Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Raul_64
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Raul_64 » 04 nov 2012, 16:10

Shut up and do you´r work :lol:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 nov 2012, 16:11

Genghis je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Ma imao je soft gume dok su Alonso i Button bili na medium i to svjeze soft gume i na kraju na jedvite jade prestize Buttona,kako ofirno naredjivanje weberu da propusti vettela pa to je zalosno,al boze moj treba imati i srece,Nando pokazao klasu,nikako Ferrari da se navikne na taj medium.
Hahaha, Webber je isao u boks na zamjenu guma, a kad je Massi rečeno da uspori jer će tim tempom prestići Alonsa , o tome ne pričaš ili mozda nisi ni gledao tu utrku ... ono tipa upalis TV jednom u tri mjeseca i dođeš ovdje prdiš nešto bezveze :lol: :lol: :lol:

VETTEL

VETTEL

VETTEL
pa to je bar uradjeno na neki drugi nacin,a ne tipa kako sto ovaj rece nemoj mi se opirati,sada su timske odredbe dozovljene zbog cega?Ma moze on osvajati titule i sve to al nikak ga nemozes porediti sa Senom mozes po titulama a po vozackim sposobonstima ne,opet kazem imo svjeze soft gume i jedva prestigao Buttona koji je bio na medium a Alonso ga ostavio 3 sec sa slabijim bolidom i medium gumama,vise srece nego pameti sto neko gore rece
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 nov 2012, 16:14

Nemojte se sikirat, Nando ce biti Svjetski prvak. :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 nov 2012, 16:17

Kimi :lol:

3 boda Nando uzeo zadovoljan sam jer ovdje je RB predominantan ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2012, 16:18

Yucca je napisao/la:Vettel je dosao do 3 pozicije nevjerovatnim preticanjima Karthikeyan i ostali vrsnih vozaca nide veze :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Pa sta je trebao uraditi...postaviti Hamiltona,Alonsa,Raikonena na pozicije 10,11,12 pa onda i njih preci do te trece pozicije...

Momak izvukao maksimum iz danasnje trke i kraj price...ne znam cemu raspravljanje o kvaliteti nakon svake utrke pojedinacno.

Uostalom Alonso je prekucao Webbera koji vozi isti bolid kao i Vettel...
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 04 nov 2012, 16:19, ukupno mijenjano 1 put.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 nov 2012, 16:19

Nadam se da ce u naredne dvije utrke Massa pokazati kakav je bolid te svom kolegi konacno pomoci u borbi za titulu.Ocekujem jedan Slamdunk na Vettela i to onaj ofirni :lol:

Kad mogu Grosjean i Kimi pomagati Svabi onda njemu moze timski kolega. :mrgreen:
Da mu ne bi Lotusa nikad on prvo mjesto vidio ove sezone ne bi.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 nov 2012, 16:22

Iako mi je krivo što Alonso nije pobjedio, ili bar ostvario zapaženu razliku nad Vettelom, drago mi je što je ako ništa veliki Kimi slavio. Tog čovjeka jednostavno ne možete ne voliti. One dvije današnje izjave su samo još neki u nizu njegovih bisera. :lol:

Alonso je opet izvukao maksimum. Jednostavno on brže ne može. Vettelu se i previše stvari poklopilo i na kraju za njega odlična 3. pozicija. Ipak ima predominantan bolid, ali svakako ne treba umanjivati njegov napredak sa zadnjeg mjesta.

U posljednje dvije utrke ne očekujem previše uzbuđenja. Teško da Alonso može ovo dostići. Ipak, nadam se nekom čudu. :)
FK Pjetlovi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 nov 2012, 16:24

adnan24 je napisao/la:
Momak izvukao maksimum iz danasnje trke i kraj price...ne znam cemu raspravljanje o kvaliteti nakon svake utrke pojedinacno.

Uostalom Alonso je prekucao Webbera koji vozi isti bolid kao i Vettel...
Dok ima "obozavatelja" 1 Prstica koji ostale zovu "hejterima", ima i razloga za te i takve rasprave.
Svaka cast Kimiju na pobedi, kao i Alonsu koji je izvukao maksimum iz Ferrarija, ali voznja dana jeste voznja S.Vettela, jer kako god da se nadoknadi toliki minus je izuzetan podvig. No, ovo je samo bila jedna epizoda u kojoj mu se sve poklopilo, ali ostaje cinjenica da nikada nije pobedio van prvog ili drugog startnog reda. Za jednog, najverovatnije, trostrukog svetskog sampiona to je nesto sto govori i o nacinu kako se dolazilo do tih pobeda. ;)

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 nov 2012, 16:25

Johny je napisao/la:Nadam se da ce u naredne dvije utrke Massa pokazati kakav je bolid te svom kolegi konacno pomoci u borbi za titulu.Ocekujem jedan Slamdunk na Vettela i to onaj ofirni :lol:

Kad mogu Grosjean i Kimi pomagati Svabi onda njemu moze timski kolega. :mrgreen:
Ja bi mu sve lose rezultate u u pretgodne 2 dvije godine oprostio samo kad bi to uradio..jer red je i jos bi sladje bilo kad bi to u svom Brazilu uradio :lol: :lol: :lol:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 nov 2012, 16:32

Johny je napisao/la:Nadam se da ce u naredne dvije utrke Massa pokazati kakav je bolid te svom kolegi konacno pomoci u borbi za titulu.Ocekujem jedan Slamdunk na Vettela i to onaj ofirni :lol:

kakve ti gluposti pises zivota ti? u ime Matijasa Raikonena ti se izvinjavamo i ja i citava ekipa Lotusa sto je Kimi zavrsio ispred Alonsa.. oprosti nam veliki Djoni..

da pratis utrku ne pratis, vec cisto pises glupe komentare.. kao prvo da je Grosjean kriv za onaj incident ON BI ISAO U PIT da odradi kaznu, a ne Perez.. ili je to opet nesto nastimao RedBull iltiga Renault :shock:

a kao drugo, ako si vec pratio utrku prisjeti se duela Vettela i Grosjeana za poziciju 19.. kada mu u 2-3 krivine ne da preci, a onda kada ga predje iz Lotusa javljaju da ce se istraziti to preticanje?? jel ti to ista govori..? a fatati se onog udesa u Belgiji je smijeh, da Roman je namjerno udario u Hamiltona pa onda ciljao Alonsa, jer **** njegov zivot bitno je da Vettel pobjedi :geek:

elem fantasticna utrka Kimija, definitivno najbolji vozac sto se tice vozackih sposobnosti (danas), ali bolid, njegovo raspolozenje i pun qrac stvari su dovele do samo 1 titule.. a da je Ferrari danas imao slab bolid, glupo je uopste komentarisati jer je Alonso na pravcu Kimiju skidao po 0.2 sec..

Kimi 8-)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2012, 16:37

MaGiCa je napisao/la: Dok ima "obozavatelja" 1 Prstica koji ostale zovu "hejterima", ima i razloga za te i takve rasprave.

Svaka utrka je sama po sebi specificna...malo mi je zamorno gledati koga je sve Vettel pretekao,ko je sve odustao i kad je SC izasao na stazu...nekad to jednom vozacu pomogne a nekad ne....mislim da se ipak kroz sezonu te stvari izjednace...ne osvajaju se titule na srecu.
MaGiCa je napisao/la:No, ovo je samo bila jedna epizoda u kojoj mu se sve poklopilo, ali ostaje cinjenica da nikada nije pobedio van prvog ili drugog startnog reda. Za jednog, najverovatnije, trostrukog svetskog sampiona to je nesto sto govori i o nacinu kako se dolazilo do tih pobeda. ;)

Slazem se ja s tom cinjenicom i meni je licno Alonso najbolji vozac trenutno ali ne treba ni sekunde oduzeti od svega sto je Vettel uradio dosad u karijeri...treba i taj prvi startni red zaraditi,ne dobija se ni on na poklon.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 nov 2012, 16:39

Italia je napisao/la:

kakve ti gluposti pises zivota ti? u ime Matijasa Raikonena ti se izvinjavamo i ja i citava ekipa Lotusa sto je Kimi zavrsio ispred Alonsa.. oprosti nam veliki Djoni..

da pratis utrku ne pratis, vec cisto pises glupe komentare.. kao prvo da je Grosjean kriv za onaj incident ON BI ISAO U PIT da odradi kaznu, a ne Perez.. ili je to opet nesto nastimao RedBull iltiga Renault :shock:

a kao drugo, ako si vec pratio utrku prisjeti se duela Vettela i Grosjeana za poziciju 19.. kada mu u 2-3 krivine ne da preci, a onda kada ga predje iz Lotusa javljaju da ce se istraziti to preticanje?? jel ti to ista govori..? a fatati se onog udesa u Belgiji je smijeh, da Roman je namjerno udario u Hamiltona pa onda ciljao Alonsa, jer **** njegov zivot bitno je da Vettel pobjedi :geek:

elem fantasticna utrka Kimija, definitivno najbolji vozac sto se tice vozackih sposobnosti (danas), ali bolid, njegovo raspolozenje i pun qrac stvari su dovele do samo 1 titule.. a da je Ferrari danas imao slab bolid, glupo je uopste komentarisati jer je Alonso na pravcu Kimiju skidao po 0.2 sec..

Kimi 8-)
Bolidu kada kazem da su Kimi i Gosjean pomogli Vettelu ciljam na ona dva kupljenja Alonsa na dvije uzastopne utrke.Tada je Alonso imao prednost od 35 bodova u odnosu na Vettela.Dok je jedan zavrsavao u ogradama zahvaljujuci Lotusu , drugi je slavio i tako dosao do prve pozicije.U tome je kvaka , ukljuci mozak.

Danasnju utrku i to preticanje Vettela nad Grosjeanom nisam spomenuo.Ako vec hoces da se spominje , onda je prema svim mogucim pravilima Vettel trebao dobiti kaznu prolaska kroz pit.

Alonso je bio brzi na pravcu od Kimija u svakom drugom segmentu bolje je performasne imao Kimi.jednostavno takav setup bolida i to je to.Sad ces nas pokusati ubjediti da je Ferrari imao bolje performanse od RBR-a jer je Alonso bio brzi od Vettela i Webbera na pravcu ?

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 04 nov 2012, 16:42

Iako sam vatreni navijač ferarija i Alonsa mora se priznati da je Kimi danas bio jednostavno fantastičan.Ovo ni pod razno nije bila Vetelova utrka,previše se tu stvari poklopilo u njegovu korist,od dva sfety cara do ispadanja iole težih protivnika koji su bili ispred njega i najvažnije predominantnog bolida.Ovim svakao ne umanjujem njegove vozačke kvalitete..ali danas je jednostavno ni kriv ni dužan došao do pobjedničkog postolja.Da li se neko od vas sjeće jedne kišne utrke kada je Barikelo u ferariju sa zadnjeg ili nekog mjesta skroz na kraju ..čini mi se pobijedio-e to je slično ovom današnjem Vetelom.I da što neko gore napisa bilo bi zanimljivo vidjeti Vetela da starta iz npr.3 reda..i još malo kišice ubaciti...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 nov 2012, 16:47

aqarius je napisao/la:Iako sam vatreni navijač ferarija i Alonsa mora se priznati da je Kimi danas bio jednostavno fantastičan.Ovo ni pod razno nije bila Vetelova utrka,previše se tu stvari poklopilo u njegovu korist,od dva sfety cara do ispadanja iole težih protivnika koji su bili ispred njega i najvažnije predominantnog bolida.Ovim svakao ne umanjujem njegove vozačke kvalitete..ali danas je jednostavno ni kriv ni dužan došao do pobjedničkog postolja.Da li se neko od vas sjeće jedne kišne utrke kada je Barikelo u ferariju sa zadnjeg ili nekog mjesta skroz na kraju ..čini mi se pobijedio-e to je slično ovom današnjem Vetelom.I da što neko gore napisa bilo bi zanimljivo vidjeti Vetela da starta iz npr.3 reda..i još malo kišice ubaciti...
To je bilo u Hockenheimu 2000e, sa 17-18og mesta uz nekoliko izlaska SCa. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 nov 2012, 16:54

MaGiCa je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Iako sam vatreni navijač ferarija i Alonsa mora se priznati da je Kimi danas bio jednostavno fantastičan.Ovo ni pod razno nije bila Vetelova utrka,previše se tu stvari poklopilo u njegovu korist,od dva sfety cara do ispadanja iole težih protivnika koji su bili ispred njega i najvažnije predominantnog bolida.Ovim svakao ne umanjujem njegove vozačke kvalitete..ali danas je jednostavno ni kriv ni dužan došao do pobjedničkog postolja.Da li se neko od vas sjeće jedne kišne utrke kada je Barikelo u ferariju sa zadnjeg ili nekog mjesta skroz na kraju ..čini mi se pobijedio-e to je slično ovom današnjem Vetelom.I da što neko gore napisa bilo bi zanimljivo vidjeti Vetela da starta iz npr.3 reda..i još malo kišice ubaciti...
To je bilo u Hockenheimu 2000e, sa 17-18og mesta uz nekoliko izlaska SCa. ;)
Dobro se sjecam da je startovao sa 18.pozicije i znam da je bila VN Njemacke, ali nisam siguran da je to bilo 2000.godine. Meni je ostalo u sjecanju kao da je bilo 2003. ili 2004.godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 nov 2012, 17:12

amerosm je napisao/la: Dobro se sjecam da je startovao sa 18.pozicije i znam da je bila VN Njemacke, ali nisam siguran da je to bilo 2000.godine. Meni je ostalo u sjecanju kao da je bilo 2003. ili 2004.godine.

[youtube][/youtube]

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 nov 2012, 17:20

[youtube][/youtube]

ma nema osobe na svijetu koja me moze ubjediti da je ovo namjera.. u borbi Alonso - Vettel uvijek cu biti za Alonsa jer vozi Ferrari, ali pogledaj ti ovaj snimak ako si zaboravio.. kako iko moze zakljuciti da je sa namjerom ciljao Alonsa nije mi jasno..

a za taj drugi, ne sjecam se dobro jel to onaj incident Raikkonen - Alonso? ako jeste, ako nista onda si na ovoj danasnjoj utci trebao postati svjestan koliko Kimija puca q. za ostale stvari i ostale vozace vec prosto vozi samo za sebe i nista drugo.. cista teorija zavjere.. isto tako sad neki navijac Vettela treba krivit Renault radi onih silnih kvarova motora ove sezone kod Vettela.. ma da :roll:

ehm, ako se dobro sjecam Alonso je bez ikakvih problema uzeo Webbera, dok on njega nije mogao.. takodjer u samom finisu se vidjelo da Ferrari uopste al uopste nije slab, vec da je trenutno odmah iza RBR-a.. al najlakse je reci Ferrari slab, RBR prebrz, Alonso najbolji svih vremena, Vettel balavac i RBR sve namjesta.. zasto dublje razmisljati kada mozes jednostavnije i povrsnije..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 04 nov 2012, 18:17

[youtube][/youtube]

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 nov 2012, 20:45

Dominacija na kvalifikacija RBR-a je dovoljan pokazatelj koliko su mocni.Ovu utrku je samo Hamilton bio ispred njih jer je velemajstor i veliki vozac dok je po standardu da Vettel i Webber budu na polu sa prednosti u Q3 nad konkurentima minimum 3 do 5 stotinki.Ferrari je standardno od 6 desetinki do 1 sekunde kaskao za njima citavu sezonu.To je razilka.Alonso je mnogo dobar vozac u utrkama i koliko toliko to neutralise svojom odlicnom taktikom i biranjem putanje.

Webber je klasicni vozac za kvalifikacija , takav je citavu karijeru , Vettel je mnogo bolji vozac od njega u svakom segmentu.Alonso izvlaci totalni maksimum iz ovog Ferrarija.Ocekujem da mu statu-u dignu nakon zavrsetka karijere u Ferrariju.Schumi je davao titule , ovaj covjek daje srce za Ferrari.Ostavlja Ferrari sa dobrom reputacijom.Da im je kakav prosjecan vozac uz Massu garantujem ti da bi bili u rangu Williamsa , Scuderije i ovih "buranija" ekipa.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 nov 2012, 22:21

Sve je to tacno za jacinu RBa.
No, ljudi stalno previdjaju uloge drugih vozaca, a i u Ferrariju i u RBu to su vodonose, a ne konkurenti. Ova trka je tako precizno pokazala ko je u timovima vozac, a ko vodonosa. Sta je merilo RBa: Vettel i Webber? Ferrarija: Alonso ili Massa? Evidentno je da ni Webber, a ni Massa nisu opravdali renome sedista u svojim timovima, cim ih sije dobrano 1 Raikkonen u losijem autu. Ali, uzima se da je Vettel klasa, cim on dominira, a Webber u istom autu ne moze nista. Ako idemo tom analogijom, gde je onda u toj prici Ferrari sa Alonsom i Massom?

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Simi i 6 gostiju.