkih i da Bog da da se opet rodi jedan ravan Joli(daj Bože)

redovno svratim na Jolin grob, kad god sam na Sutini
bio je i ostao dosljedan svome velikom liku do zadnjeg dana....
tvoje ime vjećno će ostati upisano velikim slovima u istoriju našeg voljenog kluba....
laka da ti je naša mostarska zemlja, dragi Jole....
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 01 dec 2011, 11:05

Evo prilike za upravu, da Vladavica dovede na posudbu.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 dec 2011, 16:52

ma sve će to narod pozlatiti :lol: :lol: :lol:

nego ima li novih aktivnosti u klubu, radi li se šta?

kada se mogu očekivati prve informacije?

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 01 dec 2011, 19:23

Istice ugovor Demicu i Zolju , tacno ne mogu da vjerujem :S
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 01 dec 2011, 19:38

Adin_BiH je napisao/la:Istice ugovor Demicu i Zolju , tacno ne mogu da vjerujem :S
nadam se da ce produzit :? velika steta bi bila da ih izgubimo

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 dec 2011, 19:40

Dobar napadač treba,dobar centarfor.
Sa Mrkvom sam se odgojio,drag mi je momak...ali realnost je da može tek povremeno ulaziti u igru...nakon 70' minute.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 01 dec 2011, 19:55

Napustili su vas Bajro Spahic i Dzenan Durakovic.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 01 dec 2011, 20:37

Odlazak Zolja i Demica bio bio pravo los za Velez. Moraju produziti ugovor.
aS_Roma je napisao/la:Napustili su vas Bajro Spahic i Dzenan Durakovic.
A ove dvojice mi nije zao sekunde. Spahic je trom i spor igrac koji je na srecu dao par bitnih golova. Kao osoba se cini OK i znam za ozlijedu njegovu, ali nije vrijedan para.

Durakovic je talenat koji ima kraljevski kompleks i dug jezik. Ove sezone me nije nijednom oduševio dok je igrao, ali sam uvijek vjerovao da u njemu ima talenta.

Treba nam klasican napadac pod hitno.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 dec 2011, 20:46

Analic je napisao/la:Odlazak Zolja i Demica bio bio pravo los za Velez. Moraju produziti ugovor.
aS_Roma je napisao/la:Napustili su vas Bajro Spahic i Dzenan Durakovic.
A ove dvojice mi nije zao sekunde. Spahic je trom i spor igrac koji je na srecu dao par bitnih golova. Kao osoba se cini OK i znam za ozlijedu njegovu, ali nije vrijedan para.

Durakovic je talenat koji ima kraljevski kompleks i dug jezik. Ove sezone me nije nijednom oduševio dok je igrao, ali sam uvijek vjerovao da u njemu ima talenta.

Treba nam klasican napadac pod hitno.
Demic, bilo bi mi drago da ostane ali nebi plakao ako ode jer prica vec odavno da zeli da ide iz Veleza - nadam se da to nece ispasti tako.

Zolj, njega bi mi bilo jako zao da ode.

A Spahica i Durakovica mi nije zao. Spahica jer je los a Durakovica jer se ne ponasa kako treba i stvara pritisak u klubu.

Prethodnih godina smo UVIJEK imali probleme na zimskoj pauzi jer 7-10 igraca je trebalo da ode - ove sezone izgleda 2 otpustena, uz to Stokic i jos par njih sto ce sigurno ici, a i ne trebaju nam... znaci samo 2-3 standardna igraca su u opasnosti da odu - naspram 7-10 ko sto je bio slucaj u posljednje 2-3 godine.

Napredak je vidljiv.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 dec 2011, 20:50

Otisao Durakovic , Sada ce i Demic .. ma ljepota al naci ce nam neki mendzercic igrace nove barem na 6 mjeseci .. :lol: :lol: stabilizacija prava :oops:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 dec 2011, 20:55

Meni nije nikoga zao, jesam li pokvaren? :lol:

Kaze na dedari protiv Slobode, "Mirza, i Berluskoni je otisao, sta ti cekas vise" :lol: :lol:
Support Velez, It's logical! ★

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 02 dec 2011, 05:57

jesu mi neki igraci u pm....nek svi odu, sastavit ces bolju ekipu u starom gradu :D

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 02 dec 2011, 11:09

E ovako, imam pitanje za MostaracVelezovac? Po cemu Durakovic je narusavao atmosferu u klubu?
Jel ima sve redovno? Jel pije i pusi ko Okic, Hasanovic,Kajtaz,Lakicevic itd itd? Jel se drogira i smrce ko Kajtaz? Jel se tako kvari disciplina? Jel se ikad pobio i s kim na treningu kao sto se bio Kadric sa Kazazicem, jel udario ikad ikoga kao sto je Ivetic Balalica?... NIJE NIKAD! Nije nikad ni ostao preko 10 sati u gradu moj majstore... Najbolji je uzor maloj djeci kako treba da se ponasa jedan sportista. Milion puta sam ga vidio za vrijeme sezone u sjevernom logoru , trci , dodatno radi i cak i cujem onda komentare one djece i ljudi : pa nije ni cudo sto je najspremniji u ekipi...
Drugo pitanje je upuceno Analicu? Ko te onda ove sezone odusevio ako nije Durakovic, ove sezone nam je bio najbolji igrac! Protiv Celika on okrene utakmicu svojim ulaskom, protiv Slavije najjaci na terenu, protiv Sarajeva najbolji... I nigdje te nije odusevio??? Majstore onda fino svake subote ostani kuci gledaj Arsenala i Gervinha kako igra a ne Durakovica... I imam za sve vas pitanje? Jel znate vi sta je Durakovic uradio pa je izbacen... Momka znam extra... 10 dana je plakao, nije mogao sebi doci zbog toga sto je otjeran, ali plakao je samo zato sto se to desilo u Velezu u klubu koji najvise voli... Durakovic je sklonjen jer je zasluzeno kao i Lakicevic izborio mjesto te tako izbacio Okica i Rovcanina iz startne postave sto naravno ne odgovara menadzerskim talovima Sedina Tanovica... Dzanu je poslije utakmice sa Zeljom napao Velagic zato sto je pognuo glavu u svlacionici, i ovaj ga je napadao i govorio mu svasta i Dzanu mu rekao, a to mi je potvrdilo jos 5 igraca : Jesam li uvijek ja kriv? I Mirza sutradan napise suspenziju u klub da zbog crvenog kartona protiv Sirokog i odgovaranja na kapitenu zeli suspendovati Durakovica, uprava je to odbila jer takva suspenzija nema smisla, i onda je Varesanovic postavio ultimatum : Ili Djano ili ja?

