Rekonstrukcija stadiona u BiH

Vamos
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Vamos » 02 jan 2013, 21:54

Imaju pisoari koji su svi zajedno..ko i svugdje. Ali radi se o soljama, koje su predvidjene u vecini slucajeva za veliku nuzdu..zato mi je i smijesno.

Pisoari su druga stvar. ;)

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 jan 2013, 22:51

I mene je to zaintrigiralo kad sam vidio :D ali valjda će kasnije doći pregrade.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 jan 2013, 01:09

Citam i ne mogu da vjerujem svojim ocima o cemu raspravljate.
Pa pregrade su montazne. Kao da nikad niste bili u wc-u u novijem trznom centru. One sto su podignute od poda 30-ak cm.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 03 jan 2013, 20:27

Vjerovatno je neko primijetio ko ide na zapad da su u dosta restorana trznih centara itd. vrata na wc. od stakla i to providna i nimalo zamucena sto znaci sve je na izlogu hahaha!!!Ko voli neka izvoli!!!

emir_dj
Kontakt:

Post Postao/la emir_dj » 07 jan 2013, 20:07

Banja Ilidza Gradačac

slika
slika
slika
slika
slika

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 08 jan 2013, 00:12

Prelijepo izgleda ovaj stadion u gradačcu,jos ako se sve uradi sto se planiralo bice medju ljepsim u bih.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 jan 2013, 03:42

Sve je ovo OK, samo mi nije jasno zasto ne prave tribine odmah uz teren. Za'ebi mjesto za atletsku stazu..

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 08 jan 2013, 08:39

zapad na Koševu je kapacitet 18,000, skupili su pare da zamjene 12,000 stolica. cekaju da se usvoji buđet kantona i općine centar pa da vide hočeli šta u proračunu dati i za stadion. nešto su obečali dati i iz NSBiH. dakle ostalo je oko 6,000 stolia da se zamjeni na zapadu plus oko 4,000 na ostalim tribinama koje su polomjene. to je slijedeče u planu dakle kada skupe pare to če se uraditi.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 08 jan 2013, 11:11

Bistrik je napisao/la:zapad na Koševu je kapacitet 18,000, skupili su pare da zamjene 12,000 stolica. cekaju da se usvoji buđet kantona i općine centar pa da vide hočeli šta u proračunu dati i za stadion. nešto su obečali dati i iz NSBiH. dakle ostalo je oko 6,000 stolia da se zamjeni na zapadu plus oko 4,000 na ostalim tribinama koje su polomjene. to je slijedeče u planu dakle kada skupe pare to če se uraditi.
Ok, ali šta ako ih recimo ne postave a dođu evropske utakmice,hoće li se onda moći koristiti dio zapada koji je urađen?

I znaš li šta je u planu poslije stolica?
''Neka me mrze samo da me se boje''

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 jan 2013, 11:39

cipiripi je napisao/la:
Bistrik je napisao/la:zapad na Koševu je kapacitet 18,000, skupili su pare da zamjene 12,000 stolica. cekaju da se usvoji buđet kantona i općine centar pa da vide hočeli šta u proračunu dati i za stadion. nešto su obečali dati i iz NSBiH. dakle ostalo je oko 6,000 stolia da se zamjeni na zapadu plus oko 4,000 na ostalim tribinama koje su polomjene. to je slijedeče u planu dakle kada skupe pare to če se uraditi.
Ok, ali šta ako ih recimo ne postave a dođu evropske utakmice,hoće li se onda moći koristiti dio zapada koji je urađen?

Moci ce se koristiti taj dio gdje su postavljene, vjerovatno ce staviti ogradu izmedju. A planira se mnogo toga, ali u dogledno vrijeme ja ne vidim da ce bas nesto uraditi...

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 08 jan 2013, 14:38

AnelZ je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:

Moci ce se koristiti taj dio gdje su postavljene, vjerovatno ce staviti ogradu izmedju. A planira se mnogo toga, ali u dogledno vrijeme ja ne vidim da ce bas nesto uraditi...
da bit če pušteno tih 12.000 a ostali dio tribine neče a ja to su ova dva čoška prema sjeveru i jugu, dakle centralni dio je obnovljen, a poslije zavisi od para treba i wc napraviti sve pa onda trava svlačionice itd. ali sve zavisi od finansija.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 08 jan 2013, 19:11

Da bi se Kosevo bas ono kompletiralo, treba 10 miliona...mozda i vise.

emir_dj
Kontakt:

Post Postao/la emir_dj » 08 jan 2013, 20:26

FliX je napisao/la:Sve je ovo OK, samo mi nije jasno zasto ne prave tribine odmah uz teren. Za'ebi mjesto za atletsku stazu..
pa zato sto buraz pravila tako nalazu bar 3 metra od aut linije tribina mora biti koliko se sjećam...
mislim daj čak jedna igrač u hrvatskoj glavom udario od zid tribine zato što je bila pre blizu aut linije...

slika

ovo je sasvim pristojna udaljenost tribine od terena

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 jan 2013, 20:34

to što pišeš se desilo na stadionu u Zadru. igrač je nažalost preminuo poslije nekoliko dana kome.

mislim da je upit bio za dio iza golova, jer je tamo velika udaljenost. a naravno da je ovo sa bočnih strana sasvim ok. pa i u Zenici ima preko tih 3 metra od ograde do aut-linije.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

emir_dj
Kontakt:

Post Postao/la emir_dj » 08 jan 2013, 21:09

Pasha je napisao/la:to što pišeš se desilo na stadionu u Zadru. igrač je nažalost preminuo poslije nekoliko dana kome.

mislim da je upit bio za dio iza golova, jer je tamo velika udaljenost. a naravno da je ovo sa bočnih strana sasvim ok. pa i u Zenici ima preko tih 3 metra od ograde do aut-linije.
nisam bio siguran da li je preminuo davno je bilo ali ipak mislim da se radi o aut liniji... zanima me koliko ja udaljenost na stadionu Pecara u širokom brijegu ako ko poznaje da ja ne lupetam :D

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 08 jan 2013, 21:48

Da mi je znati koliko su na pecari trbine od terena, ono je ko ćumez dole.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 08 jan 2013, 23:45

Imaju li se u planu tribine iza golova?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 jan 2013, 00:47

Vamos je napisao/la:Da bi se Kosevo bas ono kompletiralo, treba 10 miliona...mozda i vise.
Recimo da sredi travnjak (kao u Zenici), da se dovrse te stolice sto fale, razglas, kamere, srede mokri cvorovi (WC), loža, komentatorske pozicije. Mislim da bi to izaslo manje od 10. miliona. I to bi bilo dovoljno da nam UEFA dadne odoborenje za igru reprezentacije i timova.

Sem ovoga sto sam nabrojao ne znam sta vise da se radi, eto ako neko ima neki realan prijedlog neka doda.

A sada da se dize neki krov ili neki luđi fazoni to zaboravite.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 09 jan 2013, 00:52

To sto si nabrojao u prvom dijelu posta, je manje od 10 miliona. To je nesto sto ce se morati srediti, prije ili kasnije.

Gledajuci kako UEFA iz sezone u sezonu dize standarde po pitanju licence, morat ce se rjesavati i pitanje natkrivanja...pa babrem jedne tribine.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 jan 2013, 09:25

Elegant je napisao/la:
Vamos je napisao/la:Da bi se Kosevo bas ono kompletiralo, treba 10 miliona...mozda i vise.
Recimo da sredi travnjak (kao u Zenici), da se dovrse te stolice sto fale, razglas, kamere, srede mokri cvorovi (WC), loža, komentatorske pozicije. Mislim da bi to izaslo manje od 10. miliona. I to bi bilo dovoljno da nam UEFA dadne odoborenje za igru reprezentacije i timova.

Sem ovoga sto sam nabrojao ne znam sta vise da se radi, eto ako neko ima neki realan prijedlog neka doda.

A sada da se dize neki krov ili neki luđi fazoni to zaboravite.
To je definitivno manje od 10 miliona. Ja bi rekao odprilike neka tri do cetiri miliona KM bila dovoljna za to nabrojano.

Ali UEFA ne zanima samo taj dio stadiona. Siguran sam da bi u skorije vrijeme trebalo opet raditi na svlacionicama na Koševu, onda prilazi stadionu (uredjenje i osvjetljenje, te postavljanje ograde na odredjenim mjestima) te parking.

Isto tako oni ulazi na tribine su kriminalni, ono treba pod hitno raditi + osvjetliti. Pa na istok kada sam posljedni put isao (U-21 BiH - Njemacka) na kojem je bilo oko 4000 ljudi samo dva od sest ulaza otvorena + one lokve ispred njih, moram preko trave da hodam da dodjem do ulaza.

A da ne pricam kako izgleda kada se popnes skroz gore na istoku, u zadnji red i pogledas kako izgleda ispod onog gdje se nalazio Olimpijski plamen, smeca tonu.

Onda one ograde na stadionu treba prefarbati ili promjeniti, te ograditi jedan dio za gostujuce navijace (vidjeli ste kako to izgleda kod Grka, onako je kod vecina evropskih stadiona). U prvim redovima na istoku nista ne mozes vidjeti zbog one ograde, pogotovo tamo gdje je tunel, ono je kriminalno, ne znam zbog cega ce onolika ograda uopste na istoku, jos ima onaj kanal, zar nije bolje staviti malu ogradu kao na zapadu? I oni drveni "mostovi" preko kanala su komedija.

Onda mjesta za rezervne igrace, strucni stab, sudije i delegate isto treba mjenjati te ono usminkati iza njih u sklopu zapadne tribine sto je sve polomljeno i prekriveno obicnim najlonom ili drvetom...

Opcenito, na Koševu bi se moglo uloziti i 100 miliona € a da ne bude previse kada bi pravili svjetski stadion o cemu mozemo samo sanjati, no za te neke minimalne uslove 3-4 miliona KM bi bila dovoljna, za 10-12 miliona KM bi ga mogli jos dodatno fino usminkati pa da barem izgleda kao reprezentativan stadion :)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []