FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Tritolone
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Tritolone » 28 nov 2013, 14:30

adc je napisao/la:U drugu ligu trebate ići da otplatite dug zato što ste Juventusu namjestili one gnusne kriminalne radnje za koje odgovorno tvrdim - odgovoran je Massimo Moratti.
Izgleda da je "internet time" u Vrapcu, dođi nam sutra u isto vrijeme, svi zelimo procitat novu umotvorinu veleuma.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 nov 2013, 14:50

Pereira ili Zanetti protiv Sampdorije na lijevom boku?Jedina je dvojba da li je Zanetti dovoljno spreman da od početka počinje utakmice.Uz promjenu na lijevom boku mogla bi jos eventualno jedna u vezi (Kovačić-Taider ??),a ostalo očekujem kao i zadnju utakmicu.
Inter have scored 30 goals this season which makes them having the best attack in the league and a lot of confidence in their quality. Inter are doing well and also have an extra weapon: the corner kicks. The Nerazzurri have scored six goals from corner kicks so far this season. A true extra weapon for the boys of Mazzarri.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 28 nov 2013, 15:37

adc je napisao/la:U drugu ligu trebate ići da otplatite dug zato što ste Juventusu namjestili one gnusne kriminalne radnje za koje odgovorno tvrdim - odgovoran je Massimo Moratti.
:lol: :lol: :lol:

Instant legenda foruma i svih bianconera :lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 28 nov 2013, 16:19

Nadam se radi tebe da furash! Da nisi lud ovoliko! :lol:
Amar Osim selektor BiH

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 28 nov 2013, 16:59

Esi mi dobar ? Imaš jarane ustanove, liječi se.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 28 nov 2013, 17:08

Za sve je kriva Sjeverna Koreja :lol: :lol:

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 28 nov 2013, 19:06

Ljudi situacija je alarmantna. Strašne stvari se događaju. Imam dosta mlađeg brata od sebe i od malih nogu ga ucim kako da postuje svetinju, gledao je tekme Intera sa mnom, kupovao sam mu dresove Intera i volio je mali fakat. Kako je kod nas pao prvi snijeg i vrijeme zahladnjelo morao se normalno toplije oblačiti, i nosio je šal Intera u školu. Danas se vraća kući i govori mi kako su mu svi govorili (balavci naravno) da mu je šal bezveze i omalovažavali Inter pred njim. Naravno malac je podlegao pritiscima i dolazi kuci vraca mi šal govoreci kako vise ne voli Inter i da navija za Real. Sad se ja pitam, šta da mu radim, da li da ga istjeram iz kuce ili da ga pustim da živi u zabludi ??
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 28 nov 2013, 19:24

h1a2s3o je napisao/la:Ljudi situacija je alarmantna. Strašne stvari se događaju. Imam dosta mlađeg brata od sebe i od malih nogu ga ucim kako da postuje svetinju, gledao je tekme Intera sa mnom, kupovao sam mu dresove Intera i volio je mali fakat. Kako je kod nas pao prvi snijeg i vrijeme zahladnjelo morao se normalno toplije oblačiti, i nosio je šal Intera u školu. Danas se vraća kući i govori mi kako su mu svi govorili (balavci naravno) da mu je šal bezveze i omalovažavali Inter pred njim. Naravno malac je podlegao pritiscima i dolazi kuci vraca mi šal govoreci kako vise ne voli Inter i da navija za Real. Sad se ja pitam, šta da mu radim, da li da ga istjeram iz kuce ili da ga pustim da živi u zabludi ??
Objasni mu da u životu nije fazon raditi ono što svi rade i utapati se u sivilo seljakluka. Kad prođeš gradom i pitaš za koga ljudi navijaju, svaki drugi će ti reći Real ili Barca.

Treba biti unikatan i biti ponosan na svoj Inter i u dobru i u zlu.

A ako je skroz mali, slaži mu da će Inter kupiti i Ronalda i Messija i riješio si problem :mrgreen:

adointer
Kontakt:

Re: R: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la adointer » 28 nov 2013, 19:34

jedna kila 4 jabuke
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 28 nov 2013, 19:58

Covjek odgovorno tvrdi pa vi kako hocete. ;)
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 28 nov 2013, 20:29

boli ga hojto,uziva cojk
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 28 nov 2013, 20:42

h1a2s3o je napisao/la:Ljudi situacija je alarmantna. Strašne stvari se događaju. Imam dosta mlađeg brata od sebe i od malih nogu ga ucim kako da postuje svetinju, gledao je tekme Intera sa mnom, kupovao sam mu dresove Intera i volio je mali fakat. Kako je kod nas pao prvi snijeg i vrijeme zahladnjelo morao se normalno toplije oblačiti, i nosio je šal Intera u školu. Danas se vraća kući i govori mi kako su mu svi govorili (balavci naravno) da mu je šal bezveze i omalovažavali Inter pred njim. Naravno malac je podlegao pritiscima i dolazi kuci vraca mi šal govoreci kako vise ne voli Inter i da navija za Real. Sad se ja pitam, šta da mu radim, da li da ga istjeram iz kuce ili da ga pustim da živi u zabludi ??

Sta ima veze nije za Milan ili Juve poceo navijati, nedo Bog. To bi vec bili ozbiljni problemi. :)

Ne bih se slozio s kolegom.Pusti dijete neka uziva u zivotu i navija za koga hoce, sumnjam da je i tebi neko govorio, sam si vjerovatno skontao neke stvari. Pretpostavljam da je klinjo u pitanju, promijenit ce on josh puno klubova dok se trazi.

Sa druge strane, kada udje u pubertet pusti mu klip o Interu koji traje sto duze i omlacuj ga od sto dok traje klip.Da mu neke stvari udju u glavu. :)

Ne, salim se, definitivno prvi dio posta ti je moja preporuka. :)
Amar Osim selektor BiH

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 28 nov 2013, 22:58

Beppe je napisao/la:
Sta ima veze nije za Milan ili Juve poceo navijati, nedo Bog. To bi vec bili ozbiljni problemi. :)

Ne bih se slozio s kolegom.Pusti dijete neka uziva u zivotu i navija za koga hoce, sumnjam da je i tebi neko govorio, sam si vjerovatno skontao neke stvari. Pretpostavljam da je klinjo u pitanju, promijenit ce on josh puno klubova dok se trazi.

Sa druge strane, kada udje u pubertet pusti mu klip o Interu koji traje sto duze i omlacuj ga od sto dok traje klip.Da mu neke stvari udju u glavu. :)

Ne, salim se, definitivno prvi dio posta ti je moja preporuka. :)
Ja ba, nije za Milan hvala Bogu. A gotivio je mali pravo, cak i on meni za poklon dresove kupovao. Nije ni tolko mali, ima 13 god. :D
Interista02 je napisao/la:
Objasni mu da u životu nije fazon raditi ono što svi rade i utapati se u sivilo seljakluka. Kad prođeš gradom i pitaš za koga ljudi navijaju, svaki drugi će ti reći Real ili Barca.

Treba biti unikatan i biti ponosan na svoj Inter i u dobru i u zlu.

A ako je skroz mali, slaži mu da će Inter kupiti i Ronalda i Messija i riješio si problem :mrgreen:
Ma slomi se objasnjavajuci mu, i meni smeta ova balavurdija sto od juce prati nogomet pa su zakleti navijači Reala ili Barse.. jbt pravo opasni, krenes u raspravu oce udarat. :D

Lagat ću i njemu, a i sebi da cemo kupiti Ronalda. Tako cemo se obojica tješiti. :D

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 28 nov 2013, 23:28

Kakve gluposti bože sačuvaj.. Kontam da si u Milanu, a onda vidim Tuzla ti je, ipak, grad. Pravac fan shop, bar šal Fukara i na Tušanj, dok još nije kasno (kao za tebe npr.). Kakvi inostrani klubovi za takve stvari, bože dragi.. :roll:
Željezničar za život cijeli!

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 29 nov 2013, 10:31

ArthurBishop je napisao/la:Kakve gluposti bože sačuvaj.. Kontam da si u Milanu, a onda vidim Tuzla ti je, ipak, grad. Pravac fan shop, bar šal Fukara i na Tušanj, dok još nije kasno (kao za tebe npr.). Kakvi inostrani klubovi za takve stvari, bože dragi.. :roll:
Izvini prijatelju ali moj izbor za koga cu ja da navijam. Za Inter navijam od kako znam za sebe, a ti si se nasao pametan da govoris da su to gluposti. Odem ja i na utakmicu "Slobode" ali jednostavno nije mi blizu srcu taj klub. Sad ces ti da osuđujes, i da kazes da nisam "patriota" i da ne volim svoje. Moj izbor sta cu da volim, a sta ne. Ukusi su različiti. I da, za mene jeste katastrofa ako mi brat navija za Milan. Ja kad se upoznajem sa nekim i kaže mi da navija za Milan i Juve odmah kontam da i ne mogu imati sa njim neku komunikaciju, za mene su to odmah "teški ljudi", cim to neko kaze ja mu odmah pridodajem neke karakterne osobine. Naravno i ti imas pravo na svoje misljenje tako da se necemo dalje raspravljati. :)

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 29 nov 2013, 11:09

ArthurBishop je napisao/la:Kakve gluposti bože sačuvaj.. Kontam da si u Milanu, a onda vidim Tuzla ti je, ipak, grad. Pravac fan shop, bar šal Fukara i na Tušanj, dok još nije kasno (kao za tebe npr.). Kakvi inostrani klubovi za takve stvari, bože dragi.. :roll:
+1
Apsolutno, mada evo npr. ovaj forum sluzi za raspravu o stranim klubovima(barem za mene) jer nemamo priliku biti dio toga, pa barem na ovaj nacin da se dobije ljepsi osjecaj kad se prati tekma.
Al ipak Sloboda je Sloboda, pratis je od malih nogu, zavolis i dio si toga i slazem se bujrum buraza na Tusanj nek osjeti to pa kako god da je nase je...
Treba djeci od malih nogu ugradit taj mentalitet, jer nisu ni strani klubovi postigli ovo sto jesu dok nisu dobili prvo podrsku svoje sredine, zato pravac Tusanj :arrow:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 nov 2013, 18:12

slika
slika

Neke izdvojene izjave iz prošlog tjedna:
President Erick Thohir was a guest on Italian football show Tiki Taka – Il calcio è il.The president also spoke about the team: "I visited the training ground and it's a legendary place. A lot of great players were born there. You meet one of the great presidents of Serie A, Moratti, then one of the legends of Serie A, Zanetti. I wish for lots of young players to become as consistent as him. I respect coach Mazzarri, he's been a success and I'm looking forward to working with him for a long time. I hope to build a strong Inter team for him. I like young players and I want to bring a lot of young players to Inter."

During his time in Milan, president Thohir stopped by the Solo Inter store. "How much of a tip did I leave? I wanted to buy something for my kids, especially the one who supports Juventus. Hopefully when I go back he will become an Interista now. As a president I'm fully committed to business and the new Inter shop is very beautiful. I want to assure all my staff that I like what they have. I will keep buying there as a way of showing that I believe in the club. The club belongs to the fans and I have to

How did the meetings at Inter's youth academy go and what do you think is the most important aspect for young players?
"What I said to the academy coaches today is that they are actually the heroes at Inter because they have the responsibility for producing good players. Scouting as well: they have good scouting here and that's why we're able to bring new talents to the academy. The same thing I mentioned to the players: talent is not enough because if they don't have the character and discipline they can't become stars. There's too much money in football and sometimes they want quick money and they can be successful for two or three years but then they go down because they focus on other things. We have a great example at Inter: Javier Zanetti. He's 40 already and he's still disciplined and I don't think many young players can be like him. But with a good coach and a strong organisation I'm sure we can still produce very good young players. Inter has one of the best academies in Italy, even in Europe. I want it to be one of the best in the world but not now. Right now my main to focus is on business for Inter, then on the team and then of course on the academy."

In Italy lots of people say you can't win with young players. What do you think?
"I don't agree because at the end of the day 11 players go out on the pitch. We can have superstars but we can't have all superstars. With a combination of superstars and young players you can always have a good team. I think all successful teams start with talented young players, it's always a combination."

Are there any young players that you like and would like to see playing for Inter?
"I like Bardi and Mbaye... They could be future Inter players but of course it's up to the management and the coach. But I hope one day they will join the Inter team."

Moratti:
And what about Zanetti as vice-president?
"Zanetti is still playing, for another 4-5 years. Let him play."

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 29 nov 2013, 18:56

h1a2s3o je napisao/la:
Izvini prijatelju ali moj izbor za koga cu ja da navijam. Za Inter navijam od kako znam za sebe, a ti si se nasao pametan da govoris da su to gluposti. Odem ja i na utakmicu "Slobode" ali jednostavno nije mi blizu srcu taj klub. Sad ces ti da osuđujes, i da kazes da nisam "patriota" i da ne volim svoje. Moj izbor sta cu da volim, a sta ne. Ukusi su različiti. I da, za mene jeste katastrofa ako mi brat navija za Milan. Ja kad se upoznajem sa nekim i kaže mi da navija za Milan i Juve odmah kontam da i ne mogu imati sa njim neku komunikaciju, za mene su to odmah "teški ljudi", cim to neko kaze ja mu odmah pridodajem neke karakterne osobine. Naravno i ti imas pravo na svoje misljenje tako da se necemo dalje raspravljati. :)
Upoznaješ se sa nekim i uđete u konverzaciju za koga navijate i spominjete juve, milan, inter, real, barcu, umjesto željo, sarajevo, sloboda, čelik. Pa krasno, genijalno.
Mani se tih predrasuda, nećeš dobro proći..
Uostalom, ne znam ni što ti repliciram, promašen si slučaj, jbg, a i off je svakako. Dosta od mene na ovu temu.
Željezničar za život cijeli!

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 30 nov 2013, 06:20

Najveci fudbaler ikada bi trebao startati u nedjelju protiv Sampdorie 8-) !!
Jedan je Javier !!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 nov 2013, 10:18

Agent of Cristian Chivu, Victor Becali, is back to talk about the future of his client.
“There is no reason to return to Romania. Chivu already has a good contract and has won many trophies. If he recovered, he will play. There is no reason to return home,” he speaks to Mediafax.
Na čemu je ovaj :lol:
Speaking to FC Inter News, agent of Mateo Kovacic, Nikky Vuksan, discusses the current situation of this client at Inter.
“He played a great match with Croatia against Iceland, helping his team to qualify for the World Cup. He is playing less at Inter? He plays when Mazzarri gives him a chance and Mateo is hoping for more opportunities.”
Moratti:
The Moratti family and Inter is a 'love story'.
"It began 50 years ago with my father, perhaps even before that with my mother, who was a big fan and took my father to Rome for Lazio v Inter. That's when he became a fan too. Many years later it happened to me [to take control of the club] too and I must say that it seemed like a line of continuity that we had to take up again, which isn't exactly true but we heard that some people were saying we were almost duty-bound to go back to Inter and that's why I put all my enthusiasm into what was a new adventure for me."

What's Erick Thohir like?
"Very active, hardworking, precise. And I must say that he made a good impression on me the first time we met, the second time an even better impression and so on. He's certainly got something good about him because every time you see him your opinion of him improves. He's very careful about everything, approachable, a good communicator - and that's very important in football. I think we've been lucky."

Who was your favourite player of all?
"Everyone knows that in a unique way it was Recoba because I think he was a player who perhaps possessed even more talent than he was able to express, so he would surprise you. You got the impression that every time he came up with something even more special. He was a brilliant player and a smashing lad. He's certainly the one who excited me the most."

You've been criticised in some quarters for having too many foreigners in the team and turning Italian football upside down.
"And now we've ended up with a foreign president... maybe we've gone a bit overboard [smiling]! Joking aside, I've never seen any difference between a foreign player and an Italian player, so I've always found it hard to reason along the lines that you should have seven Italians, five Italians, four Italians, or whatever. To me Zanetti was Italian, Ronaldo was Italian, in that they were great players playing for Inter who excited us all and who improved an Italian team with Italian fans. So it's never caused me any grief. I still don't get what the problem is and maybe that's one of the reasons why it was right for me to leave."
Mazzari nakon Bologne:
"Guarin stays too close to Palacio at times, he needs to drop deeper but he played very well today. He did everything but score, rather like Palacio. It just wasn't our day. He battled hard, was good throughout and it wasn't easy. It's true that he needs to make his runs from deeper, which is what we practise in training, but the same could happen with anyone and we'd have fewer options going forward. We attack as a team - just think that we play with Alvarez in midfield. That's how I like to play, with the ball on the ground: we played some good football today, it's just a shame about the mistakes.

"Why not try Kovacic on the left of central midfield and Alvarez on the right? I did that at the end, but it's best not to switch things around too much because the moves need to be rehearsed again and again on the training pitch. The players haven't developed enough yet to know which movements to make if you change things around midway through a game. At Napoli I'd been working with the same set of players for years. Here I don't think they're ready for too many changes just yet. There were certain things from the past, new signings and players who weren't used to playing so much, so we're in the process of growing. Then there are youngsters like Taider and Juan Jesus who are doing well. Juan can become a top-class defender if he keeps improving.."

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.