Da se nadovezem na neke prethodne postove . Smatram da ce Spanija biti jos jaca u narednim godinama , ovi momci sto dolaze nekako mi izgledaju kao bolji igraci . Bolji u smislu da mi izgledaju kvalitetnije nego starije kolege kada su bili u njihovim godinama. Isco je jako mlad ali vec je bio nosilac igre ucesnika LP,sada ce sigurno biti glavni motor neke velike ekipe . Ovi klinci sto dolaze iz Sociedada djeluju impresivno . Thiago je kompletniji igrac od Xavia,smatram da moze cak i bolji igrac .
Iako je Xavi gotovo nezamjenjiv igrac,doktor svoje pozicije i jedan od najboljih veznjaka u historiji ove igre,ipak Thiago mi djeluje kao igrac koji ce biti bolji . U vrijeme kada je Xavi dolazio,nije bila Bog zna kakva konkurencija u Barci na sredini terena,dok je sada sasvim druga prica i tu je Thiago poprilicno zakinut.Mora biti strpljiv i cekati svoju sansu. Thiago se jos mora popraviti u nekim segmentima igre, poput toga da manje gubi lopte ,pogotovo zato sto igra na dosta odgovornoj poziciji ,a te izgubljene lopte uvijek mogu nastetiti ekipi . Malo vise treba ucestvuje u nekim defanzivnim zadacima . Ne vraca se bas pono loptu u nekim situacijama kada bi trebao.
To je nesto sto Xavi radi fantasticno .
Neke prednosti Thiaga u odnosu na Xavia pa i Iniestu su da je spektakularan pri vodjenju lopte, tehnika mu je na nivou Ronaldinhove. Prolazi suparnike u situacijama 1vs1 tako lako. Ponekad imam dojam da Thiago moze biti savrsen igrac. Tehnicki gledano mozda i najbolji igrac u Barci .Fizicki je superiorniji od Xavia i Inieste i mnogo vjestiji s loptom .
Ova ce sezona biti kljucna za njega u smislu napredovanja. Ili da ostane, ali da moze racinati na ozbiljnu minutazu ili da ide u neki drugi klub. A svaki bi ga veci klub rado uzeo . Na drugim pozicijama kada je u pitanju repka takođe imas bar tri,cetiri igraca koji ce konkurisati za jedno mjesto. To nije bio slucaj u proslosti,pa ni sada kada vidis da je Arbeloa neupitni starter u Furiji .
Sve sto slijedi ce biti napredovanje furije,mada mnogi se nadaju da ce doci do nekakvog pada radi smjene generacije,no takvi su samo u zabludi . ocekujem neke igrace da se probiju u selekciji do SP u Brazilu. To bi otprilike trebalo izgledati ovako: Casillas, Valdes i De Gea (ili Guaita) golmani. Bekovi :Azpilicueta, Montoya / Carvajal. Lijeva strana: Monreal, Jordi Alba. Stoperi: Pique, Ramos, Inigo Martinez, Bartra / . Zadnji vezni: Busquets, Iarramendi,Javi Martinez,Koke.Centralni vezni: Xavi , Thiago ,Fabregas/ Oliver.Ofanzivni vezni: ISCO, Iniesta,Cazorla. Krila: / Jesse, Navas / Silva / ,Mata,Tello. Napadaci: Negredo /Soldado / Michu / Morata / Llorente. Posljije SP Xavi, Cazorla, a mozda i Inesta bi trebali prepustiti mjesta mladjim kolegama i tako bi novi selektor trebao imati jbenu konkurenciju i sastaviti neki obnovljeni tim za Euro 2016 .
Do tada igraci tipa Jesse, Deulofeu, Carvajal, Montoya, Grimaldo, Iarramendi, Ruben Pardo, Suso, Manquillo,Koke, Oliver,Bernat bice vazni igraci u u svojim klubovima i,kao sto napisah,konkurencija ce biti zestoka za svaku poziciju ... Eha sad. Mislim da bi najveci ''problem '' za Spaniju u narednim godinama mogao predstavljati pozicija napadaca gdje ja stvarno ne vidim zamjenu za Villu. Sadasnji strijelci su jako dobri, Negredo, Soldado , Llorente,Michu, pa i Ruben Castro ... ali nitko od njih nije klasa Ville (u najboljim godinama). Pa i Torresa .
Morata je mozda i najveca nada za buducnost ,ali tesko da ce u Realu nesto postici zbog politike koji vodi Seik Perez . Definitivno los klub za njega,nadam se da ce promijeniti sredinu ukoliko ne bude imao ozbiljniju minutazu . Valjda nece zavrsiti u Getafeu . Za njegovu daljnju karijeru bice kljucno to ko ce ga trenirati i u kakvoj ce sredini igrati . ) Ne bi imao nista protiv da ga Colo vrati doma

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