FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

autogol
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 06 apr 2014, 01:02

Goetze ili Muller ??? salis se? :mrgreen:

Sto se mene tice Goetze ce morati nesto veliko uraditi u LP da bi kod mene dobio prolaznu ocjenu ove sezone.Poceo mi se opasno skijati po zivcima,bas ne gotivim to njegovo meljanje lopte,nesto se stima ti bi reko sad kad nesto uradi,bit ce potez godine i doda covjeku koji je udaljen 1,5m od njega :oops:
Danas je imao toliko slobodnog prostora za sut,on nesto dodaje,vraca loptu...jos malo nece ga niko ni cuvati,znaju da nece pucat :roll:
Muller ce uzet loptu u ruke i rukom ce dati gol ako zatreba,znaci covjek ima potpuno drugacije vidjenje igre od Goetzea,jednom je vrhunac da dadne gol a drugom da precizno doda loptu.
Mozda zvuci grubo s moje strane,ali igrac kakav je on se do sad morao uklopit u bilo koju ekipu :thumbdown:

Ja bi ga ostavio na klupi u srijedu :!:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2014, 01:05

anelbavarac je napisao/la:Na listu povrijedjenih ide i Šaćir.
Odprilke mjesec dana van stroja, e jest nas krenulo u pm. :stop:
Neko nam je sihire bacio. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 apr 2014, 01:17

autogol je napisao/la:Ja bi ga ostavio na klupi u srijedu :!:
Mullera :?: Svakako, nije ni zasluzio nista bolje, no ostavimo to Guardi nek on rijesi, ne treba sumLJat u njegov izbor.
Saurman je napisao/la:Neko nam je sihire bacio. :mrgreen:
Ima dobar hodza u Šerićima, treba to rijesit nek udari koji zapis :think:

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 apr 2014, 02:46

" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 apr 2014, 12:09

Saurman je napisao/la: Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
Salahi ništa specijalno, nije imao veći greški mada su i kod njega centaršutevi slaba tačka.
Hojberg pokazao da se na njega može ozbiljno računati,danas odigrao veoma dobru partiju.

Mora se više pažnje posvetiti mlađim kategorijama jer ovo što sam danas vidio nije baš obećavajuće ako izuzmem Hojberga.

Gledam engleski smećarski portal The Sun se lafo izvinuo Bastiju, nadam se da engleska **** neće pustiti na AA.
A ne možeš tako površno gledati na njihove nastupe.
Realno, pola ekipe je jučer izgledalo amaterski i kao što sam već napisao, oni bi svi bolje izgledali da su igrali uz bolje igrače i da su igrali sa malo više slobode. Samo probaj zamisliti taj pritisak kad nastupaš prvi put za Bayern i gdje je mjerlio za tvoje igre nastup Ribery, Robbena, Lahma, Alabe...
Shaqiri nije ništa bolje izgledao od Weisera, osim što je imao muda da vuče loptu naprijed.

Daleko od toga da su ovo bile dobre partije poslije kojih možeš reći da si dobio igrače za narednih 10 godina, ali daleko i od toga da možeš reći da ne treba računati na njih.

Ja se sjećam Alabinog debija u Ligi prvaka protiv Fiorentine, mislim da mu je to bio debi, nisam siguran, gdje je izgledao kao mrtvi prosjek od igrača. S druge strane, Kroos je imao odličan debi i tek nakon one sezone u Leverkusenu je Bayern dobio odličnog igrača.
Hummelsa su otpisali pa je on postao jedan od najboljih stopera svijeta par sezona nakon toga.

U Bayernu ima siguno 30 mladih igrača koji su ili ponikli u Bayernu ili došli iz drugih klubova sa etiketama najboljih u svom uzrastu, pa pored svih njih samo ova trojica su dobila priliku.
Ako ih Guardiola vodi sa sobom na pripreme i treninge, onda znači da u njima ima nešto. E sad, da li će od toga nečega od njih postati uzdanice Bayerna za narednih 10 godina ili ne, na njima je.

Sallahi ima sasvim pristojan centaršut.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2014, 12:24

Mladim igračima, igračima koji su iz našeg podmlatka će biti sve teže u Bayernu se probiti, jer sada naša uprava gotovo stalno dovodi velike zvijezde. To je prije bilo u puno manje obimu. A isto tako prije su se dovodili igrači koji su se izgrađivali u Bayernu (neki od primjera su Lizarazu, Sagnol, bili anonimusi a postali bekovi svjetske klase vremenom).
Ipak od trenutnih talenata najviše šansi da se probiju u prvi tim u budućnosti pa i u neku skorije vrijeme, imaju Hojbjerg i Green. Weiser ionako nije prolazio našu školu, on je doveden i mislim da nije iskoristio dovoljno svoju šansu. Momak je sjajan tehničar, ali čini mi se da mu to neće biti dovoljno da se probije. Došao je u nevrijeme kada je konkurencija jednostavno prejaka.
Pored ove gore dvojice koji imaju dobre šanse i koji su potencijal, bit će tu još po neko ko će doprijeti do prvog tima. E sada da li će postati velike zvijezde kao Schweini, Lahm, Alaba, to treba tek da se vidi.
I Sallahi će sigurno dobiti još svoju šansu i o njemu sve do sada što sam upratio, mogao sam zaključiti da momak ima potencijala, nevezano sad za jučerašnji nastup.

I sad se sjetih one bitange farinellija koji je garant u glavi imao onaj rezultat iz prve utakmice protiv ManU-a samo ga nije htio napisat. :) Šta li prognozira za revanš?
U revanšu protiv ManU-a bi mi definitivno mogli imati problem manjka robusnih i visokih igrača u sredini terena. Znači da će kombinatorika i protok lopte morati biti mnogo bolji nego u prvom susretu. Samo s dobrim razvlačenjem i brzim , direktnim protokom lopte prema naprijed ih možemo razbiti.

I baš me nešto zanima ko se po vama do sada bolje pokazao u Bayernu: Goetze ili Thiago?? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 apr 2014, 12:29

Saurman je napisao/la:Od Weisera se nema šta očekivati,mali je danas podbacio totalno.Gubio lopte,svaki drugi pas pogrešan a centaršut mu živi očaj.
+1
osim toga, ona vrecica kostiju nema sta da trazi protiv protivnickih branica.
autogol je napisao/la:Sto se mene tice Goetze ce morati nesto veliko uraditi u LP da bi kod mene dobio prolaznu ocjenu ove sezone.Poceo mi se opasno skijati po zivcima,bas ne gotivim to njegovo meljanje lopte,nesto se stima ti bi reko sad kad nesto uradi,bit ce potez godine i doda covjeku koji je udaljen 1,5m od njega :oops:
Danas je imao toliko slobodnog prostora za sut,on nesto dodaje,vraca loptu...
potpis.
GTI je napisao/la:Joj jest nesto krivo sto se pokvari ovaj niz bez poraza
+1
sto gvrdiola nije pogledao par tekmi dok nas je vodio van gal.
u sjecanju ostaje dvomec protiv francuza koji su se odmarali (ffs im pomjerio tekmu) kako bi sto odmorniji usli u mec. za razliku od njih, bayo je odigrao ligasku tekmu. trebam li napominjati da su francuzi pregazeni :cool:

joj gvardiola, yebem li ti tetku u slezenu. :mrgreen:

ps.
ceze je napisao/la:U Bayernu ima siguno 30 mladih igrača koji su ili ponikli u Bayernu ili došli iz drugih klubova sa etiketama najboljih u svom uzrastu, pa pored svih njih samo ova trojica su dobila priliku.
ako su njih trojica najbolji u bayinom omladinskom pogonu, onda nam je mrka kapa.

ps2
efe, naravno tiago. momak je igracina i veliko pojacanje.
ako ces iskreno, meni licno je bolji i od krosa i od svajna.
uzivam gledajuci ga.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 12:34

Evo i stare bitange Farinellija. :)

Nisam mislio da ce biti 1:1, nego 2:2, ali sam svakako znao da nece biti pobede u korist Bajerna. To je bilo lako predvideti.

A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem :P

Gece ili Tiago?

Mislim da je Tiago u vecim utakmicama bio losiji od Gecea, mozda je to zato sto igra na osetljivijoj poziciji, pa se nije usudjivao da rizikuje sa onim driblinzima i lucidnostima.

A Gece, dao 2-3 vazna gola, najvazniji Borusiji, jer se posle sve otvorilo, mada je i Tiago imao 2-3 opasno vazna i atraktivna gola, kao onaj sa Stutgartom, i nekoliko lucidnih momenata kad se lomio protivnik.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2014, 12:40

farinelli123 je napisao/la: A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem :P
Ja insistiram..... :D

A osvrnut ću se i ja nekad poslije na ovu usporedbu Goetze-Thiago, ali eto prvo da vidim vaših par mišljenja. Vidim brzo ste se aktivirali... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 apr 2014, 12:41

effe_sa je napisao/la: I baš me nešto zanima ko se po vama do sada bolje pokazao u Bayernu: Goetze ili Thiago?? :)
Niti jedan :mrgreen:

Nekonstantni su i jedan i drugi, što zbog povreda, što zbog slabih partija.
Prvi došao povrijeđen, nije prošao pripreme kako treba, drugi imao problema sa povredama skoro cijelu sezonu.
Tek na momente su opravdali dolazak, ali ne u toj mjeri kao Martinez prošle sezone.
Gotze ima taj teret da je plaćen silne milione, pa se svaki njegov nastup gleda i kroz to, Thiago nema to ali ima drugih problema jer je promijenio ligu i od tek povremene zamjene u Barci postao periodični prvotimac u Bayernu.

Po meni nisu napravili neku drastičnu razliku i imam osjećaj da bi isti rezultat Bayern imao i da nisu došli njih dvojica.
Ali onda iduće sezone bi takva dva igrača bila potrebna jer teško je očekivati da ista ekipa odgovara ovako visokim zahtjevima više od dvije godine, tako da je ova sezona dobra radi njihove adaptacije.

Pravi Bayern treba očekivati iduće godine, tako da..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 apr 2014, 12:43

farinelli123 je napisao/la:li sam svakako znao da nece biti pobede u korist Bajerna. To je bilo lako predvideti.
de loma detaljnije.
farinelli123 je napisao/la:A, sta predvidjam za revans, to tek ne smem da napisem
gotovo je, sad moras.
farinelli123 je napisao/la:islim da je Tiago u vecim utakmicama bio losiji od Gecea, mozda je to zato sto igra na osetljivijoj poziciji, pa se nije usudjivao da rizikuje sa onim driblinzima i lucidnostima.

A Gece, dao 2-3 vazna gola, najvazniji Borusiji, jer se posle sve otvorilo, mada je i Tiago imao 2-3 opasno vazna i atraktivna gola, kao onaj sa Stutgartom, i nekoliko lucidnih momenata kad se lomio protivnik.
i, za koga si se odlucio? :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 13:02

@Effe

Ma, mene covek treba samo da podstakne malo :)

Pazi sad, mali osvrt na prvi mec. Par dana pred utakmicu i pred sami zreb sam napisao da ne bih Mancester.
Znao sam da ce da odigraju tipicnu "fergusonsku' utakmicu. Posle 60 sekundi sam znao da necemo moci vise od 1 gola da postignemo. A kad smo primili gol, u jednom momentu sam posumnjao da cemo postici uopste gol. Da je umesto onog Felainija igrao neki malcice odlucniji igrac, verujem da bi nas pobedili.

A sto se drugog meca tice, pitanje je sta Pep hoce. On nije covek koji ce reci - "pa dobro, imamo aktivan rezultat, aj da igramo oprezno bez srljanja, da cuvamo ovo sto imamo" verujem da ce se ici ofanzivno, kao da jurimo rezultat. Mislim da bi moglo biti zaguljeno ako ne damo gol u prvom poluvremenu. Ako udjemo sa 0-0 zadnju trecinu, bice svasta.
Sto se tice izostanaka, mislim da ce neigranje Bastiana dobro doci. Stoji to da je otkako se vratio postigao maltene sve golove, ali ja sam primetio pad u igri otkako je on zauzeo mesto na sredini. On je vise doprineo stabilnosti odbrane. Otkako se vratio igra je postala nekako jednodimenzionala, nismo bili tako fleksibilni i nepredvidljivi. A ovako, napadi nam vise lice jedan na drugi nego ranije. Najbolji smo kad su na centru Tiago, Lam i Kros, tu nema dileme.

Moram priznati da sam se svaki put uplasio kad je Kagava imao loptu, jes' da je nije cesto imao, ali svi znamo koliko je bio koban po nas.

Ne znam rezultat, mora jos malo da se iskristalise :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 apr 2014, 13:07

I, da, ono sto sam pisao za Mojesa i Fergusona, dugi staz Skotlandjana u Junajtedu i to...sad svi pljuju Mojesa, i hoce da ga oteraju, a ako on sad nekim cudom izbaci Bajern, ima da ga dizu u nebesa kako je izbacio ponajbolji Bajern koji seje strah i obara rekorde na svakom cosku.

A i one potcenjivacke kvote su bile indikator da necemo do pobede.

I da, moj glas za dlaku ide Tiagu.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 06 apr 2014, 14:06

kazes da su rafko i gomez bili standardani prosle sezone, smijesan si, kazem vam da je protiv bvb-a bila druga postava al se nismo brukali, sad ispade i rafko i gomez i timo i vanbujten i sacir i pizaro bili standardni, a ako mislite da treba nekog cuvati za neke utakmice znaci roben riberi trebaju igrati samo polufinale i finale i jos mozda po koju vaznu utakmicu. znamo da riberi nije u formi da ga je trebao juce gurnuti da osjeti jos malo utakmica, iskreno strah me je najgoreg u srijedu, zadnjih utakmica ima nekih problema jer se na silu gura u napadu nesta okolo i okolo i nista. nadam se lahkom prolozu a ne na osnovu zadnjih utakmica, nadam se al me je iskreno sad strah i propalog mance, nadam se da nije tako i da ce biti laganih 2,3-0,

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 06 apr 2014, 15:33

Moje mišljenje je da je ova sva situacija došla u super vakat. Da se sa nas skine barem malo ta ogromna uloga favorita! Jer se bolje nosimo onda.
A jos dodatno diže našim igračima ogroman motiv, koji je bio itekako potreban, jer smo pali poslije gazenja Bundeske! Jer nas uvijek neko mora bocnuti ili se desiti sudbonosni udarac, da bi se u kljucnom momentu digli!
I vjerujem da se Englezi nece dobro provesti, i da ce srijedu dobro zapamtiti!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 apr 2014, 15:42

gerdmuller je napisao/la:Poraz Illertissena,u nedjelju rutinski pobjediti Bayern Hof i ponovo im pobjeci na +4 :cool:
Upravo to se i dogodilo :cool:

" onclick="window.open(this.href);return false; 0:57 pa nadalje :cool:
Ha ho he Bayern amateure :opaopa:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:03, ukupno mijenjano 2 puta.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 apr 2014, 15:44

bavaracmujo je napisao/la: znaci roben riberi trebaju igrati samo polufinale i finale i jos mozda po koju vaznu utakmicu. znamo da riberi nije u formi da ga je trebao juce gurnuti da osjeti jos malo utakmica, iskreno strah me je najgoreg u srijedu, zadnjih utakmica ima nekih problema jer se na silu gura u napadu nesta okolo i okolo i nista. nadam se lahkom prolazu a ne na osnovu zadnjih utakmica, nadam se al me je iskreno sad strah i propalog mance, nadam se da nije tako i da ce biti laganih 2,3-0,
Slazem se u potpunosti.
Meni je isto tako bilo nejasno zasto Dante ne igra,ili Lahm sa Kroosom u sredini zajedno.
Nema se sta izmisljati,svi znaju koji ce sastav izvesti u srijedu,jer boljeg trenutno nemamo.Jedina eventualna izmjena mogu biti Pizzaro i Muller,ako Muller opet krene od prve,jadna nam majka.
Inace,ovo ocekujem:

Neuer - Rafinha - Boa - Dante - Alaba - Lahm - Kroos - Robben - Gotze - Ribery - Mandzukic

Prvi put nakon dugo vremena cemo imati normalan stoperski par.
Ako slucajno bude eksperimentisao nesto,pa ubaci Buytena u odbranu,a na zadnjeg veznog Boatenga ili Dantea,ja bih mu cim se zavrsi utakmica urucio otkaz.
Ne znam sta vise ima izmisljati toplu vodu,sve mu je servirano bilo,samo ih treba voditi na utakmice.Ono s Martinezom me nije nerviralo,jer nismo ni jednom platili danak tome,do Manchestera.
Ja iskreno ne znam kad je to Boateng nesto usr'ao da ne valja?Govorite sklon kartonima,dobio je u zadnje 2 sezone 2 crvena i to u nebitnim utakmicama grupne faze LP.
Prosle sezone je bio standardan i odbrana nam je bila beton.Toliki beton da smo postavili novi rekord po pitanju primljenih golova.
#miasanmia

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 06 apr 2014, 18:20

slika

aj tinks da ce vako bit u sredu :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 apr 2014, 19:06

Prije će Gece na teren neg' Tomas :thumbup: , iako ni jedan ni drugi u zadnje vrijeme ne pružaju ni blizu onog najboljeg što umiju. Jedino gdje smo po logici deficitarni je taj skok na sredini terena, recimo da je Javi moguć sigurno bi zauzeo mjesto u prvih 11 upravo iz tog razloga.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 apr 2014, 19:10

Vrlo vjerovatno je da ce Gotze unutra jer je on puno lucidniji od Mullera a taskodjer zna podvaliti loptu i takav jedan igrac ce biti itekako potreban.

Ja ocekujem ponovo isti pristup Uniteda ali totalno drugaciji pristup od strane Bayerna.
Takodjer ocekujem 15 + suteva od kojih ce pola ici u okvir gola. :angel:

Ne bi bilo lose klepiti ovog Vollanda, malac je fenomenalan igrac. Sigurno da bi pruzio vise od Shaqirija kojeg bih poslao na posudbu u Gladbach, svakako se isti interesuju za njega.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []