RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

astra
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la astra » 17 maj 2012, 15:14

mikki21 je napisao/la:ocekivana kazna, mada totalno nepotrebna, glupost je da klub po 20+ hiljada maraka svake sezone potrosi na ove svrhe! ta cifra pokriva mjeseca dana plate za sve igrace! fino pise i svak zna da je kazna za svaki predmet koji uleti na tereni i svaku baklju koja se zapali! ovo samo steti klubu! pare vazda problem i navijaci pricaju o nedostatku isti a onda se na ovaj nacin klubu oduzme jos vise para! dobro pise u saopstenju, djaba osiguranje itd itd, trebaju se obicni posteni navijaci/simpatizeri pozabavit sa ovim i sprijecit da se desava! isto tako nista mi zivce vise neizvlaci nego kad se kojekakvi mazlumi spuste na ogradu na dedarskoj i pocnu pljuvat i bacat po gostujucim igracima! to je sramota da veca nemoze bit a sto je najgore to dolazi sa dedarske tribine, gdje bi ljudi trebali sjedit sa djecom i familijama, a ne sa RA tribine!
i securitas neradi kako treba svoj posao njih trojica mole jednog da siđe sa ograde,pa protiv sarajeva retard skender uđe na teren oni ga pet minuta mole da izađe,fino ko u engleskoj penješ se na ogradu,ubacuješ predmete,ulaziš u teren,nema ti ulaska na stadion,pa ne dolazi u vrapčiče 20.000 ljudi,dolazi vazda nas par stotina istih,klub bi to trebao presječi jednom za sva vremena i 20-30 ljudi zabranit dolazak na stadion,na utakmici protiv rudara habe,eko ređić i još nekoliko plačenika postavljeni na tribinu iza gola da vrijeđaju varešanovića i isprovociraju njegovu ostavku,svi ti incidenti izgledaju kao slučajni,ali vjerujtemi da nisu,nimalo,da ne spominjem vrijeđanje pojedinih igrača kao i bez razložno velićanje nekih svojih ljubimaca......itd

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 17 maj 2012, 15:21

Titova-Juga je napisao/la:Ma kakvi boni zastitari ?
Oni isti sto nabacuju smijesak malobrojnoj zenskoj publici, popravljaju frizuru dok se izvode ciganski manevri zvani pljuvanje igraca/sudaca?
:roll:

Sta ja mogu kao pojedinac, sto sam uspio dva (momcica) da smirim daljnjeg ubacivanja raznih predmeta, pljuvanja i ostalih idiotizama kada ostali samo mirno sve to posmatraju ?

I sta su oni, primjer Mostara, Veleza ? KUR_AC MOJ !

Na selo bagro, na selo !!!!!!!!!!!
VEZE VI nemate sa VELEZOM, veze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

upravu si nemogu se ja svaku utakmicu biti sa deset ljudi na tribini radi veleža,vjeruj nije mi ni to problem,ali klub,zajedno sa policijom i zaštitarima treba pokrenuti stvar i tim međedima zabranit ulaz na stadion,ima pravo na to jer je stadion veležov,a ako neče da se nekome zamjeraju,zašto bi onda to radio ja,velež plača i ako se ovako nastavi če plaćat kazne,nepoznaje naš narod kad ga ti zamoliš molim te nemoj prelazit ogradu,nego palicom po glavi,zabrana na stadion.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 maj 2012, 15:28

astra je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ma kakvi boni zastitari ?
Oni isti sto nabacuju smijesak malobrojnoj zenskoj publici, popravljaju frizuru dok se izvode ciganski manevri zvani pljuvanje igraca/sudaca?
:roll:

Sta ja mogu kao pojedinac, sto sam uspio dva (momcica) da smirim daljnjeg ubacivanja raznih predmeta, pljuvanja i ostalih idiotizama kada ostali samo mirno sve to posmatraju ?

I sta su oni, primjer Mostara, Veleza ? KUR_AC MOJ !

