Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

bekicamir
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la bekicamir » 31 jul 2012, 21:34

...............................Casillas, Iker.............................

Arbeloa, Álvaro....Ramos, Sergio... .....Pepe.... ......Marcelo..

.................... Alonso, Xabi....Khedira, Sami..............

Özil, Mesut...............Luka Modric.................C.Ronaldo

............................Benzema..................................

8-)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 31 jul 2012, 21:43

bekicamir je napisao/la:...............................Casillas, Iker.............................

Arbeloa, Álvaro....Ramos, Sergio... .....Pepe.... ......Marcelo..

.................... Alonso, Xabi....Khedira, Sami..............

Özil, Mesut...............Luka Modric.................C.Ronaldo

............................Benzema..................................

8-)
Glupost brate, da oprostiš...

Ti bi stavio Ozila na krilo, Ozila kojem to uopšte nije prirodna pozicija, a Di Marija koji na toj poziciji jede malu djecu, na klupu.

Mislim da će Luka biti doveden zato što je za dvije sezone Jozi postalo jasno da Alonso ne može sam iznijeti čitavu sezonu, te da mu treba dostojna zamjena.

Pokušao je sa Sahinom lani, ali znamo kako je to ispalo, a budući da Granero ipak nije dostojna zamjena za Xabija...

Mišljenja sam da će se ova dvojica(Luka i Xabi) mijenjati na svojoj poziciji, slično kao što su se u prošloj sezoni mijenjali Pipita i Karim, jer Xabi je MNOGO opasniji kad je svjež, a nisu mu više 23. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 jul 2012, 22:00

Modrić ne može prismrdit nijednoj poziciji u prvih 11. Khedira(podcijenjen, bio najbolji Švabo na EP etc.), Alonso(nezamjenjiv), Ozil(najbolji asistent primere), Di Maria(najbolji igrač Reala do povrede) i Ronaldo(treba li išta u zagradi?) su jednostavno puno bolji od njega.

Izgubismo na njega previše stranica.Do septembra Real će mirovat.Jedino ako neko pošalje preveliku ponudu za Kaku,Lassa i slične članove rotacije trebaće neko da ih zamjeni na klupi. Ova je ekipa popunjena i spremna da odbrani titulu u primeri. S LP se ne zamaram previše kad je onakav Chelsea uzme, zadovoljan sam polufinalom dok za nešto više treba sreće(i malo Jozinih muda).
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 31 jul 2012, 22:05

slika

Bog.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 31 jul 2012, 22:09

LBJ MVP je napisao/la:Modrić ne može prismrdit nijednoj poziciji u prvih 11. Khedira(podcijenjen, bio najbolji Švabo na EP etc.), Alonso(nezamjenjiv), Ozil(najbolji asistent primere), Di Maria(najbolji igrač Reala do povrede) i Ronaldo(treba li išta u zagradi?) su jednostavno puno bolji od njega.

Izgubismo na njega previše stranica.Do septembra Real će mirovat.Jedino ako neko pošalje preveliku ponudu za Kaku,Lassa i slične članove rotacije trebaće neko da ih zamjeni na klupi. Ova je ekipa popunjena i spremna da odbrani titulu u primeri. S LP se ne zamaram previše kad je onakav Chelsea uzme, zadovoljan sam polufinalom dok za nešto više treba sreće(i malo Jozinih muda).
Jeste to, ali Real gubi bod(ove) skoro uvijek kad Xabi ne igra...e zato nam treba neko ko će omogućiti Xabiju da se odmori, a u Granera nemam povjerenja(uostalom dokazao je već da nije taj kalibar).

Neko kaže, ne bi Jose dao tolike pare za nekoga, osim ako taj neko neće biti standardni prvotimac. Pa za hedalja Concentraoa je dao 25 miliona, pa jel standardan? Nije i neće nikad biti ! Slična sudbina čeka i Modrića, kao i sve igrače koji dođu u Madrid. U ovoj ekipi se statusom standardnog prvotimca mogu pohvaliti samo Iker i Xabi....i ARBELOA ! :lol:

@D1OS

Ne bogohuli ! :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 31 jul 2012, 23:14

Bit ce zanimljivo ako se Lukica pridruzi Realu , a hoce prema svemu sudeci.Meni licno jedan strasan fudbaler.Mozda zato sto volim takve nogometase ali prije jer je fantastican igrac.
Real nema igraca kakav je on.Misljenaj sam da ce Luka biti mnogo korisniji igrac na terenu od Alosna i Khedire u utakmicama gdje je Real mnogo jaci tim.Luka je igrac tempa i igrac posjeda lopte.Mnogo ce u tom segmentu donjeti dobra Realu u "manjim" utakmicama.Moze se on snaci i u duelima protiv Barcelone , to je zasigurno.Medjutim nasuprot ce mu biti najbolji veznjaci Svijeta.Tu vec moze doci do problema jer ce mnogo vise trcati i ganjati loptu nego biti u kontaktu sa njom, a on je igrac koji voli imati loptu u svojim nogama(voli svaki , ali tu se daleko bolje snalazi).Murinjo zna sta radi , u njega ne treba sumnjati to je najvaznije za fanove Reala.
Ako Luka i propadne u Realu ne treba da cudi jer nije ni prvi ni zadnji kome bi se to desilo.Mada sam ja misljenaj da ce biti jedan od vaznijih ako ne i najvaznija karika Murinjovog tima.
Ako ne planira Murinjo mjenjati formaciju(a 99% nece, jer ovako igra od kad je stekao profil trenera) onda bi letio jedan od veznjaka vani ili sam Luka.Koga staviti na klupu nezahvalo je reci , jer zasita niko nije zasluzio.Sva tri igraca su bili fenomenalni za Real u prethodnoj sezoni.Khedira je mozda manje vizuelan ali nista manje koristan od Xabija i Ozila.Xabi je genijalan fudbaler i da se ja pitam on bi imao mejsta u svkaom timu Svijeta.Ozil je nevjerovatan potencijal ali i dalje mislim da moze mnogo napredovati.Nije kalibar Inieste , ko to misli pravi budalu od sebe.Kalibar Inieste nije niti jedan veznjak Svijeta pa tako ni Ozil.Luka moze odigrati tu AMF poziciju ali koliko dobro to zaista ne znam.Polivalentan , kreativan i raznovrstan je Luka.On je veci trkac i radnik na terenu od Ozila 3x , ali nije prodoran i opasan po protivnicki go kao Njemac.(gleda napadacki sposobnosti)
Poznavajuci Murinjovu filozofiju on Ozila nece idrati jerupravo je uvjek igrao sa takvim tipom igraca ispred dva DMF-a/CMF-a.Sezona je duga i iscrpljujuca , zasigurno ce morati mnogo rotirati i mjenjati u postavkama.Tako da ima prakticno svaki profil veznjaka i tako moze igru protivnika prilagoditi sebi.

Bit ce zanimljivo vidjeti sta je Murinjo spremio.Kako god okrenemo Luka je odlican potez Reala.Ako se ne isplati opet se moze uvaliti za dobre pare.Kaka/Granero i Lass/Sahin su ovdje jednostavno visak.Dva igraca ce morati otici , jer se stvara guzva.Kaka i Sahin su po meni oni koji odlaze.Visoka plata Kake nije klubu u interesu zasigurno, dok je Sahinova sklonost povredama i zestoka konkurencija na toj poziciji razlog zbog kojeg mislim da napusta Real.Mozda ga puste na posudbu ali sa tim postici nece nista , on se nikada nece moci dokazati u Realu jer realno nema kvalitet i mentalitet za tako veliki klub ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 jul 2012, 23:56

D10S je napisao/la:slika

Bog.
Jesil ga bacio ? :mrgreen:
Konjska noga ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 01 avg 2012, 00:06

M4kaveli je napisao/la: Jesil ga bacio ? :mrgreen:
Konjska noga ..
Dva puta dnevno na Ronalda lave moj :D
A to "konjska noga" sam ja okarakterisao kao pozitivan "ispad". U ovom slucaju. Trenira covjek mnogo, 'ta ces.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 avg 2012, 00:11

D10S je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Jesil ga bacio ? :mrgreen:
Konjska noga ..
Dva puta dnevno na Ronalda lave moj :D
A to "konjska noga" sam ja okarakterisao kao pozitivan "ispad". U ovom slucaju. Trenira covjek mnogo, 'ta ces.
Neam ja za Ronalda ste reci kada je covjek savrseno gradjen.
A i nije sve od treninga.
Ima tu i genetike i pravilne ishrane i jos milion nekih stvari ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 01 avg 2012, 00:13

I jest mu noga kao u konja :o :shock: ako je i u cemu u prednosti nad Messiem jeste u tome : što može sa 40 metara rokati projektile i tako sebe štediti, dok Leo mora ulaziti u 16 metara, konstantno driblati, yebavati sebe svaku tekmu sa stoperima i bekovima protivnika, izlagati se startovima i mogucim povredama.

Ova portugalska mrcina sa svojom konjskom nogom sebe riješeva svega toga.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 avg 2012, 00:24

Johny je napisao/la:Bit ce zanimljivo ako se Lukica pridruzi Realu , a hoce prema svemu sudeci.Meni licno jedan strasan fudbaler.Mozda zato sto volim takve nogometase ali prije jer je fantastican igrac.
Real nema igraca kakav je on.Misljenaj sam da ce Luka biti mnogo korisniji igrac na terenu od Alosna i Khedire u utakmicama gdje je Real mnogo jaci tim.Luka je igrac tempa i igrac posjeda lopte.Mnogo ce u tom segmentu donjeti dobra Realu u "manjim" utakmicama.Moze se on snaci i u duelima protiv Barcelone , to je zasigurno.Medjutim nasuprot ce mu biti najbolji veznjaci Svijeta.Tu vec moze doci do problema jer ce mnogo vise trcati i ganjati loptu nego biti u kontaktu sa njom, a on je igrac koji voli imati loptu u svojim nogama(voli svaki , ali tu se daleko bolje snalazi).Murinjo zna sta radi , u njega ne treba sumnjati to je najvaznije za fanove Reala.
Ako Luka i propadne u Realu ne treba da cudi jer nije ni prvi ni zadnji kome bi se to desilo.Mada sam ja misljenaj da ce biti jedan od vaznijih ako ne i najvaznija karika Murinjovog tima.
Ako ne planira Murinjo mjenjati formaciju(a 99% nece, jer ovako igra od kad je stekao profil trenera) onda bi letio jedan od veznjaka vani ili sam Luka.Koga staviti na klupu nezahvalo je reci , jer zasita niko nije zasluzio.Sva tri igraca su bili fenomenalni za Real u prethodnoj sezoni.Khedira je mozda manje vizuelan ali nista manje koristan od Xabija i Ozila.Xabi je genijalan fudbaler i da se ja pitam on bi imao mejsta u svkaom timu Svijeta.Ozil je nevjerovatan potencijal ali i dalje mislim da moze mnogo napredovati.Nije kalibar Inieste , ko to misli pravi budalu od sebe.Kalibar Inieste nije niti jedan veznjak Svijeta pa tako ni Ozil.Luka moze odigrati tu AMF poziciju ali koliko dobro to zaista ne znam.Polivalentan , kreativan i raznovrstan je Luka.On je veci trkac i radnik na terenu od Ozila 3x , ali nije prodoran i opasan po protivnicki go kao Njemac.(gleda napadacki sposobnosti)
Poznavajuci Murinjovu filozofiju on Ozila nece idrati jerupravo je uvjek igrao sa takvim tipom igraca ispred dva DMF-a/CMF-a.Sezona je duga i iscrpljujuca , zasigurno ce morati mnogo rotirati i mjenjati u postavkama.Tako da ima prakticno svaki profil veznjaka i tako moze igru protivnika prilagoditi sebi.

Bit ce zanimljivo vidjeti sta je Murinjo spremio.Kako god okrenemo Luka je odlican potez Reala.Ako se ne isplati opet se moze uvaliti za dobre pare.Kaka/Granero i Lass/Sahin su ovdje jednostavno visak.Dva igraca ce morati otici , jer se stvara guzva.Kaka i Sahin su po meni oni koji odlaze.Visoka plata Kake nije klubu u interesu zasigurno, dok je Sahinova sklonost povredama i zestoka konkurencija na toj poziciji razlog zbog kojeg mislim da napusta Real.Mozda ga puste na posudbu ali sa tim postici nece nista , on se nikada nece moci dokazati u Realu jer realno nema kvalitet i mentalitet za tako veliki klub ;)
Stvarno bih volio da pišeš kraće postove, ne kažem da nema pametno šta u njima, al mi je zaista lijeno čitati, podijeli na 3 dijela :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 avg 2012, 01:00

ripper je napisao/la:I jest mu noga kao u konja :o :shock: ako je i u cemu u prednosti nad Messiem jeste u tome : što može sa 40 metara rokati projektile i tako sebe štediti, dok Leo mora ulaziti u 16 metara, konstantno driblati, yebavati sebe svaku tekmu sa stoperima i bekovima protivnika, izlagati se startovima i mogucim povredama.

Ova portugalska mrcina sa svojom konjskom nogom sebe riješeva svega toga.
Za njih dvojicu nema umora.
Messi ne trenira ni priblizno ko Ronaldo al djaba kad je takav.

Benz
Kontakt:

Post Postao/la Benz » 01 avg 2012, 10:43

Realu dosadilo čekanje, u Madrid stigla 'Lukina zamjena'

Španjolski nogometni prvak Real Madrid doveo je 'zamjenu' za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića kojeg engleski premierligaški klub i dalje ne pušta u španjolsku prijestolnicu.

Borja Garcia (21) novi je član 'kraljevskog kluba', a stigao je iz drugoligaša Cordobe za 1.5 milijuna eura. Vjeruje se da je mladi Španjolac potpisao četverogodišnji ugovor s Realom.

- U 14 sati i 30 minuta postignut je dogovor između Cordobe i Real Madrida vezan za transfer Borje Garcije. Klub mu želi puno uspjeha u daljnjoj karijeri - stoji u priopćenju za javnost na stranici andaluzijskog kluba.

Prema prvim informacijama, Garcia će zasada igrati za Real Madrid Castillu u drugoj ligi. Tek bi od sljedeće sezone mogao dobiti više prilike u prvoj momčadi 'kraljevskog kluba'.

Recimo i da igrač igra na poziciji središnjeg veznog i da je u prošloj sezoni u 38 nastupa za Cordobu postigao 17 pogodaka.
NEVER FORGET SREBRENICA!!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 01 avg 2012, 11:30

Doveden je za Castillu a ne za prvi tim. ;)

Benz
Kontakt:

Post Postao/la Benz » 01 avg 2012, 12:55

Prema prvim informacijama, Garcia će zasada igrati za Real Madrid Castillu u drugoj ligi. Tek bi od sljedeće sezone mogao dobiti više prilike u prvoj momčadi 'kraljevskog kluba'.
;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 avg 2012, 13:14

@ Benz, vidim novi si ovdje, madridista si, pa da u ime svih nas, mislim onih koji žele da to urade, ti poželim dobrodošlicu, malo kulture, nije na odmet :D

Benz
Kontakt:

Post Postao/la Benz » 01 avg 2012, 13:28

zizu1991 je napisao/la:@ Benz, vidim novi si ovdje, madridista si, pa da u ime svih nas, mislim onih koji žele da to urade, ti poželim dobrodošlicu, malo kulture, nije na odmet :D
Hvala na dobrodošlici. Ne pokušavam biti nekulturan :D

Usput. Real još nije odustao od Modrića, ali uslijedile su prijetnje prekidom pregovora:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/real-pr ... rica/85186" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT:
Zidane preuzima Canteru

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 avg 2012, 13:35

A Alvaro Arbeloa produžio ugovor do 2015/16 sezone,trend u ovom zadnjem mandatu Pereza espaniolizacije Reala mi se dopada i recimo David Silva i onaj Martinez iz Atlethic Kluba bi po meni bili idealni dodatak-makar naredne sezone.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 avg 2012, 13:40

@ Madridista, da te čuje Martinez da si napisao da je Španac :lol:

Benz
Kontakt:

Post Postao/la Benz » 01 avg 2012, 13:41

Kretanje cijene Ronalda od 2004. do 2012.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8769_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []