Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Johny
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Johny » 05 nov 2012, 00:00

MaGiCa je napisao/la:Sve je to tacno za jacinu RBa.
No, ljudi stalno previdjaju uloge drugih vozaca, a i u Ferrariju i u RBu to su vodonose, a ne konkurenti. Ova trka je tako precizno pokazala ko je u timovima vozac, a ko vodonosa. Sta je merilo RBa: Vettel i Webber? Ferrarija: Alonso ili Massa? Evidentno je da ni Webber, a ni Massa nisu opravdali renome sedista u svojim timovima, cim ih sije dobrano 1 Raikkonen u losijem autu. Ali, uzima se da je Vettel klasa, cim on dominira, a Webber u istom autu ne moze nista. Ako idemo tom analogijom, gde je onda u toj prici Ferrari sa Alonsom i Massom?
Tom logikom dolazimo do gotovo istog odgovra sa modifikacijama.
Vettel >> Webber
Alonso >>> Massa

Iako je Massa vozac sa solidnom reputacijom.Posljednjih godina je donekle pokazao da je vise manje zalutao u Ferrari.Ne bi da se grijesim ali mislim da mu tu nije mjesto.Iako taj splet okolnosti ide u korist Alonsu i Vettelu(slucaj sa Webberom).Jer imati vodonosu nekada je jako dobro.Podredi se citav tim upravo tebi.Mclaren je ocit primjer rivaliteta u ekipi koje jako lose funnkcionira.
Da li je u stvari Massa toliko los vozac ili je Alonso toliko dobar vozac postavlja se pitanje ? Tu je kvaka.
Prije bih rekao ovo drugo.Iako Massini rezultati ne daju za pravo da to tvrdim , mislim da se nije slucajno borio za titulu ili pak godinama bio u samom vrhu.Pa dok je Ferrari bio totalno dominantan sa Schumijem i Kimijem on je i tada bio broj 2 u Svijetu.Alonso je svoje dokazao godinama u nazad.Svake godine ponudi nesto novo i zato ga jos od vremena Senne smatram najvecim majstorom F1.Nije vise stvar ni u titulama niti u obaranju rekorda.Covjek je tu i traje.Uvjek je opasan i nepredvidiv.Toliko dobro vozi i konstantno.Agresivan ali u isto vrijeme i racionalan.Sigurno najtalentovaniji od svih.Jedini koji u tom segmentu mu moze parirati je Hamilton koji je fenomenalan vozac.Ultra atraktivan i zanimljiv.Razlika izmedju njega i Alonsa je upravo u tome sto je Alonso kada treba jako racionalan dok ovaj drugi do samog kraja tezi ka utrkivanju.Vettel je mnogo talentovan ali svoje pravo lice ce pokazati onda kada sjedne u bolid koji nije ovoliko dominantan poput RBR-a.Licno sam zelio da sjedne na Massino mjesto upravo da vidimo ko je sef a ko vodonosa ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 nov 2012, 10:06

Johny je napisao/la:Jer imati vodonosu nekada je jako dobro.Podredi se citav tim upravo tebi.Mclaren je ocit primjer rivaliteta u ekipi koje jako lose funnkcionira.
Vodonosa onda nije merilo, a kako obozavaoci S.Vettela cesto znaju da porede Vettela sa Wbberom, to znaci da im i taj argument ne vredi nista. ;)
Da li je u stvari Massa toliko los vozac ili je Alonso toliko dobar vozac postavlja se pitanje ? Tu je kvaka.
Prije bih rekao ovo drugo.Iako Massini rezultati ne daju za pravo da to tvrdim , mislim da se nije slucajno borio za titulu ili pak godinama bio u samom vrhu.Pa dok je Ferrari bio totalno dominantan sa Schumijem i Kimijem on je i tada bio broj 2 u Svijetu.
Ferrari sa Schumijem i Kimijem nije bio dominantan, niti je Massa bio #2 u svetu. Ali, jeste bio bolji nego sto je sad i tu se vidi da je zalutao u Ferrari, za razliku od Schumachera, Raikkonena ili Alonsa, koji su u Ferrariju opravdali renome.
Alonso je svoje dokazao godinama u nazad.Svake godine ponudi nesto novo i zato ga jos od vremena Senne smatram najvecim majstorom F1.Nije vise stvar ni u titulama niti u obaranju rekorda.Covjek je tu i traje.Uvjek je opasan i nepredvidiv.Toliko dobro vozi i konstantno.Agresivan ali u isto vrijeme i racionalan.Sigurno najtalentovaniji od svih.Jedini koji u tom segmentu mu moze parirati je Hamilton koji je fenomenalan vozac.Ultra atraktivan i zanimljiv.Razlika izmedju njega i Alonsa je upravo u tome sto je Alonso kada treba jako racionalan dok ovaj drugi do samog kraja tezi ka utrkivanju.
Alonso je Prost modernog doba. Bolji je na kisi, ali u ostalim segmentima je jako, cak zastrasujuce slican Velikom profesoru. Jednostavno, on je jedini koji ima taj race pace, da moze napraviti 10ak vrhunskih krugova u nizu bez jedne greske. Da je njemu RB, prvenstvo bi bilo do sada reseno, barem u Indiji, ako ne i u Koreji.

Hamilton je opet najslicniji Senni. Na jedan krug, niko nije u F1 bolji od njega. Ali, njegov riskantan stil voznje i trosenje masine su veliki minus u nekim momentima. Mada treba reci da ga je masina izdala 2x na vodecim pozicijama i da bi bez toga bio ravnopravan konkurent za titulu.

Vettel je mnogo talentovan ali svoje pravo lice ce pokazati onda kada sjedne u bolid koji nije ovoliko dominantan poput RBR-a.Licno sam zelio da sjedne na Massino mjesto upravo da vidimo ko je sef a ko vodonosa ;)
+1
Ali, to se nece desiti, jer ce on kao i njegov idol uvek teziti da ima jasnog #2 i da pod sobom ima superioran auto, kojim je moguce probiti se sa 24. na 3. mesto, uz 1 pit stop vise. ;)

Klare

Post Postao/la Klare » 11 nov 2012, 00:50

Sada se Vetelu osporavaju pobjede zbog jakog bolida.

da je Alonsu, da je ovom, onom, eh da je dizelu turbo, bio bi turbo dizel, MaGica logično, zar ne? :?

Osporavali su mu kako pobjeđuje jedino sa pola(ovo niko pametan ne može shvatiti :roll: ) :lol: , ali evo u zadnjoj pokazao nešto i sa posljednje pozicije.

Ima li išta više,
tim se gleda, F1 je timski sport, ili nije? :?
ja ne znam, nek' ovi malo pametniji kažu.

Niko Alonsu kriv nije što nema najkvalitetniji tim,
a inače Alonso je bio moj miljenik, a zašto je bio? :?

Pa zato što sam ja ovaj koji ne preferira da simpatiše vozača, nego određeni tim.

Recimo moja sjećanja idu u doba Benetona, pa onda Renault kroz sve te boje, i da bi danas došli do Lotusa i Kimija, Kimija inače nekada velikog rivala.

Kimi je istinski šampion, kakva pouzdanost ove sezone, mislim da je u svakoj utrci osvajao bodove, a pobjeda je napokon stigla, a ko je više zaslužio nego on! :!:

Alonso, Kimi, Vetel, Buton, to je od ovih sada prisutnih, Hamiltona ipak ne mogu u ovu grupu, a od novijih lica najviše obećava Perez.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 12 nov 2012, 18:29

Klare je napisao/la: Kimi je istinski šampion, kakva pouzdanost ove sezone, mislim da je u svakoj utrci osvajao bodove, a pobjeda je napokon stigla, a ko je više zaslužio nego on! :!:
U Kini je bio 14-ti kad su mu "otkazale" gume, a i tu je bio 2. ili 3. , ali eto neke timske odluke su ga koštale bodova ... U svakom slučaju - Pravi šampion :!:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 nov 2012, 19:39

Klare je napisao/la:Sada se Vetelu osporavaju pobjede zbog jakog bolida.

da je Alonsu, da je ovom, onom, eh da je dizelu turbo, bio bi turbo dizel, MaGica logično, zar ne? :?

Osporavali su mu kako pobjeđuje jedino sa pola(ovo niko pametan ne može shvatiti :roll: ) :lol: , ali evo u zadnjoj pokazao nešto i sa posljednje pozicije.
Stvarno? Znaci, Schumacher je bio duplo bolji od konkurencije 2002. ili 2004., a jedva osvajao 2000. ili 2003., samo zato sto je tako hteo? Nema to veze sa bolidima...
Mansell koga je Senna 5x u 7 sezona dobijao u slicnim bolidima je bio klasa 1992. za tog istog Sennu. To nema veze sa kvalitetom auta, zar ne :?: :roll:
Ima li išta više,
tim se gleda, F1 je timski sport, ili nije? :?
ja ne znam, nek' ovi malo pametniji kažu.

Niko Alonsu kriv nije što nema najkvalitetniji tim,
a inače Alonso je bio moj miljenik, a zašto je bio? :?
Super. Ako mu niko nije kriv, da li je onda fer da mu to mi osporavamo?

Pa zato što sam ja ovaj koji ne preferira da simpatiše vozača, nego određeni tim.

Recimo moja sjećanja idu u doba Benetona, pa onda Renault kroz sve te boje, i da bi danas došli do Lotusa i Kimija, Kimija inače nekada velikog rivala.

Simpatisi koga hoces. To nema nikakve veze sa ovim ovde.
Kimi je istinski šampion, kakva pouzdanost ove sezone, mislim da je u svakoj utrci osvajao bodove, a pobjeda je napokon stigla, a ko je više zaslužio nego on! :!:

Alonso, Kimi, Vetel, Buton, to je od ovih sada prisutnih, Hamiltona ipak ne mogu u ovu grupu, a od novijih lica najviše obećava Perez.
Ajde? Button moze, a Hamilton ne moze? Interesantno.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 nov 2012, 15:02

Hamilton otkako je dosao u F1 uvijek je imao ili najbolji ili drugi najbolji bolid (osim Brawn GP sezone), znaci bio je ili najjaci ili treci (jer je ubjedljivo prvi vozac bio donedavno) i sta je postigao osim sretne titule? nista niti je uopste bio u borbi za titulu sljedecih godina..

i sad se prica da je on veliki vozac ili "nesretan" radi ispadanja ili kvara na bolidu, decko divlja u formuli i logicno da ce mu se takve stvari desavati, da je medju najbolja 3 vozaca realno i nije..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 nov 2012, 19:34

Italia je napisao/la:Hamilton otkako je dosao u F1 uvijek je imao ili najbolji ili drugi najbolji bolid (osim Brawn GP sezone), znaci bio je ili najjaci ili treci (jer je ubjedljivo prvi vozac bio donedavno) i sta je postigao osim sretne titule? nista niti je uopste bio u borbi za titulu sljedecih godina..
U debitantskoj sezoni je umalo bio prvak. ;)
Podbacio je 2011. a ove sezone je imao 2 pobede u dzepu i desili su mu se kvarovi zbog kojih je odustajao.

i sad se prica da je on veliki vozac ili "nesretan" radi ispadanja ili kvara na bolidu, decko divlja u formuli i logicno da ce mu se takve stvari desavati, da je medju najbolja 3 vozaca realno i nije..
Tesko da divlja ove sezone. Ili smo mi gledali razlicite trke :?: :roll:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 nov 2012, 22:27

u toj sezoni su vozila 3 vozaca, od kojih je jedan Kimi Raikonen, a drugi Alonso protiv koga je bio citav Meklaren tako da.. on je podbacio u sezoni Brawn GP-a, u prvoj Vettelovoj, i prosle, pa sad ove.. kvarova je imao i Vettel, Alonso je Alonso u to ne treba ulaziti ali opet 2 puta je "izletio" tako da to nista ne znaci..

a za divljanje naravno da se smirio ove sezone kada je vidio kako je isla prosla sezona kada su sve manje i manje poceli da mu se bukvalno sklanjaju sa staze.. koliko je samo incidenata izazvao otkako je dosao u F1.. iz dupeta u glavu doslo ;)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 nov 2012, 23:21

Italia je napisao/la:u toj sezoni su vozila 3 vozaca, od kojih je jedan Kimi Raikonen, a drugi Alonso protiv koga je bio citav Meklaren tako da.. on je podbacio u sezoni Brawn GP-a, u prvoj Vettelovoj, i prosle, pa sad ove.. kvarova je imao i Vettel, Alonso je Alonso u to ne treba ulaziti ali opet 2 puta je "izletio" tako da to nista ne znaci..
Nema to veze. Nikada se rookie nije borio za titulu i bio joj toliko blizu kao Hamilton 2007e.

a za divljanje naravno da se smirio ove sezone kada je vidio kako je isla prosla sezona kada su sve manje i manje poceli da mu se bukvalno sklanjaju sa staze.. koliko je samo incidenata izazvao otkako je dosao u F1.. iz dupeta u glavu doslo ;)
I pored svega toga, opet je najbrzi vozac na jedan krug i generalno najbolji "pure racer" na gridu.
Jeste imao losije sezone 2010-11, ali ne mozes reci da ga ove sezone nije kostao auto borbe za titulu - kad jeste.

Klare

Post Postao/la Klare » 14 nov 2012, 00:02

@Italia, bravo! :!:

A teško da će se ovdje iko i sa kim ikada složiti, jednostavno to je takav sport(greška do bolida, slabiji bolid, ovaj-onaj pogriješio, sudije...), ali zato barem treba ispasti realan i reći da će Vettel nakon ove godine(ukoliko osvoji) pomjeriti granice, lansirati svoje ime na sami vrh svih šampiona što su dosad vozili. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 nov 2012, 16:13

To je to. Nova staza kao pretposlednja u ovom sampionatu, ali mozda i kljucna za borbu za titulu.

slika

Duzina kruga: 5.516 km
Broj krivina: 20
Duzina trke: 56 krugova, (308.896 km)

Iako je bilo mnogo pokusaja da trke F1 u SAD zazive, do sada je to sve bilo neuspesno.

[youtube][/youtube]

Mnogo mocan video, a sumira F1 sampione do danasnjeg dana tj. dana kada je napravljen. Da li ce se prekosutra znati novi sampion ili ne, videcemo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 nov 2012, 19:18

Takuma Sato je najbolji vozač ba :P

I gdje ona sad, vozi li išta :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 16 nov 2012, 19:37

legenda reala je napisao/la:Takuma Sato je najbolji vozač ba :P

I gdje ona sad, vozi li išta :?:
Trebao bi voziti u pokusaju atentata Japana na Bijelu Kucu , kazu da je drama brz al i lud.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 16 nov 2012, 22:01

nezna ovo njemacko g,ovno nista drugo dobro odvoziti osim kvalifikacija.

Evo oba slobodna treninga je uzeo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 nov 2012, 01:39

I pored problema sa sisteom hladnjenja totalna dominacija Vettela danas, no to nista ne mora da znaci i treba sacekati jos kvalifikacije i utrku pa da vidimo hoce li opravdati ovdje ulogu favorita.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 nov 2012, 14:45

Staza bi bila epska da nema onoliko asfaltnog prostora za izletanje. Da je tu sljunak, koji penalizuje nespretnost&brzopletost, apsolutno bi bila najbolji tilkedrom ikada konstruisan. ;)

Bikovi su teski favoriti i samo ih kvar/promena vremena moze spreciti da trijumfuju.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 17 nov 2012, 14:54

U koliko su kvalifikacije ?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 nov 2012, 16:27

Maestro^^ je napisao/la:U koliko su kvalifikacije ?
U 19 h pocinju kvalifikacije kao i sutrasnja utrka.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 nov 2012, 16:39

Trka je u 20, meni se čini.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 17 nov 2012, 16:39

Hvala prijatelju :) .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.