Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Nerminovic
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Nerminovic » 01 okt 2014, 17:13

Goalgetter je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la: Nije Vels kao mi, recimo povrijeden Lulic i ulazi druga zvijezda uz Tino Svena, nije Vels ba' toliko dobar. :roll: :hmmmmm:
Nije on los igrac, ali zadnju tekmu je odigrao cini mi se prije mjesec, mjesec i pol, tako da sve i da nekim cudom konkurisao za sastav, ne bi bio spreman. Da je 100% fit, bio bi hendikep, ali nista strasno. Ne odskace po meni toliko kvalitetom od ostatka ekipe. Ali ce im itekako da fali Ramsey. Hakala moze da odahne. :rol:
Mislio sam da je on bio jedan od kljucni igraca Velsa. Dobar je on i to se zna otkad je igrao kod Swansea. Tesko je doci do minutazu u Liverpoolu ali inace igra na velikom nivou tako da je manji hendikep, ne znam ko inace igra na njegovom poziciju ali je Williams, on, Ramsey i Bale - oni igraju na visokom nivou i Ramsey je van terena sest sedmica i evo sad Allen.

Kratko, ako ne pobijedimo, nemamo sta da trazimo. :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 okt 2014, 17:14

Nerminovic je napisao/la: Kratko, ako ne pobijedimo, nemamo sta da trazimo. :kafa:
To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod 4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji. :kafa:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 01 okt 2014, 17:24

Goalgetter je napisao/la: To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod 4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji. :kafa:
Kratko, jasno i bez vrdanja. Šest bodova bi bilo idealno, jer protiv Belgije igramo kući. Četiri boda su imperativ. Sve ispod toga je nezadovoljavajuće i mora značiti odlazak Safeta Sušića s klupe. Tri boda iz tri utakmice jednostavno ne može biti nešto što će se smatrati uspjehom.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 okt 2014, 17:26

Goalgetter je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la: Kratko, ako ne pobijedimo, nemamo sta da trazimo. :kafa:
To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod 4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji. :kafa:
Boga mi sad bih covjek rekao ako Bog da ali ne moze...situacija je drugacija otkad smo izgubili od Kipra. :zviz:

Povratkom Spahica ili da kazem malo drugacije, sa povratkom kapitena, ocekujem sest bodova. :kafa:

BackSpace United

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 01 okt 2014, 19:28

Najveći žal je što nema Kolašinca, da se koristi na stoperu, da "čeka" Balea, sad uraditi neke rotacije, Bešić i još neko udvajati ga. Očekujem sigurnu pobjedu ako Bog da.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 okt 2014, 00:44

Tako je. Ako se pobjedi Wales i izvuce remi protiv Belgije to bi jos moglo proci. Nisu uslov dvije pobjede kao sto govorite. Ali zato uslov jeste pobjeda protiv Walesa.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 okt 2014, 01:25

Jadna nam je majka ako ce Kvesic cuvat Balea. JADNA. To kao prvo ne bi bilo fer prema Kvesicu. On je takve igrace gledao samo na TV-u.

Mujdza i Lulic na bekove, te Besic i Spahic na stranu na kojoj je Bale. Znaci kada je na desnom krilu, Spaha neka bude ljevi stoper i Besic blize toj strani u veznom. Obratno ako predje na drugo krilo. Samo ga tako mozemo zaustavit. Bicakcic ili Sunjic nisu u stanju da zaustave takav kapacitet, ali Spahic jest. Bale je najopasniji kad udje unutra i raspali ljevicom, tu ga moraju cekat Besic i Spahic i zatvorti svaku priliku za opasan udarac.

Budu li igrali likovi poput Kvesica i Avdije, crno nam se pise. Gotovi smo jednostavno, a idiot na klupi je u stanju krenut sa odbranom Avdija-Sunjic-Spahic-Kvesic. Ako bude tako gasim televizor i skacem kroz prozor. Zamolit cu fino komsiju na desetom spratu da skocim iz njegovog stana, da sam siguran.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 okt 2014, 01:47

Cartman je napisao/la:
Bale je najopasniji kad udje unutra i raspali ljevicom, tu ga moraju cekat Besic i Spahic i zatvorti svaku priliku za opasan udarac.
slika

slika

slika

Naravno da se slazem da je Spahic jedini stoper koji moze da zasutavi Bale-a. I to kao sto si rekao covjek je opasan iz svih mogucih pozicija. Ljevo krilo, desno krilo a i po sredini kao sto si rekao evo primjer. I jos nesto njihov selektor ce uraditi isto kao selektor Nigerije kada je uocio slabu tacku ( Lulica ) i svi su tu napadali ( 80% napada ). Isto ce ovdje biti Bale ce kruziti i napadati tamo gdje smo najtajnji. Avdija, Kvesic, mozda cak i Sunjic. Desno krilo, ljevo po sredini njemu je to svejedno. O cemu mi ovdje raspravljamo. Pa ti igraci ni u snu ga nemogu zaustaviti. Osim ako Pape zgusne formaciju kao kod Cire 5-3-2 koja se transformise u 3-5-2.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 okt 2014, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 okt 2014, 01:55

Lulicu se mora jasno rec da ne ide u napad jednostavno. Da je bek i gotovo. Bas sam gledao Lazio protiv Tottenhama prije par godina, i igrao je na strani Balea, i to beka. Sasvim ok je odigrao, iako Bale tada nije bio na nivou kao sada. Ako se bude drzao u odbrani, barem ga moze koliko-toliko pratit po brzini i smetat mu.

