Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Alucard
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Alucard » 03 maj 2013, 16:42

Yucca je napisao/la:Jeli vi procitate ono sto napisete cuj City mu ukrao najbolje godine sta sve neces procitati boze :lol: :lol:

Covjek u City osvojio 4 trofeja u 2 godine i u njima itekako ucestvovao svojim golovima ali ipak mu je City ukrao najbolje godine :? :?
Očito misle da se u City-u nije razvio u mega igrača, igrača super klase, što su mnogi očekivali i mislili da će se desiti kada ode iz Wolfsburga jer je tada dosta obećavao. Ako tako gledamo, onda je istina da je u City-u više propao nego dobio. Novac naravno na stranu, City je toliko (kao ekipa) bio loš da je Džeko totalna nepoznanica u okvirma Lige Prvaka jer taj isti klub za koji je igrao/igra je jedna velika 0 koji nisu išli dalje od grupne faze. Džeko kao kvalitetan igrač je igrao jako jako malo utakmica u Ligi Prvaka što zbog krš ekipe što zbog trenera mazohiste. Svaka čast na tituli prvaka Engleske, na FA kupu, no Džeko se u City-u nije razvio i nije mogao razviti u sami vrh i kremu Evropskih napadača.

Prije par dana pratim jednu utakmicu online i s desne strane postoji onaj chatbox gdje ljudi chataju...i tako uhvatili se navijači Arsenala i Liverpoola priče oko Suareza i njegovog eventualnog odlaska iz Liverpoola... i sada raspravljaju oni koga Liverpool može dovesti kao Suarezovu eventualnu zamjenu...nabrajaju igrače kada će Arsenalov fan: "dovedite Džeku" na što mu Liverpoolovi fanovi odgovaraju "šta će nam igrač koji je do sada sjedio na klupi"..... Mislim da s ovakvim odgovorom dolazimo do zaključka koliko je zapravo Džeko "cijenjen" u Engleskoj. Cijenili su ga jako u početku kada je tek stigao kao "the next big thing" iz Wolfsburga, no tokom ove 2,5 godine što Mancinijevim glupostima što glupostima od strane njega samog (nezalaganje, nezainteresovanost, katastrofalna igra u dobrom broju utakmica) luk njegove karijere je krenuo prema dole a ne prema gore. Koliko god nekima bilo teško to priznati ali tako je! Nažalost...

Boli mene briga koliku on platu uzima, koliko će uzimati u budućnosti itd... mene zanima da on igra u nekoj ekipi konstantno i da se još razvija jer svi mi od Džeke gledamo jednu korist a to je igra u reprezentaciji. Od njegove konstantne igre u X timu mi imamo svi nešto a od njegovog novca (hvala Bogu razumljivo i logično) nemamo ništa tako da pojedinci trebaju da faktor-novac izbiju iz glava. Zaboli me koliko Džeko zarađuje ako trune na klupi i svi se počinju sprdati sa njim i njegovom karijerom! E to me boli! No opet kontam "ako je Džeko do sada u nekoliko navrata dozvolio da ga trener gazi a da nije pisnuo i otvoreno se pobunio protiv trenera i to prvenstveno zbog ostanka tamo gdje je visoka plata, onda vala neka ga gaze i ismijavaju i dalje"

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 maj 2013, 17:01

Levandovski i Džeko su tu negdje po fzickim predispozicijama al Džeko je ofalio u odnosu na ono vrijeme kad je haro po BL-u..

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 03 maj 2013, 17:39

Za Džeku je najbolja opcija za nastavak karijere BvB, kakav Napoli kakav Juventus i ta propala Seria A, Bundesliga je pravo mjesto za Džeku i način igranja u BL potuno odgovara Džekinom stilu igre. Lewandovski će najvjeovatnije u Man UTD a Džeko onda u BvB a ni BvB ne treba nešto posebno prilagođavati Džekinom stilu a ni Džeko BvB, jer su Lewandowski i Džeko maltene identični igrači sa sličnom konstituciom i tim smekom za gol koji obadvojica bez sumlje posjeduju.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2013, 18:41

Čuj Napoli.Pa ovo bi za Edina bilo sa konja na magarca.Nadam se da je sve ovo samo šuplja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 03 maj 2013, 18:52

Mogo bi on u Galaxy.Svakako bi bio blize Amri. :mrgreen:
1946

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 04 maj 2013, 08:30

hoce li Zabar i danas nastaviti sa unistavanjem Dzeke :mrgreen:

bivsi
Kontakt:

Post Postao/la bivsi » 04 maj 2013, 08:52

moja prognoza za danas ::

1 Joe Hart
5 Pablo Zabaleta
4 Vincent Kompany
33 Matija Nastasic
22 Gaël Clichy
21 David Silva
42 Yaya Touré
32 Carlos Tévez
18 Gareth Barry
7 James Milner
16 Sergio Agüer

emir_

Post Postao/la emir_ » 04 maj 2013, 08:53

bivsi je napisao/la:hoce li Zabar i danas nastaviti sa unistavanjem Dzeke :mrgreen:
edin je na opravdano na klupi...
4-IN-A-ROW

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 09:04

boli edina a i mene kurqc za ovu j3b3nu ekipu plasiraj nas u veliko takmicenje i predji u dortmund ili salke kod kole a shitty je zavrsena prica bila odavno

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 09:08

inace volio bi vidjeti koji gol danas od njega

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 04 maj 2013, 11:51

slika
fali mu ovaj u tanedemu pa da haraju

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 maj 2013, 11:56

Fali njemu samo tim, koji ce ga podrzavati, i trener koji ce mu pruziti povjerenje, Dzeko je svjetska klasa.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 04 maj 2013, 11:59

Ako je opcija Napoli,onda je bolje ostati u Man City-u,, ne mogu da vjerujem da sam ovo rekao,ali u Napoli moze ici pred kraj karijere. Ja bih prije u BvB i za 1,5 manje igrao nego u seriju A i to u napoli,koji trenutno ima samo Hamsika.

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 12:04

Goalgetter je napisao/la:Fali njemu samo tim, koji ce ga podrzavati, i trener koji ce mu pruziti povjerenje, Dzeko je svjetska klasa.
to

nikad to nije imao u karijeru.. mislim za neki velik klub (wolfsburg je bio mali klub)

koliko golova bi se nadavao za bajern ili dortmund boze sacuvaj

a grafite je bio veoma sebican ako se ne sjecas pogotovo u 09/10 sezoni gdje je poceo bit malo ljubomoran tako i diego pa onda aguero i tevez u city nego je najveci zakon bio misimovic

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 12:13

ciza je napisao/la:slika
fali mu ovaj u tanedemu pa da haraju
popravio sam ti post

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 maj 2013, 12:25

Istina , Grafite jeste počeo biti sebičan poslije osvajanja titule , pogotovo jer je Džeko ušao u sjajnu formu , dok je ekipa skupa s njim padala u formi ... Ali nikad neću prežaliti kako je tada Edin imao više hrabrosti i drskosti u napadu , nije se bojao krenuti sam naprijed..
Pogledajte sami na videu , naprimjer na 0:40 i 0:44 kako je napadao ... A uostalom pogledajte i cijeli video , kako je samo pravio protivnike budalama :cry:
[youtube][/youtube]

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 04 maj 2013, 12:29

viKK je napisao/la:Istina , Grafite jeste počeo biti sebičan poslije titule , pogotovo jer je Džeko ušao u sjajnu formu , dok je ekipa skupa s njim padala u formi ... Ali nikad neću prežaliti kako je tada Edin imao više hrabrosti i drskosti u napadu , nije se bojao krenuti sam naprijed..
Pogledajte sami na videu , naprimjer na 0:40 i 0:44 kako je napadao ... A uostalom pogledajte i cijeli video , kako je samo pravio protivnike budalama :cry:
[youtube][/youtube]
po meni jedan od najboljih golova 2:29-2:33 protiv hofenhajma dva poteza na nenormalnu brzinu

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 maj 2013, 12:31

bvb place za tobom edine....pravi klub za njega

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 maj 2013, 13:01

Izgleda Dzeko danas ni na klupi nece biti....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 maj 2013, 13:07

JA da sam Džeko uopšte ne bi razmišljao o NApoliju jer inače ITalijanska liga za mene nema neke ljepote u fudbalu zadnju godinu jedino je Juventus malo odskočio ali opet ga je BAjern dokrajčio..MIslim da vsim silama treba ići u BvB jer to je jedan mladi klub sa odličnom nogometnom filozofijom poput nekadašnjeg Arsenala kada su igrali PIres,Henry,Viera,BErkamp..
Pare više nisu bitne i plata on treba da gleda gdje će mu biti bolje za njegov nogomenti razvoj jedino ako ne misli da je vrijeme da privodi kraju karijeru..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 14 gostiju.