Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

IlCapitano
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2014, 16:14

Conte's 11 in training: Buffon / Ranocchia Bonucci Astori (Ogbonna) / Candreva Parolo (Florenzi) DDR Marchisio De Sciglio / Immobile SES.
3-5-2 opet. :oops:

Izgleda da je Marotta i ovdje upleo prste pa ga tjera da igra formaciju koju Conte neće. :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 sep 2014, 16:44

Nema Italija bekova koji bi trčali napad-odbrana 90.minuta za tu 3-5-2. Da se mene pita ja bih stavio klasičnu 4-4-2.

Buffon-Darmian,Ogbonna,Astori/Bonucci,De Sciglio - Insigne,Veratti,De Rossi,Candreva - El Shaarawy,Immobile

Insigne i Candreva kao krila, De Rossi kao fajter/destruktivac i Verrati koji bi kao trebao zamjeniti Pirla, mada nemoguće je to.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 sep 2014, 17:18

Alen1987 je napisao/la:Sissoko, veze ti nemaš. De Rossi je igrač koji daje 200% za Italiju u svakom meču. Odigro je 100-tinjak utak. i zabio 15-ak golova.
Boli me ba k, meni je Veratti veća zvijezda danas a šta je De Rossi odigrao ne utiče na ono što je danas.Šta mene briga šta je on prije odigrao, znam ko je danas cijenjeniji i koga traže da kupe, govorim o potražnji a De Rossi još malo pa penzija.Al očito vi to ne možete da svarite, teško vam skontat da neko ima drugačije mišljenje i još hej, došli na forum. :yawn:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2014, 17:26

FaraonTM je napisao/la:Nema Italija bekova koji bi trčali napad-odbrana 90.minuta za tu 3-5-2. Da se mene pita ja bih stavio klasičnu 4-4-2.

Buffon-Darmian,Ogbonna,Astori/Bonucci,De Sciglio - Insigne,Veratti,De Rossi,Candreva - El Shaarawy,Immobile

Insigne i Candreva kao krila, De Rossi kao fajter/destruktivac i Verrati koji bi kao trebao zamjeniti Pirla, mada nemoguće je to.
Uglavnom, toliko o tome da su njega transfer politika i ambicije kluba sprječavale da igra 'modernije', sa krilima itd.

Trio kiksera u odbrani garantira sve osim čvrste odbrane. Marchisio može nešto kreirati, ali ne sa De Rossijem i Parolom koji su daleko od tipa igrača kao što su Vidal i Pogba da ga rasterete. A Immobile i SES neće jednu loptu primiti i zadržati u njegovom sistemu naprijed.

Italiji treba promjena, odstupanje od šablona, brža i modernija igra, a u ovoj postavci nemaš bukvalno niti jednog igrača koji će moći sam riješiti utakmicu. Možda SES, ali momak nije nikad igrao ovo što mu se sprema.

Kad budu svi kompletni ja se nadam ovako nečemu:

slika

muxa
Kontakt:

Re: Odg: Reprezentacija Italije

Post Postao/la muxa » 02 sep 2014, 17:41

A Čiro 8-)
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 sep 2014, 18:00

Sta on sad otjerao Balotellija iz reprezentacije ili ?? ne kontam
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 sep 2014, 18:05

IlPrincipe je napisao/la:Sta on sad otjerao Balotellija iz reprezentacije ili ?? ne kontam
Ne vjerujem, ali se nadam.

Mislim da mu je ovo nepozivanje samo 'vaspitna'.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 sep 2014, 18:09

IlCapitano je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Nema Italija bekova koji bi trčali napad-odbrana 90.minuta za tu 3-5-2. Da se mene pita ja bih stavio klasičnu 4-4-2.

Uglavnom, toliko o tome da su njega transfer politika i ambicije kluba sprječavale da igra 'modernije', sa krilima itd.

Trio kiksera u odbrani garantira sve osim čvrste odbrane. Marchisio može nešto kreirati, ali ne sa De Rossijem i Parolom koji su daleko od tipa igrača kao što su Vidal i Pogba da ga rasterete. A Immobile i SES neće jednu loptu primiti i zadržati u njegovom sistemu naprijed.

Previše ofanzivno i moderno za Talijane, možda više na 4-5-1 da baca jer 4-3-3 neće biti nikada :D
Italiji treba promjena, odstupanje od šablona, brža i modernija igra, a u ovoj postavci nemaš bukvalno niti jednog igrača koji će moći sam riješiti utakmicu. Možda SES, ali momak nije nikad igrao ovo što mu se sprema.

Kad budu svi kompletni ja se nadam ovako nečemu:

slika
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 sep 2014, 20:17

IlCapitano je napisao/la:
Conte's 11 in training: Buffon / Ranocchia Bonucci Astori (Ogbonna) / Candreva Parolo (Florenzi) DDR Marchisio De Sciglio / Immobile SES.
3-5-2 opet. :oops:

Izgleda da je Marotta i ovdje upleo prste pa ga tjera da igra formaciju koju Conte neće. :lol:
:lol: :lol:

Nemoj ga, dobar je Memo :mrgreen:

Baš me zanima kako će Italija da djeluje s Conteom na klupi. Formaciju svi igrači već poznaju, samo je pitanje njihove reakcije na Conteov mentalitet. Mada bi to trebalo biti baš pozitivno, jer je u jednoj anketi Gazzette većina igrača izrazila želju da radi sa njim.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 sep 2014, 21:09

IlPrincipe je napisao/la:Sta on sad otjerao Balotellija iz reprezentacije ili ?? ne kontam

Pa koliko sam ja mogao shvatiti, nije ga zvao jer se mora uigravati i privikavati na novi klub, a protiv Norveske bi ionako bio suspendiran tako da ga se nije isplatilo zvati samo radi jedne prijateljske utakmice.
Mada, moguce da je u jednu ruku "vaspitna", ne mozemo to jos znati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 01:42

Italiji će najveći problem u budućnosti biti Pirlov nasljednik.
Takav se uopće ne nazire. De Rossi i Veratti su igračine, ali nisu tipovi igrača kod kojih je lopta uvijek sigurna.
Marchisia da ne spominjem.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 04 sep 2014, 08:38

Pa Verratti je upravo preslikana kopija Pirla... malen, cvrst na nogama, jak sa loptom, pasovi vrhunski... jedina igrac na dunjaluku ovakvih karakteristika kao sto je Andreaa, jedini ima fantaziju u nogama... definitivno novi pirlo, a mozda ga I prekuca jer Andreaa u njegovim god I nije bas pruzao ovakve partije...
De rossi je zvijer al je tipican DMC radnik veliki (doduse za jednog zadnjeg veznog I nije los toliko prema naprijed, al nije ni blizu u tom segmentu Marcu) I definitivno ce igrati sa Marchom I Marcom u vezi jer ne vjerujem da ce Conte skartirati Verattia kao sto je radio Prandelli na mlin fudbalskom magu Motti koji je kreativan kao mrtav konj...

Al na koncu opet mislim da nismo culi posljednju rijec od Pirla, I da ce Brada jos uvijek igrati za Italiju I da ce EP biti njegovo posljednje takmicenje u karijeri jer ce mu tada u julu isteci I ugovor sa Juveom I tuto finito karijera...velika karijera...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 sep 2014, 09:53

El Shaarawy je zbog lagane povredice pošteđen ovu utakmicu.

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Pogba

Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 04 sep 2014, 10:09

Mislim da ce Giovinca staviti od prve. Ne moze igrati sa 2 napadaca koji su nesposobni primiti loptu i nesto s njom uraditi.
Inace, iako je Holandija podmladjena ocekujem njihovu laganu pobjedu. Ova Italija izgleda ocajno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 12:38

Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

I ko je zaza ? :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 12:43

MrMuscle je napisao/la:Pa Verratti je upravo preslikana kopija Pirla... malen, cvrst na nogama, jak sa loptom, pasovi vrhunski... jedina igrac na dunjaluku ovakvih karakteristika kao sto je Andreaa, jedini ima fantaziju u nogama... definitivno novi pirlo, a mozda ga I prekuca jer Andreaa u njegovim god I nije bas pruzao ovakve partije...
De rossi je zvijer al je tipican DMC radnik veliki (doduse za jednog zadnjeg veznog I nije los toliko prema naprijed, al nije ni blizu u tom segmentu Marcu) I definitivno ce igrati sa Marchom I Marcom u vezi jer ne vjerujem da ce Conte skartirati Verattia kao sto je radio Prandelli na mlin fudbalskom magu Motti koji je kreativan kao mrtav konj...

Al na koncu opet mislim da nismo culi posljednju rijec od Pirla, I da ce Brada jos uvijek igrati za Italiju I da ce EP biti njegovo posljednje takmicenje u karijeri jer ce mu tada u julu isteci I ugovor sa Juveom I tuto finito karijera...velika karijera...

Daj bola dozovi se koga uspoređuješ sa Pirlom :shock:

Daj Bože da Verrati bude upravo to, novi Pirlo, ali trenutno po meni ne bi smio biti ni u toj konverzaciji.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 04 sep 2014, 12:46

suhi je napisao/la:Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6990_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 12:51

Andrej je napisao/la:
suhi je napisao/la:Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6990_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
A vidim nesto mi nepoznato,prvi put cujem :D
NeverGiveUp je napisao/la:
Daj bola dozovi se koga uspoređuješ sa Pirlom :shock:

Daj Bože da Verrati bude upravo to, novi Pirlo, ali trenutno po meni ne bi smio biti ni u toj konverzaciji.
Marco je kompletniji igrac od pirla. I definitivno igrac oko kojeg se mora graditi ova repka.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 12:54

Kompletniji jeste, ali bolji u onome što je bio Pirlov prvobitni posao u ekipama i reprezentaciji NIJE i teško da će biti.
A upravo je tu Italija trenutno najtanja, u toj kreaciji, iznošenju lopte i nevjerovatnom zadnjem pasu koji je posjedovao Andrea.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 04 sep 2014, 12:56

Nevergiveup
Da nije Buffona I Chielinia Marco bi bio najbolji igrac ove reprezentacije pa ti vidi, a u buducnosti svakako prva violina... I jedini al bas jedini moze stici pa I prestici Pirla... sto se tice tehnike I svega ostalog ne kaska puno... a bolji je nego Andrea u njegovim godinama....I jedini savrseni falsifikat Pirla ne samo u Italiji nego na citavom fudbalskom dunjaluku...I Italijani trebaju da budu presrecni sto jedini oni imaju takva dva unikatna igraca, msm na stil igre...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []