16:00 Island (-28,5+) OVER @ 1.75 Wwin
Danas su na rasporedu druge utakmice grupe 1 a ja sam se odlucio za duel Island-Makedonija. Svoj danasnji tip zasnivam prvenstveno na onome sto sam vidio do sada na ovom prvenstvu od pbje ekipe a onda i na statistici koja ide u prilog. Dakle igram da ce Island postici najmanje 29 golova protiv slabasne Makedonije koja je na ovom prvenstvu pokazala zaista puno manje od onoga sto sam ocekivao. Njihova odbrana ne lini na odbranu koju smo navikli gledati a to je ona jaka 6-0 odbrana koja je zaustavljala i najbolje. Na suprotnoj strani imamo razigrani Island koji me poprilicno iznenadio sa svojom brzom ali i efikasnom igrom imajuci u vidu da su podmladili tim i da se jos uvijek uigravaju. Postizali su redom Norveskoj 31, Madjarskoj 27, Spancima 28 i u proslom kolu Austriji 33 sto me dovodi da igram ovaj over jer su jos vise dali gas kad je najpotrebnije a to je danas itekako potrebno. Jako su raspolozeni na bekovskim linijama Palmarsson i Hallgrimsson, na golu je sjajni Gustavsson koji ce sigurno baciti 3-4 kontre odlicnom Sigurdssonu koji je na ovom prvenstvu neumoljiv sa linije 7m koji ce doprinjeti nasem prolazu. Po svemu sudeci ne vidim nacin na koji bi nezainteresovani i vjerovatno u mislima vec kuci, Makedonci mogli zaustaviti nabrijane Islandjane da danas ne zabiljeze ubjedljivu pobjedu sa 30+ postignutih golova. Sretno!
20:30 G.Csaszar (-4,5+) OVER @ 1.85 Wwin
Od igraca sam se odlucio na Gabora Csaszara, Madjara koji igra na poziciji srednjeg beka, clana PSG-a i koji u prosjeku igra 35+ minuta po utakmici na ovom prvenstvu. Prvi je izvodjac sedmeraca sto jako utice na moj odabir s tim da je izvanredan u realizaciji istih kako prvenstvo odmice. Redom je pucao 1/2, 2/3, a onda dva puta izvanrednih 4/4. Iz igre uzme 4-5 suteva sto je nama dovoljno ukoliko budu bar 3-4 sedmerca, u sta ne sumnjam, koje ce on sigurno realizovati jer bez obzira koliko je Landin sjajan golman nije dobar po pitanju branjena sedmeraca te ga cesto u tom slucaju mijenja drugi golman Green. Reci cu i da Danci igraju jako grubu odbranu koja donosi jako puno sedmeraca a to pokazuje i podatak da su u zadnjoj utakmici protiv Spanije napravili cak 9 komada!! Sve u svemu smatram da je granica od 4,5 gola za Gabora niska granica uzmemo li u obzir dosadasnju njegovu formu i statisticke podatke koji nam itekako idu u prilog! Sretno!