Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

stokton
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la stokton » 01 feb 2014, 14:11

LenBias je napisao/la:
stokton je napisao/la:U markentiško- finansijskom smislu Perez je čuda pravio ali u igračko-rezultatskom smislu je jedan od lošijih predsjednika u historiji Madrida.
To je rezultat traganja za nekakvim "galaktikosima" zbog kojih rezultat trpi godinama. Bitnije mu je svake godine napravit neki mega transfer nego rezultat kluba(tako bar ispada na osnovu svega).

Da ne govorim o vrlo važnim igračima koje je otjerao ili ih prikovo za klupu zbog novih zvijezdica od Redonda, Morientesa, pa do Raula( mi malo stariji se sjećamo da je grijao klupu "galaktikosima"), pa do sramotnog odnosa prema legendama od Hierra do Ikera.

Nama barem pravim fanovima su važnije titule od ovog prvog, a njih pod Perezom ima vrlo malo
ti si pravi fan, mi smo krivi ocito haha svaka cast, logika na vrhuncu
da se razumijemo niko od nas nije pravi navijač, to su oni koji idu na Madridove utakmice, mi smo samo simpatizeri,
Mi smo navijači Želje,Sarajeva, Veleža itd.

Drugo normalno da mi je važnije da Madrid osvaja titule nego da pravi spektakularne transfere, jer ja od tih silnih para nemam ništa a titule mi daju osjećaj zadovoljstva.
Ne gledam ih zbog dresova, sponzora Ronalda ili Balea ili zbog dobiti na kraju godine, boli me tuki za to.

Toliko od mene jer ne volim se raspravljat oko ovih gluposti, živio!

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 01 feb 2014, 14:26

Za mene sociosi više nisu nikakva referenca, pogotovo ne nakon onog skandala iz 2009. godine kojeg je otkrila Marca, a u kojem su pored tadašnjeg predsjednika koji je dao ostavku, učestvovali i sociosi, njih 10-ak, 15. Naravno ima ih puno više, ali to mi ostavlja dovoljno mjesta za sumnju u njihove sportske sposobnosti, a bogomi i financijske obzirom da Real ima pola milijarde eura duga i nije se tako rijetko dešavalo da u javnost izađe neko iz kluba i potvrdi da je financijska situacija katastrofalna.

Srećom, Pero je građevinar, političar, oštetio je Španiju za bogzna koliko desetina ili možda i stotina miliona eura ugovorom o preuzimanju zemljišta kod aerodroma, a da ne pričamo o kreditima javnih i državnih banaka kojima su se financirala pojedina pojačanja, pa i dalje nemamo problema sa dovođenjem najskupljih igrača svijeta, koji nam ne donose titule, ali zato donose pare da sva ta zaduženja vraćamo.

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 01 feb 2014, 14:29

I da, on može biti uspješan biznismen u Španiji, ali kad je riječ o spajanju znanja o financijama sa znanjem o sportu, podatak da je on potrošio milijardu eura za 10 godina u Madridu i da je osvojio isto toliko trofeja - 10, dovoljno govori o tome koliko je on sposoban.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 feb 2014, 14:47

sposoban je toliko i toliki je car da potrosi milijardu a opet bude u plusu, eto koliko je car, kada budemo trosili milijardu i budemo drasticno u minusu uz susu trofeja tek se tad moze reci da pero nema pojma, do tog trenutka bez pametovanja kako pero ne valja, pero je GIGANT
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 feb 2014, 14:52

Arbeloa17 je napisao/la:I da, on može biti uspješan biznismen u Španiji, ali kad je riječ o spajanju znanja o financijama sa znanjem o sportu, podatak da je on potrošio milijardu eura za 10 godina u Madridu i da je osvojio isto toliko trofeja - 10, dovoljno govori o tome koliko je on sposoban.
Ma kakvo to ,sociosi Madrida s pravom glasa su glavni oduvijek,ti se našo sad nakon 110 godina kluba tražit mahane sociosima ili sadašnjem predsjedniku Madrida,poštujem da imaš mišljenje kao i suhi ili " vječna kanta foruma" ali sad se ne slažem.Eh sad jedino ako ima nešto što par nas ovdje zna bolje od jedno 80000 sociosa :mrgreen: ,
Real Madrid je način života.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 01 feb 2014, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 01 feb 2014, 14:53

LenBias je napisao/la:sposoban je toliko i toliki je car da potrosi milijardu a opet bude u plusu, eto koliko je car, kada budemo trosili milijardu i budemo drasticno u minusu uz susu trofeja tek se tad moze reci da pero nema pojma, do tog trenutka bez pametovanja kako pero ne valja, pero je GIGANT
Na financijskom planu da.

Sportski rezultati njega uopste ne zanimaju. Vidjecemo da li se to promijenilo sa Carlom, da li ce ga pustiti 2-3 sezone da radi to sto zeli bez obzira na manjak trofeja (ako se tako desi).
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 feb 2014, 14:59

Amar Dzeko je napisao/la:
Sportski rezultati njega uopste ne zanimaju.
Yebi ga sad.
U zadnjih deset godina Madrid je ispadao i u prvom kolu nakon grupe i na penale u polufinali lp,gubili smo finala kupa ili prvenstva ali nikad bez borbe,jednostavno u zadnjih 10 godina je bilo boljih od nas na terenu bilo je onih koju su sudije gurale naočigled svijeta a i bilo je onih koji su imali više sreće u penalima ili završnicama tekme,a NIJE ni jednom rezultat Madrida došao u pitanje zato što predsjednika Madrida boli qrac za rezultat.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 01 feb 2014, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
Don Alfredo Di Stefano

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 01 feb 2014, 14:59

LenBias je napisao/la:sposoban je toliko i toliki je car da potrosi milijardu a opet bude u plusu, eto koliko je car, kada budemo trosili milijardu i budemo drasticno u minusu uz susu trofeja tek se tad moze reci da pero nema pojma, do tog trenutka bez pametovanja kako pero ne valja, pero je GIGANT
Kakav ti je on gigant majke ti ? Jel ti imas kakvog profita i koristia od toga sto je Pero i Madrid plusu? Imamo koristi od trofeja koji nas usrece a Pero je tu tanak , mislim ono koga boli kurrac sto je Madrid u plusu kad si kratak sa trofejima svake godine...

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 01 feb 2014, 15:01

Susa trofeja ? :D

Koliko to real ima trofeja od 2000 godine ? :D

Guardiola ima u svoje 4 godine menadzerske karijere vise trofeja od reala u 15 godina.

Toliko o sposobnosti vodjenja kluba.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 feb 2014, 15:04

geoxx je napisao/la:
Kakav ti je on gigant majke ti ? Jel ti imas kakvog profita i koristia od toga sto je Pero i Madrid plusu? Imamo koristi od trofeja koji nas usrece a Pero je tu tanak , mislim ono koga boli kurrac sto je Madrid u plusu kad si kratak sa trofejima svake godine...
naravno da JA nemam ali real madrid itekako ima, da se razumijemo mene kao navijaca isto vise zanimaju trofeji, odmah bi ih mjenjao za minus na balansu ali reci da je pero promasaj, da ne zna sta radi, da ovo i da ono moze samo neko ko stvarno nema pojma o pojmu, pero je imperator, donosi stalno najbolje moguce u real, covjece jesi svjestan da bi on messija doveo bez ikakvog problema samo da se navijaci real madrida izjasne tako, naravno to se nece desiti jer nikome ne treba taj dopingovani patuljak koji je u vise navrata pokazao kako nema karaktera ali budi uvjeren da pero to moze, druga je stvar sto se neke stvari ne poklapaju, to nije pero kriv ali promjeniti ce se i to, ne brini, onda cete svi dizati peru u nebesa kao velikana sto on bez ikakve dvojbe jest, pogotovo ovi pokusaji navijaca koji i dan danas zale za kukavickim turcinom
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 01 feb 2014, 15:05

Ti stvarno nekad imaš očajne odgovore i pokušaje da se predstaviš ko neki megamadridista, da je to strašno. I ja i ti znamo o čemu ja ovdje pričam.

Kod nas i jes suša trofeja. Od tih 10 koliko smo osvojili za 10 godina koliko je Perez tu, 1 je Liga prvaka, 3 domaće prvenstvo, 1 Copa, ostalo spada na smiješne Superkupove i neke tamo Interkontinenalne kupove koje smo osvajali protiv Zaragoze, Feyenoorda il' nekih paragvajskih poluprosječnih ekipica.

Mi i jesmo drastično u minusu, tebi ako pola milijarde ne predstavlja minus uz sve prihode koje mi imamo, ti si smiješan.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 01 feb 2014, 15:16

LenBias je napisao/la:
geoxx je napisao/la:
naravno da JA nemam ali real madrid itekako ima, da se razumijemo mene kao navijaca isto vise zanimaju trofeji, odmah bi ih mjenjao za minus na balansu ali reci da je pero promasaj, da ne zna sta radi, da ovo i da ono moze samo neko ko stvarno nema pojma o pojmu, pero je imperator, donosi stalno najbolje moguce u real, covjece jesi svjestan da bi on messija doveo bez ikakvog problema samo da se navijaci real madrida izjasne tako, naravno to se nece desiti jer nikome ne treba taj dopingovani patuljak koji je u vise navrata pokazao kako nema karaktera ali budi uvjeren da pero to moze, druga je stvar sto se neke stvari ne poklapaju, to nije pero kriv ali promjeniti ce se i to, ne brini, onda cete svi dizati peru u nebesa kao velikana sto on bez ikakve dvojbe jest, pogotovo ovi pokusaji navijaca koji i dan danas zale za kukavickim turcinom
:lol: Pojma ti o fudbalu brate nemas. Naravno moze covjek dovesti goata ove igre al' iskomplexirani navijaci to ne zele. Vjerovatno si i ti taj kloc koji Messija ne bi zelio u Madridu. Nek' Pero dovodi najbolje , i to stoji, al' to njegovo natrpavanje preplacenim igracima bez nekih konsultacija sa trenerom mi se ne svidja i ne daje nikakve rezultate sto je jos bitnije.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 01 feb 2014, 15:17

madridist je napisao/la:
Yebi ga sad.
U zadnjih deset godina Madrid je ispadao i u prvom kolu nakon grupe i na penale u polufinali lp,gubili smo finala kupa ili prvenstva ali nikad bez borbe,jednostavno u zadnjih 10 godina je bilo boljih od nas na terenu bilo je onih koju su sudije gurale naočigled svijeta a i bilo je onih koji su imali više sreće u penalima ili završnicama tekme,a NIJE ni jednom rezultat Madrida došao u pitanje zato što predsjednika Madrida boli qrac za rezultat.
Slažem se, ali ne mogu se oteti činjenici da bi to bilo barem malo drugačije da Pero ne mijenja trenere kao čarape, i ne dovodi igrače koji njemu pašu, i isto tako prodaje one koji mu ne pašu (od Makelela, Cambiassa, pa na ovamo).

Profit je ono o čemu on razmišlja, a ja, kao obični navijač Reala, se s tim jednostavno ne mogu pomiriti.
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 01 feb 2014, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 01 feb 2014, 15:18

madridist je napisao/la:
Yebi ga sad.
pa pero zbog toga sto hoce instant trofeje je kostao reala mnogih trofeja,on hoce preko noci trofeje ,uloozi 200 miliona i daj mi trofeje ,ko da je tako lako, treneri se mjenjaju ko carape i svake 2 godine hajmo jovo na novo ,
mnogi dobri treneri od del boskea ,pelegrinija ,capela su dobijali otkaze bezveze jer on nema strpljenja da se sve poslozi.
za sportski projekat treba imat viziju i treba vremena da se sve poslozi a ne svake godine ulozit 100 -200 miliona i eto odma rezultata,ne ide to tako i nikad ni nece ic.
zbog tog njegovog razmisljanja i manjka strpljenja real u zadnjoj deceniji ima ovu susu trofeja,zaje*i sve one godine u plusu ,dzaba mu sve to kad trofeja ni za lijeka.

ako se ne opameti mogo bi real ovako jos dugo
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 feb 2014, 15:20

@Amar Slažem se i ja da je trebalo dat Joseu da završi započeto,isto se slažem i za Makelelea te Bosquea i Hierra ali yebiga već rekoh,i najveći griješe a Perez je doista uz SB najveći i najbolji predsjednik kojeg smo imali.
Neki koji pušemidgetu il broje narkićeve trofeje ovdje su samo da bi trollali ali ni to nije loše pogledaj broj postova na pdf-u :D .
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 01 feb 2014, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
Don Alfredo Di Stefano

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 01 feb 2014, 15:21

LenBias je napisao/la: naravno da JA nemam ali real madrid itekako ima, da se razumijemo mene kao navijaca isto vise zanimaju trofeji, odmah bi ih mjenjao za minus na balansu ali reci da je pero promasaj, da ne zna sta radi, da ovo i da ono moze samo neko ko stvarno nema pojma o pojmu, pero je imperator, donosi stalno najbolje moguce u real, covjece jesi svjestan da bi on messija doveo bez ikakvog problema samo da se navijaci real madrida izjasne tako, naravno to se nece desiti jer nikome ne treba taj dopingovani patuljak koji je u vise navrata pokazao kako nema karaktera ali budi uvjeren da pero to moze, druga je stvar sto se neke stvari ne poklapaju, to nije pero kriv ali promjeniti ce se i to, ne brini, onda cete svi dizati peru u nebesa kao velikana sto on bez ikakve dvojbe jest, pogotovo ovi pokusaji navijaca koji i dan danas zale za kukavickim turcinom

Najbolje moguce za real ? slusas ti sebe uopste

Najbolje moguce za real je dovesti dobrog trenera i pustiti ga da radi svoj posao,i da dovodi igrace koje trebaju treneru. Dati tom istom treneru vremena i ovlasti da poslozi ekipu i napravi rezultate.

Doveo je Balea jer je vidio u njemu zaradu na marketingu,prodaji dresova i sl.,nije vidio jel on uopste potreban realu. Vidio je u Ozilu 50M koje u zivotu nije zaradio na prodaji nekog igraca,a ne to da daje najboljeg playmakera zadnjih 10god.

Vidio je spanjolizaciju reala u dovodjenju llaramendija i isca,a ne to koliko ce im trebati da se uklope u real i sl.

Perez je GIGANT promasenih transfera iz kojih nista nije naucio,sto samo govori da ga boli **** za bilo cim osim za zaradom ,koja je gledjauci prihode i rashode nikakva ,minimalna.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 01 feb 2014, 15:23

:lol: :lol:
@suhi volovska muda,kao da si pokorio Oxford te se popišao na Cambridge sa svojim znanjem,ti znaš kakvi su prihodi i rashodi u klubu koji će iz pichke dat 400 miliona za novi stadion...
Don Alfredo Di Stefano

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 01 feb 2014, 15:36

madridist je napisao/la: Neki koji pušemidgetu il broje narkićeve trofeje ovdje su samo da bi trollali ali ni to nije loše pogledaj broj postova na pdf-u :D .
Jel to mislis na mene ? :lol: Pa simpatizer sam Reala al' sigurno nisam retardiranog misljenje poput LenBiasa a mozda i tebe koji zive u nekom svom svijetu u kojem Pero moze dovesti Messija al' naravno navijaci ga ne zele. :lol:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 01 feb 2014, 15:39

Tako su i navijaci Barcelone govorili prije 14 godina, pa onda bacali svinjske glave :lol:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 01 feb 2014, 15:40

madridist je napisao/la::lol: :lol:
@suhi volovska muda,kao da si pokorio Oxford te se popišao na Cambridge sa svojim znanjem,ti znaš kakvi su prihodi i rashodi u klubu koji će iz pichke dat 400 miliona za novi stadion...
Pa sta ti mislis da ovih 560M kolik osmo vec imali prihoda ove sezone ciste pare,tu imas 500M rashoda bar ,koje idu na plate ,porez i ostale pm sta vec sve moraju placati. Tu je mozda 20-30M ciste zarade u plusu.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.