Bit ce zanimljivo ako se Lukica pridruzi Realu , a hoce prema svemu sudeci.Meni licno jedan strasan fudbaler.Mozda zato sto volim takve nogometase ali prije jer je fantastican igrac.
Real nema igraca kakav je on.Misljenaj sam da ce Luka biti mnogo korisniji igrac na terenu od Alosna i Khedire u utakmicama gdje je Real mnogo jaci tim.Luka je igrac tempa i igrac posjeda lopte.Mnogo ce u tom segmentu donjeti dobra Realu u "manjim" utakmicama.Moze se on snaci i u duelima protiv Barcelone , to je zasigurno.Medjutim nasuprot ce mu biti najbolji veznjaci Svijeta.Tu vec moze doci do problema jer ce mnogo vise trcati i ganjati loptu nego biti u kontaktu sa njom, a on je igrac koji voli imati loptu u svojim nogama(voli svaki , ali tu se daleko bolje snalazi).Murinjo zna sta radi , u njega ne treba sumnjati to je najvaznije za fanove Reala.
Ako Luka i propadne u Realu ne treba da cudi jer nije ni prvi ni zadnji kome bi se to desilo.Mada sam ja misljenaj da ce biti jedan od vaznijih ako ne i najvaznija karika Murinjovog tima.
Ako ne planira Murinjo mjenjati formaciju(a 99% nece, jer ovako igra od kad je stekao profil trenera) onda bi letio jedan od veznjaka vani ili sam Luka.Koga staviti na klupu nezahvalo je reci , jer zasita niko nije zasluzio.Sva tri igraca su bili fenomenalni za Real u prethodnoj sezoni.Khedira je mozda manje vizuelan ali nista manje koristan od Xabija i Ozila.Xabi je genijalan fudbaler i da se ja pitam on bi imao mejsta u svkaom timu Svijeta.Ozil je nevjerovatan potencijal ali i dalje mislim da moze mnogo napredovati.Nije kalibar Inieste , ko to misli pravi budalu od sebe.Kalibar Inieste nije niti jedan veznjak Svijeta pa tako ni Ozil.Luka moze odigrati tu AMF poziciju ali koliko dobro to zaista ne znam.Polivalentan , kreativan i raznovrstan je Luka.On je veci trkac i radnik na terenu od Ozila 3x , ali nije prodoran i opasan po protivnicki go kao Njemac.(gleda napadacki sposobnosti)
Poznavajuci Murinjovu filozofiju on Ozila nece idrati jerupravo je uvjek igrao sa takvim tipom igraca ispred dva DMF-a/CMF-a.Sezona je duga i iscrpljujuca , zasigurno ce morati mnogo rotirati i mjenjati u postavkama.Tako da ima prakticno svaki profil veznjaka i tako moze igru protivnika prilagoditi sebi.
Bit ce zanimljivo vidjeti sta je Murinjo spremio.Kako god okrenemo Luka je odlican potez Reala.Ako se ne isplati opet se moze uvaliti za dobre pare.Kaka/Granero i Lass/Sahin su ovdje jednostavno visak.Dva igraca ce morati otici , jer se stvara guzva.Kaka i Sahin su po meni oni koji odlaze.Visoka plata Kake nije klubu u interesu zasigurno, dok je Sahinova sklonost povredama i zestoka konkurencija na toj poziciji razlog zbog kojeg mislim da napusta Real.Mozda ga puste na posudbu ali sa tim postici nece nista , on se nikada nece moci dokazati u Realu jer realno nema kvalitet i mentalitet za tako veliki klub