Bilall je napisao/la:Eh ovo je ono sto i mene tisti jer sam pisao da je nezahvalno govoriti u ovom trenutko o transferima. Konkurencija jeste prevelika i to je ono sto moze dovesti do nezadovoljstva, primjer Robben... Kvalitet Neymara je neupitan, ali u prethodnom postu sam naveo da je sada samo pitanje koliko smo zainteresovani za njega, ili koliko nam je potreban.
Definitivno jeste nezahvalno govoriti u ovom trenutku o transferima jer stvarno igramo jako dobro. Izgleda da ne cijenimo igrače ili ovako velik broj pobjeda.
No nije to baš tako jer je jasno da trenutno svi možemo biti zadovoljni kako igra Bayern i kakve rezultate imamo i mislim da svi to cijenimo.
Ali to nam ne smije uskratiti pravo ili želju da prodiskutiramo o mogućim pojačanjima jer je to sasvim normalno i pogotovo kad znamo da nam dolazi novi trener koji će imati neke svoje ideje. S druge strane moje je mišljenje da trebamo razmišljati i dugoročno a ne samo trenutno. Dakle, mislim da ne griješimo što diskutiramo o pojačanjima jer sam siguran da je Jupp ostao trener da sada ne bi vodili ovakve diskusije jer teško da bi Jupp želio neke promjene u momčadi a koje su jednostavno nužne.
Bilall je napisao/la:Medjutim, prije pocetka sezone sam govorio, da najveca snaga Bayerna dolazi sa krilnih pozicija, a bas na tim krilnim pozicijama mi nemamo dugorocna rjesanja. Posle me je Muller demantovao svojim igrama i potvrdio da se Bayern itekako moze osloniti na njega po desnoj strani, ali opet sve drzim sa rezervom posto i njegova forma zna da varira.
Idemo na lijevo krilo, Ribery ima nepunih 30 godina, i budimo realni pa kazimo da on ima jos nekih 3, eventualno 4 godine igranja na nekom visokom nivou.
S druge strane imamo Neymara koji ima 21 godinu, i kojeg svakako mozemo uigrati i na desnom krilu ili eto laznoj devetci ako je trebamo (nezahvalno je ovdje reci da Bayern treba igrati bez klasicnog spica

), i koji u svaka doba moze nadomjestiti lijevo krilo.
I upravu si kad kažeš da najveća snaga Bayerna dolazi sa krila. U to nema dileme i kristalno je jasno da se Bayernova igra svodi na krila.
Muller je za mene klasa. Npr., bilo je masu puta i kod mene tog osjećaja da momak možda nema tu klasu ali od početka ove sezone me je demantirao i mislim da je ove godine još napredovao i izrastao u jednog kvalitetnog i kompletnog igrača.
Znači nisu tu samo njegovi golovi i asistencije već samo shvaćanje igre i jednostavnost koju pokazuje u svojoj igri. Po meni još mora malo poboljšati dribling i pokušati napredovati i u tom segmentu i onda mu stvarno neće biti zamjerke.
Ribery je nogometni čarobnjak, nemam tu šta više pisati. Ali upravo je ovo bitno što ti kažeš: Ribery polako ulazi u godine i on ima još predsobom 2-3 godine vrhunskog nogometa a onda će i on polako početi padati u formi.
Pa stoga nije loše da se zapitamo da li je već sada potrebno dovoditi njegovu zamjenu ili ne? Da li je već sada potrebno razmišljati dugoročnije ili ne?
Srce kaže ne jer bih htio gledati Riberya još dugo godina na ovakvom nivou a realnost kaže slijedeće: što ako se Ribery ozlijedi i padne u formi? Imamo li mi igrača koji ga može zamijeniti? Po meni, nemamo. Imali smo, Robben. Sada više nemamo jer Robben nije ni sjena onog igrača koji je bio egoista ali je takvom igrom gurao momčad do samog vrha.
I upravo tu vidim mogućnost napredovanja, između ostalih, pogotovo sad kad dolazi Guardiola. Dakle, mislim da nam treba još jedan igrač koji radi razliku na terenu uz Riberya.
I ne samo to, treba nam takav igrač a takvih igrača nema puno na tržištu pa je pitanje ako ne kupiš odmah koliko ćeš trebati čekati na takvog igrača.
Jedan Neymar savršeno odgovara tom profilu. Kao i Muniain.
Bilall je napisao/la:Neka mi se ne zamjera, ali ja stvarno jos nisam siguran da je Shakiri to dogorocno rjesenje i Bilalov buduci nasljednik. Jednostavo nisam siguran da je to ustvari to.
Što se tiče Šaćirija trebamo pričekati kako će se razvijati. Da li je to igrač koji radi razliku na terenu ili ipak ne. Trenutno nije, ali da li može postati kroz neko vrijeme to ćemo vidjeti.
Tko ti što zamjera? Pa zato smo ovdje da diskutiramo i iznosimo svoja mišljenja koja naravno neće biti ista ali to je normalno.
Bilall je napisao/la:Velika je konkurencija u ekipi, a konkurencija koliko je dobra, nekada je i utoliko losa, jer naravno izaziva nezadovoljstvo posto se ni Shakiri sigurno se nece pomiriti s tim da svaku utakmicu gleda sa klupe.
Sve jo do novog trenera i njegove koncepcije. Ostaje da se vidi da li postoji interes za Neymarom. Sigurno je da isti ne flertuje sa Bayernom bez razloga.

Konkurencija je dobra i konkurencije uvijek, ali baš uvijek mora biti. E sad, s njom treba znati raditi. Npr., ovo što je Jupp učinio u prve 3 tekme nije loše naprotiv, odabrao je prvu 11-cu i počeo ju uigravati jer misli da su Manđukić, Muller i Martinez u boljoj formi od zna se koga, da se ne ponavljamo.
I ja to poštujem jer stvarno se treba uigrati pošto nam slijede teške utakmice a za rotacije će biti i previše prilike tako da ovi što su na klupi moraju samo raditi i biti spremni jer će ubrzo igrati konstantno i morat će pokazati taj jedan procenat više od ostalih da bi opstali.
Dobro da ne duljim, konkurencija je odlična i rotacija je ključ svake ozbiljne i velike ekipe koja zna da samo sa 13-14 igrača ne može kvalitetno igrati na sva 3 fronta.
Kako god okrenuli priču mislim da ova momčad uz 2 nova igrača i sa Josep Guardiolom može igrati još bolje, još atraktivnije, još okomitije, još brže što u konačnici znači dolazak na istu razinu sa Barcelonom.