Naravno i na pocetku utakmice mu Spaha ili Besic trebaju slozit jedan grub start, da zna da nema zayebancije ovdje i da ce ga kostat svaki pokusaj prodora. Pa neka odluci vrijedi li vise Vels ili Real. Zna Spaha te situacije rijesit kao niko drugi. Jedan lakat na startu i bice mirniji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 okt 2014, 02:00

Cartman je napisao/la:Lulicu se mora jasno rec da ne ide u napad jednostavno. Da je bek i gotovo. Bas sam gledao Lazio protiv Tottenhama prije par godina, i igrao je na strani Balea, i to beka. Sasvim ok je odigrao, iako Bale tada nije bio na nivou kao sada. Ako se bude drzao u odbrani, barem ga moze koliko-toliko pratit po brzini i smetat mu.

Naravno i na pocetku utakmice mu Spaha ili Besic trebaju slozit jedan grub start, da zna da nema zayebancije ovdje i da ce ga kostat svaki pokusaj prodora. Pa neka odluci vrijedi li vise Vels ili Real. Zna Spaha te situacije rijesit kao niko drugi. Jedan lakat na startu i bice mirniji.

Ma ovo jarane 5-3-2 odnosno 3-5-2. Braniti se sa petoricom igraca + Besicem ( poduplana oba beka + Besic na sredini ) i tako zasutaviti Bale-a. A onda raditi ono u cemu smo bolji od njih. Kratki pasovi, posjed lopte. I nadati se da Dzeko i Vedo imaju svoj dan. Tako cemo u najmanju ruku izvuci bod. Ali haj ti to ocekuj od Papeta. To ti je nemoguca misija. Osim ako neko ne snimi na kasetu utakmicu Belgija - Bosna pod Cirom.
Unknown Genius je napisao/la:Nešto razmišljam (kad može Sušić, mogu i ja), ne bi ova formacija bila toliko loša. Mislim, imamo materijala za nju, iako je poprilično antipatična i, generalno gledano, nepoželjna (osim u Italiji).

-----------------Begović----------------
-----Bičakčić - Šunjić - Spahić-------
Hajrović-------Bešić-------------Lulić
------------Pjanić - Medunjanin------
------------Džeko - Ibišević-----------

Koliko sam upratio, Hajrović dosta voli pomagati nazad, a mislim da momak ima dosta i kondicije. Za Lulića to već znamo. Možda protiv Garetha ovo i nije idealno, ali staviti Bešića na njega i mirni smo.

Samo prijedlog, naravno. Da sam ja selektor pitanje je da li bih ovu formaciju izveo, ali svakako da ima logike u njoj.
Ako ne moze to onda 4-2-3-1 mada je ovo prvo bolje. I tu nesmiju nikako igrati Avdija, Kvesic, Tino i Prcic.
Begovic; Mujdza - Sunjic - Spaha - Lulic; Besic - Medunjanin; Hajrovic - Pjanic - Ibisevic/Visca - Dzeko. Salihovic bi nam jako dobro dosao ovdje kad vec nema Kolasinca, steta. Tada bi on igrao beka a Lulic krilo ispred njega.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 02 okt 2014, 10:30

kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:

--------------BEGOVIC------------
MUJDZA----SUNJIC----SPAHIC----LULIC
-----------MEDUNJANIN---BESIC------------
HAJROVIC---------PJANIC----------VISCA
--------------DZEKO--------------------

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 10:33

Dzaba nam, Tino Sven igra s prve. :kafa:

BackSpace United

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 02 okt 2014, 10:38

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:

nije ovo loše,Višća je brz mogao bi pomagati Luliću oko Bale-a..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 okt 2014, 10:43

Bale je u ocajnoj formi, nemaju Allena i Ramseya.

Posto ce govedina da izvede normalnu formaciju, ocekujem 0:2

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 02 okt 2014, 10:45

zmaj348 je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:

pa ja, Lulic - Visca - Besic bi mogli cuvat Bale-a.........uz to Pjanic da pravi igru.....brza krila i bekovi na obje strane......

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 10:48

Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a? :crazy:

BackSpace United

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 02 okt 2014, 10:55

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
zmaj348 je napisao/la:

pa ja, Lulic - Visca - Besic bi mogli cuvat Bale-a.........uz to Pjanic da pravi igru.....brza krila i bekovi na obje strane......
ovdje bi mogao biti jedino problem oko Medunjanina on uvijek igra nekako na toj lijevoj strani,ne znam kako bi se snašao desno i da definitivno ovoj dvojici bi se pridodavao Bešić koji je u stanju zaustaviti ovog Usain Bolt-a :)

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 02 okt 2014, 10:59

Nerminovic je napisao/la:Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a? :crazy:
pa dobro znaš da je igrao i beka i krilo a on nama taj kapacitet da to sam izvuče ali ako bi sada igrao samo beka(a nije toliko ni spor igrač) uz pomoć Višće i Bešića možda bi i mogao to nekako odraditi,ja doduše i ne vidim neku alternativu na tom beku...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 okt 2014, 11:06

jest Bejl dobar igrac al igrali su nasi i protiv boljih ekipa i igraca ,evo ludogorec sinoc namuci reala gdje ima i Bejl i Ronaldo i ostali pa su ljudi igrali .jedno je stvarni fudbal a jedno fifa,menadjeri i razne igrice .ja se samo nadam da ce nasi biti pravi onda nece biti problema ne bojim se welsanego nasih .al imam neki osjecaj da cemo dobiti :bih:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 11:11

zmaj348 je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a? :crazy:
pa dobro znaš da je igrao i beka i krilo a on nama taj kapacitet da to sam izvuče ali ako bi sada igrao samo beka(a nije toliko ni spor igrač) uz pomoć Višće i Bešića možda bi i mogao to nekako odraditi,ja doduše i ne vidim neku alternativu na tom beku...
Hmm...novi fudbalski termin - lazni bek. :hmmmmm:

BackSpace United

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, SHZ82 i 14 gostiju.