Tom logikom dolazimo do gotovo istog odgovra sa modifikacijama.MaGiCa je napisao/la:Sve je to tacno za jacinu RBa.
No, ljudi stalno previdjaju uloge drugih vozaca, a i u Ferrariju i u RBu to su vodonose, a ne konkurenti. Ova trka je tako precizno pokazala ko je u timovima vozac, a ko vodonosa. Sta je merilo RBa: Vettel i Webber? Ferrarija: Alonso ili Massa? Evidentno je da ni Webber, a ni Massa nisu opravdali renome sedista u svojim timovima, cim ih sije dobrano 1 Raikkonen u losijem autu. Ali, uzima se da je Vettel klasa, cim on dominira, a Webber u istom autu ne moze nista. Ako idemo tom analogijom, gde je onda u toj prici Ferrari sa Alonsom i Massom?
Vettel >> Webber
Alonso >>> Massa
Iako je Massa vozac sa solidnom reputacijom.Posljednjih godina je donekle pokazao da je vise manje zalutao u Ferrari.Ne bi da se grijesim ali mislim da mu tu nije mjesto.Iako taj splet okolnosti ide u korist Alonsu i Vettelu(slucaj sa Webberom).Jer imati vodonosu nekada je jako dobro.Podredi se citav tim upravo tebi.Mclaren je ocit primjer rivaliteta u ekipi koje jako lose funnkcionira.
Da li je u stvari Massa toliko los vozac ili je Alonso toliko dobar vozac postavlja se pitanje ? Tu je kvaka.
Prije bih rekao ovo drugo.Iako Massini rezultati ne daju za pravo da to tvrdim , mislim da se nije slucajno borio za titulu ili pak godinama bio u samom vrhu.Pa dok je Ferrari bio totalno dominantan sa Schumijem i Kimijem on je i tada bio broj 2 u Svijetu.Alonso je svoje dokazao godinama u nazad.Svake godine ponudi nesto novo i zato ga jos od vremena Senne smatram najvecim majstorom F1.Nije vise stvar ni u titulama niti u obaranju rekorda.Covjek je tu i traje.Uvjek je opasan i nepredvidiv.Toliko dobro vozi i konstantno.Agresivan ali u isto vrijeme i racionalan.Sigurno najtalentovaniji od svih.Jedini koji u tom segmentu mu moze parirati je Hamilton koji je fenomenalan vozac.Ultra atraktivan i zanimljiv.Razlika izmedju njega i Alonsa je upravo u tome sto je Alonso kada treba jako racionalan dok ovaj drugi do samog kraja tezi ka utrkivanju.Vettel je mnogo talentovan ali svoje pravo lice ce pokazati onda kada sjedne u bolid koji nije ovoliko dominantan poput RBR-a.Licno sam zelio da sjedne na Massino mjesto upravo da vidimo ko je sef a ko vodonosa