FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
- Cautinho
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Vi se tu sad raspravljate,ko je pametniji,Messi ili Zidane,a zapravo bi trebali zahvaljivati nebesima sto zivite u isto vrijeme kao i oni,da mozete gledati njihove majstorije i genijalnost.
Keep walking.
- adriano_leite
- Kontakt:
Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.D10S je napisao/la:Da se Zlatna lopta mogla dodijeliti Maradoni, imao bi ih 10, da se dodjeljivala u Di Stefanovo vrijeme, imao bi ih 15, Pele takodjer. To je obicno marketinsko sranje od nagrade i ne mora biti nikakav stvarni dokaz necije velicine.
Ovo za marketinsko sranje, volio bih da je Cristiano sada osvoji, samo da cujem da li je to dokaz da je najbolji ili je marketinsko sranje
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne mozes sve u isti kos stavljati. Nisu svi plakali kada je Messi pao. Ne brane svi Barcu i Messija kao da su clanovi porodice, na obje strane ima svega. Prvi je @madridist koji misli da je on Real, a da je Real on, barem se tako cini citajuci njegove postove. Lik se jednostavno uzivi i misli da je Atila Bic BozijiSveti je napisao/la:prijatelju, nemoj da nas porediš sa sobom. Tebi je messi i otac, i majka, i brat i sestra. Pizdio si kao i većina tvojih kolega kada se messi izvrnuo, tako da se veoma razlikuješ od nas, normalnih ljudi. Da polovina prvog tima reala pogubi noge, iskreno, bolio bi me qrac, jer znam da bi i njih bolio qrac da se to meni desi. Ali s vama je druga priča, vi bi se bili samnom ako kažem bilo šta protiv njega. Kakvi ljudi, pišam se na vaš karakter.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ma nebitno, mogao sam i obratno reci, nista to ne mijenja. Smatram da su prvi najbolji igraci ikada Maradona, Di Stefano i Pele, necu nikome prigovoriti ako misli da je bilo ko od te trojice najbolji jer nijanse odlucuju, granica u superiornosti izmedju njih je minimalna, skoro zanemariva. Ono sto hocu reci je to da je jos uvijek krajnje neozbiljno reci da je Messi najbolji igrac ikada, to je nepostivanje prema ljudima koji su igrali cijelu svoju karijeru fenomenalno. To da je jedan od pretendenata da bude medju najboljim ikada svakako stoji (i za Cristiana dakako), ali pricekajmo da zavrsi/e karijeru.adriano_leite je napisao/la: Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.
Ovo za marketinsko sranje, volio bih da je Cristiano sada osvoji, samo da cujem da li je to dokaz da je najbolji ili je marketinsko sranje.
I to ako je Cristiano osvoji (a svi znamo da nece jer je kampanja "dajmo Messiju BDO" vec odradjena), ja cu ostati pri istom misljenju, to nece nista promijeniti. Kada se Sneijder 2010 nije nasao ni medju tri najbolja (a trebao ju je osvojiti) dobio se jasan uvid koje je sranje ta nagrada otkako se u dodjelu ukljucila FIFA.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Pa stvarno je FIFA previse bezobrazna, gdje nece Ronaldu dati zlatnu loptu, sve se stima protiv njega, ne znam kako ih nije stid... Sve je protiv Joze, Ronalda, Reala, cijeli svijet je protiv njih...D10S je napisao/la:Ma nebitno, mogao sam i obratno reci, nista to ne mijenja. Smatram da su prvi najbolji igraci ikada Maradona, Di Stefano i Pele, necu nikome prigovoriti ako misli da je bilo ko od te trojice najbolji jer nijanse odlucuju, granica u superiornosti izmedju njih je minimalna, skoro zanemariva. Ono sto hocu reci je to da je jos uvijek krajnje neozbiljno reci da je Messi najbolji igrac ikada, to je nepostivanje prema ljudima koji su igrali cijelu svoju karijeru fenomenalno. To da je jedan od pretendenata da bude medju najboljim ikada svakako stoji (i za Cristiana dakako), ali pricekajmo da zavrsi/e karijeru.adriano_leite je napisao/la: Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.
Ovo za marketinsko sranje, volio bih da je Cristiano sada osvoji, samo da cujem da li je to dokaz da je najbolji ili je marketinsko sranje.
I to ako je Cristiano osvoji (a svi znamo da nece jer je kampanja "dajmo Messiju BDO" vec odradjena), ja cu ostati pri istom misljenju, to nece nista promijeniti. Kada se Sneijder 2010 nije nasao ni medju tri najbolja (a trebao ju je osvojiti) dobio se jasan uvid koje je sranje ta nagrada otkako se u dodjelu ukljucila FIFA.
Momci dragi prestanite da balite i pogledajte realnosti malo u oci...
HVALA
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
U potpisu ti pise "Visca Barca", to te po automatizmu klasificira kao nerealnog i onog ko ne bi trebao pricati drugima o realnosti.BeSha1992 je napisao/la: Pa stvarno je FIFA previse bezobrazna, gdje nece Ronaldu dati zlatnu loptu, sve se stima protiv njega, ne znam kako ih nije stid... Sve je protiv Joze, Ronalda, Reala, cijeli svijet je protiv njih...
HVALA
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
- Zenichanin
- Kontakt:
messilla je napisao/la:
I kao što @Monolog napisa:Zidane nije vrhunski odigrao 5 uzastopnih sezona i u svakoj narednoj dobrano popravljao statističke parametre.
Pa zato što ti i Monolog, gledate jeli neko odigrao vrhunsku sezonu, po njegovom broju golova
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE
1905 - 19.05.
Champions of Europe - that's who we are
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE
1905 - 19.05.
Champions of Europe - that's who we are
Ja sam jedino od simpatizera Reala cuo da Di Stefana svrstavaju medju top 3 igraca svih vremena, ni od koga vise, ma kakvi 3, ni u top 10 cak 
Boze sacuvaj...
- adriano_leite
- Kontakt:
Messi je jos uvijek daleko od kraja karijere, ali ovo sto on pruza je jednostavno nesto sto te ostavlja bez daha. Od momenta kada je poceo igrati za Barcu, konstantno napreduje. Mozda nije najbolji, jer nije zavrsio karijeru i ne moze se uraditi suma svih uspjeha, ali je itekako na dobrom putu da postane najbolji ikada. Momku je tek 25.D10S je napisao/la:Ma nebitno, mogao sam i obratno reci, nista to ne mijenja. Smatram da su prvi najbolji igraci ikada Maradona, Di Stefano i Pele, necu nikome prigovoriti ako misli da je bilo ko od te trojice najbolji jer nijanse odlucuju, granica u superiornosti izmedju njih je minimalna, skoro zanemariva. Ono sto hocu reci je to da je jos uvijek krajnje neozbiljno reci da je Messi najbolji igrac ikada, to je nepostivanje prema ljudima koji su igrali cijelu svoju karijeru fenomenalno. To da je jedan od pretendenata da bude medju najboljim ikada svakako stoji (i za Cristiana dakako), ali pricekajmo da zavrsi/e karijeru.adriano_leite je napisao/la: Nisam bukvalac i razumijem da su ovo default brojke, ali zasto bi Maradona imao 10 a Di Stefano 15? Jel to samo zbog toga sto je Di Stefano bio u Realu ili je bio veci igrac od Maradone? "Ne sjecam" se igara Di Stefana, a Maradonine klipove sam makar pregledao i vidio kakav je igrac bio.
Maradona sa 25 - zabio oko 180, a igrao je od 17. godine mnogo tekmi, pa je na taj nacin zabio 115 golova za samo 6 godina u Argentini
Di Stefano sa 25 - zabio oko 140 golova
Pele - za njega ne znam naci podatke koliko je zabio, jer njemu su se brojali i golovi sa fuce na livadi
Messi je fakticki sa 19 godina poceo dobijati pravu priliku u Barci, tako da je Maradona bio itekako u prednosti, sto se tice konta golova, jer je on za te 2 godine zabio 44 gola, sto je ogroman broj.
Svi su oni krema, svi su oni u 5 deka (Di Stefano, Diego, Pele), ali kada se podvuce crta, sa 25 godina, Messi je postigao vise od te trojke (do njihovih 25 godina zivota).
Koliko god ga ko volio ili mrzio, momak do kraja karijere ce postaviti rekorda i rekorda i tesko da ce se vise takav roditi da ih poobara. Messi je oborio fakticki sve rekorde sto su se mogli oboriti.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ja ocekujem obaranje rekorda - kome se ne svidza nek aminuje da ne obori nikako. Jbga posluso me gollman Benfike pa skrsio Mesija.
Do mene je
A sad spremam avatar
pozdrav ovim zavidnim
pozdrav ovim zavidnim
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
A pazi. Maradona nije bio napadac, covjek je bio centralni i ofenzivni vezni, tako da ne mozes njega samo kroz puku statistiku porediti sa Messijem, isto i Di Stefana koji je bio krilo i takodjer ofenzivni vezni. Druga stvar, Messi ima apsolutno najbolju platformu od svih njih iz razloga sto igra u jednoj od najboljih ekipa ikada, u timu gdje je igra u potpunosti podredjena njemu i sasvim je normalno da obara sve te rekorde. Ali evo sada, karikiram, pokusaj zamisliti da je Maradona tjekom osamdesetih igrao u najboljim ekipama tada, u Butraguenovom Realu sa Michelom, Hugom Sanchezom i ostalima, ili u Milanu sa Gullitom, Van Bastenom i ostalima. Mozes li onda zamisliti kakav bi tek mit postao Diego? Uostalom, mozda i ne bi jer je kroz igre u Napoliju i sa mnostvom trofeja osvojenih sa istim postao simbol pobjede. Da bi bio bolji od Diega, potrebno je nesto vise od same statistike. Neki X factor, ne znam ni ja sta.adriano_leite je napisao/la:[
Messi je jos uvijek daleko od kraja karijere, ali ovo sto on pruza je jednostavno nesto sto te ostavlja bez daha. Od momenta kada je poceo igrati za Barcu, konstantno napreduje. Mozda nije najbolji, jer nije zavrsio karijeru i ne moze se uraditi suma svih uspjeha, ali je itekako na dobrom putu da postane najbolji ikada. Momku je tek 25.
Maradona sa 25 - zabio oko 180, a igrao je od 17. godine mnogo tekmi, pa je na taj nacin zabio 115 golova za samo 6 godina u Argentini
Di Stefano sa 25 - zabio oko 140 golova
Pele - za njega ne znam naci podatke koliko je zabio, jer njemu su se brojali i golovi sa fuce na livadi, ali osvajao je Svjetsko i bio najbolji i bio je fantastican igrac i jedan je od najboljih.
Messi je fakticki sa 19 godina poceo dobijati pravu priliku u Barci, tako da je Maradona bio itekako u prednosti, sto se tice konta golova, jer je on za te 2 godine zabio 44 gola, sto je ogroman broj.
Svi su oni krema, svi su oni u 5 deka (Di Stefano, Diego, Pele), ali kada se podvuce crta, sa 25 godina, Messi je postigao vise od te trojke (do njihovih 25 godina zivota).
Koliko god ga ko volio ili mrzio, momak do kraja karijere ce postaviti rekorda i rekorda i tesko da ce se vise takav roditi da ih poobara. Messi je oborio fakticki sve rekorde sto su se mogli oboriti.
Druga stvar, Di Stefano. U njegovo vrijeme se nije igralo 60 utakmica po sezoni, nego maksimalno tridesetak, cetrdeset, pa stoga da je zabio 70 golova po sezoni u 30 utakmica, to bi bilo naucna fantastika
Ponovit cu ti, slazem se s time da je Messi (kao i Cristiano) jedan od glavnih pretendenata da se pridruzi na samom vrhu najboljih igraca ikada ovoj trojici, ali jos je krajnje neozbiljno reci da je bolji od njih. Sacekajmo kraj karijere pa pricajmo o tome. Realno.
Realno,sve su to smijesni igraci za Rivalda.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- adriano_leite
- Kontakt:
@D10S, Messi je takodjer igrao kao krilo kada je pocinjao, pa do dolaska Pepa. Takodjer, ovo sto on igra, sto je igrao, daleko je od klasicnog napadaca. Ja bih vise rekao da je to neka lazna devetka, nikako klasican napadac. Vjerovatno ima do toga i koliko je fudbal napredovao, sto se tice fizicke spreme i taktike. Ne umanjujem kvalitet tadasnjeg fudbala, ali mnogo teze se dokazati danas u Spaniji, nego u to vrijeme u Argentini, Brazilu i ostalim zemljama, jer fudbal jednostavno nije toliko bio zastupljen. Danas svako selo ima svoj tim, prije je to bilo drugacije. Znaci, mnogo teze je bilo Messiju i Ronaldu se dokazati, nego igracima prije, jer tada cim si talenat, od tebe ce biti nesto, a danas znamo kako mnogi talenti zavrsavaju. Meni je Maradona najbolji, jer prosto je covjek bio magicar sa loptom i bio bi jos veci da mu se nije desilo to sto mu se desilo, ali Messi je na dobrom putu da postane najbolji svih vremena.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
ti si mi realan, nema dalje, samo smaras po ovoj temi, kralju moj dodji vise sebi pogledaj svijet oko sebe, povezi dva i dva i otvorit ce ti se mnogi vidici u zivotu... do tada samo se ovdje mozes po forumu zalit na FIFU, UEFU, i sve moguce institucije, mislim da nema smisla vise s tobom raspravljati oko tog vaseg Ronalda, kad se pobiju svi dokazi da je Ronaldo bolji od Messija, onda Messija pocnete sa 100000 ostalih igraca uporedjivati, ne bi li nasli da je neko bolji, a zaista mi te zao sto ne uspijevas i neces nikada uspjeti... toliko od meneD10S je napisao/la:U potpisu ti pise "Visca Barca", to te po automatizmu klasificira kao nerealnog i onog ko ne bi trebao pricati drugima o realnosti.BeSha1992 je napisao/la: Pa stvarno je FIFA previse bezobrazna, gdje nece Ronaldu dati zlatnu loptu, sve se stima protiv njega, ne znam kako ih nije stid... Sve je protiv Joze, Ronalda, Reala, cijeli svijet je protiv njih...
HVALA
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
Zao mi je sto ovakvi regeni kao vi koji raspravljate imate priliku gledati Mesija i Ronalda
Umjesto da uzivate u igrama obojce vi se raspravljate kojem je veci. Koja je svrha toga ? Kopiraj Mesijev ucinak u karijeri, kopiraj Ronaldov, saberi, oduzmi i reci ovaj i ovaj je bolji STATISTICKI, no nikada neces dokazati ko je bolji na terenu, niti ce kada biti moguce. Obojica su klase i ostavite ih da se natjecu, od vasih komentara ko je bolji nema zdrave diskusije i totalno je nepotrebno.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Bravo neo majstore, al hajd mi reci iskreno bil tako govorio da je Ronaldo u Man Uth...eeeeeeee. 
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."
M. Selimovic - Tvrdjava
M. Selimovic - Tvrdjava
Zanimljivo je i to da je zlatnu loptu osvojio dok je bio u Uniteduteodolit je napisao/la:Bravo neo majstore, al hajd mi reci iskreno bil tako govorio da je Ronaldo u Man Uth...eeeeeeee.
"It's one of premier league's oldest lessons .
xjuznjak> je napisao/la:Realno,sve su to smijesni igraci za Rivalda.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."
M. Selimovic - Tvrdjava
M. Selimovic - Tvrdjava
bože kakve se stvari ovdje raspravljaju , a tema se zove FC Barcelona ... Ovdje trebaju 4 teme , Messi , Cristiano Ronaldo , Messi VS Cristiano Ronaldo i Messi vs Legende fudbala. Pa kako vam ne dosadi ovako se prepirat cijeli dan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.