Očito misle da se u City-u nije razvio u mega igrača, igrača super klase, što su mnogi očekivali i mislili da će se desiti kada ode iz Wolfsburga jer je tada dosta obećavao. Ako tako gledamo, onda je istina da je u City-u više propao nego dobio. Novac naravno na stranu, City je toliko (kao ekipa) bio loš da je Džeko totalna nepoznanica u okvirma Lige Prvaka jer taj isti klub za koji je igrao/igra je jedna velika 0 koji nisu išli dalje od grupne faze. Džeko kao kvalitetan igrač je igrao jako jako malo utakmica u Ligi Prvaka što zbog krš ekipe što zbog trenera mazohiste. Svaka čast na tituli prvaka Engleske, na FA kupu, no Džeko se u City-u nije razvio i nije mogao razviti u sami vrh i kremu Evropskih napadača.Yucca je napisao/la:Jeli vi procitate ono sto napisete cuj City mu ukrao najbolje godine sta sve neces procitati boze![]()
![]()
Covjek u City osvojio 4 trofeja u 2 godine i u njima itekako ucestvovao svojim golovima ali ipak mu je City ukrao najbolje godine![]()
Prije par dana pratim jednu utakmicu online i s desne strane postoji onaj chatbox gdje ljudi chataju...i tako uhvatili se navijači Arsenala i Liverpoola priče oko Suareza i njegovog eventualnog odlaska iz Liverpoola... i sada raspravljaju oni koga Liverpool može dovesti kao Suarezovu eventualnu zamjenu...nabrajaju igrače kada će Arsenalov fan: "dovedite Džeku" na što mu Liverpoolovi fanovi odgovaraju "šta će nam igrač koji je do sada sjedio na klupi"..... Mislim da s ovakvim odgovorom dolazimo do zaključka koliko je zapravo Džeko "cijenjen" u Engleskoj. Cijenili su ga jako u početku kada je tek stigao kao "the next big thing" iz Wolfsburga, no tokom ove 2,5 godine što Mancinijevim glupostima što glupostima od strane njega samog (nezalaganje, nezainteresovanost, katastrofalna igra u dobrom broju utakmica) luk njegove karijere je krenuo prema dole a ne prema gore. Koliko god nekima bilo teško to priznati ali tako je! Nažalost...
Boli mene briga koliku on platu uzima, koliko će uzimati u budućnosti itd... mene zanima da on igra u nekoj ekipi konstantno i da se još razvija jer svi mi od Džeke gledamo jednu korist a to je igra u reprezentaciji. Od njegove konstantne igre u X timu mi imamo svi nešto a od njegovog novca (hvala Bogu razumljivo i logično) nemamo ništa tako da pojedinci trebaju da faktor-novac izbiju iz glava. Zaboli me koliko Džeko zarađuje ako trune na klupi i svi se počinju sprdati sa njim i njegovom karijerom! E to me boli! No opet kontam "ako je Džeko do sada u nekoliko navrata dozvolio da ga trener gazi a da nije pisnuo i otvoreno se pobunio protiv trenera i to prvenstveno zbog ostanka tamo gdje je visoka plata, onda vala neka ga gaze i ismijavaju i dalje"