RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 16 maj 2014, 21:24

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Posto sam bio banovan da se osvrnem i ja na utakmicu u subotu. Ono sto me je najvise obradovalo da nije bilo ni jednog nacionalistickog povika sa tribina. Prilikom dolaska na stadion nisam skrenuo desno na dedaru nego produzio iza gola nakon nekoliko godina. Ono sto sam zatekao tamo me odusevilo. Ti mladi golobradi momci nove generacije RA su drama. Ima potencijala dobrog za naredne godine. Brato nema im po 15ak godina a vratovi ko u buldoga i glasne zice ko u nekog Aston Vilinog cetrdesetogodisnjaka ali fali im starije ekipe na tribini. Njihov elan kad krene dedara se ne moze opisati. Zato apel starijoj RAjo s dedare da manje nosi kecvi gela na glavi i spancira bicepse u potkosulji a vise se ukljuci u direktnu podrsku jer to fali ovim momcima. S onih 500 starijih s dedare RA je beton kako kuci tako i na gostovanjima. Ono sto me jako iznenadilo je dodjela nagrade od strane 2-3 clana RA koji nakon toga nisu bili iza gola nego na dedari. Ne kontam :hmmmmm: jesu li oni RA samo kad se treba spancirat ili? ?? Zamolio bi vas da ne prigovarate ovim momcima koji su do zabrane bili na svim gostovanjima (a vecina ih ne radi ili konobarise za petnesku) o svom trosku i direktno ucestvovali u donosenju bodova iz zenice bijeljine ist sarajeva travnika trebinja itd U vezi utakmice ocekivana pobje :tokralju: da jer smo kvalitetnija ekipa.. Tako sam poludio bio nakon onog prekida i da nisam bio onako pjan ida mi nije bilo lijeno napustat tribinu iza gola i ic na dedaru nayebao bi im se mayke u picku. Pa ne mogu skontat onaj mentalni sklop majku i bolesnu zatupljenu. Vodimo 1:0 i da ih zavrsimo s golom dva oni prave sranja i dovode utakmicu u pitanje. Nemojte vise nikad doc usta vam se pokenjam. Ne trebaju nam kleroalkonacionalisti koji su mudonje samo onda kad je iza njih 4 milje ljudi daj bola fuj fuj. Izjava onog seljaka karacica me nije nimalo iznenadila jer svi znamo o kakvoj se osobi radi iz njegovih ranijih glupiranja. Jedino me nasmijala njegova izjava da je Velez imao 2 polusanse a oni 3 stopostotne :lol:
Ma ja bih da se postavi video nadzor,pa bujrum ispostaviš degenu račun kući i zabraniš mu prilaz stadionu.
Ovako je sreća pa nije utakmica imala rezultatski značaj,prekino bi je sudija 100%.I još poserem se Vladi Jagodiću na spisak.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 maj 2014, 21:32

@drakensang druze meni je 48 kuka i ja sam stariji ali sam bio iza gola s momcima i nissm ih tako dozivljavao nego kao pravu ekipu. Ja kao dzuturum ne mogu uticati na talijansku ultru s dedare. Izgleda da im je najvaznije ko ima ljepsu frizuru ili vece ruke. Ok i to ali njihovo mjesto je iza gola. Ne sumnjam u povratak 90% starije raje kad bude rezultata na gostovanja ali yebo to kad mi se kuci sminkerises. Ja sam obicno na dedari ali u subotu mi se nesto prevrnulo u glavi pri dolasku na stadion tako da sam produzio. Valjda iduca sezona donese i taj povratak starije raje jer izrazi lica onih mladica kad je dedara zaorila to najbolje oslikava
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 maj 2014, 21:39

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@drakensang druze meni je 48 kuka i ja sam stariji ali sam bio iza gola s momcima i nissm ih tako dozivljavao nego kao pravu ekipu. Ja kao dzuturum ne mogu uticati na talijansku ultru s dedare. Izgleda da im je najvaznije ko ima ljepsu frizuru ili vece ruke. Ok i to ali njihovo mjesto je iza gola. Ne sumnjam u povratak 90% starije raje kad bude rezultata na gostovanja ali yebo to kad mi se kuci sminkerises. Ja sam obicno na dedari ali u subotu mi se nesto prevrnulo u glavi pri dolasku na stadion tako da sam produzio. Valjda iduca sezona donese i taj povratak starije raje jer izrazi lica onih mladica kad je dedara zaorila to najbolje oslikava
Svaka ti cast sto si produzio. Valjda ce ih jos produziti. Na kraju krajeva, nije vazno odakle navijas, vec kako navijas. :)

Nesto gledam ovaj nas stadion, mogli bih ga opet obojiti da je sav crven, da se zna kod koga se igra. Izlapilo vise...

Kad sam vec kod stadiona, jesmo li mu zvanicno promjenili ime u "Rodjeni" ili ne? Ima vec nekoliko godina, uprava je pricala o tome.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 16 maj 2014, 22:03

Komandante potocarko dobro nam dosao nazad!!! Kakav mi je forum forum kada Rodjeni nisu u punom sastavu? Kapa dole za navijanje u subotu. Starija raja moraju pogurati onih zadnjih 10% sto fali da navijanje/posjeta navijaca bude spektakularna. Ne sumnjam da ce se upravo to desiti u narednoj sezoni ako ostavimo ekipu na broju i dovedemo koje pojacanje.
P. S. pastrmko druze sutra u 04:00 sam na vodi na otvorenju ribolova na jednom jezeru (kalifornijska). Lani 22 kg (15 komada) ociscene ;)
Prkosni i Ponosni od 1922

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 maj 2014, 22:08

SipakUlicar1922 je napisao/la:Komandante potocarko dobro nam dosao nazad!!! Kakav mi je forum forum kada Rodjeni nisu u punom sastavu? Kapa dole za navijanje u subotu. Starija raja moraju pogurati onih zadnjih 10% sto fali da navijanje/posjeta navijaca bude spektakularna. Ne sumnjam da ce se upravo to desiti u narednoj sezoni ako ostavimo ekipu na broju i dovedemo koje pojacanje.
P. S. pastrmko druze sutra u 04:00 sam na vodi na otvorenju ribolova na jednom jezeru (kalifornijska). Lani 22 kg (15 komada) ociscene ;)
Dobar si brato samo ja ne gotivim jezero nesto. Meni je Neretva,piva,splengam jednu joju pored vode i lagano. Oca mi nebi dao cejfa za milion maraka. Jedino me lezVe moze odmaknut od vode :njanjanja:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 16 maj 2014, 22:17

Druze i meni je Neretva svetinja ali sta cu kada je u swe nemam. Ljeti sa starim vazda bacam od Mejdana do Vran kamena (i ugora gonjamo bacajuci palangare) ali do tada moram ublaziti bol necim;)
Mostar u srcu Velez do groba!!!
Prkosni i Ponosni od 1922

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 maj 2014, 22:19

može li mi neko reći kako da izbrišem folder privatnih poruka pošto mi je pun?

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 maj 2014, 22:22

SipakUlicar1922 je napisao/la:Druze i meni je Neretva svetinja ali sta cu kada je u swe nemam. Ljeti sa starim vazda bacam od Mejdana do Vran kamena (i ugora gonjamo bacajuci palangare) ali do tada moram ublaziti bol necim;)
A ti si u swedskoj druze. Ma nists buraz strpi se jos malo i onda na ljepoticu. Bistro za najsjeverniju RA tribinu :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 maj 2014, 22:56

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
SipakUlicar1922 je napisao/la:Druze i meni je Neretva svetinja ali sta cu kada je u swe nemam. Ljeti sa starim vazda bacam od Mejdana do Vran kamena (i ugora gonjamo bacajuci palangare) ali do tada moram ublaziti bol necim;)
A ti si u swedskoj druze. Ma nists buraz strpi se jos malo i onda na ljepoticu. Bistro za najsjeverniju RA tribinu :wave:
Hajte vas dvojica ovde kod mene u Kanadu na pecanje plavih kitova.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 maj 2014, 23:38

Pa Kina sine !!! Izu ih obojicu, dobro je bola ! :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 16 maj 2014, 23:46

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Posto sam bio banovan da se osvrnem i ja na utakmicu u subotu. Ono sto me je najvise obradovalo da nije bilo ni jednog nacionalistickog povika sa tribina. Prilikom dolaska na stadion nisam skrenuo desno na dedaru nego produzio iza gola nakon nekoliko godina. Ono sto sam zatekao tamo me odusevilo. Ti mladi golobradi momci nove generacije RA su drama. Ima potencijala dobrog za naredne godine. Brato nema im po 15ak godina a vratovi ko u buldoga i glasne zice ko u nekog Aston Vilinog cetrdesetogodisnjaka ali fali im starije ekipe na tribini. Njihov elan kad krene dedara se ne moze opisati. Zato apel starijoj RAjo s dedare da manje nosi kecvi gela na glavi i spancira bicepse u potkosulji a vise se ukljuci u direktnu podrsku jer to fali ovim momcima. S onih 500 starijih s dedare RA je beton kako kuci tako i na gostovanjima. Ono sto me jako iznenadilo je dodjela nagrade od strane 2-3 clana RA koji nakon toga nisu bili iza gola nego na dedari. Ne kontam :hmmmmm: jesu li oni RA samo kad se treba spancirat ili? ?? Zamolio bi vas da ne prigovarate ovim momcima koji su do zabrane bili na svim gostovanjima (a vecina ih ne radi ili konobarise za petnesku) o svom trosku i direktno ucestvovali u donosenju bodova iz zenice bijeljine ist sarajeva travnika trebinja itd U vezi utakmice ocekivana pobje :tokralju: da jer smo kvalitetnija ekipa.. Tako sam poludio bio nakon onog prekida i da nisam bio onako pjan ida mi nije bilo lijeno napustat tribinu iza gola i ic na dedaru nayebao bi im se mayke u picku. Pa ne mogu skontat onaj mentalni sklop majku i bolesnu zatupljenu. Vodimo 1:0 i da ih zavrsimo s golom dva oni prave sranja i dovode utakmicu u pitanje. Nemojte vise nikad doc usta vam se pokenjam. Ne trebaju nam kleroalkonacionalisti koji su mudonje samo onda kad je iza njih 4 milje ljudi daj bola fuj fuj. Izjava onog seljaka karacica me nije nimalo iznenadila jer svi znamo o kakvoj se osobi radi iz njegovih ranijih glupiranja. Jedino me nasmijala njegova izjava da je Velez imao 2 polusanse a oni 3 stopostotne :lol:

Pastrmka respekt za odlazak iza gola. Samo si im trebao malo onaj fond pjesama sredit .. malo manje sexa u pjesmama ... :tokralju:

Za malog Basica . Covjece koji talenat :wtf:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 maj 2014, 23:55

Lako je na dedarskoj pametovat a iza gola djeca prosjek godina 20 iznjeli su ove sezone sva gostovanja isli u Bijeljinu svaka im cast u Mrkonjic 10 ljudi ode kapa im do poda i onda neki mazlum pocne pricat i pametovat toj djeci pa toj mostarskoj djeci se treba kapa do poda skinut svaka im cast i njihova je ljubav najveca prema Veležu
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 maj 2014, 12:39

Hepok i dalje ostaje generalni sponzor,bravo za upravu.Idemo samo naprijed.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 maj 2014, 17:05

UG"Rođeni Konjic"

Poštovani sugradjani, članovi našeg odruženja i svi ostali humani ljudi, molimo Vas da pokažete i sada(kao i mnogo puta do sada) svoju humanost, dobrotu, plemenitost i da pomognemo našoj braći i sestrama, našoj djeci, nenama, dedama, iz dijelova zemlje zahvaćene ovim nepogodama. U sklopu akcije koju organizuje naše bratsko udruženje KN Red Army Mostar i mi ćemo da prikupljamo pomoć za nastradale.
Zato vas molim da se odazovemo u što većem broju i prikupimo što više hrane, odjeće i ostalih osnovnih potrebština za život(deke, higijenske stvari itd.) ... jer ti ljudi su ostali bez svojih domova... jer ti ljudi nas trebaju... jer ti ljudi trebaju odjeću... jer ti ljudi trebaju hranu... JER TI LJUDI SU NASA BRAĆA I SESTRE!!!

Dakle prikupljanje ćemo vršiti subotu i nedjelju 17.05.2014 – 18.05.2014.g u prostoriji našeg udruženja UG ROĐENI Konjic, na Musali iza zgrade MUP-a (prostorija pored vulkanizerske radnje) od 09 – 17 časova.

Još jednom Vas molim da se odazovemo i ne ostanemo gluhi na vapaje naših ljudi!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 maj 2014, 17:07

Ponosan na RA, srce kao HUM :bih: :tokralju:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 17 maj 2014, 17:09

bRAvo njicKo :clap: :bih:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 17 maj 2014, 17:31

Poginu nam Marsal na diskusijama :plac: :plac: :plac: :plac:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 17 maj 2014, 17:48

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Poginu nam Marsal na diskusijama :plac: :plac: :plac: :plac:
Gdje je bio Rex? Kako to da ga nije spasio? :)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 17 maj 2014, 17:52

hercegovac236 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Poginu nam Marsal na diskusijama :plac: :plac: :plac: :plac:
Gdje je bio Rex? Kako to da ga nije spasio? :)
:lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 17 maj 2014, 20:25

Evo crvena braćo nisam pisao par dana, odmah da kažem neću dužiti a prije svega veliki pozdrav Pastrmki.Nažalost, ostali smo opet bez jednog važnog kotačića Titova-juga.Valjda ćemo nekako izdurat do njegovog povratka ipak nam linije stoje čvrsto u svim segmentima.Čekamo te Titova-juga.
Pastrmka majstore pročitao sam sve tvoje postove po povratku iz Banovića,falio si nam pravo u onoj sedmici oko zadnje tekme.Moram ti reći da sam se u toj utakmici kao nikad do sad pravo nahodao.Prvo sam ti bio na tribini iznad svlačionica,pa sam jedno 10 minuta proveo na Red Army tribini,odjednom mi dođe pa odo na centralnu tribinu.Tu sam bio dok "naši navijači"( a stvarno je pitanje čiji su) nisu počeli svoj imbecilni i degenski šou.E tad mi pukne film i odem direktno ispod semafora sa invalidima.Hebo majku sreća da naš stadin nije veći nebi mi ni Joca govedarica mogao pomoći u jednom trenutku.Ali, glavno je ostvareno, uzeli smo tri boda i odigrali 7 nevjerovatno poštenih utakmica.O kvaliteti istih i našim pobjedama u istim neću opet zamarati raju,ali nek se ipak zna da smo odigrali 7 poštenih tekmi kao možda niko Europi,a pobijediti 7 utakmica zaredom ne može se slučajno ne može na blef ipak tu mora postojati nešto puno više.Evo upravo je završila utakmica Barsa-Atletiko a spominjem je zato što bi to trebala biti jedna tekma koja će ući u sve udžbenike a pod pojmom šta znači trener za momčad.Mislim da za naše uvjete imamo fenomenalnog čovjeka na klupi, da ga treba maksimalno ispoštovat i slušat i da neće biti problema čak više nisam ni siguran da nam trebaju neka pojačanja,ali pod uslovom da svi ovi momci ostanu na okupu.Možda jedan razbijač napadač i jedan odbrambeni,a pod uslovom da ovi ostanu.
Uglavnom mislim da svi na kraju moramo biti sretni, zadovoljni te tražiti od kluba iduću sezonu stepenicu više.Dok nema događanja podržimo klub pripremajmo se RAja za novu sezonu i lagano koju marku na stranu da bi nas bio što veći broj sa članskim kartama na početku sezone.Draga moja Crvena armijo te članske su jako bitne svi znamo da su teška vremena, ali ima raznih cijena članskih a mislim da bi se svak mogao u nekoj naći.Jedna kafa manje dnevno neće nas đavo odnijet a uštedićemo za člansku.Evo i Hepok je produžio saradnju možda bude još koji sponzor i uz naše članske mogla bi to biti fina osnova za nešto više.Veliki pozdrav najboljoj i najvećoj Crvenoj Armiji na svijetu.
MOLIM VAS KO KOLIKO I KAKO MOŽE POMOZIMO LJUDIMA U BOSNI U OVA PRETEŠKA VREMENA.HVALA.
Pozdrav čujemo se :wave:
Pastrmka brato piši koju.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []