Praška Slavija poslala Markovića na kaljenje u Zenit
Za mene je bilo neprihvatljivo da igram u četvrtoj ligi, kaže Stojan Marković....
Mladi bh. internacionalac porijeklom iz Zenice koji je odrastao u Italiji, Stojan Marković (18), novo je pojačanje češkog drugoligaša Zenit Časlava.
Marković je stasao u omladinskim kategorijama Verone, ali je prije dvije godine stigao u prašku Slaviju. Sada će biti pozajmljen Zenit Časlavu, saznaje Sportin.ba.
Rukovodstvo Slavije ponudilo mi je da se kalim u njihovoj B ekipi, ali to je za mene bilo neprihvatljivo jer je to četvrti rang takmičenja. Ovako smatram da je Časlav prava sredina za sticanje neophodnog iskustva u fudbalu, kazao nam je Marković.
Marković je vezni fudbaler, a njegovo najjače oružije je suptilna tehnika te zadnji pas, u stilu Zvjezdana Misimovića. Jedan je od najvećih talenata koji igra na češkim fudbalskim terenima.Ranije je imao kontakte sa omladinskom reprezentacijom Italije, a ni Česi ne sjede skrštenih ruku. Svjesni kakvog kapitalca imaju. No, uprkos tome, Markovićeva razmišljanja okrenuta su ka reprezentaciji naše zemlje, za koju želi igrati jednog dana. Pored toga, u bliskoj budućnosti priželjkuje da bude član zvučne europske ekipe.
DRUG NEBI TI PUNCA