Rekonstrukcija stadiona u BiH
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Renoviraju se ulazi na tribinu stadiona u Livnu. Tri-četiri čovjeka iz vodstva kluba šaluju stepenice da se ljudi, pri ulasku na tribinu, ne slome. 

Hayley <3
-
- Kontakt:
Ovo bolje od cirkusabadblueboylivno je napisao/la:Renoviraju se ulazi na tribinu stadiona u Livnu. Tri-četiri čovjeka iz vodstva kluba šaluju stepenice da se ljudi, pri ulasku na tribinu, ne slome.

Pod jedan reflektori odnosno sijalice su dosle iz Holandije, Philipsove...Lik je napisao/la:Ovaj tekst o rekonstrukciji Grbavice je u najmanju ruku smiješan.
Zašto da se radi po projektu iz 1967, bar da su rekli po tom projektu sa dopunama i izmjenama koje su neminovne.
"Na tom stadionu smo već izgradili najkvalitetniju rasvjetu na prostoru bivše Jugoslavije..."
Ja koliko znam reflektori na Grbavici su popravljeni prilikom rekonstrukcije onih na Koševu, odnosno preneseni su odozgo, neka me neko ispravi ako griješim. Mada to nije ni toliko bitno, ali čisto sumnjam da su bolji od onih na Koševu, a da za Zagreb, Split, Maribor i Beograd ne spominjem.
"Stadion će, naravno, ostati Željin i klub će vjerovatno njime i upravljati."
Kako ovi iz kluba misle da se drugi zaduže za njih naprave im sve, a da ne traže ništa za uzvrat ?
I kako mogu tvrditi da bi za 10 miliona napravili sve, valjda tu ide tender pa se izabere najpovoljniji i najjeftiniji ponuđač. Tvrde da za Koševo treba daleko više para, a koliko se sječam prošle godine je delegacija FS BiH na čelu sa Osimom posjetila Koševo i procjenila da treba nešto više od milion KM za rekonstrukciju ?!
Problem stadiona Grbavica je i parking, kako bi tek bilo kada bi se kapacitet popeo na 20 000 ljudi. Još nešto što mi se nikako ne sviđa je ona sportska dvorana koju su ugurali kod pomočnog terena. Uglavnom mislim da je ovo jedna velika šuplja pred izbore, mada bih volio da istina. I na kraju najbolja rečenica u tekstu :
"Na kraju, kad saberemo sve rokove, Grbavica bi novo ruho mogla i trebala dobiti već u narednoj godini."

Pod dva... pa stadion je u vlasnistvu Zeljeznicara i tako ce i ostati i poslije "rekonstrukcije" ako je bude, a zauzvrat bi repka igrala i trenirala na svetom hramu...
Možda to za sijalice stoji, a reflektori se ne sastoje samo od sijalica, ali to je najmanje bitno u cijeloj priči.nime_tm87 je napisao/la:Pod jedan reflektori odnosno sijalice su dosle iz Holandije, Philipsove...Lik je napisao/la:Ovaj tekst o rekonstrukciji Grbavice je u najmanju ruku smiješan.
Zašto da se radi po projektu iz 1967, bar da su rekli po tom projektu sa dopunama i izmjenama koje su neminovne.
"Na tom stadionu smo već izgradili najkvalitetniju rasvjetu na prostoru bivše Jugoslavije..."
Ja koliko znam reflektori na Grbavici su popravljeni prilikom rekonstrukcije onih na Koševu, odnosno preneseni su odozgo, neka me neko ispravi ako griješim. Mada to nije ni toliko bitno, ali čisto sumnjam da su bolji od onih na Koševu, a da za Zagreb, Split, Maribor i Beograd ne spominjem.
"Stadion će, naravno, ostati Željin i klub će vjerovatno njime i upravljati."
Kako ovi iz kluba misle da se drugi zaduže za njih naprave im sve, a da ne traže ništa za uzvrat ?
I kako mogu tvrditi da bi za 10 miliona napravili sve, valjda tu ide tender pa se izabere najpovoljniji i najjeftiniji ponuđač. Tvrde da za Koševo treba daleko više para, a koliko se sječam prošle godine je delegacija FS BiH na čelu sa Osimom posjetila Koševo i procjenila da treba nešto više od milion KM za rekonstrukciju ?!
Problem stadiona Grbavica je i parking, kako bi tek bilo kada bi se kapacitet popeo na 20 000 ljudi. Još nešto što mi se nikako ne sviđa je ona sportska dvorana koju su ugurali kod pomočnog terena. Uglavnom mislim da je ovo jedna velika šuplja pred izbore, mada bih volio da istina. I na kraju najbolja rečenica u tekstu :
"Na kraju, kad saberemo sve rokove, Grbavica bi novo ruho mogla i trebala dobiti već u narednoj godini."![]()
Pod dva... pa stadion je u vlasnistvu Zeljeznicara i tako ce i ostati i poslije "rekonstrukcije" ako je bude, a zauzvrat bi repka igrala i trenirala na svetom hramu...
Znao sam da će neko napisati, "za uzvrat bi reprezentacija igrala na njoj", malo je to da se ponudi nekom ko uloži milione u nešto. Problema je previše, riješenja nekoliko, a para nema nikako !
Evo šta Žujo kaže i o parama i o vremenu potrebnom za izgradnju i procjenite koliko je onaj tekst realan :
Razgovor sa predsjednikom Žujom smo iskoristili kako bi pitali za mišljenje o zahtjevima navijača Željezničara da se eventualne evropske utakmice narednog ljeta igraju na stadionu Grbavica, a ne na Koševu.
„Šanse za to su kao šanse da ti i ja sada odemo na Mars. Nerealno je za godinu dana steknu uslovi za sticanje UEFA-ine licence. Mora se srušiti sve, a ključan je zapad koji bi koštao 10-12 miliona. Deset metara kvadratnih za jednu kameru su potrebni, pa svlačionice za sudije, parking...I da imamo pare sada, ne može se za godinu uraditi to sve. Objektivno je vrijeme gradnje dvije godine“, tvrdi Žujo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ma kakav Žujo ublehaš, a što se tiče načelnika samo ću reći Koldžo i Čombe bacaju bombe 

DRUG NEBI TI PUNCA
Svi organizuju nekakva takmicenja u fudbalu/nogometu samo mi nikako. Jeli to sada U-21, U-19 ili U-17, a mozda je u pitanju Žensko evropsko prvenstvo ili Žensko U-19 ili U-17, nije uopste bitno. Na velika vrata pricamo o kojekakvim ambicijama da sa eventualno susjedima organiziramo evropsko prvenstvo koje je od 2016 cak masivnije i igra se sa 24 reprezentacije, znaci otprilike 8-10 stadiona. No, ja mislim da mi sa danasnjom infrastrukturom nebi mogli organizirati ni Evropsko prvenstvo za kadate, tj U-17 na kojem ucestvuju svega 8 reprezentacija na 4 stadiona i na kojem kriteriji nisu toliko strogi kao za Evropsko ili Evropsko za U-21, sto ne znaci da nisu visoka, ali ni blizu ova dva takmicenja, pogotovom ovom prvom. A ne, najveci domet za nas i nasu organizaciju jeste organizacija kvalifikacionih grupa za U-19 ili U-17 ekipa (muskih ili zenskih, nije bitno) sto je stvarno jadno...
Evo Izrael sljedece godine organizira U-21 Evropsko prvenstvo. Cetiri stadiona, tri sa kapacitetom od prosjecno 13 hiljada i jedan "veliki" od 31 hiljadu. Nisu sada to svemirski brodovi od stadiona. Jedan mali stadion je samo dozivio rekonstrukciju i tipa je Gradskog u Banja Luci, dok su dva mala stadiona novoizgradjeni, i tipa su Tušanj kada bi imao dvije glavne tribine i Bilinog Polja. Ovaj veliki stadion je isto u fazi dodatne izgradnje posto mu se pravi juzna tribina i dize kapacitet na 31000, sto znaci kao Koševo koje bi doživjelo rekonstrukciju. Mi sigurno nebi ni usli u uzi krug kandidata kada bi aplicirali za organizaciju ovog turniru za 2017 godinu, na kojem ce se sigurno broj ucesnika povecati sa 8 na najmanje 12 ili cak 16 sto znaci da ce biti potrebno najmanje 6 stadiona.
Ali eto, zasto barem se ne pokusamo kandidovati za organizaciju U-19 ili U-17, gdje su kriteriji nizi nego za organizaciju U-21, ne sada previse nizi ali jesu, a neuporedivo nizi naspram pravog Evropskog? Naredni U-19 ili U-17 turnir za koji mozemo se kandidirati za organizaciju jeste onaj u 2017, posto su za 2013, 2014, 2015 i 2016 vec odredjeni domacini. Eto, imali bi pet godina da uradimo nesto na stadionima. 2015 ce broj reprezentacija ucesnika na U-19 i U-17 se povecati na 16 reprezentacija, sto znaci najmanje 6 stadiona (8 stadiona je ja mislim preporucljivo, ali najvjerovatnije bi mogli i sa 6), a prema nekom mom misljenju to bi mogli/trebali biti Gradski u Banja Luci (sa izgradjenim jugom i pokrivenim istokom), Tušanj (sa najmanje tri tribine), Bilino Polje, aBd nova Grbavica, rekonstruisano Koševo i stadion u Mostaru (sada novi stadion ili rekonstruisani Bijeli Brijeg, nije bitno). Pa kada vidim da je Lihtenštajn organizovao U-19 evropsko 2003 i U-17 2010, dodje mi da se ubijem, a takodjer ce Malta organizirati U-17 evropsko 2014. Naravno, postoji tu U-20 Svjetsko prvenstvo koje je jos uvijek daleko za nas, ali ima U-17 Svjetsko koje u nekom rangu realnosti.
Ili eto, ima cak i Ženski nogomet, znam da smo daleko od mogucnosti da organizujemo glavni evropski turnir u Ženskom nogometu koji ce od 2017 brojati 16 reprezentacija (a necu ni da spominjem svjetsko za žene), ali i tu ima U-19 ili U-17, gdje igra po 8 reprezentacija, znaci po 3-4 stadiona. U-19 kod Žena se najcesce igra samo u jednom gradu ili administrativnoj jedinici, npr. Žensko evropsko prvenstvo 2012 za U-19 u Turskoj je odigrano na tri stadiona u Antaliji. I tu je isto sljedeci turnir na koji se mozemo kandidovati tek za 2017, sto znaci dovoljno vremena, a isto vazi i za U-17 za Žene. Naravno, postoji i svjetsko prvenstvo za U-20 i U-17 za žene koje je u dometu realnosti.
Gledam susjedstvo, pa Srbija je 2011 organizovalo U-17 evropsko, Slovenija 2012 U-17 evropsko, Makedonija 2010 U-19 evropsko za Žene. Cudi me iskreno da Hrvatska nije nista organizovala, mozda se kofrce da oni ne trebaju ta "niza" takmicenja da organizuju, ali oni su barem organizovali Evropsko Futsal prvenstvo 2012, a Srbija ce organizovati 2016. Samo Crna Gora i mi iz bivse Juga nismo ni blizu da išta organizuje...
Evo Izrael sljedece godine organizira U-21 Evropsko prvenstvo. Cetiri stadiona, tri sa kapacitetom od prosjecno 13 hiljada i jedan "veliki" od 31 hiljadu. Nisu sada to svemirski brodovi od stadiona. Jedan mali stadion je samo dozivio rekonstrukciju i tipa je Gradskog u Banja Luci, dok su dva mala stadiona novoizgradjeni, i tipa su Tušanj kada bi imao dvije glavne tribine i Bilinog Polja. Ovaj veliki stadion je isto u fazi dodatne izgradnje posto mu se pravi juzna tribina i dize kapacitet na 31000, sto znaci kao Koševo koje bi doživjelo rekonstrukciju. Mi sigurno nebi ni usli u uzi krug kandidata kada bi aplicirali za organizaciju ovog turniru za 2017 godinu, na kojem ce se sigurno broj ucesnika povecati sa 8 na najmanje 12 ili cak 16 sto znaci da ce biti potrebno najmanje 6 stadiona.
Ali eto, zasto barem se ne pokusamo kandidovati za organizaciju U-19 ili U-17, gdje su kriteriji nizi nego za organizaciju U-21, ne sada previse nizi ali jesu, a neuporedivo nizi naspram pravog Evropskog? Naredni U-19 ili U-17 turnir za koji mozemo se kandidirati za organizaciju jeste onaj u 2017, posto su za 2013, 2014, 2015 i 2016 vec odredjeni domacini. Eto, imali bi pet godina da uradimo nesto na stadionima. 2015 ce broj reprezentacija ucesnika na U-19 i U-17 se povecati na 16 reprezentacija, sto znaci najmanje 6 stadiona (8 stadiona je ja mislim preporucljivo, ali najvjerovatnije bi mogli i sa 6), a prema nekom mom misljenju to bi mogli/trebali biti Gradski u Banja Luci (sa izgradjenim jugom i pokrivenim istokom), Tušanj (sa najmanje tri tribine), Bilino Polje, aBd nova Grbavica, rekonstruisano Koševo i stadion u Mostaru (sada novi stadion ili rekonstruisani Bijeli Brijeg, nije bitno). Pa kada vidim da je Lihtenštajn organizovao U-19 evropsko 2003 i U-17 2010, dodje mi da se ubijem, a takodjer ce Malta organizirati U-17 evropsko 2014. Naravno, postoji tu U-20 Svjetsko prvenstvo koje je jos uvijek daleko za nas, ali ima U-17 Svjetsko koje u nekom rangu realnosti.
Ili eto, ima cak i Ženski nogomet, znam da smo daleko od mogucnosti da organizujemo glavni evropski turnir u Ženskom nogometu koji ce od 2017 brojati 16 reprezentacija (a necu ni da spominjem svjetsko za žene), ali i tu ima U-19 ili U-17, gdje igra po 8 reprezentacija, znaci po 3-4 stadiona. U-19 kod Žena se najcesce igra samo u jednom gradu ili administrativnoj jedinici, npr. Žensko evropsko prvenstvo 2012 za U-19 u Turskoj je odigrano na tri stadiona u Antaliji. I tu je isto sljedeci turnir na koji se mozemo kandidovati tek za 2017, sto znaci dovoljno vremena, a isto vazi i za U-17 za Žene. Naravno, postoji i svjetsko prvenstvo za U-20 i U-17 za žene koje je u dometu realnosti.
Gledam susjedstvo, pa Srbija je 2011 organizovalo U-17 evropsko, Slovenija 2012 U-17 evropsko, Makedonija 2010 U-19 evropsko za Žene. Cudi me iskreno da Hrvatska nije nista organizovala, mozda se kofrce da oni ne trebaju ta "niza" takmicenja da organizuju, ali oni su barem organizovali Evropsko Futsal prvenstvo 2012, a Srbija ce organizovati 2016. Samo Crna Gora i mi iz bivse Juga nismo ni blizu da išta organizuje...
-
- Kontakt:
Današnja BP

isto neki ring za ufc sa ovom ogradom... 

Sinoc sam bio na bilinom i mogu reci da je ona mreza pravo sra... Ne znam kako je po danu ali pod reflektorima sva sjaji i moras se dobro skoncentrisati da bi vidio vise od pola terena. Nadam se da ce mreza sto prije izgubiti sjaj i da ce se moci gledati normalno kroz nju. A teren, samo ga izvadit i drk.. kako dobro izgleda.
Republika Zenica
U video prilogu donosimo vam i tempo radova na izgradnji sjeverne tribine koji nam garantuje da će završetak radova biti završen do 2047. godine.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
- IlPrincipe
- Kontakt:
tzboy je napisao/la:U video prilogu donosimo vam i tempo radova na izgradnji sjeverne tribine koji nam garantuje da će završetak radova biti završen do 2047. godine.![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Niko ne zna živjeti kao mi,niko.
Pa ja,čemu žurba
Pa ja,čemu žurba

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Kakva plata takvi majstoriIlPrincipe je napisao/la:tzboy je napisao/la:U video prilogu donosimo vam i tempo radova na izgradnji sjeverne tribine koji nam garantuje da će završetak radova biti završen do 2047. godine.![]()
![]()
[youtube][/youtube]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

::::SAMO ČELIK::::
Nemaju valjda ljudi sta sarafat,a mozda je i rucak biotzboy je napisao/la:U video prilogu donosimo vam i tempo radova na izgradnji sjeverne tribine koji nam garantuje da će završetak radova biti završen do 2047. godine.![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Pa imaju pola sata pauze za rucak moraju malo prilec
Ne znam sta je cudno
Ne znam sta je cudno
Thomas Müller - Fußballgott
odlično ovo ide,jos da skinu onu kabinu novinarsku sa zapada i semafor kolko tolko usteluju
AboveTheLaw Šta ti imaš s BP,imas svoj stadion i daj nam njegove slikeAboveTheLaw je napisao/la:Današnja BP

::::SAMO ČELIK::::
i ovdje si treb'o napisat' Pozdrav samo starim vodjama MANIJAKA

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
@zamorano, šta ti imas sa temom FK Željezničar ?, imas svoju temu i tamo valjaj gluposti 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.