Na selo bagro, na selo !!!!!!!!!!!
VEZE VI nemate sa VELEZOM, veze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

upravu si nemogu se ja svaku utakmicu biti sa deset ljudi na tribini radi veleža,vjeruj nije mi ni to problem,ali klub,zajedno sa policijom i zaštitarima treba pokrenuti stvar i tim međedima zabranit ulaz na stadion,ima pravo na to jer je stadion veležov,a ako neče da se nekome zamjeraju,zašto bi onda to radio ja,velež plača i ako se ovako nastavi če plaćat kazne,nepoznaje naš narod kad ga ti zamoliš molim te nemoj prelazit ogradu,nego palicom po glavi,zabrana na stadion.
astra to i jest problem, netrebas to bit samo ti ili samo ja nego da je citava tribina protiv tog lika, onda ce sjest i sutit! problem i jest sto se samo jedan dva lika ustane i kaze nije to momci uredu dok 99% ostali samo sjedi i gleda i nece nista da poduzme! tako nam je u svemu a ne samo u sportu i na tribini, vazda neko ce to! treba shvatit jednom da je taj neko bas ti i svi ostali oko tebe onda se tek moze prema naprijed! kad bi se svi digli protiv tih pojedinaca nebi ni oni smjeli nista belaja pravit i uvela bi se ta kultura na tribinu i svak bi znao da kad dodje na velezov stadion da gleda tekmu nema tog ponasanja jer se to nedopustava od raje na tribinama!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 maj 2012, 15:45

Sami pali,sami se ubili.
Kazna je više nego zaslužena.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 maj 2012, 16:16

tepsija je napisao/la:Sami pali,sami se ubili.
Druze, pa niko i ne govori da nije.

Ali ono sto jeste je 7,000 maraka = iznos citave Crvene Noci u Chicagu ove godine. Pa ti se sad pitaj sta ce ti ljudi misliti kad se zapitaju "Pa zasto ja ovo sve radim? Zasto se ja mucim da skupim raju? Zasto trosim pare za Velez? Da neki benevrek tamo izbije sav ovaj novac mukom stecen radi toga sto se njemu cupa stolica i gadja sudija?"

Problem jeste to sto je Velez jos uvijek nespreman da se nosi sa ovim problemom - kao i svaki drugi klub u BiH. Niti jedan BH klub jos nije suzbio ovaj problem - s toga nemozemo reci da je Velez nesto ispod prosjeka u ovom planu. Ali definitivno jeste neefikasan.

Donekle smo problem i mi jer mi dozvoljavamo i cak sta vise velicamo takvo ponasanje. Kod nas si frajer ako izvalis stolicu. Mangup ako gadjas nekog na terenu ...

Istina klub jeste taj koji tome treba stati u kraj - ali da li je lako naci 20 momaka koji su spremni na sake ici sa svakim ko baci nesto u teren? Mislim da u Mostaru nema 20 ljudi koji su se spremni pobit za takve stvari.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 maj 2012, 16:32

MostaracVelezovac je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Sami pali,sami se ubili.
Druze, pa niko i ne govori da nije.

Ali ono sto jeste je 7,000 maraka = iznos citave Crvene Noci u Chicagu ove godine. Pa ti se sad pitaj sta ce ti ljudi misliti kad se zapitaju "Pa zasto ja ovo sve radim? Zasto se ja mucim da skupim raju? Zasto trosim pare za Velez? Da neki benevrek tamo izbije sav ovaj novac mukom stecen radi toga sto se njemu cupa stolica i gadja sudija?"

Problem jeste to sto je Velez jos uvijek nespreman da se nosi sa ovim problemom - kao i svaki drugi klub u BiH. Niti jedan BH klub jos nije suzbio ovaj problem - s toga nemozemo reci da je Velez nesto ispod prosjeka u ovom planu. Ali definitivno jeste neefikasan.

Donekle smo problem i mi jer mi dozvoljavamo i cak sta vise velicamo takvo ponasanje. Kod nas si frajer ako izvalis stolicu. Mangup ako gadjas nekog na terenu ...

Istina klub jeste taj koji tome treba stati u kraj - ali da li je lako naci 20 momaka koji su spremni na sake ici sa svakim ko baci nesto u teren? Mislim da u Mostaru nema 20 ljudi koji su se spremni pobit za takve stvari.
ma ja bi to sve u stanicu Policije i dobro izbubao k'o vola u kupusu. :lol: :lol: Naš narod ne razumije finu riječ, jer ga jedino možeš silom urazumiti :twisted: :twisted:

što se tiče kvazi navijača FK VELEŽ, to su balavci i "MOŽDA", nečiji plaćenici čiji je cilj rušenje kluba. ŽALOSNO. :twisted:
bolje je imati 100 normalnih navijaač nego 1000, pa moraš stalno strahovati da ne naprave nerede. Što se tiče zaštitarskih službi, treba im y.ebati m.ater svima. Zašto? Zato što su oni največi krivci, jer dopuštaju unošenje na stadion tvrdih predmeta i baklji. To se lahko riješaav, fino zaštitarima za taj dan oduzeti po jednu DNEVNICu, i zahvalit im se na saradnji. Ima drugih koji bolje rade.

pošto se ove godine nastavljaju radovi na stadionu predlažem upravi, da dobro povede računa da napravi kvalitetan ULAZ - IZLAZ iz stadion, i tako ojača sigurnosne mjere na stadionu. Možda ako bude para, ugraditi po koju kameru, a da ne znaju navijači, tj. ti divljaci, pa kada naprave nerede, fino ih snimiti, i DOŽIVOTNA ZABRANA DOLASKA NA STADION VELEŽA, pa nek se onda opamete.

i još što je bitno, pod hitno predložiti upravi da se pred sezonu ORGANIZUJE AKCIJA ČIŠĆENJA STADIONA OD SVIH PREDMETA, NAJVIŠE KAMENJA, I DA SE SVE K'O SUNCE OČISTI OKO STADIONA, DA NEMA PAPIRIĆA. Ovo je moj APEL TANOVIĆU, ako želi da ima pravu atmosferu na stadionu bez OVIH HABLEČINA.

Živi bili.....

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 maj 2012, 17:13

Nije tu kamenja bilo, stolice su se bacale. Jedino da se i one skinu. Govorio sam i ja svašta, ali nisam bacao stolice. Odmah da se razumijemo. I to mi niko ne može zabraniti. Gađao stolicama nisam, zbog Veleža, zbog sebe i zbog dosta momaka kojih znam u obezbjeđenje jer onda njih dovodim u nezgodnu situaciju, to im je hljeb. Jednu grešku i Velež pravi tu, obezbjeđenje stoji u terenu a na tribinama niko ne kontroliše simpatizere. Tek nakon 10- tak minuta se pojavio po koji čovjek iz obezbjeđenja na tribini i malo se to smirilo. I Mrkva nije trebao kuhati, tek onda se sve diglo a dotada je to sve verbalno bilo.
Who dares, wins !

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 17 maj 2012, 17:19

da ima volje lako je to riješit pa nema na toj trbini hiljade navijača,svak se zna u glavu,skoro svi uvjek i sjede na istim mjestima,postavit dvije kamere i nek ih vide preventive radi,a ko radi probleme snimak i tužba njemu za iznos eventualne kazne,i naravno zabrana na stadion,kazniš dvojicu,trojicu pa češ vidit kako če se ostali smirit.
opet kažem nije se problem pobit,ali na stadion dolazim da gledam svoj klub,ima ko je plačen da zavodi red na tribinama.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 maj 2012, 17:44

Ja ne znam one zastitarske sluzbe sta uopste rade na stadionu :shock: Njih se nikako ne isplati dovoditi kao osioguranje.Nabiju naocale i glume frajere a nikakve koristi od njih.Kaze neko nece da se puno zamjeraju sa rajom,pa koju onda picku materinu rade na stadionu :evil:,to bi im trebo biti poso. Ljetos milion stepeni on mi neda djetetu unijeti bocu vode,a recimo u isto vrijeme na nasoj RA tribini ne mozes ostati od topovskih udara(protiv celika)bili su mi potegli takav zivac da se umalo nisam pobio sa njima :evil: Prije rata nije bilo zastitatara nego su dvojica policajaca kontrolisali citav stadion.A i pojedina raja, isto ko da su iz zoloskog vrta pusteni,ne znam objasniti uopste onakvo neprijateljsko(prema svakom zivom) ponasanje :roll: .Mora i klub nesto napraviti da sprijece ovakvo ponasanje a i raja na tribini bi morala probati sprijeciti ovakve stvari,svi ustati i zahajralisati svakog onog ko steti Velezu,dokle vise

FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 maj 2012, 18:58

Rodjak, kao i obicno, u pravu si. Da je Bogdo vise Rodjenih da razmislja ko ti - milion sam puta to reko.

