FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bilall
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 05:42

JetSet_Hantraga je napisao/la:E za Tuzlake se mogu slozit'. :mrgreen:
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima. :twisted:
Ma ajde Bgt :D
A sta su ostali Tuzlaci? :) Bas lijepo sto ovo moderacija dozvoljava..
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 08 feb 2013, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2013, 08:56

Problem kod Neymara je jedino nekakvo podcjenjivanje i precjenjivanje tog igrača. Svi znaju da je fenomenalan, ali je samo igrao u Brazilu, pa još uz to dolazi u Njemačku, bla, bla, bla.

Brazilaca u Bayernu ima, tako da bi mu se ziher olakšala ta prilagodba. još na to sve neymar je igrač koji nam u budučnosti može zamjeniti sve ofenzivne pozicije, što definitivno nije loša stvar.

Ne znam zašto se ljudi toliko boje u svojim redovima imati takvog igrača. Ako se priča o 45 miljona eura to je ok, no ako se priča o večoj cifri onda razumijem zabrinutost. No isto tako ljudi moraju znati da čim mi njega kupimo, da će nam on odma u jednoj sezoni sam uprihoditi bar 10 miljona eura, od raznoraznih sponzora, prodaje dresova i tih pizdarija, te sigurno još veće zainteresiranosti za Bayern, tak da možemo reči da mu je cijena 35 milja.

I što je u današnjem nogometu za ovakav Bayern 35 milja? Ako se Bayern baš želi POJAČATi teško da ćemo na tržištu nači jeftinijeg igrača od 30 milja. razlog tome je što je naših prvih 15 igrača PREDOBRO i PRESKUPU, pa oni koji bi ih eventualno mogli zamjeniti su još skuplji. Tu i tamo se nađu igrači tipa Dante, no on igra obranu. Možemo se nadovezati i na slučaj manđa, no kao što vidite svi rade na tome da se bayernu dovede IDEALAN napadač, a taj mora koštati bar 35...

Dal bi ja htio Neymara? Pa to ovisi o tome koje su mi druge opcije, te o tome koga bi prodali? A i zašto Bayern bar jenput u povjesti nebi imao najboljeg, najpotentnijeg, najpoznatijeg i vjerojatno najslavnijeg Brazilca?

Ja i danas žalim zbog toga što jedan Ronaldo nije bar jedan dan proveo u Bayernovom dresu...Sad kad se pruža prilika da se kupi igrač poput neymara, pitam se zašto ne?

I što se tiće odštete, pretpostavimo da BAyern svake sezone ima bar 30 milja da baci u smeće. Kad imamo ovakav kadar onda bi ja to prije bacio na jednog igrača nego na njih 2-3. mi tak i onak "neamo kaj kupiti", a s druge strane zašto šparati lovu u trenutku kad to netreba raditi. Treba se priviknuti na ovaj novi i drugačiji Bayern. Sa onim starim koji točno pazi koliko će koga platiti i niskim odštetama za super igrače je gotovo.

Ako njega pep oće, ja bi ga ziher uzeo, jer ako Neymar nije "ta vrsta napadača", onda fakat neznam ko je!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2013, 09:25

Bundesliga je napisao/la: Po ovome bi ispalo da Neymar vrijedi kao Ribery ili cak vise, a ne znam po cemu to on zasluzuje, igrajuci u brazilskoj ligi mozda :?
Vrijedi ili košta? Naime, cijena i vrijednost igrača u svakoj raspravi je drugačija. Svaki igrač u neutralnoj procjeni UVIJEK IMA ISTU VRIJEDNOST, no kada se radi o kupovini nekog igrača, onda se tu stvari drastično mjenjaju jer svaki klub ima svoju zamisao o tome koliko nekoga želi platiti. Navesti ću samo jedan primjer:

Sneijder VRIJEDI više od Kovačića, ali je Inter više platio Kovačića nego što je Galatasaray, Sneijdera. Mislim da znate svih 560 razloga zašto je to tako, pa ih sada neću sve nabrajati.

Razlog zašto sam naveo baš taj primjer je taj što je on jako sličan ovom primjeru Ribery-Neymar . S jedne strane je star i ZVIJEZDA igrač dok je sa druge strane, mlad i potentan igrač.

Kod Riberya ti kupuješ igrača i plačaš ono što će on odigrati u slijedeće 3 godine. Pošto je on sad već zvijer ti plačaš "RIZIK da osvojiš sve što je moguće osvojiti u sljedeće 3 godine". S druge strane ti je minus što je on star igrač i što mu moraš dati njegov najbolji ugovor u karijeri te ga kasnije nećeš moči prodati zbog godina - nećeš moči prodati, znači da će mu cijena sa 33-43 godine drastično pasti i biti će neka smiješna cifra. On će ti morti donjeti trofeje i na taj način "zaraditi pare", no opet moraš imati na umu da mu u 4 godine njegovog ugovora moraš dati plaču od nekih 7 miljona eura (pričat ću samo o netto ciframa), što znači da će te on koštati 45+7 puta 4= nekih 80 miljona uera!

Kod Neymara ti plačaš njegovu mladost, potencijal i potencijalnu mogučnost da ga za 4 godine prodaš za istu, ako ne i veću cifru. Isto tako nemoraš mu davati najbolji ugovor u karijeri, što znači da će mu plača biti nekih 4 milje, što je na 4 godine 45 + 4 puta 4, nekih 60 miljona eura + mogučnost kasnije prodaje za još uvijek prejebene noFce. Isto tako postoje klubovi koji igrače tipa Hazard odmah vrednuju kao Riberya, pa ga i plate i daju mu ogromnu plaču, no još uvijek imaš mogučnost prodaje.

No Neymar (ili takvi igrači) negarantiraju u tolikoj mjeri trofeje kao igrači poput Riberya. Naravno nije to tako crno bjelo, no sada samo teoretski pričamo. Naravno postoji šansa da oba igrača neuspiju, no kod igrača poput Riberya je malo manja vjerojatnost.

Kad sve to zbrojiš i oduzmeš, onda dođeš do toga koliko koji klub određenog igrača CIJENI i oni se odlučuju koliko će ga platiti. Što se tiće vrijednoti tog igrača e to je već drugi par cipela. Baš iz tog razloga jedan Pirlo ili Xavi imaju VEČU VRIJEDNOST za klubove, nego što bi im bila eventualna cijena, ako bi ih išli prodavat, ali naravno postoji i ona druga krajnost, kada BAyern plati Martineza više nego on trenutačno vrijedi, povodeći se sa onim činjenicama koje sam naveo kod igrača popot Neymara..

Nadam se da sam bio KRISTALNO KOMPLICIRAN i da ovo niko nije razumio! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2013, 10:07

Bundesliga je napisao/la: Ista stvar vazi za Neymara, ja jednostavno nisam navikao od Bayerna da se razbacuje na igrace i daje za njih ogroman novac, a oni ne vrijede ni priblizno. Sjeti se jednog Salihamidzica, Effenberga, Kahna, Elbera... Kada bi isli po toj logici svi oni su vrijedili i vise od tih para, ali ne tada se zivjelo u drugim vremenima. Ljudi su bili prisebniji, a ne sada malo malo pa bum za nekog igraca iskesirano vise od 50 milki svakodnevno.
Bu hu hu, ti nisi navikao! Pa kaj onda! U svom postu pišeš o prošlosti, **** takva vremena su završila i došla su nova i sada se tome moramo/moraš prilagoditi. Isto tako ti zaboravljaš jednu jako bitnu činjenicu. Tada je Bayern bio PUNO, PUNO,PUNO siromašniji klub nego danas i tada si nismo mogli priuštiti ono što si možemo danas.

Ne zaboraviti da su se i tada kada su u pitanju drugi strani klubovi, kupovali igrači za atronomske noFce, poput Milana, Reala, Juvea itd...Vjeruj mi da smo i mi to data htjeli, ali to nismo mogli ;)
Bundesliga je napisao/la:Bayerna je oduvijek krasio timski duh i jedinstvo, a ne par zvijezda.
Ovo je dosta netočno i mi si to tako želimo pojasniti. Bayern je u to u biti kratko vrijeme od 1998/2002, krasio timski duh, a ne uvijek. Mi smo i tada imali PK zvijezda u ekipi, no tada si za realnije nofce mogao dobiti zvijezdu. Tržište se promijenilo...Sjetimo se samo kada nam je ballack za nula kuna otišao u Chelsi! E pa ****, ja tako slab bayern koji se sa svojom konkurencijom nemre nositi, neželim. **** ti sve nacionalne titule od 2002 do 2009, kad smo bili opča sprdnja i smeće u Europi. Danas je Bayern u europi neko i nešto, a jedan od tih razloga je to što smo financijski jaki.

Isto tako danas se Bayern zasniva na "timskom duhu", samo se on drugačije predstavlja. Pa zašto Bayern danas kupuje zvijezde za velike nofce? Pa jedan od najvećih razloha za to je PROIZVODNJA igrača. Zbog Mullera, Alabe, Badstubera, Kroosa, Bayern si je u bližoj prošlosti zašparao minimalno 80 miljona eura, jer bi nas toliko kođtala "eventualna pojačanja" na tim pozicijama. iz tog razloga Bayern si može priuštiti Martineza i njemu slične igrače ;)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 feb 2013, 12:15

anton 1983 je napisao/la: Isto tako danas se Bayern zasniva na "timskom duhu", samo se on drugačije predstavlja. Pa zašto Bayern danas kupuje zvijezde za velike nofce? Pa jedan od najvećih razloha za to je PROIZVODNJA igrača. Zbog Mullera, Alabe, Badstubera, Kroosa, Bayern si je u bližoj prošlosti zašparao minimalno 80 miljona eura, jer bi nas toliko kođtala "eventualna pojačanja" na tim pozicijama. iz tog razloga Bayern si može priuštiti Martineza i njemu slične igrače ;)
Dobre postove si napisao, slažem se sa većinom. Trenutno nemam vremena za veći odgovor pa sam samo izdvojio ovaj odlomak koji je iznimno važan a kojeg mnogi ljudi zaboravljaju, između ostalih i ja.

Jednostavno sa ovim igračima koje si nabrojao mi smo zbilja ušparali mnogo, mnogo novca. Primjer, Coentrao je trebao doći za 30 milijuna a sada imamo Alabu za 150.000 tisuća eura.

Švajni, Lahm, Badstuber, Muller, Kroos, Alaba = ogromna ušteda love.

Zbog toga i mogućnost kupovine jednog Martineza za taj novac i nije tolika opasnost jer se za taj novac izuzetno dobro i zdravo radilo.

A ako će Neymar ili igrač sličan njemu doći, ja sam uvjeren da ćemo mi nekoga prodati za velike novce što će opet pokriti dio troškova.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 08 feb 2013, 12:33

Arjen Robben:"Dolazak u reprezentaciju mi se čini poput toplog tuša. Stvarno je dobar osjećaj kad dođeš treneru koji ima povjerenja u tebe. Ovaj me je trener uvijek podržavao"

Gledao sam duel Holandije i Italije, Robben je usao pocetkom drugom poluvremena, zamijenivsi pri tome RvP i imao je zaista par dobrih prodora po lijevoj strani.
Poslije je malo mijenjao pozicije pa je isao i na desnu stranu,ali ono sto sam ja primjetio jeste da se prilicno dobro snalazio na lijevoj strani,mozda cak i bolje nego na desnoj.

Bilo kako bilo,pokazao je da nije za smeca i da on gori od zelje da igra!
Stern des Südens

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 feb 2013, 14:11

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ključna riječ.
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam. :mrgreen:

Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
:!:

Na pocetku sezone najbolji tim ikad,najsira klupa ikada,kakav samo roster imamo,objavi se vijest da nas Pep preuzima na ljeto,pola kluba ne valja.
Pu,pu,pu,...
#miasanmia

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 14:36

schweinsteiger je napisao/la: Na pocetku sezone najbolji tim ikad,najsira klupa ikada,kakav samo roster imamo,objavi se vijest da nas Pep preuzima na ljeto,pola kluba ne valja.
Pu,pu,pu,...
Pa nije to niko od nas rekao :lol:
Nemoj pogresno shvatati ovu raspravu. Bayern ima jednu od najboljih ekipa u Europi, i ne treba se pretjerano pojacavati 8-) . Isto tako ima i Barcelona i jos neki klubovi, ali opet pokazuju interes za igracima kao sto su Neymar.

Inace @anton objasnio, pogotovo sa ovim prvim postom u vezi Neymara.
Nema se tu sta ni dodati.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 feb 2013, 15:33

JetSet_Hantraga je napisao/la: Lukavcani (il' po tvom Lukavicani :lol: ) su dobri ljudi. A ima i dobrih zena, ako mi vjerujes. 8-)
UF ima itekako, Lukavčanke beton.... :D Iako se meni po tom pitanju veliki dio Tuzlanskog kantona sviđa..... :) ;)
Bilall je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la: Na pocetku sezone najbolji tim ikad,najsira klupa ikada,kakav samo roster imamo,objavi se vijest da nas Pep preuzima na ljeto,pola kluba ne valja.
Pu,pu,pu,...
Pa nije to niko od nas rekao :lol:
Nemoj pogresno shvatati ovu raspravu. Bayern ima jednu od najboljih ekipa u Europi, i ne treba se pretjerano pojacavati 8-) .
Ma nisi ti rekao i još par nas, ali imaš i ovde među navijačima Bayerna onih koji bi stalno kupovali i koji misle da ako neko je kao dobar od medija predstavljen i kome je napumpan naglo renome, da ga treba odmah kupovat, da Bayern treba biti kao City i Chelsea. Za City sam više puta spominjao, politika kupovanja ko na igricama menadžera, ono kupuj svakog ko bljesne i koga tržište i javnost predstave vrijednim, a nije bitno jel kvalitet i uklapali se u sistem. ;)

A ovo generalno ostalo, što raspravljamo o svim tim imenima, to je super malo raspravljat mora se, i poželjno je. Naravno da se svi ne zanosimo i maštamo o nečemu o čemu i ne treba maštat, ali ima i onih koji maštaju.

A evo mi smo dovođenjem Pepa, pokazali da skoro svakog možemo dovest i koliki je renome , ugled i moć našeg kluba. Nakon tog događaja, slabo više ko tu moć Bayerna može osporit, pa čak i oni koji ovaj klub ne mogu smislit..... :) A npr. da Neymar dođe u Bayern, ko što je sam anton rekao tu nam ne bi bilo kraja.
Samo sad ima druga strana medalje, spektakularna ekipa u kombinaciji s osvajanjem titula je sjajna stvar, samo se treba pazit, da onda ne ostane samo sve na spektakularnoj ekipi. U tom slučaju bi na kraju ostala gomila razbijenog stakla, najblaže rečeno. Ali pametna je naša uprava, pa će to znati dozirati. Treba pokazat moć na tržištu, ali još veća je moć i slast kada se što više titula osvoji.

A još jednom: Smiješno je kakva se sve imena dovode u vezu s Bayernom. Ima imena koja nas ne bi ni pojačala kako treba, a ima i onih koji ne znam kako bi se opšte uklopili u sistem i ne znam dal su i potrebni.
Zna se evo provrtit i Pjanić nekad (hvalio sam ga neki dan na temi reprezentacije, da se zna), ali ja tu ne vidim za sad ni 10 % šanse da će doći. Ima sada tu mnogo razloga što tako mislim.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 08 feb 2013, 15:52

vozdra raja vidim spekulise se ko trebao doci u narednoj sezoni pod kormilom druga kapetana pepa.moje misljenje je da je ova momcad vrhunska i da se nipod razno ne bi smjeli ciniti radikalni rezovi u momcadi jer bi time dosta izgubili ,doista je upitno da li bi dolaskom ili promjenom veceg broja igraca mogli odrzati ovaj kontinuitet ove filozfije koju forsiramo pocev od ere gala koji je joj postavio temelje ,misljenja sam da pep nece sigurno puno mjenjati ovu filozfiju sigurno bit ce tu malih dodataka i barcine skole ali ova filozofija ce se i dalje forsirati siguran sam u to.Sto se tice dolaska novih igraca konkretno po meni treba jedno dobro l.krilo koje bi bilo adekvatna zamjena imaj mo na umu jusufu 30 godina ako se ne varam i on max.jos dvije sezone moze odigrati na vrh.nivou i to je to treba misliti na buducnost neymar bi po meni bio vrhunsko pojacanje istina je decko je mlad 20 god veliki potencijal ,sad kako bi se prilagodio evropskom stilu to je vec zagonetaka ali sigurno da bi bi vise dobio nego izgubio sto igracki ,a ponajprije marketinski,i jedan napadac niseg rasta kvalitetne tehnike.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 16:03

effe_sa je napisao/la:UF ima itekako, Lukavčanke beton.... :D Iako se meni po tom pitanju veliki dio Tuzlanskog kantona sviđa..... :) ;)
Vidim ja da vi pravo zbijate segu na racun gradova ili ti kantona. :lol: Ova konstatacija i nije losa :D za razliku od one prethodne. Dobro, vjerovatno sam i ja malo vise osjetljiv po tom pitanju jer sam emotivno vezan za neke ljude i neka mjesta.
effe_sa je napisao/la:A ovo generalno ostalo, što raspravljamo o svim tim imenima, to je super malo raspravljat mora se, i poželjno je. Naravno da se svi ne zanosimo i maštamo o nečemu o čemu i ne treba maštat, ali ima i onih koji maštaju.
Postat cu dosadan sa Neymarom, zato cu napisati samo jos ovo. Nije masta, ukoliko ne postoji nikakav predugovor sa Barcelonom (vjerovatno da ne postoji), i ako se pojavi interes za njim u Bayernu, onda postoje realne sanse da isti i zavrsi u Bayernu. @Anton rece da je to igrac koji moze nadomjestiti sve ofanzivne pozicije, i to je ovdje krucijalno. Ja sam ga gledao nekako na poziciji lijevog poluspica, ali u istim tim utakmicama se znao probijati i po desnoj strani. nemam mnogo pricee za njega osim rijeci hvale jer se stvarno radi o klasi i s ovim ja zavrsavam pricu o njemu,,,,bar do novih spekulacija :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2013, 16:08

effe_sa je napisao/la:spektakularna ekipa u kombinaciji s osvajanjem titula je sjajna stvar, samo se treba pazit, da onda ne ostane samo sve na spektakularnoj ekipi. U tom slučaju bi na kraju ostala gomila razbijenog stakla, najblaže rečeno. Ali pametna je naša uprava, pa će to znati dozirati.
Mislim da se mi toga netrebamo bojati! U biti mi smo tu bolest sa ove dvije prethodne sezone preboljeli i u tom i je kvaka.

Isto tako bi htio nadodati da smo mi ŠVAPSKi klub prepun NAŠIH, ali baš NAŠIH domačih igrača koji predvode klub, pa onda nama takav rasplet i ne može prijetiti pogotovo zbog toga, jer sad prestajemo kupovati 5-6 igrača svako ljeto.

i još d avelim da neko nebi krivo shvatio, d aje nebi sad dao Riberya za neymara! :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 feb 2013, 16:56

Bilall je napisao/la: Vidim ja da vi pravo zbijate segu na racun gradova ili ti kantona. :lol: Ova konstatacija i nije losa :D za razliku od one prethodne. Dobro, vjerovatno sam i ja malo vise osjetljiv po tom pitanju jer sam emotivno vezan za neke ljude i neka mjesta.
Ma ima toga ovde, malo se šuka, ali ono kvalitetno i bez da se neko uvrijedi, ali to možeš samo s uigranim timom jer ne shvataju svi tu zahebanciju. Pa se moraš još u to uklopit i ne trebaš biti osjetljiv. :) Ono što je Hantrago napisao, isto nije baš onako mišljeno ko što je napisano..... :) :) Al et nisi bio tu kad su se sve te zahebancije razvijale.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 08 feb 2013, 16:59

" onclick="window.open(this.href);return false; malo za dusu nasu bavarsku :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 feb 2013, 18:26

anton 1983 je napisao/la:
Kod Neymara ti plačaš njegovu mladost, potencijal i potencijalnu mogučnost da ga za 4 godine prodaš za istu, ako ne i veću cifru. Isto tako nemoraš mu davati najbolji ugovor u karijeri, što znači da će mu plača biti nekih 4 milje, što je na 4 godine 45 + 4 puta 4, nekih 60 miljona eura + mogučnost kasnije prodaje za još uvijek prejebene noFce.
Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?

Njegova buyout klauzula je 72 € mil sad je to naravno nešto manje jer mu je ostalo godinu dana ugovora ali kad se uračuna njegov eventualni transfer 45mil € plus plata na 4 četverogodišnji ugovor koja ne bi bila ispod 7-8 mil onda dolazimo do zaista velikih cifri.Bayern nikad neće istresti ovoliki novac pa da je i Messi u pitanju a ne Neymar.

Ovo je samo jedna u nizu medijskih špekulacija kojim će nas mediji častiti cijelo ljeto.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 08 feb 2013, 18:46

Saurman je napisao/la: Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?

Njegova buyout klauzula je 72 € mil sad je to naravno nešto manje jer mu je ostalo godinu dana ugovora ali kad se uračuna njegov eventualni transfer 45mil € plus plata na 4 četverogodišnji ugovor koja ne bi bila ispod 7-8 mil onda dolazimo do zaista velikih cifri.Bayern nikad neće istresti ovoliki novac pa da je i Messi u pitanju a ne Neymar.

Ovo je samo jedna u nizu medijskih špekulacija kojim će nas mediji častiti cijelo ljeto.
Vidim ja da ti nerazumiješ što sam ja piso. kaj je najgore, još napišem plače su bezvezna ali primjerna cifra. I ako neymar gore zarađuje 7 netto, taj nigdar nebu u Europu ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 feb 2013, 19:13

anton 1983 je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?

Vidim ja da ti nerazumiješ što sam ja piso. kaj je najgore, još napišem plače su bezvezna ali primjerna cifra. I ako neymar gore zarađuje 7 netto, taj nigdar nebu u Europu ;)
Doće Neymar u Europu ali njegove realne destinacije su Barcelona,Real,City i PSG.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 feb 2013, 19:25

E za Tuzlake se mogu slozit'.
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima.
e nek si im se nagovorio. ne znam imal gorih ljudi od tih tuzlaka.
a oni tuzlaci sto su se dokopali zapada :o , ti su najgori.
nego, sto se predstavljas da si iz srebrenika, kad svi znaju da si iz masla :?
I kakav Neymar, kakve 'cke materine.
Pa tog je *** stoper kojeg Emir zovu strpao u dzep. I to zadnji.
sto se tice nejmara, ovdje je sve receno.
napuhan do bola.
kobejagi neka bicikla, neke skarice :roll:
spaha ga dvaput kucno, malac se sas.ro ko grlica i izgubio se na terenu.
mehak i krhak - njega bi evropski stoperi raznijeli.
osim toga, kojeg ce nama qrca pojacanje za pozicije na kojima smo najjaci :x
il ce morebit iscerat krosa :)
il cemo i njega na posudbu u enerdzi kotbus, il ce dobivati vrijeme na kapaljku - bas ko sakiri :?
eto, vec ste spominjali da je bay najjaci na krilima, pa ak je tako, onda je najprece da se dovedu vrhunska pojacanja u napadu i sredini terena, da se to loma izbalansira.
sto se tice pojacanja za krilne poz., o tome cemo pricat za 2 il 3 godine.

sto se mene licno tice, najbolje bi bilo prodati svajna i gomeza koji dzabe jedu hljeb, pa tamam ne doveli zamjenu.
da, kojeg ce nam mog zamjena za gomeza kad i bez nj. imamo 3 kandidata koji konkurisu za tu poziciju.
sve u svemu, bayernu new treba niko :!: , niko osim pjanketa i radamela :mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 19:34

secer je napisao/la: e nek si im se nagovorio. ne znam imal gorih ljudi od tih tuzlaka.
a oni tuzlaci sto su se dokopali zapada :o , ti su najgori.
Uffff, :D meni ni najmanje ne smeta kada ti uzimas na zub Tuzlake. :)
Da ne idem dalje off. :)

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 08 feb 2013, 19:55

Ribery propustio zadnji trening pred tekmu sa Shalke-om!?
Da li je pošteda ili šta ozbiljnjije znaće se uskoro!!!!
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.