FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

nedim1993
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2013, 21:45

Omerbavarac je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la: da wilshere neće otić iz arsenala dok nešto ne osvoji ( :mrgreen: ) il da neće otići u najboljim godinama. ? šta ćeš :mrgreen:
Lose, vrlo lose. :|
Dug period za cekati, barem sto se tice boldiranog dijela. :lol:

Evo ovako, kladimo se na mec Arsenal - Bayern. Tebi 1, meni 2, u avatar, potpis ili nesto trece (sve sto ne ukljucuje izbacivanje sa foruma) i to ostavljam tebi na izbor.
Dakle po uzoru na nase forumase, da se malo pridruzimo kladionicarski igricama, gubitnik ce izdrzavati kaznu do finala LP.

U slucaju remija, kladimo se na uzvrat, samo sa razlicitim tipovima.
problem je što ja mislim da će Bayern pobijedit, al ajd opklada je :mrgreen:
moRel meni 1x ? :mrgreen:
Vođa zna.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2013, 22:05

nedim1993 je napisao/la: problem je što ja mislim da će Bayern pobijedit.
Nista onda, batalimo igru. :D
Uzivaj.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2013, 22:25

Klare je napisao/la: Uh, umalo da zaboravim one najgore :oops: , eto ih tamo :mrgreen: , naravno riječ je o hulji iz Srebrenika. :lol:
:lol:
Kako stvari stoje (a stoje loše) sa našim timom u SS.ba ligi i (pre)čestim odsustovanjem našeg starog člana (ribery), primoran sam da napravim neke promjene.
Prvi mi je pik bio ta hulja iliti žešći prognozer (dokazano :D ) a pričuva (moraš i nju imati :mrgreen: ) bi bio ti.
Eh et, ako se ribi ne javi do vikenda i ponovo okine (promaši) kolo, imam mogućnost ubaciti novog igrača.
Meni odgovaraju obje opcije, neka JA kaže onaj kome se više igra, odnosno koji će biti redovan. 8-)
Bilall je napisao/la: Prilagodjavanje nebi trebao biti problem iz ovih razloga koje sam naveo. U Bayernu vec imaju tri Brazilca koji se odlicno slazu i mislim da bi mu to svakako olaksalo adaptiranje na novu sredinu.
A šta ćemo sa tim da se spekuliše da bi Rafa i Gusta mogli uhvatiti maglu i onda se taj broj drastično smanji. :mrgreen:
Ja se svima vama divim kako se toliko uzbuđujete oko tih transfera. U redu, mogu razumiti vrijeme prelaznog roka, ali (kada tome rok istekne) na svaku moguću spekulaciju davati svoje mišljenje. :?
Ima tu mnogo čarolija, zamršenih radnji, poturanja nogu (ili noga, kako u ercegovinu kažu :D ) i sve je to više-manje nagađanja, kao i ovog talijana (Gianluca Di Marzio) koji se sada busa u prsa iz razloga što je pravovremeno 'ispustio' vijest da će Pep biti novi trener Bayerna. Sad isti tvrdi da je Lewa sve dogovorio sa Bayernom :lol: ali on (pobogu, kako će) ne može ništa dokazati, jer se neke stvari ne smiju ni objavljivati prije vremena (tipa predugovor isl).

slika
:mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 22:27

Bilall je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Jedino što mene brine jeste to kako bi se on prilagodio životu u Deutschlandu, kako bi on to prihvatio? Svi znamo da je to krucijalno.
I pošto me to brine mislim da će prije odabrat Real ili Barcelonu. Odnosno način života i klimu bliže Brazilu.
Inače, ja sam potpuno uvjeren da će ovaj momak imati veliku karijeru.
Prilagodjavanje nebi trebao biti problem iz ovih razloga koje sam naveo. U Bayernu vec imaju tri Brazilca koji se odlicno slazu i mislim da bi mu to svakako olaksalo adaptiranje na novu sredinu. Igracima puno znaci kada u novoj ekipi imaju nekoga iz svoje maticne zemlje. Osim sto je "Bayern veliki klub sa izvanrednim igračima" (kako kaze sam Neymar) , prednost Bayerna bi sada mogla biti i sam Pep Guardiola, jer je Neymar jedne prilike rekao da bi volio da ga trenira jedan takav strucnjak.
Ja mislim da on ne daje ove izjave tek onako da bude pristojan i da ne podcijeni klub. Ima tu nesto vise.. siguran sam!
Sada se samo postavlja pitanje, koliko je Bayern zainteresovan, i koliko je Bayern spreman ponuditi ako uopste postoji interes za njim, jer Brazilac sigurno nece ici za sitne novce. Transfermarkt procjenjuje da vrijedi 40 miliona :|
Upravu si za prilagođavanje uz naše Brazilce ali meni to ipak predstavlja problem jer su ovi već jedno vrijeme u Europi. S druge strane, ono što @proFCB misli - ako je Neymar povodljiv za zabavom nema šanse da će doći ovdje a ne u Real ili Barcelonu.

Vratimo se na taktiku: gdje bi igrao Neymar? Uvijek je igrao na lijevoj strani odnosno lijevom krilu, kad sam ga gledao. Ili u Guardiola formaciji da igra lažnu devetku?

Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?

Ne znam gdje Neymara ubaciti no u jedno sam siguran: iako ovaj sastav izgleda savršeno mjesta za poboljšanja uvijek ima i nadam se da Guardiola to vidi i da će reagirati na pravi način, pogotovo ako će htjeti igrati svoju igru!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 22:43

geronimo je napisao/la:Ja se svima vama divim kako se toliko uzbuđujete oko tih transfera. U redu, mogu razumiti vrijeme prelaznog roka, ali (kada tome rok istekne) na svaku moguću spekulaciju davati svoje mišljenje. :?
Ne možeš uvijek raspravljati o samoj igri, rezultatima itd...

Treba malo promijeniti tematiku ponekad a di ćeš bolje prilike sad kad dolazi Pep i s njim sve ove špekulacije u vezi novih igrača, trenutnih igrača, njegovog prvog asistenta ( zadnje glasine prema tom istom di Marziu kažu da je vrlo izvjesno da bi to trebao postati @ šećer 8-) ).........

Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2013, 22:56

Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ključna riječ.
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam. :mrgreen:

Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
Vom Jäger zum Gejagten

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 07 feb 2013, 23:16

Evo malo kosarke za one koji prate
Nasi kosarkasi su se uspjesno plasirali u polufinale njemackog DBB - Kupa! Danas su savladali Brose Baskets iz Bamberga sa 77-69. Treba spomenut da je Bamberg inace daleko najbolja ekipa u njemackoj!
Sve cestitke!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 23:19

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ključna riječ.
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam. :mrgreen:

Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
A imaš pravo da bi nas to moglo koštati u velikim utakmicama ali jednostavno će novinari uvijek izvući neki Gerucht kojim će prodrmati Bayern i cijelu Njemačku jer je dolazak Pepa otvorio brdo prilike za iste što u prijevodu znači pokušaj zarade.

Kvalitetno i kompletno popunjen kažeš.... dade se ovdje diskutirati, po mojem mišljenju. Doduše, izgleda da tražim dlaku u jajetu ali mislim da možemo biti još bolji nego trenutno. Znam da se mnogi neće složiti ali tako mislim.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 07 feb 2013, 23:32

geronimo je napisao/la: A šta ćemo sa tim da se spekuliše da bi Rafa i Gusta mogli uhvatiti maglu i onda se taj broj drastično smanji. :mrgreen:
Eh teska pretpostavka. Za Rafu me nebi iznenadilo ali za Gustava definitivno bi.
Ovdje se samo osvrcemo na jedan Neymarov interviju, nikakvo uzbudjivanje.

Stefan Effenberg je napisao/la: Vratimo se na taktiku: gdje bi igrao Neymar? Uvijek je igrao na lijevoj strani odnosno lijevom krilu, kad sam ga gledao. Ili u Guardiola formaciji da igra lažnu devetku?

Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?
Eh ovo je ono sto i mene tisti jer sam pisao da je nezahvalno govoriti u ovom trenutko o transferima. Konkurencija jeste prevelika i to je ono sto moze dovesti do nezadovoljstva, primjer Robben... Kvalitet Neymara je neupitan, ali u prethodnom postu sam naveo da je sada samo pitanje koliko smo zainteresovani za njega, ili koliko nam je potreban.
Medjutim, prije pocetka sezone sam govorio, da najveca snaga Bayerna dolazi sa krilnih pozicija, a bas na tim krilnim pozicijama mi nemamo dugorocna rjesanja. Posle me je Muller demantovao svojim igrama i potvrdio da se Bayern itekako moze osloniti na njega po desnoj strani, ali opet sve drzim sa rezervom posto i njegova forma zna da varira.
Idemo na lijevo krilo, Ribery ima nepunih 30 godina, i budimo realni pa kazimo da on ima jos nekih 3, eventualno 4 godine igranja na nekom visokom nivou.
S druge strane imamo Neymara koji ima 21 godinu, i kojeg svakako mozemo uigrati i na desnom krilu ili eto laznoj devetci ako je trebamo (nezahvalno je ovdje reci da Bayern treba igrati bez klasicnog spica :mrgreen: ), i koji u svaka doba moze nadomjestiti lijevo krilo.
Neka mi se ne zamjera, ali ja stvarno jos nisam siguran da je Shakiri to dogorocno rjesenje i Bilalov buduci nasljednik. Jednostavo nisam siguran da je to ustvari to.

Velika je konkurencija u ekipi, a konkurencija koliko je dobra, nekada je i utoliko losa, jer naravno izaziva nezadovoljstvo posto se ni Shakiri sigurno se nece pomiriti s tim da svaku utakmicu gleda sa klupe.
Sve jo do novog trenera i njegove koncepcije. Ostaje da se vidi da li postoji interes za Neymarom. Sigurno je da isti ne flertuje sa Bayernom bez razloga. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2013, 23:50

badstuber je napisao/la:Evo malo kosarke za one koji prate
Nasi kosarkasi su se uspjesno plasirali u polufinale njemackog DBB - Kupa! Danas su savladali Brose Baskets iz Bamberga sa 77-69. Treba spomenut da je Bamberg inace daleko najbolja ekipa u njemackoj!
Sve cestitke!
Ovo je velika pobjeda, pratio sam večeras rezultat, svo vrijeme smo vodili. Idemo sad na final four u Berlinu, krajem marta se održava, domaćin Alba naravno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 feb 2013, 23:52

Stefan Effenberg je napisao/la:Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?
Platiti 45 miliona eura za igraca koji se nije dokazao barem u ligama petice gdje se igra najbolji nogomet na svijetu nije niti malo pametna ideja. No znajuci posljednjih godina rastrosnu upravu Bayerna ni ovo nije nemoguce. Kada skontam da je za Martineza iskesirano 40 miliona dodje mi slabo, bez uvrede ali ovaj igrac ne vrijedi ni 20 milki, barem ne trenutno, a skeptik sam i za buducnost. Po ovome bi ispalo da Neymar vrijedi kao Ribery ili cak vise, a ne znam po cemu to on zasluzuje, igrajuci u brazilskoj ligi mozda :?: Ribery iz godine u godinu pokazuje svoj kvalitet, kako u jednoj od najjacih liga svijeta, tako i u Lp i u DFB kupu. Nisam za to da Bayern postane klub tipa Real.M, City, PSG.. Ove klubove spominjem u kontekstu dovodjenja igraca svake godine za preko 40 miliona eura. Moze se kupiti vise igraca za te novce a da ne budu polovnjaci. Bundesliga i Primera vrve od takvih igraca, igraca koji su podcjenjeniji a bolji od Neymara. Pogotovo Buli.
Stefan Effenberg je napisao/la:Kvalitetno i kompletno popunjen kažeš.... dade se ovdje diskutirati, po mojem mišljenju. Doduše, izgleda da tražim dlaku u jajetu ali mislim da možemo biti još bolji nego trenutno. Znam da se mnogi neće složiti ali tako mislim.
Ovdje se slazem s tobom, neki odlasci na ljeto su neminovni, tako da ce odredjenih transfera definitivno biti, a i potrebni su.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 00:03

Bundesliga je napisao/la:Nisam za to da Bayern postane klub tipa Real.M, City, PSG.. Ove klubove spominjem u kontekstu dovodjenja igraca svake godine za preko 40 miliona eura. Moze se kupiti vise igraca za te novce a da ne budu polovnjaci.
Mislim da ovdje grijesis..
Vidis Bayern ne treba porediti sa Cityem ni pod razno. Bayern i kada u sezoni potrosi 80 miliona na transfere opet zabiljezi financijski uspijesnu sezonu za razliku od tih klubova koji proizvode gubtak.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 feb 2013, 00:14

Bilall je napisao/la:Mislim da ovdje grijesis..
Vidis Bayern ne treba porediti sa Cityem ni pod razno. Bayern i kada u sezoni potrosi 80 miliona na transfere opet zabiljezi financijski uspijesnu sezonu za razliku od tih klubova koji proizvode gubtak.
Vidis ti to gledas u potpuno drukcijem kontekstu. Ja nigdje nisam naveo da bi Bayern bio u gubitku dovodjenjem igraca za 45 miliona eura. Uveliko sam svjestan finansijske moci Baye. Medjutim pazi sad, Bayern u proslosti nikada nije bio klub koji je izdvajao astronomske svote za igrace, kada kazem astronomske mislim na cifre od 40 milki. Pogotovo ne za igrace koji toliko ne vrijede, gledaj primjer Martineza. Mnogi ce reci klauzula je takva pa se moralo dati toliko novca, medjutim ja se necu sloziti s tim. Je li ih ko tjerao da kupe Martineza, je li on jedini kvalitetan DMF na svijetu :?: Nije. Ista stvar vazi za Neymara, ja jednostavno nisam navikao od Bayerna da se razbacuje na igrace i daje za njih ogroman novac, a oni ne vrijede ni priblizno. Sjeti se jednog Salihamidzica, Effenberga, Kahna, Elbera... Kada bi isli po toj logici svi oni su vrijedili i vise od tih para, ali ne tada se zivjelo u drugim vremenima. Ljudi su bili prisebniji, a ne sada malo malo pa bum za nekog igraca iskesirano vise od 50 milki svakodnevno. Bayerna je oduvijek krasio timski duh i jedinstvo, a ne par zvijezda. Ovo je malo off, ali da se mene pita ja niti za jednog igraca na svijetu ne bih dao vise od 40 miliona, cak ni za Messija ne bih iskesirao vise od pomenute svote. Ljudi igraju fudbal zbog vlastitog uzitka, slave a jos se za njih treba davati po 50-100 miliona.
Doci ce vrijeme kada ce ljudi doci sebi i nece se razbacivati ovoliko. Toliko ljudi umire od gladi, a za nekoga ko kika loptu treba davati tolike novce, zalosno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 feb 2013, 00:17

geronimo je napisao/la:
Klare je napisao/la:
Kako stvari stoje (a stoje loše) sa našim timom u SS.ba ligi i (pre)čestim odsustovanjem našeg starog člana (ribery), primoran sam da napravim neke promjene.
Prvi mi je pik bio ta hulja iliti žešći prognozer (dokazano :D ) a pričuva (moraš i nju imati :mrgreen: ) bi bio ti.
I ja sam o tome htio pričat s tobom, jer mi potonusmo tamo, ako se ovako nastavi. A prije dvije sezone smo imali neki korektan plasman (ni sad ništa nije izgubljeno), ali ribery iako je solidan prognozer , ne stiže sad nikako stavit prognozu tamo.... :D

Što se pojačanja tiče, definitivno se puno priča. I meni je zanimljivo diskutovat o tome, jednostavno tema je još aktivnija. A ako se bude više pričalo o idućoj sezoni nego o ovoj, znači ova je u tom slučaju dobra i jako uspješna. Ako krene belaj u ovoj, onda će se krenut udarat po timu i bit će priče o ovoj sezoni... :)
Tako to ide...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 feb 2013, 00:21

Neymar ima godinu dana ugovora tako da je cijena od 45 mil nerealna.Ja bi volio vidjeti samo jednog čovjeka u dresu Bayerna i ne bi žalio 50 mil a to je Falcao.Sa njim Bayern bi pokrenuo dominaciju na starom kontinentu. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 feb 2013, 00:38

Bilall je napisao/la:Eh ovo je ono sto i mene tisti jer sam pisao da je nezahvalno govoriti u ovom trenutko o transferima. Konkurencija jeste prevelika i to je ono sto moze dovesti do nezadovoljstva, primjer Robben... Kvalitet Neymara je neupitan, ali u prethodnom postu sam naveo da je sada samo pitanje koliko smo zainteresovani za njega, ili koliko nam je potreban.
Definitivno jeste nezahvalno govoriti u ovom trenutku o transferima jer stvarno igramo jako dobro. Izgleda da ne cijenimo igrače ili ovako velik broj pobjeda.

No nije to baš tako jer je jasno da trenutno svi možemo biti zadovoljni kako igra Bayern i kakve rezultate imamo i mislim da svi to cijenimo.

Ali to nam ne smije uskratiti pravo ili želju da prodiskutiramo o mogućim pojačanjima jer je to sasvim normalno i pogotovo kad znamo da nam dolazi novi trener koji će imati neke svoje ideje. S druge strane moje je mišljenje da trebamo razmišljati i dugoročno a ne samo trenutno. Dakle, mislim da ne griješimo što diskutiramo o pojačanjima jer sam siguran da je Jupp ostao trener da sada ne bi vodili ovakve diskusije jer teško da bi Jupp želio neke promjene u momčadi a koje su jednostavno nužne.
Bilall je napisao/la:Medjutim, prije pocetka sezone sam govorio, da najveca snaga Bayerna dolazi sa krilnih pozicija, a bas na tim krilnim pozicijama mi nemamo dugorocna rjesanja. Posle me je Muller demantovao svojim igrama i potvrdio da se Bayern itekako moze osloniti na njega po desnoj strani, ali opet sve drzim sa rezervom posto i njegova forma zna da varira.
Idemo na lijevo krilo, Ribery ima nepunih 30 godina, i budimo realni pa kazimo da on ima jos nekih 3, eventualno 4 godine igranja na nekom visokom nivou.
S druge strane imamo Neymara koji ima 21 godinu, i kojeg svakako mozemo uigrati i na desnom krilu ili eto laznoj devetci ako je trebamo (nezahvalno je ovdje reci da Bayern treba igrati bez klasicnog spica :mrgreen: ), i koji u svaka doba moze nadomjestiti lijevo krilo.
I upravu si kad kažeš da najveća snaga Bayerna dolazi sa krila. U to nema dileme i kristalno je jasno da se Bayernova igra svodi na krila.

Muller je za mene klasa. Npr., bilo je masu puta i kod mene tog osjećaja da momak možda nema tu klasu ali od početka ove sezone me je demantirao i mislim da je ove godine još napredovao i izrastao u jednog kvalitetnog i kompletnog igrača.

Znači nisu tu samo njegovi golovi i asistencije već samo shvaćanje igre i jednostavnost koju pokazuje u svojoj igri. Po meni još mora malo poboljšati dribling i pokušati napredovati i u tom segmentu i onda mu stvarno neće biti zamjerke.

Ribery je nogometni čarobnjak, nemam tu šta više pisati. Ali upravo je ovo bitno što ti kažeš: Ribery polako ulazi u godine i on ima još predsobom 2-3 godine vrhunskog nogometa a onda će i on polako početi padati u formi.

Pa stoga nije loše da se zapitamo da li je već sada potrebno dovoditi njegovu zamjenu ili ne? Da li je već sada potrebno razmišljati dugoročnije ili ne?

Srce kaže ne jer bih htio gledati Riberya još dugo godina na ovakvom nivou a realnost kaže slijedeće: što ako se Ribery ozlijedi i padne u formi? Imamo li mi igrača koji ga može zamijeniti? Po meni, nemamo. Imali smo, Robben. Sada više nemamo jer Robben nije ni sjena onog igrača koji je bio egoista ali je takvom igrom gurao momčad do samog vrha.

I upravo tu vidim mogućnost napredovanja, između ostalih, pogotovo sad kad dolazi Guardiola. Dakle, mislim da nam treba još jedan igrač koji radi razliku na terenu uz Riberya. I ne samo to, treba nam takav igrač a takvih igrača nema puno na tržištu pa je pitanje ako ne kupiš odmah koliko ćeš trebati čekati na takvog igrača.

Jedan Neymar savršeno odgovara tom profilu. Kao i Muniain.
Bilall je napisao/la:Neka mi se ne zamjera, ali ja stvarno jos nisam siguran da je Shakiri to dogorocno rjesenje i Bilalov buduci nasljednik. Jednostavo nisam siguran da je to ustvari to.
Što se tiče Šaćirija trebamo pričekati kako će se razvijati. Da li je to igrač koji radi razliku na terenu ili ipak ne. Trenutno nije, ali da li može postati kroz neko vrijeme to ćemo vidjeti.

Tko ti što zamjera? Pa zato smo ovdje da diskutiramo i iznosimo svoja mišljenja koja naravno neće biti ista ali to je normalno.
Bilall je napisao/la:Velika je konkurencija u ekipi, a konkurencija koliko je dobra, nekada je i utoliko losa, jer naravno izaziva nezadovoljstvo posto se ni Shakiri sigurno se nece pomiriti s tim da svaku utakmicu gleda sa klupe.
Sve jo do novog trenera i njegove koncepcije. Ostaje da se vidi da li postoji interes za Neymarom. Sigurno je da isti ne flertuje sa Bayernom bez razloga. :D
Konkurencija je dobra i konkurencije uvijek, ali baš uvijek mora biti. E sad, s njom treba znati raditi. Npr., ovo što je Jupp učinio u prve 3 tekme nije loše naprotiv, odabrao je prvu 11-cu i počeo ju uigravati jer misli da su Manđukić, Muller i Martinez u boljoj formi od zna se koga, da se ne ponavljamo.

I ja to poštujem jer stvarno se treba uigrati pošto nam slijede teške utakmice a za rotacije će biti i previše prilike tako da ovi što su na klupi moraju samo raditi i biti spremni jer će ubrzo igrati konstantno i morat će pokazati taj jedan procenat više od ostalih da bi opstali.

Dobro da ne duljim, konkurencija je odlična i rotacija je ključ svake ozbiljne i velike ekipe koja zna da samo sa 13-14 igrača ne može kvalitetno igrati na sva 3 fronta.

Kako god okrenuli priču mislim da ova momčad uz 2 nova igrača i sa Josep Guardiolom može igrati još bolje, još atraktivnije, još okomitije, još brže što u konačnici znači dolazak na istu razinu sa Barcelonom.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 feb 2013, 00:39

Bundesliga je napisao/la: Vidis ti to gledas u potpuno drukcijem kontekstu. Ja nigdje nisam naveo da bi Bayern bio u gubitku dovodjenjem igraca za 45 miliona eura. Uveliko sam svjestan finansijske moci Baye. Medjutim pazi sad, Bayern u proslosti nikada nije bio klub koji je izdvajao astronomske svote za igrace, kada kazem astronomske mislim na cifre od 40 milki. Pogotovo ne za igrace koji toliko ne vrijede, gledaj primjer Martineza. Mnogi ce reci klauzula je takva pa se moralo dati toliko novca, medjutim ja se necu sloziti s tim. Je li ih ko tjerao da kupe Martineza, je li on jedini kvalitetan DMF na svijetu :?: Nije. Ista stvar vazi za Neymara, ja jednostavno nisam navikao od Bayerna da se razbacuje na igrace i daje za njih ogroman novac, a oni ne vrijede ni priblizno. Sjeti se jednog Salihamidzica, Effenberga, Kahna, Elbera... Kada bi isli po toj logici svi oni su vrijedili i vise od tih para, ali ne tada se zivjelo u drugim vremenima. Ljudi su bili prisebniji, a ne sada malo malo pa bum za nekog igraca iskesirano vise od 50 milki svakodnevno. Bayerna je oduvijek krasio timski duh i jedinstvo, a ne par zvijezda. Ovo je malo off, ali da se mene pita ja niti za jednog igraca na svijetu ne bih dao vise od 40 miliona, cak ni za Messija ne bih iskesirao vise od pomenute svote. Ljudi igraju fudbal zbog vlastitog uzitka, slave a jos se za njih treba davati po 50-100 miliona.
Doci ce vrijeme kada ce ljudi doci sebi i nece se razbacivati ovoliko. Toliko ljudi umire od gladi, a za nekoga ko kika loptu treba davati tolike novce, zalosno.
Ne mozes ovako postaviti stvari danas..
Trziste je poremeceno usljed nekih drugih faktora koje nisu izazvali klubovi kao Bayern. Bayern da bi bio konkurentan, mora se prilagoditi trzistu. Ne mozemo mi otic u trgovinu pa kupiti neki proizvod po staroj cijeni, koji je prije nekoliko godina kostao 10x manje nego li je to sada. Ne moze to tako.

Ti ako se ne prilagodis trzistu ti nisi konkurentan. I ovdje ono sto ohrabruje, je to da Bayern iako zna da potrosi mnogo, opet ostaje primjer uspijesnog poslovanja i ne pravi gubitke za razliku od tih klubova koje pominjes.
Po toj logici koji ti zastupas, mi bi se trebali pridrzavati pravila, :arrow: Prodajmo Owena Hargreavesa unitedu za 30 miliona evra, a necemo kupovati niti jdnog igraca koji ima cijenu preko 15 miliona jer on ne moze toliko da vrijedi. E yebi ga.. Nismo realni.

EDIT: @Stefan Effenberg, dobar post. 8-)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 08 feb 2013, 01:25

Bundesliga je napisao/la:Platiti 45 miliona eura za igraca koji se nije dokazao barem u ligama petice gdje se igra najbolji nogomet na svijetu nije niti malo pametna ideja. No znajuci posljednjih godina rastrosnu upravu Bayerna ni ovo nije nemoguce. Kada skontam da je za Martineza iskesirano 40 miliona dodje mi slabo, bez uvrede ali ovaj igrac ne vrijedi ni 20 milki, barem ne trenutno, a skeptik sam i za buducnost. Po ovome bi ispalo da Neymar vrijedi kao Ribery ili cak vise, a ne znam po cemu to on zasluzuje, igrajuci u brazilskoj ligi mozda :?: Ribery iz godine u godinu pokazuje svoj kvalitet, kako u jednoj od najjacih liga svijeta, tako i u Lp i u DFB kupu. Nisam za to da Bayern postane klub tipa Real.M, City, PSG.. Ove klubove spominjem u kontekstu dovodjenja igraca svake godine za preko 40 miliona eura. Moze se kupiti vise igraca za te novce a da ne budu polovnjaci. Bundesliga i Primera vrve od takvih igraca, igraca koji su podcjenjeniji a bolji od Neymara. Pogotovo Buli.
Konačno se ne slažemo.

Ok, nije se dokazao ali da li si gledao ikad ovog momka uživo? Ja moje mišljenje ne temeljim na statistici ili na odgledanih par clipova na yutubu.

Istina je da Martinez nije vrijedio taj novac, to je rekao i Uli Hoeness i to je jasno svim navijačima Bayerna. No situacija je bila takva da ili 40 milijuna ili nema igrača. Bayern je dao taj novac. Sad, da li ga je dao i zbog Guardiole odnosno da li je Martinez bio Guardiolina želja? Nekako mi puno stvari govori da je i Pep ovdje imao prste.

Martinezovu eksploziju očekujem u slijedećoj sezoni a trenutno po meni momak igra i više nego dobro tako da sam zadovoljan i sa ovim što igra. Pa i za 40 milijuna ako je to bio uvjet za dolazak Guardiole.

U Bundesligi u ovom trenutku nemaš takvog igrača za kupiti kao što je Neymar, eventualno Schurrle, Draxler se mogu približiti malo i ne možeš ih kupiti za manje od 20 milijuna, Afellay podložan ozljedama, Farfan i Barnetta nisu u cvjetu mladosti, Arango klasa neće preći u Bayern, Herrmann oscilira a Reus i Gotze su nedostupni a u ostalim klubovima ne vidim takvu klasu.

Tako da u Bundesligi ne možeš kupiti takvog igrača i treba se okrenuti drugim tržištima a ta druga tržišta ne prodaju kvalitetu za 15 milijuna.

Isto tako, ako će doći jedan kvalitetan igrač za sredinu i jedan za napad da li misliš da neće biti odlazaka? Mislim da bi Bayern lako mogao prodati neke igrače ako će dovesti pojačanja.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 feb 2013, 01:37

sve je to dobro, al neymar je nas, kaparisan odavno

bayernovo veliko pojacanje bice u liku i djelu malog princa iz rainaca kod kalesije

hocel se ko kladit u dvajest maraka da ce neymar u barcu, a pjana u bayu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 feb 2013, 02:56

pričuva je napisao/la:E pa da ti kažem :arrow: Ne znaju :idea:, ne znaju svi, pogotovi ne ovi Tuzlaci bilo da su sada, ili ex :mrgreen: , oni ti blage nemaju. :oops:
E za Tuzlake se mogu slozit'. :mrgreen:
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima. :twisted:

Lukavcani (il' po tvom Lukavicani :lol: ) su dobri ljudi. A ima i dobrih zena, ako mi vjerujes. 8-)
geronimo je napisao/la:Prvi mi je pik bio ta hulja iliti žešći prognozer (dokazano :D )
Ja prognozera i sile, a najveci mi dobitak na kladionici dvaes' marki, s tim da sam uplatio cenera. :?
Al' hajd'', ovakav poziv se ne odbija (naravno ako se Ribi ne vrati u trenazni proces), pogotovo jer je druga opcija ni manje ni vise nego samoprozvani nogometni strucnjak, odrastao na 'ercegovakom kamenjaru. :twisted:
A i nesto mi merak da taj isti strucnjak bude zamjena. Ne mogu si pomoc', dzaba je. :mrgreen:

I kakav Neymar, kakve 'cke materine.
Pa tog je prosjecni stoper kojeg Emir zovu strpao u dzep. I to zadnji. :ugeek:
Onakav Šaćiri sjedi na klupi, a da se daju toliki milioni za ovog djecaka. Ne, ne, drugovi. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.