adriano_leite je napisao/la:[
Messi je jos uvijek daleko od kraja karijere, ali ovo sto on pruza je jednostavno nesto sto te ostavlja bez daha. Od momenta kada je poceo igrati za Barcu, konstantno napreduje. Mozda nije najbolji, jer nije zavrsio karijeru i ne moze se uraditi suma svih uspjeha, ali je itekako na dobrom putu da postane najbolji ikada. Momku je tek 25.
Maradona sa 25 - zabio oko 180, a igrao je od 17. godine mnogo tekmi, pa je na taj nacin zabio 115 golova za samo 6 godina u Argentini
Di Stefano sa 25 - zabio oko 140 golova
Pele - za njega ne znam naci podatke koliko je zabio, jer njemu su se brojali i golovi sa fuce na livadi

, ali osvajao je Svjetsko i bio najbolji i bio je fantastican igrac i jedan je od najboljih.
Messi je fakticki sa 19 godina poceo dobijati pravu priliku u Barci, tako da je Maradona bio itekako u prednosti, sto se tice konta golova, jer je on za te 2 godine zabio 44 gola, sto je ogroman broj.
Svi su oni krema, svi su oni u 5 deka (Di Stefano, Diego, Pele), ali kada se podvuce crta, sa 25 godina, Messi je postigao vise od te trojke (do njihovih 25 godina zivota).
Koliko god ga ko volio ili mrzio, momak do kraja karijere ce postaviti rekorda i rekorda i tesko da ce se vise takav roditi da ih poobara. Messi je oborio fakticki sve rekorde sto su se mogli oboriti.
A pazi. Maradona nije bio napadac, covjek je bio centralni i ofenzivni vezni, tako da ne mozes njega samo kroz puku statistiku porediti sa Messijem, isto i Di Stefana koji je bio krilo i takodjer ofenzivni vezni. Druga stvar, Messi ima apsolutno najbolju platformu od svih njih iz razloga sto igra u jednoj od najboljih ekipa ikada, u timu gdje je igra u potpunosti podredjena njemu i sasvim je normalno da obara sve te rekorde. Ali evo sada, karikiram, pokusaj zamisliti da je Maradona tjekom osamdesetih igrao u najboljim ekipama tada, u Butraguenovom Realu sa Michelom, Hugom Sanchezom i ostalima, ili u Milanu sa Gullitom, Van Bastenom i ostalima. Mozes li onda zamisliti kakav bi tek mit postao Diego? Uostalom, mozda i ne bi jer je kroz igre u Napoliju i sa mnostvom trofeja osvojenih sa istim postao simbol pobjede. Da bi bio bolji od Diega, potrebno je nesto vise od same statistike. Neki X factor, ne znam ni ja sta.
Druga stvar, Di Stefano. U njegovo vrijeme se nije igralo 60 utakmica po sezoni, nego maksimalno tridesetak, cetrdeset, pa stoga da je zabio 70 golova po sezoni u 30 utakmica, to bi bilo naucna fantastika

. Igrao je iza Puskasa koji je bio glavni golgeter u timu, tako da opet ti kazem, ne mozes ih porediti samo kroz statistiku. I malo vise postovanja prema Peleu, jeste da serenda o hvalospijevima o sebi, ali nitko tko kaze da je najbolji ikada nece pogrijesiti jer, ako nije zabio 1000 golova, sigurno jeste 700 sto je samo po sebi, nenadjebiva brojka, dodaj k tome i cinjenicu da je i on zadnjih pet godina svoje karijere proveo kao cista desetka. A opet, ako ces istom tom logikom ici i gledati statistiku, i Ronaldova je malo je reci fenomenalna, i to bi ga onda automatski trebalo postaviti kao jednog od najboljih ikada.
Ponovit cu ti, slazem se s time da je Messi (kao i Cristiano) jedan od glavnih pretendenata da se pridruzi na samom vrhu najboljih igraca ikada ovoj trojici, ali jos je krajnje neozbiljno reci da je bolji od njih. Sacekajmo kraj karijere pa pricajmo o tome. Realno.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano