FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 15 feb 2013, 00:54

Vasa Ladacki je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Vasa Ladacki je napisao/la:Momak me impresionirao igrom, al' mi je neshvatljiva njegova pozicija. Pozicije u ekipi bira, pazite sad, TRENER, gle čuda. Iz tog razloga moje pitanje ide Strami, a ne Kovi šta radi? Ako je Gargano igrao ofanzivnije ili Cambi, od Kove i ako je to želio Strama onda ok. Međutim, bojim se da bi mogao Strama fuliti sa njegovom pozicijom, ne čini mi se baš pouzdan u odbrani. I da, opet ide pitanje: Je li iko vidio Kovačića na bar 20 metara od gola?
Kovačić može igrati DM-a,CM-a i AMC-a.Danas je bio nekakav DM/CM,a isturenije bi mogao igrati kada i Kuzmanović bude u sastavu jer bi onda on trebao biti taj DM/CM rola deep lying playmaker.A s Mateom ne možeš fulat ni da hoces.Eto.
Aha, bio je nekakav DM/CM kao što kažeš. A reci mi ko je bio onda playmaker, samo nemoj reći Guarin, jer on to ne može biti jednostavno.
Kovačić je bio playmaker samo povućeni.Guarin je box to box samo je danas imao nešto ofenzivniju ulogu.
Treba razlikovat poziciju od role igrača.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 feb 2013, 01:02

endem_ je napisao/la:Tuga me obuzela zestoka. Veliki Milito nije zasluzio da mu se ovo desi, ali sta se moze takav je zivot. Cinjenica je da kad on igra nekako lakse zabijamo, a i najbolji je strijelac ekipe iako je vec u godinama. Majtore nikada necemo zaboraviti sve radosti koje si nam podario u dresu Intera, JOOOOJ kad se sjetim one sezone tripelte...Najjaci mi je komentar Abate sada moze odahnuti... Forza Milito, zasluzio je jos ejdnu sansu pa makar pola godine
Jos je taman prije 2 dana reka da je spreman odigrat jos jednu sezonu na vrhunskom nivou :( ne znam, ozbiljna ozljeda, ugrozila bi karijeru i puno mlađim od njega, ali bilo bi zalosno da se oprosti na ovaj nacin.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 15 feb 2013, 01:04

OK. Haj mi sad reci, po tvom mišljenju da li bi mnogo bolje izgledalo da su obrnute pozicije bile, tj. da je Guarin igrao sa Cambijem i gargamelom, a Kova ispred njih?

P.S.

Može li odmah ikako??

izvor.ba

http://www.****.ba/clanak/33747861321 ... r%20Intera
Nama je Željo svetinja jedina.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 feb 2013, 01:10

Vasa Ladacki je napisao/la:OK. Haj mi sad reci, po tvom mišljenju da li bi mnogo bolje izgledalo da su obrnute pozicije bile, tj. da je Guarin igrao sa Cambijem i gargamelom, a Kova ispred njih?
Ne,zato što nam je do nedavno falio taj protok lopte u sredini i netko tko će loptu iz obrane proslijediti prema naprijed (a to smo dobili u Kovačiću i Kuzmanoviću) i logično je da mu se da ova uloga jer Guarin ima lošiji pass od njega,drukčiji je tip igrača i ne može taj posao odradit kao što to mogu Kova ili Kuz.
U EL Kuz nema pravo nastupa,ali zato se u prvenstvu to može probati sa kombinacijom...Kuzmanović (deep lying playmaker)-Cambiasso/Gargano (ball winner)-Guarin (box to box) u vezi,a Kovačić (play) naprijed.Vidjet ćemo kaj je Strama smislio...

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 15 feb 2013, 01:18

Pa šta je onda mislio Strama večeras, ko da da zadnji pas i pravi akcije.. Daj bože da bude takav vezni red protiv ljubičice..

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 15 feb 2013, 01:30

Znaci,yebem im sve rumunsko! Koje su ono Bozje prokletinje to je nemoguce. Pa mi smo haman neke sihire pokupili il sta li. Taman sve krene kako treba i ... Volio sam 0-0 samo da se Diego nije povrijedio.
Nego,nismo losi. Skripi ono fakat na bekovima, tesko prenosimo loptu na protivnicku polovinu i zapocinju napadi ali vec se vidi neki napredak u odnosu na prije mjesec dana. Ne puse ko prije.
@Ladacki,razumijem sta govoris ali moras se slozit da je malac okretljiviji od Guarina. Uostalom,Guaro je kod prvog gola i opravdao svoju poziciju onim trkom jer je mozda i nas najbrzi igrac. A sto se Kovacica tice,ocito da Strama i preferise polivalentne igrace pa da im moze i izmiksat pozicije zavisno od taktike. Kovacic defanzivno nije bio los,naprotiv. A Guaro da je igrao povucenije em bi se umorio,em bi sigurno fasovao zuti. Znas njega.
Ono sto mi je najveci dobitak,ako ga u ovoj Pirovoj pobjedi moze biti, je neka stabilnost. Relativno konstantna utakmica bez oscilacija i padova u igri poput onih u Udinama,Bergamu,Sieni i sl. Nismo ni puno sansi dopustili. A nije bas da ce Cluj bezopasan. Opcenito se dizemo u igri i to je ono sto daje svima optimizam. Ali ono s Militom me naprosto ubilo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 feb 2013, 01:34

Moze li mi netko ukratko reci jeste li zadovoljni Kovacicem,igracke kvalitete,mjesto u momcadi?Vrijedi li tih para?
Keep walking.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 15 feb 2013, 01:35

Guaro je zvijer, ali ruku na srce on nije AMC!.. volio bih kad bi Strama samo u jednoj utakmici probao Guarin-Kovačić-Cambiasso/Kuzmanovic na DMC/MC, a ispred njih Ricky...
Zadnja izmjena: Jericho, dana/u 15 feb 2013, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.
#Ausilio OUT

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 feb 2013, 01:35

Kako se sad losim cini to sta nismo povukli Longa sa posudbe, bemti sve, ili sta smo Livaju poslali u atalantu, sad smo ostali na Cassanu,Palaciu i Rocchiu + par igraca primavere.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 15 feb 2013, 01:41

evo spominje se Milan Baroš :? ooooooo tugeee... al kad razmislim bolje i on nego Rocchi...
kamen bi bio korisniji u napadu od Rocchija
#Ausilio OUT

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 15 feb 2013, 01:45

Dok je Baroš već zvijer, u najboljim godinama. :roll:
Bolje držat' na klupi nekog mlađeg igrača, nego tu dvojicu tuduma.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 15 feb 2013, 01:53

pa neznam koga od mlađih... mozda Garritano.. :?:
trenutno je Baros bez ugovora i jedino njega mozemo dovest da bude zamjena Palaciu...
neka ga pola godine i zdravo... neće se naigrat... npr. zamisli tragediju da se povrijedi Palacio i da u napadu gledamo Rocchija... pa ranio bi se
Zadnja izmjena: Jericho, dana/u 15 feb 2013, 03:40, ukupno mijenjano 1 put.
#Ausilio OUT

sadipe90
Kontakt:

Post Postao/la sadipe90 » 15 feb 2013, 02:09

2008–2013 Galatasaray 93 (48) Milan Baros

Ja se slazem da ga dovedu,nema bolje solucije za sada a moze dobro odigrati .

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 15 feb 2013, 09:25

" onclick="window.open(this.href);return false;
da Bog sacuva :cry:
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 feb 2013, 11:27

Nista od Barosa, nije na vrijeme raskinio ugovor sa Galatom i zato ne moze doci kod nas. Moguce zamjene za Milita su smijesne (Carew,Mido,Adriano :lol: i jos par anonimaca), bolje Garritana stavit da igra.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 15 feb 2013, 11:31

E da se na vrijeme razmisljalo pa ostavilo Coutinha i Livaju, sad obojica mogli igrati bez problema...ovako nemamo zamjene ni za Cassana ni za Palacia...

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 15 feb 2013, 12:04

Vidi se da smo bespotrebno dovodili Schelota,em momak ne moze igrat beka,em ne igramo formaciju koja njemu godi,izgubili smo spica i sad molit Boga da Rodrigo odigra maestralno do kraja,bez povreda.
Steta ako nam ovo odluci sezonu.

Volio bi da se Princu nakon ovog ponudi neki novi ugovor sa manjim primanjima,i da ostane tu jos makar 1-2 sezone,imali bi u njemu odlicnog jockera.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 15 feb 2013, 13:09

slika

Ne volim ih al fakat su gospodski klub. ;)
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 15 feb 2013, 13:12

sinoc dobru predstavu ekipe zasjenila ozljeda milita..nije normalno kolko mi je zao covjeka, taman kad se vratio i vidilo se da ce nas on gurat i cupat kroz ovaj kljucni dio sezone..da ga makar nema za ovu sezonu, nego je upitna i sledeca..mislim da ce mu sad ponudit ugovor na jos dvije godine sa smanjenom platom, pa da nam bude dzoker sa klupe

i na ljeto osim icarda sad valja dovest i provjerenog napadaca

sinoc sam vise ocekivo od guarina..pao je dosta u formi..jest dao onu dobru loptu za prvi gol i svaka mu cast..al nesto mi prelako gubi lopte..kad primi loptu ko da ne zna sta ce sa njom, puno mu treba da reaguje..ocigledno da mu ne pase ova pozicija AMC gdje on mora da smislja akcije..sigurno da je dosta bolji kad igra povucenije i kad iz drugog plana krece prema naprijed i koristi svoju brzinu i snagu

sto se kovacica tice vidi se da momak ima kvalitetu..izgubio je par lopti onako naivno al to je zbog neiskustva..i ja mislim da ga je strama mogo malko vise gurnut prema naprijed, da vise ucestvuje u akcijama al dobro, njegova pozicija ce se iskristalisat, pogotov kad bude igro sa kuzmanovicem koji, ovu poziciju sto je on sinoc igro, moze odigrat sasvim solidno

na perreiru necu vise ni trosit rijeci, sreca pa imamo japanca da igra lijevo

silvestre malo nesiguran, al mozda bi se i to popravilo da vise igra..ugl dobar back up

handanovic, zabac, cambiasso, cassano, palacio standardno dobri

a ovako najvise sto me ugodno iznenadilo je gargano..evo dvije utakmice za redom je medju najboljim u ekipi..svugdje je po terenu, trci, udara, razbija napade..radi bas ono sto najbolje zna, sad kad nema vise obavezu da on kreira igru igra odlicno

protiv firenze ocekivat slicnu postavu samo umjesto perreire zanetti i juan umjesto silvestra

FORZA INTER!!! FORZA MILITO!!!
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 15 feb 2013, 13:20

slika

Zanimljivo 8-)

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []