FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 12 mar 2014, 12:48

Beckenbauer kritikuje Bayernovu taktiku ... "Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti."

Izvlačenje je 21 marta ... A i ja bi volio taj Mančester mada sumnjam da će proći ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 mar 2014, 13:04

Previse je igraca odigralo sinoc ispod svog nivoa.
Siguran sam da se islo na "sigurno" tj. bez srljanja naprijed, jer su ovi jako opasni iz kontri.

Meni licno je sinoc zasmetala ono uvlacenje nesigurnosti poslije primljenog gola, vidjelo se da su nasi u poceli ici iz greske u gresku.Na srecu nismo kaznjeni za to, Gotze je i dalje daleko od prave forme, ali nekako sam siguran da ce mo gledati pravog Gotzinha veoma brzo.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 mar 2014, 13:12

thulkazal je napisao/la:Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti.
Nije on ovdje pogrijesio nista.
i mene je iritiralo to sto je lopta dolazila skoro do protivnickog sesnaesterca pa se onda vracala daleko nazad. Ali ajde nije im ni trebao neki rezultat, i moze im se oprostiti :mrgreen:

Sto se zrijeba tice mislim da nam slijedi dvoboj sa Realom. :lol:

slika

Schweini u raspravi sa Mandzukicem :D

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 12 mar 2014, 13:44

Bilall je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti.
Nije on ovdje pogrijesio nista.
i mene je iritiralo to sto je lopta dolazila skoro do protivnickog sesnaesterca pa se onda vracala daleko nazad. Ali ajde nije im ni trebao neki rezultat, i moze im se oprostiti :mrgreen:

Sto se zrijeba tice mislim da nam slijedi dvoboj sa Realom. :lol:

slika

Schweini u raspravi sa Mandzukicem :D
Da nije i on pip'o Saru? :D

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 mar 2014, 13:52

Jel vas sramota Robbena?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 12 mar 2014, 13:55

Greivis je napisao/la:Jel vas sramota Robbena?
Eki njega :) a-a nije ;)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 mar 2014, 14:19

zbog ova dva gola nemože nas biti sramota
slika

slika

Može raditi po terenu šta hoće bacat se poterenu,igrat dobro ili loše, raditi šta hoće Robben je donio titulu o kojoj vi MKO možete samo sanjati.

Mia San Robben

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 mar 2014, 14:56

Naporan si i dosadan i malo tko te dozivljava na ovoj temi.A lokaciju podrucje dominacije bi trebao promijeniti u podrucje provokacije.Hebo te tvoj jadni zivot.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 12 mar 2014, 15:05

Robben je sinoc izjavio da Wenger treba gospodski podnijeti i kada gubi!!!
Posto ga je Wenger prozivao,a Robbi odgovorio TESKO JE KADA GODINAMA NISTA NEMOZES OSVOJITI
SVAKO TI JE KRIV,NEZGODNO JE BITI LUZER,ALI TREBAS GOSPODSKI PODNIJET!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 mar 2014, 16:01

Bixente je napisao/la:Robben je sinoc izjavio da Wenger treba gospodski podnijeti i kada gubi!!!
Ko o cemu,kur.va o postenju...

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 12 mar 2014, 16:28

Samo neznam kada
Je to Robben davao izjave na preskonferencijam
I za poraz uvijek optuzivao druge!!
Sto je slučaj sa Wengerom trenerom luzerom!!!

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 12 mar 2014, 16:54

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2014, 17:04

Ja nisam do sada niti jednom komentirao ovaj penal, ne znam ni što bi? Očigledni faul nad Arjenom metar pred sucem. Rekao sam već prošle sezone da će Bayern mnogima nabijati komplekse i da će se na svako situaciju reagirati mnogo burnije nego što bi to inače činili.

Čisto informativno, Barca je harala i sada dosta jako igra i odmah su počeli pljuvati po najboljem igraču svijeta, Messi-u. Traže mi milion mana, kada ne mogu na terenu počeli su van njega.

Mnogi očigledno zaboravljaju da je fudbal sport i da se uživa u njemu. Rivalstvo mora biti prisutno ali vrijeđati i nazivati igrače svakakvim imenima je barbarski čin i neodgoj djece/ljudi koji to isto pišu.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 12 mar 2014, 17:24

Jel nas sramota Robenna?
Jel tebe stid uciteljice Bosanskog jezika ? :lol:

Dva kontakta,a nakon drugog vas igrac gubi ravnotezu jer je stao na Robbenovu nogu :mrgreen:
Dokazivati nekom da je svakom igracu cilj upasti nakon kontakta s ledja u kaznenom prostoru,mozes samo Arsenalovim balavcima.

slika

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 12 mar 2014, 17:31

quadro je napisao/la:slika
Ali se vecina navijac Arsenala nece osvrnuti na ovo niti ce sa.ba skloniti onaj clanak gdje ismijavaju robena zbog ovog pada. Svako ko se bavio fudbalom zna da ovakvi startovi donose visemjesecne pauze jer lahko mogu puci ligamenti zgloba.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 mar 2014, 18:48

Prva utakmica :

- penal za Arsenal dosuđen nakon ofsajda
- čist crveni karton za golmana

Druga utakmica :
- gol Arsenala nakon prekršaja Podoloskog nad Lahmom
- čist penal nad Robbenom

Znači iz ovog dvoboja Bayern je itekako oštećen, no ipak na sreću to nije uticalo na konačan ishod.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 12 mar 2014, 20:02

Pa brate Sarumane, ne znaš da su se veći timovi uvijek gurali :mrgreen:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 mar 2014, 20:05

@Švajni buraz, nisam ja ljutko ja sam ti više 'vako malo osjetljiv. :D

Za tekmu ste sve napisali, s' obzirom na kvalitet forumaša koji pišu ovdje (na domicijelne mislim dakako) čovjek može pročitat' dosta kvalitetnih stvari, svarili ste stvar, te ste izanalizirali baš onako kako dolikuje. Složio bih se sa @amidžom gdje sasvim malo krivi Pepa za postavku igre, al' ja sam više nego zadovoljan. Gledajući utakmicu na momente mi se učinilo da gledam neki prosječan trening. Svi nas napadaju da smo sinoč odigrali neki dosadan fudbal, a 80 % vremena igrači malog kluba iz Londona su se branili i to momački, da su se otvorili bio bi to genocid. Valjda je jasno, Venger je sinoć doš'o da ne fasuje i to je ostvario a ni naši igrači nisu psihicki bili potpuno u utakmici. Mislim da im se po glavama vrti naredni protivnik i kako da odbrane tu LP, a hoće aBd.

Mojne da napadate Alabicu, to je novi Bilal dečki. 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 12 mar 2014, 20:07

nedim93 je napisao/la:Pa brate Sarumane, ne znaš da su se veći timovi uvijek gurali :mrgreen:
Da bi ovo neko shvatio kao provokaciju mora biti istinitom barem u jednom fudbalskom segmentu :mrgreen: , a kako nije mozemo shvatiti kao salu, sto i jeste :mrgreen: .
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 mar 2014, 01:49

Što se tiče Arsenala, nisam zadovoljan.
Nije u pitanju samo igra jer sam i očekivao da će čuvati loptu u nogama i držati igrače Arsenala na njihovoj polovini, nego je do izražaja došla ranjivost Bayerna.

Utakmicu su u prvom poluvremenu sasvim dobro odigrali, držali Arsenal na njihovoj polovini, vršili solidan presing i fino kombinovali. Nedostajali su samo golovi.
U drugom poluvremenu je sve to izgledalo drukčije. Arsenal se izašao malo više, hrabije su zaigrali i zadavali dosta problema Bayernu. E ono što me brine je to što nisu na pravi način iskoristili izlazak Arsenala prema naprijed.
Dosta dobrih prilika, ali katastrofalna završnica. Oni ulasci i izlasci iz šesnaesterca te pokušavanje da se lopta unese u gol su meni nedopustivi i iritantni.
Kontra napad veoma loš. Do šesnaesterca i nekako, dalje skoro pa nikako.
Onaj pad nakon gola Arsenala me dosta zabrinuo jer je dugo trajao, panično je sve to izgledalo i naprijed i nazad.
Neuer previše učestvovao u igri.
I opet ono što se dešavalo u Londonu, previše centaršuteva sa desne strane gdje stoji Mertesacker koji skoro da ne gubi zračne duele.
Sve u svemu, za moj ukus (iako me Bayern dosta razmazio :mrgreen: ) nije bilo loše, ali može i mora bolje.
Malo poraditi i na penalima, previše je 0 od 2 u dvije utakmice.

Sad o nekim drugim stvarima koje su me malo zabirnule protiv Arsenala.
Kontra napadi su rak rana ove ekipe i protiv ekipa čija se igra malo više bazira na kontrama Bayern će imati velikih problema.
Vidjelo se to veoma dobro protiv Chelsea u Superkupu, vidjelo se i sad u dvomeču sa Arsenalom, čak i u nekim utakmicama Bundeslige.
Bayern nema tako kvalitetne igrače u odbrani koji bi mogli sami zaustaviti kontre.
Dante, Martinez i Boateng su dobri stoperi, odlični kad je odbrana postavljena u liniji, odlični u zraku, ali nisu naročiti brzi, niti su jaki u oduzimanju lopte i postavljanju kad protivnički igrači u punom trku ulaze u dribling. Bekovi su u tim momentima daleko od svog gola, kao i veznjaci.
Primjer je jučerašnji slalom Ox-a na nepostavljenu Bayernovu odbranu i sve prilike Chelsea u onom Superkupu.
Znam da je Superkup bio davno i da se ekipa nije bila uigrala, ali nije se u tom segmentu puno napredovalo.

Dalje, presing lošiji nego prošle sezone.
Bayernov prošlogodišnji presing je bio čista perfekcija, planski presing sa dvojicom ispred odbrane koja izađe malo više i gdje se uvijek zna gdje ko stoji. Presing gdje su izlazi na igrača i pokušava oduzeti lopta ili ga natjerati da šalje loptu dalje.
Ovo sad je malo drukčije i u nekim momentima neplanski.
Odbrana duboko na svojoj polovini i jedan igrač ispred njih. Nije to više izlazak na igrača nego usmjeravanje igrača prema određenom prostoru ili igraču i onda napad. To će uspjeti protiv ekipa koje imaju slabije stopere koji ne znaju "lopte" i protiv slabijih veznjaka, protiv boljih ekipa je to teže.
Primjer je prvih 20 minuta u Londonu gdje igrači Arsenala sa 4-5 dodira dolaze pred gol Bayerna jer imaju dobre vezne i defanzivne vezne i odličan stoperski par koji zna nešto sa loptom. Pojedinačno su prosjek, zajedno su odlični, bar meni.
Sinoć je presing izgledao sasvim dobro i oduzeto je dosta lopti, ali treba napomenuti da u Arsenalu nisu igrala dvojica najvažnijih veznih igrača, Ramsey i Wilshere.

Ovo je neko moje viđenje svega ovoga sinoć i u zadnjih par mjeseci. Može ovo još bolje i iskreno se nadam da će biti.
Pravi Bayern sa Pepovom vizijom očekujem tek dogodine, iako je dosta ostvarivo i bilo bi lijepo da se ove godine osvoji Liga prvaka.
Volio bih da izbjegnemo Real i Chelsea, možda i Atletico Madrid. Ostali su svi dobrodošli :mrgreen:

Izvinjavam se na dužem postu, ali tek sam sad uhvatio vremena da nešto napišem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []