Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

RealMoudrid
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la RealMoudrid » 10 jun 2013, 15:21

juznjak> je napisao/la:slika Arbeloa ili ti naj bek svijeta :mrgreen:
Čovjek igra u Realu. Veliki igrač za veliki klub.

Nije igrač za mali klub poput Atletica, naravno.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 jun 2013, 18:25

RealMoudrid je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:slika Arbeloa ili ti naj bek svijeta :mrgreen:
Čovjek igra u Realu. Veliki igrač za veliki klub.

Nije igrač za mali klub poput Atletica, naravno.
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 jun 2013, 20:44

Da se nadovezem na neke prethodne postove . Smatram da ce Spanija biti jos jaca u narednim godinama , ovi momci sto dolaze nekako mi izgledaju kao bolji igraci . Bolji u smislu da mi izgledaju kvalitetnije nego starije kolege kada su bili u njihovim godinama. Isco je jako mlad ali vec je bio nosilac igre ucesnika LP,sada ce sigurno biti glavni motor neke velike ekipe . Ovi klinci sto dolaze iz Sociedada djeluju impresivno . Thiago je kompletniji igrac od Xavia,smatram da moze cak i bolji igrac .

Iako je Xavi gotovo nezamjenjiv igrac,doktor svoje pozicije i jedan od najboljih veznjaka u historiji ove igre,ipak Thiago mi djeluje kao igrac koji ce biti bolji . U vrijeme kada je Xavi dolazio,nije bila Bog zna kakva konkurencija u Barci na sredini terena,dok je sada sasvim druga prica i tu je Thiago poprilicno zakinut.Mora biti strpljiv i cekati svoju sansu. Thiago se jos mora popraviti u nekim segmentima igre, poput toga da manje gubi lopte ,pogotovo zato sto igra na dosta odgovornoj poziciji ,a te izgubljene lopte uvijek mogu nastetiti ekipi . Malo vise treba ucestvuje u nekim defanzivnim zadacima . Ne vraca se bas pono loptu u nekim situacijama kada bi trebao.
To je nesto sto Xavi radi fantasticno .

Neke prednosti Thiaga u odnosu na Xavia pa i Iniestu su da je spektakularan pri vodjenju lopte, tehnika mu je na nivou Ronaldinhove. Prolazi suparnike u situacijama 1vs1 tako lako. Ponekad imam dojam da Thiago moze biti savrsen igrac. Tehnicki gledano mozda i najbolji igrac u Barci .Fizicki je superiorniji od Xavia i Inieste i mnogo vjestiji s loptom .

Ova ce sezona biti kljucna za njega u smislu napredovanja. Ili da ostane, ali da moze racinati na ozbiljnu minutazu ili da ide u neki drugi klub. A svaki bi ga veci klub rado uzeo . Na drugim pozicijama kada je u pitanju repka takođe imas bar tri,cetiri igraca koji ce konkurisati za jedno mjesto. To nije bio slucaj u proslosti,pa ni sada kada vidis da je Arbeloa neupitni starter u Furiji .

Sve sto slijedi ce biti napredovanje furije,mada mnogi se nadaju da ce doci do nekakvog pada radi smjene generacije,no takvi su samo u zabludi . ocekujem neke igrace da se probiju u selekciji do SP u Brazilu. To bi otprilike trebalo izgledati ovako: Casillas, Valdes i De Gea (ili Guaita) golmani. Bekovi :Azpilicueta, Montoya / Carvajal. Lijeva strana: Monreal, Jordi Alba. Stoperi: Pique, Ramos, Inigo Martinez, Bartra / . Zadnji vezni: Busquets, Iarramendi,Javi Martinez,Koke.Centralni vezni: Xavi , Thiago ,Fabregas/ Oliver.Ofanzivni vezni: ISCO, Iniesta,Cazorla. Krila: / Jesse, Navas / Silva / ,Mata,Tello. Napadaci: Negredo /Soldado / Michu / Morata / Llorente. Posljije SP Xavi, Cazorla, a mozda i Inesta bi trebali prepustiti mjesta mladjim kolegama i tako bi novi selektor trebao imati jbenu konkurenciju i sastaviti neki obnovljeni tim za Euro 2016 .

Do tada igraci tipa Jesse, Deulofeu, Carvajal, Montoya, Grimaldo, Iarramendi, Ruben Pardo, Suso, Manquillo,Koke, Oliver,Bernat bice vazni igraci u u svojim klubovima i,kao sto napisah,konkurencija ce biti zestoka za svaku poziciju ... Eha sad. Mislim da bi najveci ''problem '' za Spaniju u narednim godinama mogao predstavljati pozicija napadaca gdje ja stvarno ne vidim zamjenu za Villu. Sadasnji strijelci su jako dobri, Negredo, Soldado , Llorente,Michu, pa i Ruben Castro ... ali nitko od njih nije klasa Ville (u najboljim godinama). Pa i Torresa .

Morata je mozda i najveca nada za buducnost ,ali tesko da ce u Realu nesto postici zbog politike koji vodi Seik Perez . Definitivno los klub za njega,nadam se da ce promijeniti sredinu ukoliko ne bude imao ozbiljniju minutazu . Valjda nece zavrsiti u Getafeu . Za njegovu daljnju karijeru bice kljucno to ko ce ga trenirati i u kakvoj ce sredini igrati . ) Ne bi imao nista protiv da ga Colo vrati doma 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 10 jun 2013, 21:38

Morata bi iduce sezone mogao biti drugi napadac Reala. :D

Ne bih se slozio sa dosta stvari, prije svega za Thiaga. Mislim da imas previse subjektivan stav prema njemu. Tehnicki je dobar, napuhan igrac, vec sada bi trebao biti jedan od glavnih igraca Barce da je takav kakvim ga opisujes. Od EP kada je igrao sa Matom i Parejom nije napredovao ni sekunde.

Muniain je imao losu sezonu, kao i citav Athletic, ali dolaskom Valverdea ce se vjerovatno vratiti i njemu epitet najveceg dragulja uz Isca. Tello je jednodimenzionalan, brz je, ali mislim da nije ni blizu Ikera.

Iniesta i Cazorla ce nastupati na SP 2018 a kamoli da ih se odrekne Brko poslije ovog mundijala. :D
Do EP 2016 se nece puno toga promjeniti u prvom timu. Evo nekog mog vidjenja Spanije na ovom mundijalu i mini smjene generacija nakon toga.

Iker/Valdes/De Gea
Azpilicueta/Carvajal-Pique/Inigo-Ramos/Albiol-Jordi/Monreal
Javi/Xabi-Busquets/Xavi
Mata/Isco-Iniesta/Cesc-Silva/Cazorla
Negredo/Soldado/Morata mejbi - napadaci se redaju po formi

i nakon toga odlazak Xabija, Xavija.

Iker/David
Carvajal/Azpi-Ramos/Bartra-Inigo/Pique-Jordi Alba/Aurtenexete
Javi/Busquets-Cesc/Thiago
Muniain/Silva-Iniesta/Mata-Isco/Oliver/Deulofeu
Morata/Rodrigo/Jesse

Ima tu jos 50 igraca koji su tempirane bombe, talenti kojima fali malo konstante da udju u sami igracki vrh. Bit ce tu transfera kojima ce se dosta igraca izaci u prvi plan.

Ander, Sussaeta, Koke, Saul, Suso, Vadillo, Juanmi, Illara, Camacho, Alex, Pardo, Dominguez, Botia, Amat, Ramalho, Osede...

Sigurno da ova Spanija ima najminimalnije sanse za neuspjeh u buducnosti. Jednostavno su zaredali par sampionskih generacija u svim uzrastima.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 jun 2013, 22:48

@juznjak malo ga ti pretjera u vezi Thiaga. :D
I Xavi i Iniesta su bolji tehnicari, pogotovo Andres.
Thiago jeste fantastican u tom segmentu, ali nije jos na nivou ove dvojice dok je recimo bolji dribler od Xavija. Nikako od Inieste, barem ne jos.
Tehnicki: Messi=Iniesta>Xavi>Thiago>Fabregas. :mrgreen:

@blancos,
Isco i Thiago su najveci talenti Spanije.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jun 2013, 17:55

Slazem se je Thiago stagnirao ,ali razlog je vise nego jasan . Xavi je jos uvijek u dobroj formi,a u Barci jos uvijek nisu spremni na ono sto je neminovno,a to je smjena generacije igraca poput Xavia ili Puyola. Xavia ocito nemaju muda da stave na klupu ,pogotovo ako znas da je sam Xavi tu uz Messia ponajveci autoritet ,vjerovatno ni Tito nema neke hrabrosti za taj potez . Dokaz za to je i Fabregas koju tu vise grije klupu i izigrava neku laznu devetku .
Za Thiaga moze biti kljucna ova sezona u smislu potpune afirmacije. Neka vidi s klubom hoce li mu dati vecu minutazu ,ili neka ode u neki drugi klub . Ovo drugo mi djelueje kao realnija opcija. Xavi u Thiagovim godinama ni blizu nije bio tako odvazan i kvalitetan igrac. Zato kazem da moze biti bolji igrac u buducnosti . 8-)

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 jun 2013, 23:51

Maestro! 8-)

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 12 jun 2013, 17:42

Spain XI vs Holland: De Gea; CARVAJAL, Álvaro González, Íñigo Martínez, NACHO; Camacho, Thiago, Isco; Sarabia, Muniain, MORATA.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 jun 2013, 17:48

Dzoni je napisao/la:Spain XI vs Holland: De Gea; CARVAJAL, Álvaro González, Íñigo Martínez, NACHO; Camacho, Thiago, Isco; Sarabia, Muniain, MORATA.
jaci sastav nego u prve dvije
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 12 jun 2013, 19:55

U iducoj utakmici ocekujem da Morata i Sarabia pocnu ispred Tella i Rodriga.
Koke i Muniain bi se trebali pobit' za poziciju. :D

Koke-Illara
Sarabia-Thiago-Isco

Illara-Thiago
Sarabia-Isco-Muniain

A ovako ce vjerovatno bit':
Koke-Illara
Tello-Thiago-Isco

Isto tako ili Dani ili Nacho moraju poceti sljedecu utakicu, dosta bolje su veceras djelovali bekovi nego u prve dvije utakmice.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 15 jun 2013, 17:15

Prvih 11 protiv Norvezana: De Gea; Montoya, M. Bartra, Íñigo Martínez, Alberto Moreno; Illarramendi, Koke; Thiago, Tello, Isco; Rodrigo.

Morata,Carvajal i Nacho pocinju s klupe.

Rodrigo u sudijskom za 1:0,lijepo se snaso.
Spanci u prvom poluvremenu dominirali,al norvezane vadio golman.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 15 jun 2013, 18:28

Puce mi stream 5 sekundi prije gola :roll: Yebeni Eurosport, sta glume, sto ne prenose ovo...
Inace, ocekivana dominacija, golman Norveske brani sve zivo, odlicna partija za sada... Rodrigo najslabiji, Morata je za njega igracina. Isca je ljepota gledati, kakav majstor :)
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 15 jun 2013, 18:39

Mulder je napisao/la:Puce mi stream 5 sekundi prije gola :roll: Yebeni Eurosport, sta glume, sto ne prenose ovo...
Inace, ocekivana dominacija, golman Norveske brani sve zivo, odlicna partija za sada... Rodrigo najslabiji, Morata je za njega igracina. Isca je ljepota gledati, kakav majstor :)
Ma ja sam iskljucio yebeni stream jer steka nenormalno. :x
Samo sam uspio vidjeti kako ih Isco baca po travi par puta i to je to.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 15 jun 2013, 18:45

M4kaveli je napisao/la:
Mulder je napisao/la:Puce mi stream 5 sekundi prije gola :roll: Yebeni Eurosport, sta glume, sto ne prenose ovo...
Ma ja sam iskljucio yebeni stream jer steka nenormalno. :x
Samo sam uspio vidjeti kako ih Isco baca po travi par puta i to je to.
Evo jedan lose kvalitete, ali barem ne zeza.

http://www.firstrow1.eu/watch/191328/11 ... ,-u21.html
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 15 jun 2013, 18:48

Evo Morate, hattrick do kraja... :D
- Nick Hornby

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 15 jun 2013, 19:15

DISCO!!! :D

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 15 jun 2013, 19:15

Kakav igrac, majko mila!! Morata asist :mrgreen:
- Nick Hornby

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 15 jun 2013, 19:21

Evo i Morate killera,bravo majstore. :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jun 2013, 19:26

Morata gol svakih 9 minuta..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 15 jun 2013, 19:27

Morao ga je i Morata zabiti :mrgreen:

Prvo poluvrijeme, strijeljana. Golman Norveske vadio sve moguce, gol u zadnjoj minuti, nakon kornera.
Drugo poluvrijeme, kalkulatorski, umalo gol Norveske u 80 i nekom minutu. Ipak na kraju majstorije Isca i Morate za sigurnu pobjedu.
Prizeljkujem Holandiju u finalu, Italijani mi izgledaju nekako ozbiljnije, a lale su vec primile tricu neki dan.
De Gea bez primljenog gola :mrgreen:
Dominacija.
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: MisterGuardiola i 1 gost.