Večeras je ovo bilo daleko od dobre izvedbe, ali nema potrebe za puno kritike jer se išlo na siguricu i kontrolu igre. Tako da je ovaj Bayern više djelovao na onaj nekadašnji, koji je igrao da održi pozitivan rezultat, a ako se tome još doda nešto dobro i ukaže prilika za postizanje više golova, onda dobro je, a ovako se nije srljalo, jer nije bilo potrebe.
Arsenal je veći dio utakmice se branio s mnogo igrača i pokušavao izvesti opasne kontre, koje su samo ponekad bile opasne. U prvom poluvremenu su se previše stisli pozada, a u drugom išli malo ofanzivnije.
Savladati ovakvog protivnika s dva gola razlike u ukupnom zbiru je sasvim zadovoljavajuće.
Kod mene je inače razmišljanje, pobijedi protivnika kako god, a ako se na to doda lijepa igra dobro je, ako ne, opet je dobro ako pobjeda u pitanju.
Još bolje izvedbe smo ostavili za naredne krugove, u to sam ubjeđen.
Martinez je po meni odigrao dobro na stoperu, a Mandžo ne zaslužuje kritike, jer je vodio sjajne duele naprijed i dobivao ih. A mnogo puta je sjajno ometao napade Arsenala, vršio dobar presing. Lahm nekakav nije djelovao siguran, Alaba u dosta navrata dobar. Svi su ipak mogli više.
Vraćam se na početak, Bayern jeste prvi favorit, ali ne znači da će mu titulu donijet ta uloga favorita i ova nevjerovatna širina kadra i ovaj potencijal. Utakmice se moraju dobivat i u svakoj se mora zapeti. A igrači moraju biti svjesni da kao branioci titule duplo više moraju zapeti kako bi savladali i tu prepreku to prokletstvo koje prati aktuelnog prvaka da ne može odbranit titulu.