Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rockefeller
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rockefeller » 14 mar 2013, 00:49

Marsal je napisao/la:a onda na avatar ide CARL JENKINSON. Momak je fascinantan, skidam mu kapu!
Jest mi drago što su o ovom momku ljudi počeli pričati sa više respekta. :)

On to zaslužuje.

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 14 mar 2013, 00:49

bega_afc je napisao/la:
DieRoten je napisao/la:OFSAJD PADA U VODU, KADA SE UZME U OBZIR NEPOSTOJEĆI KORNER U PRVOM MEČU.

BAYERN JE BOLJI BIO! KOJU STE UTAKIMICU VI GLEDALI?
ova galama i pokusaj da nas natjeras da mislimo isto ko i ti mi dovoljno govori kolko si se bio usro i kolko ti ni sad nije svejedno.....
Ovo nije galama, ovim sam jednostavno htio otvoriti oči vama koji mislite da je mali arsenal trebao proći dalje. Realno gledajući Bayern je bolji tim. Jesu se opustili večeras. Ali... Nemoguće je porediti Bayern u prvoj i arsenal u ovoj utakmici. Bayern je za klasu bolji tim. Jedan od 2-3 favorita za osvajanje trofeja. Kladim se da, ni sami, ne možete zamisliti arsenal kako diže klempu. :!:

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 14 mar 2013, 00:51

Ono što je Arnel govorio, ekipa građena na Englezima će biti naša budućnost, a mi to upravo i radimo. Oxlade pokazao nastupom u ovih 20 minuta da je dosta agilniji po tom krilu od Walcotta i da će bez sumnje bit odlično krilo.

Jenkinson je zadivio kao i u utakmici protiv Tottenhama, budućnost na desnom beku. Fenomenalan defanzivac, odlično čita protivnika, odličan u skok igri a i za visinu svoju je i dosta brz, kako je večeras samo Robbena zaustavio u onoj kontri. Očekujem video njegovog performansa ovih dana. a i u ofanzivi će da se popravi u to budite sigurni, sredit će to Arsene :)

Gibbs bez obzira što je propustio dosta utakmica odigrao odličnu utakmicu, moglo je bolje ali bez sumnje će on nastaviti sa napretkom kako ove sezone tako i narednih sezona. Budućnost Engleske na lijevom beku uz Lukea Shawa(kojeg bi volio vidjeti nekad u Arsenalu ako nastavi sa napretkom)

Jackie, ne treba trošiti riječi na već sad našeg najboljeg igrača :) Vođa ove generacije, uskoro će biti i vođa Engleske repke bez sumnje, nevjerovatan talenat, a naš produkt, ništa ljepše. Walcott samo da je malo manje sebičan bio večeras bio bi odličan. Kako Arnel reče, njemu bolje stoji da igra napadača a više prostora bi se Oxladeu na krilu trebalo davati.

[youtube][/youtube]

The future is bright, the future is red&white! 8-)

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 14 mar 2013, 00:55

Dobra slika, @Rocky , fakat ga je udario al sam siguran da nije bilo neke jacine u udarcu i mozda ga cak nije ni zakacio u nadqurnjak nego samo petom u nadkoljenicu. Pogledat cu sutra vido da ne bude zabune, mada svejedno nije ni pod razno bilo za crveni karton..
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 14 mar 2013, 00:56

Htio sam odmah nakon zavrsetka utakmice ovdje napisati moje vidjenje iste, ali sam shvatio da bi takav post bio pun neargumentovanih stavova. Prije svega zelim da cestitam Bayernu na prolazu u 1/4 finala.

Veceras smo odlicno krenuli, postigli smo rani gol i tako nagovijestili da smo dosli u Munchen po cudo. Ja, iskren da budem, nisam uopste ocekivao da cemo pruziti ovako dobru partiju, a ne pobijediti Bayern na AA. Ali nakon datog gola smo u potpunosti stali :? Bayern je imao loptu cijelo prvo poluvrijeme pod svojom kontrolom i prakticno je zujalo oko naseg gola, ali Bavarci nisu bili precizni. Svrhu naseg nenapadanja shvatio sam tek kada su igraci Bayerna ostali bez snage od silnih napada i kada je Wenger izvrsio dvije pametne izmjene. Sa Gervinhom i Ox-om smo dosta dobili u ofanzivi, ali je i u defanzivi vise skripalo. Robben je imao sjajnu priliku, ali je Fabianski odlicno obavio posao. Misljenja sam da je Wenger ove izmjene trebao povuci vec oko 60. minute, jer smo morali krenuti naprijed. Onda smo postigli i drugi gol, ali bilo je vec kasno.

Sto se tice sudjenja, bio sam razocaran nakon sto je sviran nepostojeci ofsajd Walcottu, ali cudnije je bilo sto sam bio posramljen kao navijac Arsenala kako je sudija sudio u prvom poluvremenu. Bayern je ostecen u vise navrata u prvom poluvremenu, a kao slag na tortu sjetio sam se i onog nepostojeceg kornera u Londonu. Sto se tice onog starta Martineza, mislim da je sudija ispravno postupio. Nisam neki strucnjak, ali ovdje je i Rosicky isao zestoko u duel i imao je visoko podignutu nogu, tako da ga je Martinez samo malo zakacio po butini. Pa cak je Martinez ostao na travi duze od Rosickog. Sa druge strane, kod Nanievog faula se jasno vidi namjera sa ispruzenom nogom u tijelo protivnickog igraca. Mislim da su sudije u ovom dvomecu podjednako ostetile obje ekipe, a nama samo ostaju price "sta bi bilo, kad bi bilo".

Kada se sve sabere i oduzme pokazali smo da se uvijek mozemo vratiti i pobijediti bilo koga. Potrebno je samo ne jurisati kao sto smo radili u prvoj utakmici protiv Bayerna, vec treba odigrati pametno u svakoj situaciji. Sigurno da mozemo zaliti zbog ispadanja, ali moramo biti realni. Bayern je trenutno bar za klasu bolja ekipa od nas. Wenger mora sa ovim momcima raditi jos puno kako bi bili na vrhunskom nivou, a ovoj ekipi se jednostavno mora dodati neko zvucno ime koje ce donijeti prevagu u ovako bitnim utakmicama i koje ce u svakoj utakmici biti spremno da samo rijesi utakmicu. Imamo odlicnu mladu ekipu, zbog cijeg neiskustva klub i prolazi kroz sve ovo, ali ne vidim svrhu toga ako ce ti momci za 3-4 godine nositi dresove raznih bogataskih klubova, nebitno da li su u pitanju naftasi ili tajkuni.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2013, 01:07

Vidi Mandre starog lisca,taj kad cestita(bilo Kome) pobjedu Arsenala je u najmanju ruku licemjerno s obzirom da se svojski trudi da isti taj klub ismijava kada god stigne,shame you mandrace :lol: Nemoj vise,muka ja nama nenormalnim sa ovog topiKa :mrgreen:

I opet neki suplju prosipaju,pazi Bayern se opustio a izveo najjaci moguci sastav koji je imao na raspolaganju,.Pa grizu,tuku,ujedaju citavu tekmu,Walcota konstantno udvajali,Cazorlu su u poptunosti zatvorili i sad lafo opusteno,.Imali su taj peh da prime rani gol i na taj nacin su vratili koliko/toliko Arsenal u igru,.Stvorili su daleko veci broj "sansi" u odnosu na prvu utakmicu ali ovaj put nije bilo Krosa da uhvati voleJ iz prve ozbiljne situacije,.

Ispali smo,neka smo,zasluzeno ali gust je bilo vidit usrane bavarske face na tribinama uz pjesmu Arsenal Away Boysa,.

We love you Arsenal,we do !

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 mar 2013, 01:14

Arsenal se u svakom slucaju od Lige Prvaka oprostio na najbolji moguci nacin, pobjedom. Svi mi sad razmisljamo sta bi bilo kad bi bilo...... Da je Jack igrao, da Rosicky nije..... Ostavili su prostora da se razmislja. Mozda bi lakse bilo da je Bayern i ovu pobijedio, ovako se nekako doslo skoro do prolaza, pa se zbog toga jos vise zali. Ako nista, bar se nece pricati o nekom gazenju tamo nekog Arsenala nego ce se pricati da je jedan velikan izbacio drugog. Bar to se postiglo ovom pobjedom!

Cestitatam Bayernu na prolazu. Taj prolaz veceras nisu zasluzili ali ako saberemo obje tekme onda mislim da jesu.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 14 mar 2013, 01:15

[youtube][/youtube]

Jenk i Arteta nakon utakmice: " onclick="window.open(this.href);return false;

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 mar 2013, 01:17

Cestitanje momku na pobjedi njemu dragog kluba, nije nikakav vid licemjerstva.
Na ovu temu odavno nisam dosao, a sigurno bi visio ovdje iz istog razloga kao kolega @Johny. :D
Al' eto necu iz postovanja prema Arnelinhu, jer sam jos davno rekao da je jedan od boljih forumasa ovdje, I dan danas sam istog misljenja naravno.

Uglavnom, ne vidim kakve veze to ima sa tobom.
Budi mi pozdravljen...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2013, 01:30

mandraX je napisao/la: Cestitanje momku na pobjedi njemu dragog kluba, nije nikakav vid licemjerstva.
Na ovu temu odavno nisam dosao, a sigurno bi visio ovdje iz istog razloga kao kolega @Johny. :D
Al' eto necu iz postovanja prema Arnelinhu, jer sam jos davno rekao da je jedan od boljih forumasa ovdje, I dan danas sam istog misljenja naravno.

Uglavnom, ne vidim kakve veze to ima sa tobom.
Budi mi pozdravljen...
Naravno,svi mi imamo slicno misljenje o Arnelinhu i nista cudno ne bi bilo u tvom cestitanju da nisi nekako naglasio to "jedinom normalnom" na ovom topiKu,dobro,izdvojio si i Marsala sto je za pohvalu..

Bio si ti nekad i cest "gost" ovdje ;) Meni ne smetas dok si korektan a ono gore navedeno i nije korektno s tvoje strane,prvenstveno jer vjerujem da dobar dio forumasa s ovog topiKa ne poznajes dovoljno dobro da bi ga kvalifikovao kao ludog,.

Johny je raja,meni simpatican lik,s njim se moze razviti i sasvim "normala" konstruktivna rasprava za razliku od neki drugi padobranaca s riperom,neutralnim i Pandom u prvom redu..

Naravno,pozdrav i tebi, da ne bude chily papak nece se pozdravit..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 mar 2013, 01:33

Sta da ti ja sad odgovorim na ovo, bukvalac si prijatelju.
Pogledaj taj zeleni smiley pored te moje izjave, I on bi nesto trebao znacit', jel' da? ;)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 mar 2013, 01:37

Cuj Arsenal mali klub, vidjeli smo ko je bio mali klub večeras.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 14 mar 2013, 01:38

AA23 je napisao/la:Cuj Arsenal mali klub, vidjeli smo ko je bio mali klub večeras.
Ne započinji novu raspravu ko Boga te molim.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2013, 01:48

mandraX je napisao/la: Sta da ti ja sad odgovorim na ovo, bukvalac si prijatelju.
Pogledaj taj zeleni smiley pored te moje izjave, I on bi nesto trebao znacit', jel' da? ;)
Cekaj,ja sad trebam izdvojiti nekog lika s "vaseg" topika i reci da je on jedini pametan tu i jos dodati zeleni smaJli i sve bi bilo ok ?

Iskreno,ja taj zelembac(smaJli) koristim samo da bi 'zacinio' provokaciju,vjerujem da si ga ti koristio u istu svrhu..

No,nije ni bitno to sad toliko da vucemo raspravu oko toga do "sutra"..

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 14 mar 2013, 01:53

Sto ovo bajern nije igrao veceras, da nije povrijedjen??
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

UK_Gee
Kontakt:

Post Postao/la UK_Gee » 14 mar 2013, 08:15

Sudije su očajne. Utakmica za neutralce dosadna, za mene veoma stresna. Taktički sa Wengerove strane odlično odrađena. Falio je igrač tipa Jack da napravi prostor gdje ga nije bilo...
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.

IN DELUSION WE TRUST.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 mar 2013, 08:45

Svaka čast nas hrabroj igri.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 mar 2013, 10:32

Ako je Nani dobio crveni karton,zašto je ovo sankcionisano samo žutim? Hmmmmmm

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 mar 2013, 10:51

Steta zaista.Mogli ste iskoristiti nonsalanciju Bayerna.Jasno je da je Bayo jaca ekipa.Nema tu puno polemike ali su vec unaprijed otpisali Arsenal.To se ne smije raditi i zao mi je sto Wengerove trupe to nisu kaznile.
Falilo je tu par igraca koji bi mogli jos vise unaprijediti igru Arsenala, sta je tu je ako nista osvjetlal su obraz i pokazali da ih ne treba otpisivati.Vecinom sam gledao Malagu-Porto pa ne mogu nesto vise reci o utakmici ali nisam bio iznenadjen rezultatom.Valjda izborite to mjesto u LP jer ne mogu zamisliti da igraju Kokoske LP a da tu nema Arsenala.Puno srece u nastavku sezone. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 mar 2013, 10:56

Imbecilu jedan imena Mikel Arteta cuj steta sto nije bilo vise vremena :lol: Bilo bi ga vise imbecilu da ti nisi u 3 minute sudijske nadoknade napravio 3 prekrsaja i to kod nase korner zastavice i aut linije gdje su bayernovi igraci potrosili bar 2 minute debilu maloumni. Mrs iz Arsenala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.