RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 maj 2012, 16:20

Cuo sam da ce biti radova ovo ljeto ali neznam tacno sta ce biti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 16 maj 2012, 16:50

Adin_BiH je napisao/la:Joj astra mogu biti dvije solucije ko si , ili neko ko po fb cita statuse i objave igraca , ili neko ko sjedi na kafama i slusa te price , jer po svim segmentima nesto je od to dvoje .

Dalje , dize se hajka oko Durakovica , da me pogresno ne razumijete ne dizem ga u nebesa i po meni Velez ima 2-3 kvalitetnija igraca od njega , ali on je igrac koji je gorio svaku minutu , i to je nazalost imalo drugu stranu , veliki broj kartona , ali nista sto jedan iole ozbiljan trener (sto je Dzafa) ne moze korigovati nakon jednog razgovora. Na kraju krajeva : kakav god da je , nas je ! Pogledaj Mostar United pa ce ti biti jasno da je uvijek zivio za ovaj klub.

Nadam se da cemo procvjetati sljedece sezone , vraca se i Kazazic , Hasanovica ako se nije naglo promjenio nakon ove povrede (sumnjam) fino ispratiti. I vratit ce se Velez , kad tad ;)
da ti nisi možda ljubomoran što neko zna neke stvari koje ti pojma nemaš,važno je da ti znaš branit durakovića,možeš li mi onda odgovorit ovo:večina navijača priželjkuje ostanak u ekipi kneževiča i lakičevića( koji su po meni puno bolji igrači od đane),kako sad ti zamišljaš da se tvoj ljubimac vrati u velež i još bude kapiten ovoj dvojici igrača kada svi znamo šta se desilo između njih(također i juge i bandovića koji su srećom izbjegli osvetnički pohod familije duraković a bili su prisutni to veče u piramidi)ja kao navijać,fejsbukovac,ispijač kafa u fejičevoj,možda čak i igrač ko zna,izabrao bi pravu stranu.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 maj 2012, 16:54

:lol: :lol: :lol: Cega sam se nacito u zadnjih nekoliko stranica :lol: :lol:
Definitivno najbolja tema na forumu !!! :lol:

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 16 maj 2012, 16:57

MostaracVelezovac je napisao/la:
astra je napisao/la:
kajl je napisao/la:mogu li kerzen i astra izdvojiti neke stvari koje su trenutno dobre u veležu? eto neka kritika, ali bih volio čuti od njih barem jednu pozitivnu stvar.
sad će reći "dobar je bandović, ali će otići jer su mu dužni platu"
može se to reći i "dobar je bandović, nadam se da će produžiti ugovor s njim da i iduće sezone bude dobar na golu veleža" - onda sačekamo da vidimo šta će biti, pa onda ako ne produže, saznamo zašto nisu produžili i čija je to krivica.
što se plata tiče, ja se nadam da će biti redovne i da do nove godine neće biti ni jednu dužni. a trenutno su dužni jednu?
pored toliko navedenih pozitivnih stvari koje su se desile u klubu u zadnje vrijeme, ne mogu da vjerujem da neki ovdje ne mogu nijednom pohvaliti upravu/igrače/trenere za bilo kakve pomake. to je očigledan znak da se najmerno narušava atmosfera. kad velež izgubi, dobro gledajte ko će se prvi pojaviti da kritikuje i likuje, a kad pobjedi, ne udostoje se ništa pozitivno napisati.
eto napokon je jučer bila plata,pozitiva,mislim da griješiš da treba čekat da bandović ode pa da onda kao utvrđujemo zašto je i kako otišao i ko je za to kriv,tada če to biti nebitno a mi ovakvog golmana i čovjeka od rata nismo imali,zato treba napravit pritisak da se momku ispune svi uslovi i dati mu traku kapitena.
Ako Dejan potpise ugovor na 2-3 godine sa Velezom ja licno nebi imao nista protiv toga da bude kapiten.

I Vukasin Petranovic je bio golman koji nije iz Mostara pa je bio kapiten Veleza. Mislim da je sve do Dejana ako bude zelio ostat u Velezu.

Haj nek se i ja i ti jednom u necemu slazemo - mora da je snijeg u Sarajvu. :mrgreen:
svi smo nadam se ovde sa istim ciljem,a to je bolji i uspješniji velež,netreba zatvarati oči i zabijati glavu u pijesak i misliti da je sve idealno,ili da nije,ja iznosim neke činjenice na koje ti stavljaš smješka,a izbjegavaš konkretne odgovore,nemoramo se svi u sveme slagat ali trebamo pričat argumentima.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 16 maj 2012, 17:02

Ma mi smo malo subjektivni kad je u pitanju Djana u odnosu na Kneleta, Lakija i ostale. Znaci, dan nakon sto je bilo ono vezano za taj neki status kod Kneleta i one tuce, kod Djane na profilu natipisi tipa "88" "Zivio Hitler" i te gluposti, sad da li je bila zezancija, ja se nadam da jeste, ali ponavljam jesmo mi na tribinama stoka precesto, ali cvjecke i nemamo bas na terenu, nebitno sto sad momak igra za drugi tim. Da se razumijemo, on mi je drag kao da mi je rodjeni, jer znam koliko voli i zivi ovaj klub, samo hocu da skrenem paznju na neke druge stvari, koje su sad nebitne, kao sto je bio nebitan i taj Kneletov status, zbog kojeg je navodno jedva zivu glavu izvukao.

Ja ne znam sta se na stadionu moze raditi osim prostorija ispod centralne tribine. Mislim da je to u pitanju.

Zivjeli :D
Support Velez, It's logical! ★

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 maj 2012, 17:10

Kad bude bajna situacija u klubu, onda možemo o statusima na fejsbuku. Jer postoje i neke bitnije stvari od toga. Zasad teče sve ok što se tiče plata, možda zakasni neka ali nije crno kao što je nekad bilo. Igrači ne kukaju, a bezbeli bi se znalo po gradu da su gladni i žedni. Ranije su pojedinci znali na spavanje ići praznih stomaka pa nikome ništa, a sad čim zakasni koji dan plata odmah neki potrče da to objave po forumima.
Who dares, wins !

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 16 maj 2012, 17:31

ja se nadam da će džafić vratiti durakovića u velež. jer tamo mu je mjesto, a ne u rudaru.

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 16 maj 2012, 17:40

kerzen je napisao/la:ja se nadam da će džafić vratiti durakovića u velež. jer tamo mu je mjesto, a ne u rudaru.
možeš li mi reči onda kako misliš da on funkcjoniše zajedno sa ovom četvorkom,što se mene tiče volio bi da ode negdje u inostranstvo za takvog igrača sigurno neče nedostajati ponuda :D :D :D

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 16 maj 2012, 17:47

astra je napisao/la:
kerzen je napisao/la:ja se nadam da će džafić vratiti durakovića u velež. jer tamo mu je mjesto, a ne u rudaru.
možeš li mi reči onda kako misliš da on funkcjoniše zajedno sa ovom četvorkom,što se mene tiče volio bi da ode negdje u inostranstvo za takvog igrača sigurno neče nedostajati ponuda :D :D :D
sa kojom četvorkom? nije se on tukao niskim. uostalom ko garantuje da će lakičević i knez ostati? ja koliko znam lakičević sigurno ide na ljeto.

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 16 maj 2012, 17:58

astra je napisao/la:
Adin_BiH je napisao/la:Joj astra mogu biti dvije solucije ko si , ili neko ko po fb cita statuse i objave igraca , ili neko ko sjedi na kafama i slusa te price , jer po svim segmentima nesto je od to dvoje .

Dalje , dize se hajka oko Durakovica , da me pogresno ne razumijete ne dizem ga u nebesa i po meni Velez ima 2-3 kvalitetnija igraca od njega , ali on je igrac koji je gorio svaku minutu , i to je nazalost imalo drugu stranu , veliki broj kartona , ali nista sto jedan iole ozbiljan trener (sto je Dzafa) ne moze korigovati nakon jednog razgovora. Na kraju krajeva : kakav god da je , nas je ! Pogledaj Mostar United pa ce ti biti jasno da je uvijek zivio za ovaj klub.

Nadam se da cemo procvjetati sljedece sezone , vraca se i Kazazic , Hasanovica ako se nije naglo promjenio nakon ove povrede (sumnjam) fino ispratiti. I vratit ce se Velez , kad tad ;)
da ti nisi možda ljubomoran što neko zna neke stvari koje ti pojma nemaš,važno je da ti znaš branit durakovića,možeš li mi onda odgovorit ovo:večina navijača priželjkuje ostanak u ekipi kneževiča i lakičevića( koji su po meni puno bolji igrači od đane),kako sad ti zamišljaš da se tvoj ljubimac vrati u velež i još bude kapiten ovoj dvojici igrača kada svi znamo šta se desilo između njih(također i juge i bandovića koji su srećom izbjegli osvetnički pohod familije duraković a bili su prisutni to veče u piramidi)ja kao navijać,fejsbukovac,ispijač kafa u fejičevoj,možda čak i igrač ko zna,izabrao bi pravu stranu.
prvo gluposti pricas , durakovica mogu smatrati igracem mozda tek za 10 godina , zasad je samo talenat koji (ni)je pokazao puni potencijal , ali mi ne mozes tvrditi da su Hasanovic , Handzic , Pehlic zasluzili nesto vise od njega , naprotiv , bas je suprotno od toga . Druga stvar ako bi dovodenje Dzane znacilo odlazak njih nekoliko , neka se ne vraca , slazem se sa tobom da su Laki i Knez igraci koji su od koristi Velezu , izuzet cemo ''drugu stranu'' i njih i Durakovica . Medjutim to je ono iznad cega bi Velez trebao biti , iznad tih privatnih stvari . Jer to bi trebao Velez biti , svetinja ! Ali sve je to jos nekako u procesu nastajanja , i mozda ne dozivimo mi tu reinkarnaciju , ali dozivjet ce nasa djeca , nasa unucad .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 maj 2012, 18:20

astra je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
astra je napisao/la: eto napokon je jučer bila plata,pozitiva,mislim da griješiš da treba čekat da bandović ode pa da onda kao utvrđujemo zašto je i kako otišao i ko je za to kriv,tada če to biti nebitno a mi ovakvog golmana i čovjeka od rata nismo imali,zato treba napravit pritisak da se momku ispune svi uslovi i dati mu traku kapitena.
Ako Dejan potpise ugovor na 2-3 godine sa Velezom ja licno nebi imao nista protiv toga da bude kapiten.

I Vukasin Petranovic je bio golman koji nije iz Mostara pa je bio kapiten Veleza. Mislim da je sve do Dejana ako bude zelio ostat u Velezu.

Haj nek se i ja i ti jednom u necemu slazemo - mora da je snijeg u Sarajvu. :mrgreen:
svi smo nadam se ovde sa istim ciljem,a to je bolji i uspješniji velež,netreba zatvarati oči i zabijati glavu u pijesak i misliti da je sve idealno,ili da nije,ja iznosim neke činjenice na koje ti stavljaš smješka,a izbjegavaš konkretne odgovore,nemoramo se svi u sveme slagat ali trebamo pričat argumentima.
Joj izvini - ja konto Kerzen pisao post kad ono ti. Kontam u sebi vidi Kerzen napiso da Bandovic bude kapiten, kontam haj i od njega pametna jedna i nemogu da vjerujem ono "ja se slazem s Kerzenom u necemu" - pa onda postavim i smajli. :mrgreen:

Kad ono nije Kerzen nego ti - pa nije ni cudo da isto mislimo - sorri. Do mene.

Znaci do danas se jos uvijek kerzen i ja ne slazemo ama bas ni u cemu. :lol: I cudim se - okle da on nesto produktivno kaze. :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 maj 2012, 18:25

Sa Djanom imaju 2 problema:

1) Njegovo preemotivno i razdorno ponasanje vodi svadjama i teskoj atmosferi. Mora to sve smanjit na 33.
2) Njegov stari koji kad se naljuti nikako nezna kontrolisati svoju ljutnju - i tu moze doci i do degeneka, nedaj Boze ozbiljnih povrijeda ili gore ... nikad neznas s takvim ljudima cime ce te udarit ako se naljuti - a u strahu se nemoze razvijat stabilan fudbalski klub. A covjek koji degeneci igrace svakako sije strah - a to nije dobro za klub.

E sad, kad bi se te 2 stvari mogle ispraviti ikako - Djana bi bio super u Velezu. Njegova ljubav prema klubu je neupitna. Ali nekad ljubav sama bez smirenog ponasanja i strpljivosti nije dovoljna.

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 16 maj 2012, 19:56

Aaaaaaaaaaaaaa
smoriše priče o Durakoviću,
nebi da je Robin Van Persie u pitanju....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 16 maj 2012, 22:34

Borg je napisao/la:Aaaaaaaaaaaaaa
smoriše priče o Durakoviću,
nebi da je Robin Van Persie u pitanju....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
upravu si trebamo mi sad čekat da se on smiri,pa da njegov otac smiri agresivnu narav i nebije igrače i prijeti trenerima.... nije on vrijedan tolikog truda,pa nečemo se prošetati ligom kad njega dovedemo,kao što sam rekao inostranstvo,tamo ga niko neče ni volit ni mrzit zbog tate.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 maj 2012, 14:00

Kazna Veležu zbog ubacivanja predmeta u teren
četvrtak, 17 Maj 2012 08:07
Na adresu Fudbalskog kluba Velež stigla je kazna iz Nogometnog saveza BiH. Disciplinska komisija kuće fudbala u našoj zemlji, na osnovu izvještaja sa utakmice Velež-Željezničar izrekla je kaznu u iznosu od 3.500 KM. Kazna je izrečena zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren i raznih predmeta koji su sa sjeverne tribine ubacivani u prostor fudbalskog terena, a nakon čega je i pogođen pomoćni sudija Elvir Grabus.

Ova kazna, u vremenima kada je vrlo teško doći do svake marke potrebne za normalan rad kluba, težak je udarac na budžet. Zbog toga Fudbalski klub Velež poziva sve navijače da svojim postupcima ne otežavaju rad kluba, kao i da sami kada primjete, pokušaju uticati na one koji žele da ovim i sličnim incidentima nanose štetu klubu. Klub na svakoj utakmici „visokog rizika“ angažuje pojačan broj zaštitara, ali izgleda da dok čitava zajednica ne osudi ovakve postupke, nećemo se riješiti konstantnih problema na stadionu. Ovi neodgovorni pojedinci u ovoj polusezoni donijeli su preko 7.000 KM štete klubu i sigurno nisu bili podrška Veležu. Zaista je neshvatljivo da ti isti pojedinci lome stolice i pokušavaju ih baciti u teren, a upravo te stolice su prije nekoliko godina upravo svi oni dobronamjerni navijači kupili svojim sredstvima. U vrijeme kada armija Veležovih navijača, kroz akcije u BiH i širom svijeta, uspješno realizuje akciju kupovine autobusa za klub, ovakvi pojedinci postupcima poput ovih na utakmici sa Željezničarom ili nešto ranije sa Širokim i Leotarom, slabi klub i dovodi ga u situaciju da umjesto da sredstva ulaže u potrebne stvari za razvoj kluba, moraju se plaćati kazne. Da li se može očekivati da u narednim godinama upravo ovih 15-tak ljudi koji sigurno nisu navijači Veleža počne da razbija autobus, koji je proizvod zajedničkog truda svih Veležovaca ? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 maj 2012, 14:05

AlemC85 je napisao/la:Kazna Veležu zbog ubacivanja predmeta u teren
četvrtak, 17 Maj 2012 08:07
Na adresu Fudbalskog kluba Velež stigla je kazna iz Nogometnog saveza BiH. Disciplinska komisija kuće fudbala u našoj zemlji, na osnovu izvještaja sa utakmice Velež-Željezničar izrekla je kaznu u iznosu od 3.500 KM. Kazna je izrečena zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren i raznih predmeta koji su sa sjeverne tribine ubacivani u prostor fudbalskog terena, a nakon čega je i pogođen pomoćni sudija Elvir Grabus.

Ova kazna, u vremenima kada je vrlo teško doći do svake marke potrebne za normalan rad kluba, težak je udarac na budžet. Zbog toga Fudbalski klub Velež poziva sve navijače da svojim postupcima ne otežavaju rad kluba, kao i da sami kada primjete, pokušaju uticati na one koji žele da ovim i sličnim incidentima nanose štetu klubu. Klub na svakoj utakmici „visokog rizika“ angažuje pojačan broj zaštitara, ali izgleda da dok čitava zajednica ne osudi ovakve postupke, nećemo se riješiti konstantnih problema na stadionu. Ovi neodgovorni pojedinci u ovoj polusezoni donijeli su preko 7.000 KM štete klubu i sigurno nisu bili podrška Veležu. Zaista je neshvatljivo da ti isti pojedinci lome stolice i pokušavaju ih baciti u teren, a upravo te stolice su prije nekoliko godina upravo svi oni dobronamjerni navijači kupili svojim sredstvima. U vrijeme kada armija Veležovih navijača, kroz akcije u BiH i širom svijeta, uspješno realizuje akciju kupovine autobusa za klub, ovakvi pojedinci postupcima poput ovih na utakmici sa Željezničarom ili nešto ranije sa Širokim i Leotarom, slabi klub i dovodi ga u situaciju da umjesto da sredstva ulaže u potrebne stvari za razvoj kluba, moraju se plaćati kazne. Da li se može očekivati da u narednim godinama upravo ovih 15-tak ljudi koji sigurno nisu navijači Veleža počne da razbija autobus, koji je proizvod zajedničkog truda svih Veležovaca ? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
O tome se radi. Volim i ja Velez, ali nisam ubjedjen da mora svakoga pobijediti. Za koji racku pojedinci nemogu prihvatiti poraz od bolje ekipe, pa svoje zivotinjske nagone izbacuju na tribini?
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 maj 2012, 14:22

7000 maraka izbili iz djepa Velezu.
Pa to je kao da Velez igra 2 utakmice bez publike. To su prihodi od crvene veceri.

Nista. Degenek im dat i to je jedina nada da se ovo zaustavi.

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 17 maj 2012, 14:46

MostaracVelezovac je napisao/la:7000 maraka izbili iz djepa Velezu.
Pa to je kao da Velez igra 2 utakmice bez publike. To su prihodi od crvene veceri.

Nista. Degenek im dat i to je jedina nada da se ovo zaustavi.
to su isti oni degeni što su i čoli psovali sve mrtvo i živo,pa su kasnije ubacivali predmete u teren,samo su se dva momka usprotivila,ostali pizduni šute,velež je nažalost taoc ovakvih kretena dugo godina.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 maj 2012, 14:57

ocekivana kazna, mada totalno nepotrebna, glupost je da klub po 20+ hiljada maraka svake sezone potrosi na ove svrhe! ta cifra pokriva mjeseca dana plate za sve igrace! fino pise i svak zna da je kazna za svaki predmet koji uleti na tereni i svaku baklju koja se zapali! ovo samo steti klubu! pare vazda problem i navijaci pricaju o nedostatku isti a onda se na ovaj nacin klubu oduzme jos vise para! dobro pise u saopstenju, djaba osiguranje itd itd, trebaju se obicni posteni navijaci/simpatizeri pozabavit sa ovim i sprijecit da se desava! isto tako nista mi zivce vise neizvlaci nego kad se kojekakvi mazlumi spuste na ogradu na dedarskoj i pocnu pljuvat i bacat po gostujucim igracima! to je sramota da veca nemoze bit a sto je najgore to dolazi sa dedarske tribine, gdje bi ljudi trebali sjedit sa djecom i familijama, a ne sa RA tribine!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 17 maj 2012, 15:04

Ma kakvi boni zastitari ?
Oni isti sto nabacuju smijesak malobrojnoj zenskoj publici, popravljaju frizuru dok se izvode ciganski manevri zvani pljuvanje igraca/sudaca?
:roll:

Sta ja mogu kao pojedinac, sto sam uspio dva (momcica) da smirim daljnjeg ubacivanja raznih predmeta, pljuvanja i ostalih idiotizama kada ostali samo mirno sve to posmatraju ?

I sta su oni, primjer Mostara, Veleza ? KUR_AC MOJ !

Na selo bagro, na selo !!!!!!!!!!!
VEZE VI nemate sa VELEZOM, veze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine i 7 gostiju.