Bertone7 je napisao/la:Slobodno pročitaj još jednom što sam napisao.
Bod u ovoj LP vrijedi kao 10 bodova u LP iz 90-tih kada je jedan Hajduk igrao četvrtfinale LP.
Zanima me da li je onda Canjuga dobar pošto je on bio predsjednik Croatie iz tih vremena?
Canjuga je bio potrckalo. To isto da sad krenemo na Barisica, bez obzira na funkciju on je nitko i nista, bas kao i taj Canjuga. Ako cemo porediti gazde danas i onda, poredimo Mamica i Tudjmana, ali mislim da je nezahvalno raspravljati o mrtvima, pa ti slobodno obavi jedan dijalog, ja o tome nebi.
I LP iz 1994. i LP iz sezona kad je Dinamo igrao nije za poredjenje. Hajduk je imao jedno pretkolo u kojem je razmontirao Legiju. Moze se reci da im je sistem natjecanja omogucio da udju u grupnu fazu, bas kao i Dinamu sad. Dobili su najlaksu grupu, izbjegli su Manchester, Barcu, Bayern, Milan i Ajaxa koji je osvojio titulu, ali su bili u grupi s tada jakom Steauom. Nakon grupe se islo odmah u cetvrtfinale, nije bilo osmine finala, jer su bile samo cetiri grupe sto se kasnije mijenjalo.
Sistem se promjenio 1997./98., tada Dinamo ispada od Newcastela, ali sezonu kasnije izbacuje Celtica i ulazi u grupnu fazu u kojoj zavrsava drugi, ali je dalje isao samo jedan klub i Dinamo tu zavrsava svoj europski put.
Sezonu kasnije sistem se mijenja. Tri pretkola, bez podjela, grupna faza iz koje 2 idu dalje, a treci u tadasnji Kup UEFA. Tada je u trecem pretkolu stradao MTK, u grupi se uzelo pet bodova protiv Manchestera, Marseillea i Ajaxa. Tada je bila ona druga faza s grupama, igrala se do 2002./03., a nakon toga se vise nista nije mijenjalo osim pretkola.
HNL je u to doba bio 13. na listi koeficijenata, u sezoni 1999./2000. kvalifikacije LP su igrali Dinamo i Rijeka, a sezonu kasnije Hajduk i Dinamo. I ti umanjujes to, pa nisu igrali opcinsku ligu i u njoj nabijali koeficijent, igrali su LP koja je imala sistem tezi od danasnjeg, a osvajani su mnogi bodovi. Pobijediti tada Ajaxa u Amsterdamu ili uzeti bod na Old Trafordu je manje bitno nego uzeti bod Dynamu iz Kieva? Daj, molim te.