Ali malo sa pozitivne strane - nesto kontam - cim je zvanicna klupska web stranica izbacila ovu vijest i nacin na koji su je napisali mi govori da klub vjerovatno vec mjenja svoj stav na ovom planu i da im je dosta zajebancijje s ovim zoharima.

Ovo je prvi put koliko se ja sjecam da klub osudjuje ponasanje pojedinaca na tribini - i mislim da je korak u pravom smjeru. Nakon ove prve reakcije kluba gdje se negoduje ovako ponasanje + nakon reakcije raje koja vecinski izgleda podrzava da se preduzmu mjere protiv ovih imbecila, za ocekivat je da cemo u dogledno vrijeme mozda i vidjeti neki pomak i vece promjene.

Ja sam licno 10010% za to da na svakoj tribini stoje 3-4 covjeka koji su lojalni VELEZU a ne raji i koja bi za Velez degenek dala svakom ko se pravi konj - i da to i urade. A ako oni krenu na sake s budalama koji stete Velezu - mislim da bi ih dosta raje podrzalo i zavrsilo poso.

A druga stvar je - identifikuj ko pravi belaj - postavi mu ime i prezime na ulazu i zabranis svakom radniku kluba da ga pusti na stadion - spucas mu ban polusezonu pa nek razmisli kako ce se ponasat. Na kraju krajeva stadion je 1/1 VELEZOV i Velez ima pravo da kaze svakom da izadje napolje.

Kome vise?

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 maj 2012, 19:40

U Beogradu, na dan utakmice SCG- BiH profesor je hodao u Veležovom dresu i niko mu ništa nije ni dobacio a kamoli fizički na njega nasrnuo a u ovoj vukoj.ebini odmah brtalji spremni za ciganluk.
Who dares, wins !

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 17 maj 2012, 19:51

Treba ih iz lige izbaciti, a ne da predstavljaju ovu drzavu u Evropi.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 maj 2012, 19:52

hvala Mostarac, pa ja pokusavam u svakom momentu u zizu staviti interes Veleza,to mi je najbitnije,a ko ce za njega igrati ,ko ce ga voditi uopste mi nije bitno(ukoliko to rade dobro).Bitno mi je i radi interesa Veleza da ne pusimo ove bezvezne kazne radi pojedinih divljaka :P .Vrlo je tesko danas prikupiti ikakva novcana sredstva(vidimo to po akcijama za Velez)da bi radi divljaka mukom stecena sredstva morali dati za **** kazne :roll: .Ti divljaci recimo plate kartu 5 KM(i to samo dodju na tim utakmicama kada se uvijek treba belaj napraviti zrinjski,zeljo,sarajevo,siroki celik,a nigdje ih kad igraju "mali"klubovi :? )i naprave belaj toliki da je klub radi njih ide na vugla 3-4000 KM(to je otprilike toliko da taj debil 800 puta mora doci na utakmicu i da plati kartu da bi se namirila ta steta :o ).Ljudi moramo se svi mjenjati(i ja sam) podrediti sve klubu,klub stavljati iznad bilo koga drugog i gledati da nasim ponasenjem ne ostecujemo klub nego da mu pomazemo ;) Dajmo se si malo kontrolirati ,ne :P
FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 17 maj 2012, 20:48

rodjak je napisao/la:hvala Mostarac, pa ja pokusavam u svakom momentu u zizu staviti interes Veleza,to mi je najbitnije,a ko ce za njega igrati ,ko ce ga voditi uopste mi nije bitno(ukoliko to rade dobro).Bitno mi je i radi interesa Veleza da ne pusimo ove bezvezne kazne radi pojedinih divljaka :P .Vrlo je tesko danas prikupiti ikakva novcana sredstva(vidimo to po akcijama za Velez)da bi radi divljaka mukom stecena sredstva morali dati za **** kazne :roll: .Ti divljaci recimo plate kartu 5 KM(i to samo dodju na tim utakmicama kada se uvijek treba belaj napraviti zrinjski,zeljo,sarajevo,siroki celik,a nigdje ih kad igraju "mali"klubovi :? )i naprave belaj toliki da je klub radi njih ide na vugla 3-4000 KM(to je otprilike toliko da taj debil 800 puta mora doci na utakmicu i da plati kartu da bi se namirila ta steta :o ).Ljudi moramo se svi mjenjati(i ja sam) podrediti sve klubu,klub stavljati iznad bilo koga drugog i gledati da nasim ponasenjem ne ostecujemo klub nego da mu pomazemo ;) Dajmo se si malo kontrolirati ,ne :P
FORZa VELEZ
evo napokon da smo se složili oko nekih stvari,tj.da ove maloumnike treba na ovaj ili onaj način eliminisat sa tribine.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 maj 2012, 21:07

Najvažnije je da svi mi osuđujemo ponašanje dijela naših navijača i to je dobro.
Nema ništa od guranja stvari pod tepih i prebacivanja odgovornosti na druge.
Imamo problem,kada se pogledaju Lešinari,ultrasi ili Škripari,vrlo mali problem ali ga moramo riješiti.
Biće dobro.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 maj 2012, 21:57

i tako su gore svi navijali za velez ranije :D :D
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 maj 2012, 22:01

ŠB_Fidelis je napisao/la:Al bi prosao pola tribine! :) Pa jebga, nerealan si malo, ne opravdavam ja to, nigdje veze, al pa mozes lagano naci takvih primjera koliko hoces. Ev pada mi na pamet recimo onaj strani turist prije par godina (?) sto se setao lijevom obalom u hrv. dresu pa ga ovi 'malo sacekali' i poslali na pregled. Jebga, mogao je i on hodati 'pola dana' dok nije nekome digao zivac iz nekog razloga, ta ne bi da je takvima to tesko. Sta ovi mogu znati tko je, odakle je, sta je, itd., sta ih uostalom briga. Ili kad su nase omladince napali malo van Mostara po povratku s utakmice. Ma, shvacas valjda poantu. Necemo sada o semantici.

Haha, ta ti je dobra vec. :mrgreen: Ma jebga, to je vec neka druga stvar, al eto, za to su krive neke druge stvari, prolazio sam i ja tribinama diljem BiH pa sam svasta cuo vjeruj, nije to nista izolirano. ;) To ti je bojim se odraz drustva i drzave, drustvo i ovakva drzava takve pojedince stvaraju. A siguran sam da i dan danas svasta i sam cujes na vlastitom stadionu, a da ti se ne svidja, zar ne. Shvacas sta hocu da kazem. Takvima ne treba pridavati previse pozornosti, samo njima time pravis uslugu.

Nisam siguran bas u to. I ja sam tako isto razmisljao dugo - ali bojim se da sam pogrijesio.

Mislim da takvima upravo treba kontrirati oci u oci. On opsuje nekom nesto na nacionalnoj - kazes mu da zaveze. I sve tako dok ne prestane.

Ako mi budemo sutili grmalji ce preovladati i tu je svemu kraj. Sutit se takvim ljudima ne smije.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 maj 2012, 22:05

Nije da ni to ne stoji.

Svatko to uostalom treba rijesavati po vlastitom nahodjenju. No, ono sto ti govorim je da se to odnosi na takve stvarne susrete, a ne komentare ovako po internetu, generaliziranje il politiziranje, cime ipak dajes takvima bespotreban medijski prostor.
...Život za Široki...

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 17 maj 2012, 22:17

Armageddon2012 je napisao/la:i tako su gore svi navijali za velez ranije :D :D
Nikad oni nisu navijali za Velež. Uvijek za Hajduk i Dinamo.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 maj 2012, 23:20

???
Ne postoje 2 Veleza, samo 1. RSD Velez stvoren 1922 da bude voljen. :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.