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 02 dec 2011, 11:31

pepe_signori je napisao/la:E ovako, imam pitanje za MostaracVelezovac? Po cemu Durakovic je narusavao atmosferu u klubu?
Jel ima sve redovno? Jel pije i pusi ko Okic, Hasanovic,Kajtaz,Lakicevic itd itd? Jel se drogira i smrce ko Kajtaz? Jel se tako kvari disciplina? Jel se ikad pobio i s kim na treningu kao sto se bio Kadric sa Kazazicem, jel udario ikad ikoga kao sto je Ivetic Balalica?... NIJE NIKAD! Nije nikad ni ostao preko 10 sati u gradu moj majstore... Najbolji je uzor maloj djeci kako treba da se ponasa jedan sportista. Milion puta sam ga vidio za vrijeme sezone u sjevernom logoru , trci , dodatno radi i cak i cujem onda komentare one djece i ljudi : pa nije ni cudo sto je najspremniji u ekipi...
Drugo pitanje je upuceno Analicu? Ko te onda ove sezone odusevio ako nije Durakovic, ove sezone nam je bio najbolji igrac! Protiv Celika on okrene utakmicu svojim ulaskom, protiv Slavije najjaci na terenu, protiv Sarajeva najbolji... I nigdje te nije odusevio??? Majstore onda fino svake subote ostani kuci gledaj Arsenala i Gervinha kako igra a ne Durakovica... I imam za sve vas pitanje? Jel znate vi sta je Durakovic uradio pa je izbacen... Momka znam extra... 10 dana je plakao, nije mogao sebi doci zbog toga sto je otjeran, ali plakao je samo zato sto se to desilo u Velezu u klubu koji najvise voli... Durakovic je sklonjen jer je zasluzeno kao i Lakicevic izborio mjesto te tako izbacio Okica i Rovcanina iz startne postave sto naravno ne odgovara menadzerskim talovima Sedina Tanovica... Dzanu je poslije utakmice sa Zeljom napao Velagic zato sto je pognuo glavu u svlacionici, i ovaj ga je napadao i govorio mu svasta i Dzanu mu rekao, a to mi je potvrdilo jos 5 igraca : Jesam li uvijek ja kriv? I Mirza sutradan napise suspenziju u klub da zbog crvenog kartona protiv Sirokog i odgovaranja na kapitenu zeli suspendovati Durakovica, uprava je to odbila jer takva suspenzija nema smisla, i onda je Varesanovic postavio ultimatum : Ili Djano ili ja?
citam i bas me dirnulo to sto si napisao za jednog od najvecih velezovih talenata u skorije vrijeme.samo mogu reci da ce velez zazaliti vise za njim nego on za velezom mislim da momak moze igrati u svim ekipama premijer lige ako ne i dalje.eto nek dode u zvijezdu mi cemo ga znati cijeniti :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 dec 2011, 11:40

Mont0 je napisao/la:Meni nije nikoga zao, jesam li pokvaren? :lol:

Kaze na dedari protiv Slobode, "Mirza, i Berluskoni je otisao, sta ti cekas vise" :lol: :lol:
HAHAHA! Jeste i ja sam bio tu blizu i cuo sam ! :lol: :lol:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 02 dec 2011, 11:43

Sta mislite kojeg bi napadaca mogli dovesti, a da nije igrao u kupu :S

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 dec 2011, 11:53

pepe_signori je napisao/la:E ovako, imam pitanje za MostaracVelezovac? Po cemu Durakovic je narusavao atmosferu u klubu?
Ovo je pravi komentar cijele situacije.

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 02 dec 2011, 12:07

Velez ima fantasticnog centarfora Brkovica. Velez treba da pojaca odbranu i vezni red.
Ljudi nisu svjesni koliko mali Brkovic zna sa loptom. Uvijek ga guraju na krilne napadace a klasicni je centarfor.
Igrao je prvi put protiv Zrinjskog kao centarfor i dao go u 25. sekundi utakmice.
Daleko je najbolji tehnicar u Velezu. Njemu fali pravi srednji igrac koji ne komplikuje nego koji iz prve zna da salje lopte gdje treba.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 dec 2011, 13:14

@pepe_signori
Svaka cast za post. Inace nisam pobornik po svaku cijenu gurati domace ali ovo sto se radi Durakovicu je zlocin i slika i prilika danasnjeg Veleza. Dodje netko iz PM i izbaci igraca cija cijela porodica godinama zivi za Velez a mali antiprototip Balkanca sa svojim odnosom prema igri. Taj potez me je totalno ohladio od Veleza na veoma dugi rok , i svakoga ce tko ispravno razmislja !!!! Pa nek se pitaju sto ima 300 ljudi na utakmici i sto im je odziv na akcije los ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 02 dec 2011, 22:06

ovde ispada prepiranje ovih koji su na strani durakovica te ovih koji su protiv?

ja koliko vidim gubimo mi svi u ovom prepiranju te se toplo nadam da tanović progleda malo i povuće neke pametne poteze u ovom zimskom periodu... prvenstven potez bi mu trebao biti kako da vrati rastjeranu publiku kao i sam RA na utakmice Veleža... ovako katastrofalno interesovanje za klubom za kojeg gorimo svi, ne vjerujem da sam ikada doživio...

tana "direktore" razbij tu letargiju i slinavost u sebi, zasući rukave, uzbudljivo proljeće nam slijedi...
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []