FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 08 dec 2012, 18:10

Taman se spremah da repliciram, kad vidjeh da je to @adriano uradio :lol: :mrgreen: .Pa da se ne ponavljam. :mrgreen:

Zidane je svakako jedan od najboljih i najinteligentnijih igrača koji su igrali nogomet. Ali kao što reče @adriano sve ono što je radio Zizou nekada, radi i Messi, po meni i više. :mrgreen:

I kao što @Monolog napisa:
Zidane nije vrhunski odigrao 5 uzastopnih sezona i u svakoj narednoj dobrano popravljao statističke parametre.

S tim da Messi sigurno pred sobom ima još nekih 6-7 sezona najmanje na vrhunskom nivou. I jedino što mu fali je taj uspjeh sa reprezentacijom.

I da, imam osamnestipo' godina. :mrgreen:

Edit: Ali i ono ne igraju istu poziciju, tako da... :roll:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 08 dec 2012, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 dec 2012, 18:12

LBJ MVP je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Davno sam ja rekao, Messija porede sa Peleom/Maradonom/Zidaneom, a Ronalda sa Messijem.
To je ta razlika... 8-) :mrgreen:
Ronaldo je toliko dobar da ga ne moramo porediti s tim nebitnim likovima.Jedino Lionel može u istu rečenicu s njim :D
Još dodaj pored svega toga da je Zidane najbolji svih vremena. :lol: :mrgreen:

Hajd' nek prođe majke ti par dana da se ne poteže ova tema, stvarno je dosadila i Bogu više... :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 dec 2012, 18:13

Jeste smijesni. Kad Mesi uzme i petu loptu zaredom opet ce ovi nebitni likovi minimizirati uspjeh za rad sakrivanja svojih zivotnih muka. Oni imaju isti taj problem pa ne trudite se dzaba. Sutra obaranje novog rekorda. To je bitno - ovi su nebitni. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 dec 2012, 18:16

bparena je napisao/la:Sutra obaranje novog rekorda.
Nemoj ga majket' spominjati, protiv Benfice si najavljivao to obaranje rekorda 5 dana prije tekme, pa smo vidjeli šta se desi, povrijedi se čo'ek... :lol:
D10S je napisao/la:Da se Zlatna lopta mogla dodijeliti Maradoni, imao bi ih 10, da se dodjeljivala u Di Stefanovo vrijeme, imao bi ih 15, Pele takodjer. To je obicno marketinsko sranje od nagrade i ne mora biti nikakav stvarni dokaz necije velicine.
Nije da nismo navikli na ovo od tebe, al' opet... :lol: :lol:
Dobar si ... :mrgreen:
Zadnja izmjena: mandraX, dana/u 08 dec 2012, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 dec 2012, 18:16

Da se Zlatna lopta mogla dodijeliti Maradoni, imao bi ih 10, da se dodjeljivala u Di Stefanovo vrijeme, imao bi ih 15, Pele takodjer. To je obicno marketinsko sranje od nagrade i ne mora biti nikakav stvarni dokaz necije velicine.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 dec 2012, 18:19

prijatelju, nemoj da nas porediš sa sobom. Tebi je messi i otac, i majka, i brat i sestra. Pizdio si kao i većina tvojih kolega kada se messi izvrnuo, tako da se veoma razlikuješ od nas, normalnih ljudi. Da polovina prvog tima reala pogubi noge, iskreno, bolio bi me qrac, jer znam da bi i njih bolio qrac da se to meni desi. Ali s vama je druga priča, vi bi se bili samnom ako kažem bilo šta protiv njega. Kakvi ljudi, pišam se na vaš karakter.
naprijed rejal

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 08 dec 2012, 18:23

Reci da je Messi los igrac je van svake pameti,i ne postoji covjek na planetu koji zaista tako misli.(Osim mojih kolega sa pdf-a Reala,koji furaju inat svaki put kad vi argentinca postavite na Olimp,tj. kad ga neki od vas pocnu uzdizat do bozanstva).
Sve sto si nabrojao Messi doista radi,samo je stvar u tome sto je igra Barce podredjena Messiju,dok je Zidan bio podredjen igri.
Vjerovatno jeste ne zahvalno uporedjivati njih dvojicu,ali svako od nas ima nekog fudbalera koji ga je ostavio fasciniranim,u mom slucaju Zizu.
Da,ono sto Messi nije napravio a Zidan jeste,to je onaj knockout glavom,ali (koliko god puta bilo spominjano) Zidan je postao svjetski prvak.
Nisam ja jedini koji je primjetio znatnu razliku u igri Messija za tim Barce i za tim Argentine,mislim jedan takav igrac morao bi bit dovoljan da se bar osigura 1/4 finala,i uz sve to Argentina nije Trinidad & Tobago vec fudbalska velesila.
I upravo to zelim reci kada kazem:samo je stvar u tome sto je igra Barce podredjena Messiju,dok je Zidan bio podredjen igri..

U ovom postu nema nikakvog hejta,vec je ovo samo moje misljenje.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 dec 2012, 18:25

Vi se tu sad raspravljate,ko je pametniji,Messi ili Zidane,a zapravo bi trebali zahvaljivati nebesima sto zivite u isto vrijeme kao i oni,da mozete gledati njihove majstorije i genijalnost.
Keep walking.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 dec 2012, 18:27

D10S je napisao/la:Da se Zlatna lopta mogla dodijeliti Maradoni, imao bi ih 10, da se dodjeljivala u Di Stefanovo vrijeme, imao bi ih 15, Pele takodjer. To je obicno marketinsko sranje od nagrade i ne mora biti nikakav stvarni dokaz necije velicine.
Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.

Ovo za marketinsko sranje, volio bih da je Cristiano sada osvoji, samo da cujem da li je to dokaz da je najbolji ili je marketinsko sranje :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 dec 2012, 18:34

Sveti je napisao/la:prijatelju, nemoj da nas porediš sa sobom. Tebi je messi i otac, i majka, i brat i sestra. Pizdio si kao i većina tvojih kolega kada se messi izvrnuo, tako da se veoma razlikuješ od nas, normalnih ljudi. Da polovina prvog tima reala pogubi noge, iskreno, bolio bi me qrac, jer znam da bi i njih bolio qrac da se to meni desi. Ali s vama je druga priča, vi bi se bili samnom ako kažem bilo šta protiv njega. Kakvi ljudi, pišam se na vaš karakter.
Ne mozes sve u isti kos stavljati. Nisu svi plakali kada je Messi pao. Ne brane svi Barcu i Messija kao da su clanovi porodice, na obje strane ima svega. Prvi je @madridist koji misli da je on Real, a da je Real on, barem se tako cini citajuci njegove postove. Lik se jednostavno uzivi i misli da je Atila Bic Boziji :lol: . Tako da ima svega i na jednoj i na drugoj strani, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena, 200 sisa :lol: .

Mes Que Un Club!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 dec 2012, 18:35

adriano_leite je napisao/la: Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.

Ovo za marketinsko sranje, volio bih da je Cristiano sada osvoji, samo da cujem da li je to dokaz da je najbolji ili je marketinsko sranje :D .
Ma nebitno, mogao sam i obratno reci, nista to ne mijenja. Smatram da su prvi najbolji igraci ikada Maradona, Di Stefano i Pele, necu nikome prigovoriti ako misli da je bilo ko od te trojice najbolji jer nijanse odlucuju, granica u superiornosti izmedju njih je minimalna, skoro zanemariva. Ono sto hocu reci je to da je jos uvijek krajnje neozbiljno reci da je Messi najbolji igrac ikada, to je nepostivanje prema ljudima koji su igrali cijelu svoju karijeru fenomenalno. To da je jedan od pretendenata da bude medju najboljim ikada svakako stoji (i za Cristiana dakako), ali pricekajmo da zavrsi/e karijeru.

I to ako je Cristiano osvoji (a svi znamo da nece jer je kampanja "dajmo Messiju BDO" vec odradjena), ja cu ostati pri istom misljenju, to nece nista promijeniti. Kada se Sneijder 2010 nije nasao ni medju tri najbolja (a trebao ju je osvojiti) dobio se jasan uvid koje je sranje ta nagrada otkako se u dodjelu ukljucila FIFA.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 08 dec 2012, 18:44

D10S je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.

Ma nebitno, mogao sam i obratno reci, nista to ne mijenja. Smatram da su prvi najbolji igraci ikada Maradona, Di Stefano i Pele, necu nikome prigovoriti ako misli da je bilo ko od te trojice najbolji jer nijanse odlucuju, granica u superiornosti izmedju njih je minimalna, skoro zanemariva. Ono sto hocu reci je to da je jos uvijek krajnje neozbiljno reci da je Messi najbolji igrac ikada, to je nepostivanje prema ljudima koji su igrali cijelu svoju karijeru fenomenalno. To da je jedan od pretendenata da bude medju najboljim ikada svakako stoji (i za Cristiana dakako), ali pricekajmo da zavrsi/e karijeru.

I to ako je Cristiano osvoji (a svi znamo da nece jer je kampanja "dajmo Messiju BDO" vec odradjena), ja cu ostati pri istom misljenju, to nece nista promijeniti. Kada se Sneijder 2010 nije nasao ni medju tri najbolja (a trebao ju je osvojiti) dobio se jasan uvid koje je sranje ta nagrada otkako se u dodjelu ukljucila FIFA.
Pa stvarno je FIFA previse bezobrazna, gdje nece Ronaldu dati zlatnu loptu, sve se stima protiv njega, ne znam kako ih nije stid... Sve je protiv Joze, Ronalda, Reala, cijeli svijet je protiv njih...
Momci dragi prestanite da balite i pogledajte realnosti malo u oci...
HVALA
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 dec 2012, 18:47

BeSha1992 je napisao/la: Pa stvarno je FIFA previse bezobrazna, gdje nece Ronaldu dati zlatnu loptu, sve se stima protiv njega, ne znam kako ih nije stid... Sve je protiv Joze, Ronalda, Reala, cijeli svijet je protiv njih...
Momci dragi prestanite da balite i pogledajte realnosti malo u oci...
HVALA
U potpisu ti pise "Visca Barca", to te po automatizmu klasificira kao nerealnog i onog ko ne bi trebao pricati drugima o realnosti.

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 08 dec 2012, 18:49

messilla je napisao/la:
I kao što @Monolog napisa:
Zidane nije vrhunski odigrao 5 uzastopnih sezona i u svakoj narednoj dobrano popravljao statističke parametre.

Pa zato što ti i Monolog, gledate jeli neko odigrao vrhunsku sezonu, po njegovom broju golova :mrgreen: tako da Zidan nije nikad odigrao vrhunsku sezonu :P
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 dec 2012, 18:53

Ja sam jedino od simpatizera Reala cuo da Di Stefana svrstavaju medju top 3 igraca svih vremena, ni od koga vise, ma kakvi 3, ni u top 10 cak :D

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 dec 2012, 18:53

Boze sacuvaj...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 dec 2012, 19:03

D10S je napisao/la:

Messi je jos uvijek daleko od kraja karijere, ali ovo sto on pruza je jednostavno nesto sto te ostavlja bez daha. Od momenta kada je poceo igrati za Barcu, konstantno napreduje. Mozda nije najbolji, jer nije zavrsio karijeru i ne moze se uraditi suma svih uspjeha, ali je itekako na dobrom putu da postane najbolji ikada. Momku je tek 25.
Maradona sa 25 - zabio oko 180, a igrao je od 17. godine mnogo tekmi, pa je na taj nacin zabio 115 golova za samo 6 godina u Argentini
Di Stefano sa 25 - zabio oko 140 golova
Pele - za njega ne znam naci podatke koliko je zabio, jer njemu su se brojali i golovi sa fuce na livadi :D , ali osvajao je Svjetsko i bio najbolji i bio je fantastican igrac i jedan je od najboljih.

Messi je fakticki sa 19 godina poceo dobijati pravu priliku u Barci, tako da je Maradona bio itekako u prednosti, sto se tice konta golova, jer je on za te 2 godine zabio 44 gola, sto je ogroman broj.

Svi su oni krema, svi su oni u 5 deka (Di Stefano, Diego, Pele), ali kada se podvuce crta, sa 25 godina, Messi je postigao vise od te trojke (do njihovih 25 godina zivota).

Koliko god ga ko volio ili mrzio, momak do kraja karijere ce postaviti rekorda i rekorda i tesko da ce se vise takav roditi da ih poobara. Messi je oborio fakticki sve rekorde sto su se mogli oboriti.

Mes Que Un Club!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 dec 2012, 19:09

Ja ocekujem obaranje rekorda - kome se ne svidza nek aminuje da ne obori nikako. Jbga posluso me gollman Benfike pa skrsio Mesija. :) Do mene je :P A sad spremam avatar :mrgreen:

pozdrav ovim zavidnim ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 08 dec 2012, 19:24

adriano_leite je napisao/la:[
Messi je jos uvijek daleko od kraja karijere, ali ovo sto on pruza je jednostavno nesto sto te ostavlja bez daha. Od momenta kada je poceo igrati za Barcu, konstantno napreduje. Mozda nije najbolji, jer nije zavrsio karijeru i ne moze se uraditi suma svih uspjeha, ali je itekako na dobrom putu da postane najbolji ikada. Momku je tek 25.
Maradona sa 25 - zabio oko 180, a igrao je od 17. godine mnogo tekmi, pa je na taj nacin zabio 115 golova za samo 6 godina u Argentini
Di Stefano sa 25 - zabio oko 140 golova
Pele - za njega ne znam naci podatke koliko je zabio, jer njemu su se brojali i golovi sa fuce na livadi :D , ali osvajao je Svjetsko i bio najbolji i bio je fantastican igrac i jedan je od najboljih.
Messi je fakticki sa 19 godina poceo dobijati pravu priliku u Barci, tako da je Maradona bio itekako u prednosti, sto se tice konta golova, jer je on za te 2 godine zabio 44 gola, sto je ogroman broj.
Svi su oni krema, svi su oni u 5 deka (Di Stefano, Diego, Pele), ali kada se podvuce crta, sa 25 godina, Messi je postigao vise od te trojke (do njihovih 25 godina zivota).
Koliko god ga ko volio ili mrzio, momak do kraja karijere ce postaviti rekorda i rekorda i tesko da ce se vise takav roditi da ih poobara. Messi je oborio fakticki sve rekorde sto su se mogli oboriti.
A pazi. Maradona nije bio napadac, covjek je bio centralni i ofenzivni vezni, tako da ne mozes njega samo kroz puku statistiku porediti sa Messijem, isto i Di Stefana koji je bio krilo i takodjer ofenzivni vezni. Druga stvar, Messi ima apsolutno najbolju platformu od svih njih iz razloga sto igra u jednoj od najboljih ekipa ikada, u timu gdje je igra u potpunosti podredjena njemu i sasvim je normalno da obara sve te rekorde. Ali evo sada, karikiram, pokusaj zamisliti da je Maradona tjekom osamdesetih igrao u najboljim ekipama tada, u Butraguenovom Realu sa Michelom, Hugom Sanchezom i ostalima, ili u Milanu sa Gullitom, Van Bastenom i ostalima. Mozes li onda zamisliti kakav bi tek mit postao Diego? Uostalom, mozda i ne bi jer je kroz igre u Napoliju i sa mnostvom trofeja osvojenih sa istim postao simbol pobjede. Da bi bio bolji od Diega, potrebno je nesto vise od same statistike. Neki X factor, ne znam ni ja sta.

Druga stvar, Di Stefano. U njegovo vrijeme se nije igralo 60 utakmica po sezoni, nego maksimalno tridesetak, cetrdeset, pa stoga da je zabio 70 golova po sezoni u 30 utakmica, to bi bilo naucna fantastika :D. Igrao je iza Puskasa koji je bio glavni golgeter u timu, tako da opet ti kazem, ne mozes ih porediti samo kroz statistiku. I malo vise postovanja prema Peleu, jeste da serenda o hvalospijevima o sebi, ali nitko tko kaze da je najbolji ikada nece pogrijesiti jer, ako nije zabio 1000 golova, sigurno jeste 700 sto je samo po sebi, nenadjebiva brojka, dodaj k tome i cinjenicu da je i on zadnjih pet godina svoje karijere proveo kao cista desetka. A opet, ako ces istom tom logikom ici i gledati statistiku, i Ronaldova je malo je reci fenomenalna, i to bi ga onda automatski trebalo postaviti kao jednog od najboljih ikada.
Ponovit cu ti, slazem se s time da je Messi (kao i Cristiano) jedan od glavnih pretendenata da se pridruzi na samom vrhu najboljih igraca ikada ovoj trojici, ali jos je krajnje neozbiljno reci da je bolji od njih. Sacekajmo kraj karijere pa pricajmo o tome. Realno.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 dec 2012, 19:35

Realno,sve su to smijesni igraci za Rivalda.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.