Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rammstein
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 08:32

Kevin je napisao/la:gledam neki dan rtl, nova tv, hrt vijesti i dnevnike itd..
i gledam di je hr nogomet od našeg..sve televizije su popratile dinamo i hajduk, dolazak na aerodrom, predstavljanje malo protivnika, uzimaju izjave i tamo kod uzimanja izjava ima onih mikrofona jedno 5-6 televizija to prati, prenosi..

možemo se mi zavaravat i govorit naš klub neki bi bio u vrhu i to..ali organizacijski su oni miljama ispred, što se tiče svega...a mi imamo samo takve preduvjete, toliko rivalstava, derbija..

sve što treba je smanjiti ligu na 10, dogovoriti sa arenom prijenos svih utakmica i udariti na marketing i promociju lige...

al jok.. :kafa:
kakve to veze ima organizacijski*?
stvar je u tome da je BHT digao nos sto nisu dobili prenos protiv atromitosa, FTV nije ni pokusala, njjih to ne interresuje... normalno je (u njihovim napaćenim glavama) da nece ni intervjue uzimati, ni govoriti o toj utakmic... neki ponos za koji mi kišemo pretplatu

da ne pricam o drgim televizijama osim one koja prenosi

u nas je jedna uzasna stvar, a to je da ljudi koji rade na nekim funkcijama, iste obavljaju amaterski i bez ikakve ideje, pa tako ne znaju od za NULA KM napraviti bolji prenos nego ukljucivanje dvije minute prije pocetka i citanje sastavaa, ne znaju prenositi utakmicu gdje is u gubitku 1500 markaa, al onda na iducem prenosu dobijes 20 000

Face TV radi prenose odlicno, a ova drzavna i feederalna **** nek nastave prikazivati francuske filmove iz sedamdesetih, 123 kuhaj i ostale idiotluke a od sporta imamo *****

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 31 jul 2014, 08:46

i gledam di je hr nogomet od našeg..sve televizije su popratile dinamo i hajduk, dolazak na aerodrom, predstavljanje malo protivnika, uzimaju izjave i tamo kod uzimanja izjava ima onih mikrofona jedno 5-6 televizija to prati, prenosi..

možemo se mi zavaravat i govorit naš klub neki bi bio u vrhu i to..ali organizacijski su oni miljama ispred, što se tiče svega...a mi imamo samo takve preduvjete, toliko rivalstava, derbija..

sve što treba je smanjiti ligu na 10, dogovoriti sa arenom prijenos svih utakmica i udariti na marketing i promociju lige...

Saglasan sam u većini stvari koje si iznio, osim ovog boldiranog. PL treba smanjiti na 10 klubova, ali treba i promjeniti kompletan sistem takmičenja na području cijele BiH.

Ni jedna liga petice, u prva dva ranga takmičenja nema 48 klubova (PL 16; 1.LRS 16; 1.LFBiH 16=48). Po meni prva dva ranga takmičenja u BiH trebaju biti jedinstveni i brojati maksimalno 24 kluba. Od toga PLBiH 10 klubova i npr. jedinstveni drugi rang takmičenja na cijeloj teritoriji BiH 14 klubova.

Ovakvim potezom bi se koncetracija kvaliteta skoncentrisala, posjećenost bi bila veća, a za nekih 4-5 godina bi se mogli nadati značajnijim rezultatima naših predstavnika u Evropi. Dokle god nam, u prva dva ranga takmičenja nastupa više klubova, nego u jednoj Engleskoj, Njemačkoj, Španiji, Italiji, Francuskoj.....neće biti napretka.

Tvoj prijedlog je dobar, ali sam mišljenja da bi jedno sistematsko rješenje za cijelu BiH, tek polučilo prave rezultate.

Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 jul 2014, 08:52

Kome smeta europska Sloboda?

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 31 jul 2014, 09:59

rammstein je napisao/la:

kakve to veze ima organizacijski*?
stvar je u tome da je BHT digao nos sto nisu dobili prenos protiv atromitosa, FTV nije ni pokusala, njjih to ne interresuje... normalno je (u njihovim napaćenim glavama) da nece ni intervjue uzimati, ni govoriti o toj utakmic... neki ponos za koji mi kišemo pretplatu

da ne pricam o drgim televizijama osim one koja prenosi

u nas je jedna uzasna stvar, a to je da ljudi koji rade na nekim funkcijama, iste obavljaju amaterski i bez ikakve ideje, pa tako ne znaju od za NULA KM napraviti bolji prenos nego ukljucivanje dvije minute prije pocetka i citanje sastavaa, ne znaju prenositi utakmicu gdje is u gubitku 1500 markaa, al onda na iducem prenosu dobijes 20 000

Face TV radi prenose odlicno, a ova drzavna i feederalna **** nek nastave prikazivati francuske filmove iz sedamdesetih, 123 kuhaj i ostale idiotluke a od sporta imamo *****
šta kakve veze ima organizacijski?
pa govorim općenito su organizacijski ispred nas, ne radi televizija, vidiš da sam stavio što se svega tiče
s ostalim se slažem :thumbup:

@arelinho
naravno da s preuređenjem PL mora doći i do sređivanja sustava natjecanja u nižim rangovima, to se podrazumijeva..nisam samo sve navodio
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 31 jul 2014, 10:02

arelinho je napisao/la:Kome smeta europska Sloboda?
[youtube][/youtube]
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 10:04

proslu utakmicu sarajeva, ne znam jesi pratio sa Haugesundom, na svakom koraku su bili igraci sarajeva, uprava, utakmica, gdje god sse okrenes, OSIM naravno na federalnoj i drzavnoj

grad oblijepljen plakatima, na radiju , na tv reklama za tekmu itd...
i ova sa atromitosom isto tako...

Face TV nije sama od sebe radila prenos tekme , dobro smo pogurali taj prenos itd itd.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 jul 2014, 10:11

Face TV se gleda u Sarajevu i to ni u Sarajevu je ne gleda puno ljudi. Za ostatak BiH da i ne govorim.
DRUG NEBI TI PUNCA

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 10:20

bagrcavi je napisao/la:Face TV se gleda u Sarajevu i to ni u Sarajevu je ne gleda puno ljudi. Za ostatak BiH da i ne govorim.
face tv signal preuzima jos oko 15-ak televizija iz svih krajeva BiH
nije bitno, bitno je da nasi pokusavaju sve uraditi sto se moze, a to sto federalna i bht nemaju sluha za sport, pogotooovo PL to je druga stvar... ŽALOSNA

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 31 jul 2014, 10:41

solar1987 je napisao/la:

ti gostovanja nisi vidio,pametnom dosta
Djesi vidoviti nisam te prepozn'o :D
Hajd mi reci dobtjnu kombijaciju za bingo kad si tako vidovit.

:roll: :roll: :crazy:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 31 jul 2014, 11:20

Bitno je da neko prenosi, pojedine timove ni BEHAR TV nije imao interes da prenosi

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 31 jul 2014, 11:50

nudio je OTV VALENTINO pojedinim našim klubovima , prijenos..

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 31 jul 2014, 11:54

Grci smješteni u Bristolu. Sad bio tamo i vidim onog brku sa presice (spavač)...pokažem "prst dole"...gleda stari i ne progovara.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 31 jul 2014, 11:57

rammstein je napisao/la:proslu utakmicu sarajeva, ne znam jesi pratio sa Haugesundom, na svakom koraku su bili igraci sarajeva, uprava, utakmica, gdje god sse okrenes, OSIM naravno na federalnoj i drzavnoj

Face TV nije sama od sebe radila prenos tekme , dobro smo pogurali taj prenos itd itd.
Nije BHT kriva sto ste vi dali Senadu da radi prenos, al i posteno je od vas ako vam je FACE uletio veci keš da oni rade

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 12:03

lisander je napisao/la:
rammstein je napisao/la:proslu utakmicu sarajeva, ne znam jesi pratio sa Haugesundom, na svakom koraku su bili igraci sarajeva, uprava, utakmica, gdje god sse okrenes, OSIM naravno na federalnoj i drzavnoj

Nije BHT kriva sto ste vi dali Senadu da radi prenos, al i posteno je od vas ako vam je FACE uletio veci keš da oni rade
Dobar pokusaj, Face nije dobio prijenos zbog para jer je bht nudio VISE, nego zuato sto su radili prenos utakmice sa Haugesundom koji BHT nije HTIO da radi :)
zato je i sada Face TV DOBIO PRAVO PRENOSA UTAKMICE a i zaradit ce fine parice, i oni i mi na prenosu... to ti je kad ti u drzavnoj televiziji rade babini sinovi pa ne znaju izracunati DUGOROCNU zaradu, nego samo trneutnu...

ako se kokom srecom i kojim cudom plasiramo u Play off opet ce face dobiiti pravo prenosa,,... samo jer oovi guzicari prenose samo ono sto im donosi lovu... FUJ

a to za lovu i ulijetanje je SMIJESNo :)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 31 jul 2014, 12:06

onaj face je najveci odron od televizije, mozda ikad vidjen na ovim prostorima
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 31 jul 2014, 12:08

One smetljare sa BHT( dabogda je Dodik unistio) treba udaljiti od naseg kluba za sva vremena. Sarajevo igra sa Clujom jednu od najvaznijih utakmica nasih klubova ikada, a Karamehmedovic iz Pariza prenosi atletski miting, kao to je ipak vazniji dogadjaj. Mars, dabogda vas Mile i Covic rastavili na proste faktore :salut:

solar1987
Kontakt:

Post Postao/la solar1987 » 31 jul 2014, 12:09

prenosil ko sarajevo ?
SLANA GARDA PONOS JE GRADA

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 31 jul 2014, 12:09

rammstein je napisao/la:Dobar pokusaj, Face nije dobio prijenos zbog para jer je bht nudio VISE, nego zuato sto su radili prenos utakmice sa Haugesundom koji BHT nije HTIO da radi :)
Za Haugesund sam ti govorio, a eto vjerovatno vam BHT nije ništa nudio za tu utakmicu, a moje mišljenje je da je FACE najveći odron od televizije jer onaj teferič i seljakluk se ne vidja ni na albanskim televizijama

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la anonimni » 31 jul 2014, 12:18

solar1987 je napisao/la:prenosil ko sarajevo ?
Prenosi FACE TV

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 31 jul 2014, 12:20

lisander je napisao/la:
rammstein je napisao/la:Dobar pokusaj, Face nije dobio prijenos zbog para jer je bht nudio VISE, nego zuato sto su radili prenos utakmice sa Haugesundom koji BHT nije HTIO da radi :)
Za Haugesund sam ti govorio, a eto vjerovatno vam BHT nije ništa nudio za tu utakmicu, a moje mišljenje je da je FACE najveći odron od televizije jer onaj teferič i seljakluk se ne vidja ni na albanskim televizijama
Nije, za domacu nije ,a za gostujuci prijenos FACE tv je automatski dobila pravo prenosa , cak su nasi ih pogurali u nekim stvarima :)

za ovu sad tekmu jeste stigla ponuda BHT , bolja od facea, ali samo zato sto su namirisali lovu od Grka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []