FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 12 mar 2014, 00:18

Bayern jeste prvi favorit za osvajanje Lige prvaka, iako drug Neutral zvani perfekcionista spušta loptu na zemlju i traži dlaku (ili možda i više dlaka) u jajetu.

Večeras je ovo bilo daleko od dobre izvedbe, ali nema potrebe za puno kritike jer se išlo na siguricu i kontrolu igre. Tako da je ovaj Bayern više djelovao na onaj nekadašnji, koji je igrao da održi pozitivan rezultat, a ako se tome još doda nešto dobro i ukaže prilika za postizanje više golova, onda dobro je, a ovako se nije srljalo, jer nije bilo potrebe.
Arsenal je veći dio utakmice se branio s mnogo igrača i pokušavao izvesti opasne kontre, koje su samo ponekad bile opasne. U prvom poluvremenu su se previše stisli pozada, a u drugom išli malo ofanzivnije.

Savladati ovakvog protivnika s dva gola razlike u ukupnom zbiru je sasvim zadovoljavajuće.
Kod mene je inače razmišljanje, pobijedi protivnika kako god, a ako se na to doda lijepa igra dobro je, ako ne, opet je dobro ako pobjeda u pitanju. :)

Još bolje izvedbe smo ostavili za naredne krugove, u to sam ubjeđen.

Martinez je po meni odigrao dobro na stoperu, a Mandžo ne zaslužuje kritike, jer je vodio sjajne duele naprijed i dobivao ih. A mnogo puta je sjajno ometao napade Arsenala, vršio dobar presing. Lahm nekakav nije djelovao siguran, Alaba u dosta navrata dobar. Svi su ipak mogli više.

Vraćam se na početak, Bayern jeste prvi favorit, ali ne znači da će mu titulu donijet ta uloga favorita i ova nevjerovatna širina kadra i ovaj potencijal. Utakmice se moraju dobivat i u svakoj se mora zapeti. A igrači moraju biti svjesni da kao branioci titule duplo više moraju zapeti kako bi savladali i tu prepreku to prokletstvo koje prati aktuelnog prvaka da ne može odbranit titulu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 12 mar 2014, 00:29

Cestitke Bayernu na zasluzenom prolazu. Al morate priznati da je bilo prpe nakon primljenog gola, djelovali ste skroz izgubljeno :)

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 12 mar 2014, 06:37

suhakrpa je napisao/la:Cestitke Bayernu na zasluzenom prolazu. Al morate priznati da je bilo prpe nakon primljenog gola, djelovali ste skroz izgubljeno :)
Bilo je par takvih situacija i prije primljenog gola, Bayern jednostavno nije bio na svom nivou sinoc.

Sto se tice ovih silnih kritika na racun igre, moglo bi se reci da smo postali razmazeni :mrgreen: :mrgreen: . Za citavu sezonu pretrpljen je samo jedan poraz i ovo nam je ukupno treci remi, tako da su kriteriji strasno visoki. Medjutim ja cu opet ponoviti ono sto sam rekao na temi Arsenala, kada su me svi iznapadali :D, Bayern je igrao sa pola snage (naravno ovo je figurativno govoreci, a ne bukvalno, kao sto su me shvatili na temi arsenala :mrgreen: ). Jednostavno nije bilo tu onog voljnog momenta, koji smo navikli gledati ove sezone. Vidi se da Bayern ukoliko nema potrebe igrati utakmicu na maksimalnom nivou onda ce igraci da petljaju, da setaju u 16 metara bez konkretnog rijesenja itd.
Isto tako mislim da nem potrebe osipati toliku paljbu po Alabi, ovu utakmicu je bio dosta bolji nego li proslu, a jako je mlad igrac, jos ce se razviti i ima strasan potencijal. Moze se reci i da nije u formi u zadnje vrijeme, ali nedostajao mu je Ribery i sada ce to biti dosta bolje, dok Ribery uhvati formu.
Jedva cekam iducu sezonu da vidim kako ce se Leva uklopiti u ovaj sistem, ukoliko bude imao bolju zavrsnicu od Mandze mogao bi hladno na 30+ golova ici u sezoni u BL. Ono sto Mandzo pocini sinoc kada je dobio perfektan pas je tragicno, bolje na prvu sutati, pa makar preko gola, nego nikako osutati.

Svejedno je koga ce se dobiti u nastavku, jer ako se zeli ici ponovo na titulu moraju se pobjediti najbolji.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 mar 2014, 08:15

Treninzi za ubuduće:
Montag - Elfmeter Schuss
Dienstag - Elfmeter Schuss
Mittwoch - Elfmeter Schuss
Donnerstag -Elfmeter Schuss

Freitag,Samstag.Sonntag Sie wissen bereits was zu tun ist.

Nije normalno da ovakva ekipa nema igrača da penale dobro izvodi. Počinje mi ići ovo na živce da nemamo nikog ko će biti hladan i precizan kod penala :evil:

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 12 mar 2014, 08:37

suhakrpa je napisao/la:Cestitke Bayernu na zasluzenom prolazu. Al morate priznati da je bilo prpe nakon primljenog gola, djelovali ste skroz izgubljeno :)
Veceras sve što ste imali bilo je iz naših grešaka...sami smo sebi bili opasnost...ako smanjimo greške mislim da glat uzimamo i ove godine... Arsenal bljesne sa finim dodavanjima na par trenutatak ali to zavrsi na 20 metara od gola...
Moramo više šutati ka golu a ne se šetati sa loptom oko gola protivničke ekipe...
Što se tiče Robena jeste odglumio ali kontakt je bio to definitivno samo na vrijeme nije pao...
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 12 mar 2014, 08:40

mislim da su igrači bili pod pritiskom posle gola zato što smo imali sličnu situaciju sa Arsenalom prošle godine ,dalje Riberi i Gecce totalno van forme ali to će nadoć kad zatreba pomeni bolje se sad provući nego poslije kad budu teže tekme,Pep je i mene iznenadio sa taktikom i postavkom trebao je Milera ranije uvesti i početi sa Tonijem,Javi na stoperu tu sam pola pola ali kao da ide nabolje,Miler mi više nikad nebi puco penal jer penal se ne puca po sredini,sve u svemu ljestvica je visoko podignuta mislim da smo blago pali u formi ali opet kažem bolje se sad pomučit malo a uć u optimalnu formu u aprilu,vjerujem Pepu mislim da zna kako ovo privest kraju sve u svemu ja sam zadovoljan u 1/4 finala bih volio vidjet bilo koga osim Reala jer njih očekujem u finalu ili polufinalu...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 mar 2014, 09:22

Kada treba slobodnjak pucati sa 25-30 metara,sestorica oko lopte,a kad je penal...
Jos ono sinoc nije bio ni nesto bitan penal.
Sinoc smo mozda igrali i u najjacem sastavu od prve minute od pocetka sezone.Sredina nam je bila bezidejna.
Mislim da Gotze jos uvijek nije igrac kojeg mozes odjednom staviti na neku novu poziciju i da on dobro odigra.Ne sjecam se ni sam kada je zadnji put iza napadaca igrao,ali cim je prelazio na krilo kroz usi je provlacio lopte igracima.
Schweini i Thiago kao tandem nedovoljno uigrani.
Vrijedno je spomenuti Lahma koji odigra perfektno gdje god ga stavis na teren.Steta sto ovakvi igraci vise ne dobivaju zlatnu loptu,on ju je sigurno zasluzio za toliki broj odigranih sezona na ovako visokom nivou.Jedan od najzahvalnijih igraca koje Bayern ima.

Bio bi red da dobijemo Olympiacos ili Jedinstvo.Prosle sezone Arsenal,Juve,Barca i BvB (od cetvrtfinala sve sami velikani,ovo je da se ne bi @centreforward naljutio :D ),pa da i mi koju laganu utakmicu dobijemo.
Ni PSG nije toliki bauk,mislim da ih mnogi bez razloga dizu toliko,ali vrijeme ce pokazati.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 12 mar 2014, 10:08

ponavljam, najveci krivac za sinosnju katastofalnu predstavu je gvardiola.
zasto mijenja ekipu koja funkcionise kao svicarski sat?
ubijedjen sam, ma cvrsto vjerujem, da je protiv onako defanzivnog arsnala izasla ekipa koja je vukovima za 17 min. zabila 5 komada, arsenal bi primio barem 2.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 12 mar 2014, 11:05

Ne kužim, kada se prošle sezone izgubilo 0-2 od Arsenala Heynckes je sve super uradio, kada smo sinoć igrali 1-1 odjednom je Guardiola pogriješio?

Po meni, nije bilo ni potrebe za srljanjem, za nabijanjem protivnika ( ako su to uopće bili u stanju uraditi )... Mali Alaba sinoć dobar, dosta bolji nego na Emiratima... Thiago dobar, mogao upisati i asistenciju da je Mandža malo bolje odreagovao. Sviđaju mi se ovakve tekme, dojadilo je i gledati pobjede po 5-6 razlike. Svejedno je koga ćemo dobiti u 1/4 finalu, ionako nećemo ispasti do finala. :D 8-)
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 12 mar 2014, 12:18

problem je sto su momci na momente izgledali izgubljeno i bezidejno + ono tesko gubljenje kad je arsenal zabio.
da je sinoc umjesto arsenala bio real sa njihovom mocnom navalom, qrac bi mi pisali o cetvrtfinalu.

ps.
kad je izvlacenje?
licno prizeljkujem junajted. kakav bi to dvomec bio... 8-)
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 mar 2014, 12:48

Beckenbauer kritikuje Bayernovu taktiku ... "Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti."

Izvlačenje je 21 marta ... A i ja bi volio taj Mančester mada sumnjam da će proći ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 mar 2014, 13:04

Previse je igraca odigralo sinoc ispod svog nivoa.
Siguran sam da se islo na "sigurno" tj. bez srljanja naprijed, jer su ovi jako opasni iz kontri.

Meni licno je sinoc zasmetala ono uvlacenje nesigurnosti poslije primljenog gola, vidjelo se da su nasi u poceli ici iz greske u gresku.Na srecu nismo kaznjeni za to, Gotze je i dalje daleko od prave forme, ali nekako sam siguran da ce mo gledati pravog Gotzinha veoma brzo.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 mar 2014, 13:12

thulkazal je napisao/la:Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti.
Nije on ovdje pogrijesio nista.
i mene je iritiralo to sto je lopta dolazila skoro do protivnickog sesnaesterca pa se onda vracala daleko nazad. Ali ajde nije im ni trebao neki rezultat, i moze im se oprostiti :mrgreen:

Sto se zrijeba tice mislim da nam slijedi dvoboj sa Realom. :lol:

slika

Schweini u raspravi sa Mandzukicem :D

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 12 mar 2014, 13:44

Bilall je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati jer lopta ide nazad do gol linije. Ja sam drugačijeg mišljenja. Ako imamo šansu da šutiramo iz daljine moramo to koristiti.
Nije on ovdje pogrijesio nista.
i mene je iritiralo to sto je lopta dolazila skoro do protivnickog sesnaesterca pa se onda vracala daleko nazad. Ali ajde nije im ni trebao neki rezultat, i moze im se oprostiti :mrgreen:

Sto se zrijeba tice mislim da nam slijedi dvoboj sa Realom. :lol:

slika

Schweini u raspravi sa Mandzukicem :D
Da nije i on pip'o Saru? :D

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 mar 2014, 13:52

Jel vas sramota Robbena?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 12 mar 2014, 13:55

Greivis je napisao/la:Jel vas sramota Robbena?
Eki njega :) a-a nije ;)

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 mar 2014, 14:19

zbog ova dva gola nemože nas biti sramota
slika

slika

Može raditi po terenu šta hoće bacat se poterenu,igrat dobro ili loše, raditi šta hoće Robben je donio titulu o kojoj vi MKO možete samo sanjati.

Mia San Robben

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 mar 2014, 14:56

Naporan si i dosadan i malo tko te dozivljava na ovoj temi.A lokaciju podrucje dominacije bi trebao promijeniti u podrucje provokacije.Hebo te tvoj jadni zivot.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 12 mar 2014, 15:05

Robben je sinoc izjavio da Wenger treba gospodski podnijeti i kada gubi!!!
Posto ga je Wenger prozivao,a Robbi odgovorio TESKO JE KADA GODINAMA NISTA NEMOZES OSVOJITI
SVAKO TI JE KRIV,NEZGODNO JE BITI LUZER,ALI TREBAS GOSPODSKI PODNIJET!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 mar 2014, 16:01

Bixente je napisao/la:Robben je sinoc izjavio da Wenger treba gospodski podnijeti i kada gubi!!!
Ko o cemu,kur.va o postenju...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.