FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

r3m1
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la r3m1 » 17 nov 2013, 22:46

slika
Pustite male plave i uzivajte u pobjedi Sarajeva, kakva god da je , nasa je.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 nov 2013, 23:05

Meni se svidjelo kako je ovaj Jevtic odigrao iako sam se iznenadio na pocetku iskreno postavkom(ne negativno da se razumijemo),cini mi se dosta dobar na lopti,nije bas za zadnjeg veznog ali u ovome sustavu mislim da je neko ko moze i desetku tu famoznu solidno odigrati.Mislim da jako lijepo barata loptom i da mu je to jaca strana ,vidjela se svakako promjena u toj formaciji sa dva gore pa makar taj drugi bio i Karic vidljivo je koliko prostora vise ima za ostale,u tom omjeru je Karic 2 puta mogao gurnuti Nikolu samog gore prvi put peglao loptu i bio faul,drugi put nije zelio da doda.Hocu da kazem da je drasticna razlika pa makar taj drugi bio i Karic opasnije to izgleda i puno se vise prostora ostavlja,vidio sam neke napredke u igri.Prilikom centarsuteva se u 16 ubacivalo po minimalno 3 igraca mada je znalo i 4 da bude u datom trenutku,to mi je inace uvijek smetalo ranije jel konstantno kad smo napadali trazio se centarsut a gore samo Komazec stoji i tu je vrlo tesko nesto ocekivati,ovako kad je vise glava mnogo je lakse i opasnije po protivnicki gol

Po meni Puzigaca i Trivunovic veceras najbolji bili,Todorovic podbacio skroz,Karica ne vrijedi ni komentarisati

U globalu nije bila nesto aman zaman ni utakmica ni igra,lijep je rezultat i to je najbitnije

I svakako da Komazec i ko jos ima kartone treba da se cisti naredno kolo i da preskoce Leotar da nebi u nastavku sezone na nekim bitnijim utakmica strahovali i eventualno ih cuvali
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 17 nov 2013, 23:08

Jevtic nije za dm-a to je definitivno on je ofanzivan igrac,dobar je tehnicki odma se to vidi

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 nov 2013, 23:16

Uglavnom puno bolja postava nego s onim silnim razbijacima. Mislim da je tu dovoljan Cimirot
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 17 nov 2013, 23:21

Treba reci da Tadejevicu dobro lezi pozicija zadnjeg veznog.Dobar pregled igre ima !

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 17 nov 2013, 23:39

http://youtu.be/UrX0AP7AwLI

[youtube][/youtube]

Baš ga je šukno. :D

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 18 nov 2013, 00:22

vedator je napisao/la:http://youtu.be/UrX0AP7AwLI

[youtube][/youtube]

Baš ga je šukno. :D
Malo je reći,Nikola ljubim te u zlatnu kopačku :D
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 18 nov 2013, 01:28

pile87 je napisao/la:
soe je napisao/la:@ tu i tamo:Zaboravio si onu vasu tamo daleko :).
Nadji mi neki klip sa utamice gdje se pjeva ja jos spavam po navici.
Zasto nisi nabrojo nase obrade Merlina,Azre itd.
Kad smo kod pjevanja ja se sjecam derbija od prije rata na kome navijaci Zelje pjevaju Bosna , Bog i carsija a navijaci sarajeva odgovaraju skandiranjem Jugoslavija na nasu zastavu isto tako odgovaraju zastavom Jugosalvije.
A da paradoks bude veci danas se busaju u bosanstvno, dobro jesu vremena druga i drugi ljudi ali... istinotost price mogu potvrditi stariji navijaci oba kluba...

Kakve ti decko gluposti pises.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 nov 2013, 08:45

Sarajevo je prvi gol postiglo iz klasičnog ofsajda (Bojan Puzigaća). Uvjerite se: Puzigaća je u trenutku upućivanja lopte u šesnaesterac bio u ofsajdu. Ne znam kako to nije vidio pomoćni sudija. To sam i jučer napisao, ali sam se sada i konačno uvjerio.

[youtube][/youtube]
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 10:53

0:36 je taj detalj, u trenutku kada igrac udara loptu, puzigaća jeste u ifajsdu ali je taj ofsajd otprilike 20 cm, tj ako sudija nije bio dobro namjesten (a nije vidi se sa klipa) nije mogao vidjeti to nikako...

Dakle ofajd jeste, ali je tesko bilo za vidjeti, uz to , nije stekao nikakvu prednost jer je vraćao se nazad...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 nov 2013, 11:35

vincenttan je napisao/la:0:36 je taj detalj, u trenutku kada igrac udara loptu, puzigaća jeste u ifajsdu ali je taj ofsajd otprilike 20 cm, tj ako sudija nije bio dobro namjesten (a nije vidi se sa klipa) nije mogao vidjeti to nikako...

Dakle ofajd jeste, ali je tesko bilo za vidjeti, uz to , nije stekao nikakvu prednost jer je vraćao se nazad...
Dilema je riješena. Ofsajd je bio. Zbog takvog ofsajda (Adilović protiv Čelika) i sličnih situacija, cijelu prošlu sezonu, Željo je iz Zenice i pitara bio na meti provokacija.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 18 nov 2013, 11:37

Al šta je s golmanom Slavije?
Pa slijepac bi obranio tu loptu.
Čovjek s 11m 20cm od sredine gola pukne loptu GLAVOM i ovaj si je zakuca u mrežu. Sramota

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 11:41

avlami97 je napisao/la: Dilema je riješena. Ofsajd je bio. Zbog takvog ofsajda (Adilović protiv Čelika) i sličnih situacija, cijelu prošlu sezonu, Željo je iz Zenice i pitara bio na meti provokacija.
adilovic je trcao prema naprijed i ofsajdom izgradio sebi prednost, dok se puzigaća nije kretao prema golu i ofajd od 10 -20 cm je nemoguce vidjeti, adilovic je cijelim tijelom bio ispred obrane i kretao se prema golu...

na vasoj tekmi
-penal?? napucana lopta
-faul prije gola nad igracem travnika
i dosta skakljivvih situacija... koje su bile tu i tamo , bas kao i ovaj ofajd.... tako da su i tu dileme sve rijesene

nama se spocitava penal u bijeljini, a niko nema ni jedan snimak gdje se vidi je li bilo kontakta ili nije...
igrac sarajeva kaze da je bilo kontakta ovaj kaze da nije... posto nema DOKAZA da nije bio penal, smatra se da jeste... i to je to
jucer gledam ovaj snimak gdje igrač želje sa 7-8 metara napucava igraca travnika u ruku i ne vidi se NISTA na snimku... odakle meni pravo da kazem sta je bilO?
meni je ono napucana lopta, da li je igrac imao ruku u priirodnom polozaju ili nije ne vidi se i necu da monetarisem...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 nov 2013, 11:50

vincenttan je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Dilema je riješena. Ofsajd je bio. Zbog takvog ofsajda (Adilović protiv Čelika) i sličnih situacija, cijelu prošlu sezonu, Željo je iz Zenice i pitara bio na meti provokacija.
adilovic je trcao prema naprijed i ofsajdom izgradio sebi prednost, dok se puzigaća nije kretao prema golu i ofajd od 10 -20 cm je nemoguce vidjeti, adilovic je cijelim tijelom bio ispred obrane i kretao se prema golu...

na vasoj tekmi
-penal?? napucana lopta
-faul prije gola nad igracem travnika
i dosta skakljivvih situacija... koje su bile tu i tamo , bas kao i ovaj ofajd.... tako da su i tu dileme sve rijesene

nama se spocitava penal u bijeljini, a niko nema ni jedan snimak gdje se vidi je li bilo kontakta ili nije...
igrac sarajeva kaze da je bilo kontakta ovaj kaze da nije... posto nema DOKAZA da nije bio penal, smatra se da jeste... i to je to
jucer gledam ovaj snimak gdje igrač želje sa 7-8 metara napucava igraca travnika u ruku i ne vidi se NISTA na snimku... odakle meni pravo da kazem sta je bilO?
meni je ono napucana lopta, da li je igrac imao ruku u priirodnom polozaju ili nije ne vidi se i necu da monetarisem...

Znači i penal za Sarajevo protiv Viteza je sumnjiv. Nije igrač Viteza mogao sebi odrezati ruku, da ga lopta ne pogodi u istu. ;)
Faul na 16 za Želju je crveni karton za Travnik (prethodio golu). Zadnji igrač odbrane je srušio napadača Želje. Sudija je odolio pritiscima i nije dodijelio crveni igraču Travnika. Vjerovatno si gledao utakmicu.

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 18 nov 2013, 12:07

onaj detalj protiv viteza se jasno vidi na snimci... ruka nije u prirodnom polzaju
ovo protiv travnika se ne vidi i ja ne tvrdim da nije penal jer ako nesto ne vidim onda NE VIDIM
to je kao i penal u bijeljini, nema ni jedna kamera koja prikazuje trnutak kada pada Todorović

tendenciozno sudjenje i lose sudjenje su dva razlicita pojma...
tendenciozno sudjenje je kada sudija 90 min pravi "greske" u koris jedne ekipe, dok je lose sudjenje kaada sudija grijesi na obje strane...
Primjer loseg je bijeljina gdje je sudija nakon penala i crvenog za radnik, dopustio da ista ekipa pravi masakr po terenu i divljacke startove je dopsutao, a svirao svaki kontakt i pad igraca radnika....znaci izgubio konce utakmice

tendenciozno sudjenje vrati se par sezona u nazad i imas mnogo, mnogo primjera

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 nov 2013, 12:11

Ma daj **** vas vise penal.
Izgleda da nam se vraca Emir Hadzic.Bice to tandem u vrhu napada Komazec-Hadzic-Bilbija. :o STRAŠNO. :!:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 18 nov 2013, 12:12

Ako nije ruka zašto se onda ni jedan igrač Travnika nije bunio? Samo mi to objasni? Penal je bio čist kao suza, možete plakati do sutra što se toga tiče.
Što se tiče onog faula prije penala, i tu nema nikakve sumnje. Igrač Travnika je ispružio desnu nogu i spotaknuo Armina, Armin možda ne bi došao do lopte, ali je igrač Travnika postupio pravo amaterski i zbog tog su kažnjeni. Jedina greška je tu bila žuti karton koji je trebao biti crvene boje jer je igrač Travnika bio prvi ispred svog golmana tj. posljednji igrač odbrane.
Ovo ovdje je isto tako čisto k'o suza, ofsajd koji je uz crveni karton prelomio utakmicu.
Mislim da se nema o čemu raspravljati više, jer priča ide u krug.
Vjerujem da od idućeg kola prvenstvo postaje neregularno :)
Ja te volim, volim Željo..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 nov 2013, 12:15

amypitar je napisao/la:Ma daj **** vas vise penal.
Izgleda da nam se vraca Emir Hadzic.Bice to tandem u vrhu napada Komazec-Hadzic-Bilbija. :o STRAŠNO. :!:
A ko ce im poslati zadnji pas...Tu je problem ;)

Al nadati se da ce se i tu nesto popraviti..

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 nov 2013, 12:22

Bice pojacanja sad u zimskom prelaznom roku,a tad ce napokon i ,Biblija steci pravo nastupa. ;)

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 18 nov 2013, 13:24

amypitar je napisao/la:Bice pojacanja sad u zimskom prelaznom roku,a tad ce napokon i ,Biblija steci pravo nastupa. ;)
Naravno da ce biti,trebaju nas pojacati Bekic,Lede,Hadzic i valjda Duljevic a odlaze Trava,Huseinbasic,Osmanagic za sada

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”