U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

voltron30
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la voltron30 » 12 avg 2012, 14:46

bandit je napisao/la:Vlado je vratio i Suljica koji je zbog incidenta u Trebinju takodje bio suspendovan iz repke ... :arrow:
Stvarno je u istom rangu. Jedan češko jajca, a drugi ima pokušaj ubistva s nakanom prema protivničkom igraču koji je bježao od linča!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 13 avg 2012, 09:56

Rodeni je napisao/la:ovo je dokaz da je u repki nacionalni kljuc najvazniji pa tek onda ostalo cuj Pehara pozvo u repku pa treba i Jagodica i Pehara zajedno zacerati iz Repke unas repka sluzi samo za prodaju igraca a ne za takmicenje i postizanje rezultata nebi on trebo dobiti vise poziv u repku da je ko Messi , ono sto je uradio protiv Veleza nebi nikad vise mogo igrati u ovoj naso fildzan ligi dozivotnoga suspendirati a ne poziv u repku joj bruke ove od nase repke zgadimi se kad vidim sta rade ovi od nase repke treba iz korjena promjenuti u ovom savezu sve Jagodica, Susica, Karacica sve zacerati jer nemisle dobro repki niti gledaju da pozovu najbolje igrace vec gone isti sistem politike kao i prije samo kod nas u repki ima kad nepostignes uspjeh dobijes produzenje ugovora a u svakoj normalnoj repki kad jedan trener nepostigne zacrtan cilj bude otpusten i dovodi se drugi
Ako selektor pozove 20 muslimana, 2 srbina i 1 hrvata onda to nije nacionalni ključ, ali ako imamo neku ravnotežu odmah je problem. ajde nemoj lupetati. reprezentacija igra super, jagodić to odlično vodi i imamo šanse da uhvatimo ep. naravno da debila pehara netreba zvati. ja se kao hrvat sramim njegovog postupka i doživotno bih mu zabranio igranje nogometa, ali da je obrnuta situacija, tj da je igrač veleža napravio isto, niko od vas nebi nista napisao.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 avg 2012, 10:27

Istina je da se često gledalo na taj nacionalni ključ, koristio se za reklamu, najviše Srbima i Hrvatima, kako bi se oni privukli što više reprezentaciji, a istina je da se često i zloupotrebljavao pa su neki igrači preko reprezentacije pokušavali sebi napraviti karijeru dok se neki neopravdano izostavljani zbog nacionalnosti.

No, u slučaju Jagodića, mislim da on to radi dosta dobro. Ima rezultate solidne, nemožemo reći da ima ekstra talentovanu generaciju koja se mora plasirati negdje. Sigurno je da nemamo. Sviđa mi se njegovo vođenje utakmica, sviđaju mi se prije svega njegove izjave u javnosti, te neposredno prije mečeva i tokom istih, stvarno zna o čemu govori.

Oko odabira igrača uvijek se može diskutovati, u mlađim generacijama ima dosta sličnih igrača pa dosta ovisi o slobodnom uvjerenju selektora. Meni je jedino malo nejasno oko ne pozivanja Čajića, a inače Jagodić ima moju punu podršku.

Što se tiče Pehara, svi smo mi pravili gluposti kao djeca, vjerujem da je i on svjestan šta je uradio, ako nije ne bi ga više pozivao ali ako jeste i posjeduje kvalitet da igra, zašto ne i oprostiti mu ali mu dobro zaprijetiti da mu je to poslednja šansa.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 13 avg 2012, 13:20

Eh dobro, prodiskutovali smo oko Pehara. E sad nek' mi neko kaze hoce li biti prenosa. Ako nebude onda stvarno sramota. Mislim da su i U21 i U19 zasluzili malo vise paznje od strane medija.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 avg 2012, 13:25

maxuz baxuz je napisao/la:Eh dobro, prodiskutovali smo oko Pehara. E sad nek' mi neko kaze hoce li biti prenosa. Ako nebude onda stvarno sramota. Mislim da su i U21 i U19 zasluzili malo vise paznje od strane medija.
Ma nema šanse da će prenositi, znam po iskustvu iz prijašnjih " prijateljskih " utakmica između naših reprezentacija, čisto i apsolutno sumnjam da će se prenositi utakmica.
Joj koliko bih volio da griješim :roll:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 avg 2012, 13:36

Malo je ne ozibljno sa strane saveza da nisu mogli naci protivnika za U21, nekolko sedmica prije tako bitni utakmica protiv Grcke i Njemacke. Vako se moraju spremati protiv U19 al sta je tu je.

Moram ipak reci vrlo interesantan spisak Karacica. Cak tri igraca iz Njemacke a tu je i Imamovic iz Lokomotive. Naravno napad kao i vezni red vrlo jak sa Sivsicem, Zoloticem, Maleticem, Hodzicem i Vilom. Prcic sa druge strane izgleda vec postaje polahko dio U21-repke. Do sad je uradio dvije (tri?) utakmice i evo opet na spisku Jagodica.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 avg 2012, 14:02

Je li ovaj Vila porijeklom Albanac? Mislim znam da ce igrat za nas svakako, ali onako pitam. :D

A nadam se da ce Prcic dobit nekoliko prilika u A-timu Sochauxa ove sezone, potpisao je profesionalni ugovor prosle sezone pa valjda racunaju na njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 avg 2012, 14:52

Pauleta je napisao/la:
Rodeni je napisao/la:ovo je dokaz da je u repki nacionalni kljuc najvazniji pa tek onda ostalo cuj Pehara pozvo u repku pa treba i Jagodica i Pehara zajedno zacerati iz Repke unas repka sluzi samo za prodaju igraca a ne za takmicenje i postizanje rezultata nebi on trebo dobiti vise poziv u repku da je ko Messi , ono sto je uradio protiv Veleza nebi nikad vise mogo igrati u ovoj naso fildzan ligi dozivotnoga suspendirati a ne poziv u repku joj bruke ove od nase repke zgadimi se kad vidim sta rade ovi od nase repke treba iz korjena promjenuti u ovom savezu sve Jagodica, Susica, Karacica sve zacerati jer nemisle dobro repki niti gledaju da pozovu najbolje igrace vec gone isti sistem politike kao i prije samo kod nas u repki ima kad nepostignes uspjeh dobijes produzenje ugovora a u svakoj normalnoj repki kad jedan trener nepostigne zacrtan cilj bude otpusten i dovodi se drugi
Ako selektor pozove 20 muslimana, 2 srbina i 1 hrvata onda to nije nacionalni ključ, ali ako imamo neku ravnotežu odmah je problem. ajde nemoj lupetati. reprezentacija igra super, jagodić to odlično vodi i imamo šanse da uhvatimo ep. naravno da debila pehara netreba zvati. ja se kao hrvat sramim njegovog postupka i doživotno bih mu zabranio igranje nogometa, ali da je obrnuta situacija, tj da je igrač veleža napravio isto, niko od vas nebi nista napisao.
De ne prosipaj se bez veze. Vecina nas je zato da igraju najbolji. Npr i za A repku. Tesko da i jedan musliman bi imao ista protiv da nam u A repci odbrana izgleda ovako. Papac, Spahic, Subotic, Lovren, Corluka, Mujdza.
Ovaj Pehar nije trebao dobiti poziv, al eto sta je tu je.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 avg 2012, 15:57

Zanimljivo da se sad u kosarci radi sve ono sto zelimo da se radi u nogometu. Znaci dobar scouting mladih igraca, i borba za svakog igraca. Nekad uspije, nekad ne uspije, ali vazno je da se pokusava i tako je spasen Nurkic od Slovenije. A jednog Vuckica na primjer niko nije ni pogledao od nasih. Hajde valjda ce se i u nogometnom savezu jednom opametit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 avg 2012, 02:54

Meni samo nejasno sto se ne rasciste stvari sa Seferovićem,Hajroviće,HAdžićem i BIčakčićem..Da neko izađe u javnos i kaze nece igrati za nas ili ce igrati nego sve nesto papiri ovo-ono,nit ko njih zove trazi nit se oni nude nama..

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 14 avg 2012, 07:32

soko je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:
De ne prosipaj se bez veze. Vecina nas je zato da igraju najbolji. Npr i za A repku. Tesko da i jedan musliman bi imao ista protiv da nam u A repci odbrana izgleda ovako. Papac, Spahic, Subotic, Lovren, Corluka, Mujdza.
Ovaj Pehar nije trebao dobiti poziv, al eto sta je tu je.
Nemoj pametovati, kada nemožeš. Ako čitaš komentare po ovom forumu, vrlo dobro znaš da sam u pravu. Naravno da niko nebi imao prigovor na Lovrena kada je bolji od Spahića, Mravca, Cocalića i Zukanovića zajedno ili na Papca, ali ako je kvaliteta tu negdje onda je to već problem. Mi nemamo 10 TOP igrača, tu je samo Džeko, pa par vrlo dobrih kao Misimović, Spahić, Pjanić, Lulić, Ibišević, Begović i Salihović, a svi ostali su čisti prosjek od dobrih kao Pandža i Mujdža do katasrofalnih kao Mravac. Još jednom da ponovim, kada je na spisku 20 muslimana, 2 srbina i 1 hrvat sve je ok, spisak štima, a čim je ravnoteža odmah je nacionalni ključ. Tu posebno naglašavam mlađe selekcije, gdje bi trebali očuvati buduće Lovrene. Karačić zove Jajala i odmah je problem zašto nije pozvan golman iz francuske 4. ili njemačke 5. lige, a kada Kelava odabere Hrvatsku umjesto nas, onda je svima žao, jer "nije bio pozivan". Daj ohladi
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 avg 2012, 14:16

@Pauleta
e mozda da si stavio Subotica umjesto Lovrena u tom tvom postu mozda bi se moglo diskutovati, ovako vidi se ko gleda nacionalni kljuc...
Subotic miljami ispred svih i ti stavljas Lovrena zato sto je?!.. znaci ti si isti ko i ti sto spominju nacionalni kljuc
Zar ne vidis da svi zele da tu bude O.Vranjes pa Stevanovic. Koliko se je ovdje pisalo za Djurica itd itd...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 avg 2012, 17:49

Pauleta je napisao/la:
Nemoj pametovati, kada nemožeš. Ako čitaš komentare po ovom forumu, vrlo dobro znaš da sam u pravu. Naravno da niko nebi imao prigovor na Lovrena kada je bolji od Spahića, Mravca, Cocalića i Zukanovića zajedno ili na Papca, ali ako je kvaliteta tu negdje onda je to već problem. Mi nemamo 10 TOP igrača, tu je samo Džeko, pa par vrlo dobrih kao Misimović, Spahić, Pjanić, Lulić, Ibišević, Begović i Salihović, a svi ostali su čisti prosjek od dobrih kao Pandža i Mujdža do katasrofalnih kao Mravac. Još jednom da ponovim, kada je na spisku 20 muslimana, 2 srbina i 1 hrvat sve je ok, spisak štima, a čim je ravnoteža odmah je nacionalni ključ. Tu posebno naglašavam mlađe selekcije, gdje bi trebali očuvati buduće Lovrene. Karačić zove Jajala i odmah je problem zašto nije pozvan golman iz francuske 4. ili njemačke 5. lige, a kada Kelava odabere Hrvatsku umjesto nas, onda je svima žao, jer "nije bio pozivan". Daj ohladi
Lovren bolji od Spahica? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jes al na mojim MUDIMA
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 14 avg 2012, 18:18

Jeli danas igrala/igra U-21 repka BiH protiv U-19 Repke repke na Kosevu ??????????? Jagodic protic Kovacica

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 avg 2012, 18:36

Bjelorusija - Cipar 0-3, BiH sigurno druga u skupini.
Hayley <3

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 16 avg 2012, 00:04

Je li i drugi ide direktno ili ide u baraž? Koji sistem je sad to, jer ako sam na WIKI dobro pročitao samo četiri najbolje drugoplasirane ekipe idu u baraž i onda dva pobjednika iz tih baraža idu na EP?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 avg 2012, 03:13

Fudbaler Lokomotiva u dresu BiH: Imamović stopama Spahića i Ibričića

Stasiti 17-godišnji bek igrao za našu U-19 selekciju
Autor I. ISOVIĆ | Objavljeno 16.08.2012. u 09:26
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Imamović: Ne krije radost zbog nastupa Imamović: Ne krije radost zbog nastupa

Ermin Imamović, talentirani 17-godišnji junior moskovskog giganta Lokomotiva, nakon što mu se ispunila želja da dobije pasoš Bosne i Hercegovine, ostvario je u utorak i svoj dječački san.

Stasiti bek ruskog kluba, za koji je nekada igrao kapiten naše A-selekcije Emir Spahić, a donedavno i Senijad Ibričić, zaigrao je prvi put u dresu svoje države. Imamović je nastupio u dresu U-19 selekcije BiH u provjeri protiv bh. mlade reprezentacije.

Iako su protiv njega bili i do pet godina stariji igrači, Imamović nije razočarao na poziciji uz desnu aut-liniju.

- Mislim da tog dana u Sarajevu i šire niko nije bio sretniji od mene. Utorak ću vječno pamtiti. Želio sam opravdati povjerenje selektora i, u silnoj želji, možda sam i griješio u nastavku meča, kada me je sustigao umor.

Pripreme u mom klubu tek su počele tako da još nisam potpuno fizički spreman. Ovaj nastup dodatno me obavezuje da treniram znatno više. Hvala selektoru Toniju Karačiću, nastojat ću da zaslužim svaki naredni poziv - istakao je Imamović.

Majka Ruskinja

Erminova majka je Ruskinja. Iako do ove godine nikada ranije nije bio u Zavidovićima, rodnom mjestu svog oca, čak ni u Bosni i Hercegovini, komunikacijom je pokazao da je njegov jezik i bosanski.

- S ocem, koji zbog obaveza u Rusiji sada nije mogao doći, stalno razgovaram na bosanskom, a i moja mama dosta dobro zna naš jezik. Jedva čekam novi dolazak u Bosnu i Sarajevo - naglasio je stasiti odbrambeni igrač juniora Lokomotiva.

dali je neko sa foruma gledao utakmicu, kako je mali odigrao i ko se je sve pokazao??
hvala

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 17 avg 2012, 11:31

NK/RK Krivaja je napisao/la:Je li i drugi ide direktno ili ide u baraž? Koji sistem je sad to, jer ako sam na WIKI dobro pročitao samo četiri najbolje drugoplasirane ekipe idu u baraž i onda dva pobjednika iz tih baraža idu na EP?
Pobjednici 10 grupa i 4 najbolje drugoplasirane ekipe (iz 10 grupa naravno) idu u play-off. Iz play-off-a, od tih 14 ekipa, 7 pobjednika ide na završnicu EP, gdje ih čeka domaćin Izrael. Na završnici je sistem, 2 grupe po 4 ekipe, pobjednici grupa idu u polufinale, a poraženi u polufinalu igraju za 3 mjesto.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 17 avg 2012, 11:36

71000 je napisao/la:
NK/RK Krivaja je napisao/la:Je li i drugi ide direktno ili ide u baraž? Koji sistem je sad to, jer ako sam na WIKI dobro pročitao samo četiri najbolje drugoplasirane ekipe idu u baraž i onda dva pobjednika iz tih baraža idu na EP?
Pobjednici 10 grupa i 4 najbolje drugoplasirane ekipe (iz 10 grupa naravno) idu u play-off. Iz play-off-a, od tih 14 ekipa, 7 pobjednika ide na završnicu EP, gdje ih čeka domaćin Izrael. Na završnici je sistem, 2 grupe po 4 ekipe, pobjednici grupa idu u polufinale, a poraženi u polufinalu igraju za 3 mjesto.
s tim da smo mi trenutno zadnja drugoplasirana ekipa i trebace nam barem 4 boda iz dvije utakmice (njemacka i grcka) kako bi imali ikakve sanse za plasman u baraz, naravno uz povoljan rasplet u ostalim grupama... cak i sa 6 bodova mozemo vrlo lako izvisit'...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 avg 2012, 15:51

zasto Mario Kvesic nije bio na okupljanju U21,vidim Jagodic govorio neopravdano izostao..jel on igra za Dinamo ZAgreb ???

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Haksss, hz1987, Venom, zikerrz21 i 68 gostiju.