Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
Nerminovic
-
Kontakt:
Postao/la Nerminovic » 01 okt 2014, 17:13
Goalgetter je napisao/la:Nerminovic je napisao/la:
Nije Vels kao mi, recimo povrijeden Lulic i ulazi druga zvijezda uz Tino Svena, nije Vels ba' toliko dobar.

Nije on los igrac, ali zadnju tekmu je odigrao cini mi se prije mjesec, mjesec i pol, tako da sve i da nekim cudom konkurisao za sastav, ne bi bio spreman. Da je 100% fit, bio bi hendikep, ali nista strasno. Ne odskace po meni toliko kvalitetom od ostatka ekipe. Ali ce im itekako da fali Ramsey. Hakala moze da odahne.

Mislio sam da je on bio jedan od kljucni igraca Velsa. Dobar je on i to se zna otkad je igrao kod Swansea. Tesko je doci do minutazu u Liverpoolu ali inace igra na velikom nivou tako da je manji hendikep, ne znam ko inace igra na njegovom poziciju ali je Williams, on, Ramsey i Bale - oni igraju na visokom nivou i Ramsey je van terena sest sedmica i evo sad Allen.
Kratko, ako ne pobijedimo, nemamo sta da trazimo.

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
-
Goalgetter
-
Kontakt:
Postao/la Goalgetter » 01 okt 2014, 17:14
Nerminovic je napisao/la:

To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod 4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji.

-
revan
-
Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:
To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod 4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji.

Kratko, jasno i bez vrdanja. Šest bodova bi bilo idealno, jer protiv Belgije igramo kući. Četiri boda su imperativ. Sve ispod toga je nezadovoljavajuće i mora značiti odlazak Safeta Sušića s klupe. Tri boda iz tri utakmice jednostavno ne može biti nešto što će se smatrati uspjehom.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
-
Nerminovic
-
Kontakt:
Postao/la Nerminovic » 01 okt 2014, 17:26
Goalgetter je napisao/la:Nerminovic je napisao/la:

To je to. Svakako, u ovom dvomecu, sve ispod
4 boda znaci kraj za Safeta Susica u reprezentaciji.

Boga mi sad bih covjek rekao
ako Bog da ali ne moze...situacija je drugacija otkad smo izgubili od Kipra.
Povratkom Spahica ili da kazem malo drugacije, sa povratkom kapitena, ocekujem sest bodova.

BackSpace United
-
Amarildo
-
Kontakt:
Najveći žal je što nema Kolašinca, da se koristi na stoperu, da "čeka" Balea, sad uraditi neke rotacije, Bešić i još neko udvajati ga. Očekujem sigurnu pobjedu ako Bog da.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"
Meša Selimović
-
Ajax
-
Kontakt:
Nerminovic je napisao/la:

Tako je. Ako se pobjedi Wales i izvuce remi protiv Belgije to bi jos moglo proci. Nisu uslov dvije pobjede kao sto govorite. Ali zato uslov jeste pobjeda protiv Walesa.
-
Cartman
-
Kontakt:
Jadna nam je majka ako ce Kvesic cuvat Balea. JADNA. To kao prvo ne bi bilo fer prema Kvesicu. On je takve igrace gledao samo na TV-u.
Mujdza i Lulic na bekove, te Besic i Spahic na stranu na kojoj je Bale. Znaci kada je na desnom krilu, Spaha neka bude ljevi stoper i Besic blize toj strani u veznom. Obratno ako predje na drugo krilo. Samo ga tako mozemo zaustavit. Bicakcic ili Sunjic nisu u stanju da zaustave takav kapacitet, ali Spahic jest. Bale je najopasniji kad udje unutra i raspali ljevicom, tu ga moraju cekat Besic i Spahic i zatvorti svaku priliku za opasan udarac.
Budu li igrali likovi poput Kvesica i Avdije, crno nam se pise. Gotovi smo jednostavno, a idiot na klupi je u stanju krenut sa odbranom Avdija-Sunjic-Spahic-Kvesic. Ako bude tako gasim televizor i skacem kroz prozor. Zamolit cu fino komsiju na desetom spratu da skocim iz njegovog stana, da sam siguran.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Ajax
-
Kontakt:
Cartman je napisao/la:
Bale je najopasniji kad udje unutra i raspali ljevicom, tu ga moraju cekat Besic i Spahic i zatvorti svaku priliku za opasan udarac.
Naravno da se slazem da je Spahic jedini stoper koji moze da zasutavi Bale-a.
I to kao sto si rekao covjek je opasan iz svih mogucih pozicija. Ljevo krilo, desno krilo a i po sredini kao sto si rekao evo primjer.
I jos nesto njihov selektor ce uraditi isto kao selektor Nigerije kada je uocio slabu tacku ( Lulica ) i svi su tu napadali ( 80% napada ). Isto ce ovdje biti Bale ce kruziti i napadati tamo gdje smo najtajnji. Avdija, Kvesic, mozda cak i Sunjic. Desno krilo, ljevo po sredini njemu je to svejedno. O cemu mi ovdje raspravljamo. Pa ti igraci ni u snu ga nemogu zaustaviti. Osim ako Pape zgusne formaciju kao kod Cire 5-3-2 koja se transformise u 3-5-2.
Zadnja izmjena:
Ajax, dana/u 02 okt 2014, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.
-
Cartman
-
Kontakt:
Lulicu se mora jasno rec da ne ide u napad jednostavno. Da je bek i gotovo. Bas sam gledao Lazio protiv Tottenhama prije par godina, i igrao je na strani Balea, i to beka. Sasvim ok je odigrao, iako Bale tada nije bio na nivou kao sada. Ako se bude drzao u odbrani, barem ga moze koliko-toliko pratit po brzini i smetat mu.
Naravno i na pocetku utakmice mu Spaha ili Besic trebaju slozit jedan grub start, da zna da nema zayebancije ovdje i da ce ga kostat svaki pokusaj prodora. Pa neka odluci vrijedi li vise Vels ili Real. Zna Spaha te situacije rijesit kao niko drugi. Jedan lakat na startu i bice mirniji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Ajax
-
Kontakt:
Cartman je napisao/la:Lulicu se mora jasno rec da ne ide u napad jednostavno. Da je bek i gotovo. Bas sam gledao Lazio protiv Tottenhama prije par godina, i igrao je na strani Balea, i to beka. Sasvim ok je odigrao, iako Bale tada nije bio na nivou kao sada. Ako se bude drzao u odbrani, barem ga moze koliko-toliko pratit po brzini i smetat mu.
Naravno i na pocetku utakmice mu Spaha ili Besic trebaju slozit jedan grub start, da zna da nema zayebancije ovdje i da ce ga kostat svaki pokusaj prodora. Pa neka odluci vrijedi li vise Vels ili Real. Zna Spaha te situacije rijesit kao niko drugi. Jedan lakat na startu i bice mirniji.
Ma ovo jarane 5-3-2 odnosno 3-5-2. Braniti se sa petoricom igraca + Besicem ( poduplana oba beka + Besic na sredini ) i tako zasutaviti Bale-a. A onda raditi ono u cemu smo bolji od njih. Kratki pasovi, posjed lopte. I nadati se da Dzeko i Vedo imaju svoj dan. Tako cemo u najmanju ruku izvuci bod. Ali haj ti to ocekuj od Papeta. To ti je nemoguca misija. Osim ako neko ne snimi na kasetu utakmicu Belgija - Bosna pod Cirom.
Unknown Genius je napisao/la:Nešto razmišljam (kad može Sušić, mogu i ja), ne bi ova formacija bila toliko loša. Mislim, imamo materijala za nju, iako je poprilično antipatična i, generalno gledano, nepoželjna (osim u Italiji).
-----------------Begović----------------
-----Bičakčić - Šunjić - Spahić-------
Hajrović-------Bešić-------------Lulić
------------Pjanić - Medunjanin------
------------Džeko - Ibišević-----------
Koliko sam upratio, Hajrović dosta voli pomagati nazad, a mislim da momak ima dosta i kondicije. Za Lulića to već znamo. Možda protiv Garetha ovo i nije idealno, ali staviti Bešića na njega i mirni smo.
Samo prijedlog, naravno. Da sam ja selektor pitanje je da li bih ovu formaciju izveo, ali svakako da ima logike u njoj.
Ako ne moze to onda 4-2-3-1 mada je ovo prvo bolje. I tu nesmiju nikako igrati Avdija, Kvesic, Tino i Prcic.
Begovic; Mujdza - Sunjic - Spaha - Lulic; Besic - Medunjanin; Hajrovic - Pjanic - Ibisevic/Visca - Dzeko. Salihovic bi nam jako dobro dosao ovdje kad vec nema Kolasinca, steta. Tada bi on igrao beka a Lulic krilo ispred njega.
-
gringonjaOnajDrugi
-
Kontakt:
Postao/la gringonjaOnajDrugi » 02 okt 2014, 10:30
kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:
--------------BEGOVIC------------
MUJDZA----SUNJIC----SPAHIC----LULIC
-----------MEDUNJANIN---BESIC------------
HAJROVIC---------PJANIC----------VISCA
--------------DZEKO--------------------
-
Nerminovic
-
Kontakt:
Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 10:33
Dzaba nam, Tino Sven igra s prve.

BackSpace United
-
zmaj348
-
Kontakt:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:
nije ovo loše,Višća je brz mogao bi pomagati Luliću oko Bale-a..
-
Mozambik
-
Kontakt:
Bale je u ocajnoj formi, nemaju Allena i Ramseya.
Posto ce govedina da izvede normalnu formaciju, ocekujem 0:2
-
gringonjaOnajDrugi
-
Kontakt:
Postao/la gringonjaOnajDrugi » 02 okt 2014, 10:45
zmaj348 je napisao/la:gringonjaOnajDrugi je napisao/la:kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:
pa ja, Lulic - Visca - Besic bi mogli cuvat Bale-a.........uz to Pjanic da pravi igru.....brza krila i bekovi na obje strane......
-
Nerminovic
-
Kontakt:
Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 10:48
Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a?

BackSpace United
-
zmaj348
-
Kontakt:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:zmaj348 je napisao/la:gringonjaOnajDrugi je napisao/la:kad ipak JOS bolje razmislim, mozda bi nam trenutno najjaca postava bila ova:
pa ja, Lulic - Visca - Besic bi mogli cuvat Bale-a.........uz to Pjanic da pravi igru.....brza krila i bekovi na obje strane......
ovdje bi mogao biti jedino problem oko Medunjanina on uvijek igra nekako na toj lijevoj strani,ne znam kako bi se snašao desno i da definitivno ovoj dvojici bi se pridodavao Bešić koji je u stanju zaustaviti ovog Usain Bolt-a

-
zmaj348
-
Kontakt:
Nerminovic je napisao/la:Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a?

pa dobro znaš da je igrao i beka i krilo a on nama taj kapacitet da to sam izvuče ali ako bi sada igrao samo beka(a nije toliko ni spor igrač) uz pomoć Višće i Bešića možda bi i mogao to nekako odraditi,ja doduše i ne vidim neku alternativu na tom beku...
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 02 okt 2014, 11:06
jest Bejl dobar igrac al igrali su nasi i protiv boljih ekipa i igraca ,evo ludogorec sinoc namuci reala gdje ima i Bejl i Ronaldo i ostali pa su ljudi igrali .jedno je stvarni fudbal a jedno fifa,menadjeri i razne igrice .ja se samo nadam da ce nasi biti pravi onda nece biti problema ne bojim se welsanego nasih .al imam neki osjecaj da cemo dobiti

-
Nerminovic
-
Kontakt:
Postao/la Nerminovic » 02 okt 2014, 11:11
zmaj348 je napisao/la:Nerminovic je napisao/la:Cuj' Lulic bi mogao cuvati Bale-a, pa' co'jk jedva bio na nogama protiv Nigerije, gdje ce cuvati Bale-a?

pa dobro znaš da je igrao i beka i krilo a on nama taj kapacitet da to sam izvuče ali ako bi sada igrao samo beka(a nije toliko ni spor igrač) uz pomoć Višće i Bešića možda bi i mogao to nekako odraditi,ja doduše i ne vidim neku alternativu na tom beku...
Hmm...novi fudbalski termin - lazni bek.

BackSpace United
Trenutno korisnika/ca: AmorVincitOmnia, ANamelessGhoul, antetokounmpo, aqarius, Atlanta, AzRimiRzA, Beli98, Brix, CAGarfia, CHR, Confiance, eaglebvb09, Elddar, ELDIABLO20, farenhajt, Frankie, GIBRA, Goalgetter, GrbavicaHrammm, Hardzavi, HariTz, Iceplayer, icetea01, Kaunas, Kljukusar, KockarVicin007, kolezeljovac, kouadio, kovacic, Lavcina, legendarnadruga, majstorS35, Marokanci58, Matterhorn22, mirsonetz, Mumk63, NazorUso, perun, prisonbreak, riki46, Rule_hz, Scholl, Sensei, soccerfan, Soli, tuzlanskinacin, VensanKasel, visarionovich i 335 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []