Cartman je napisao/la:Lulicu se mora jasno rec da ne ide u napad jednostavno. Da je bek i gotovo. Bas sam gledao Lazio protiv Tottenhama prije par godina, i igrao je na strani Balea, i to beka. Sasvim ok je odigrao, iako Bale tada nije bio na nivou kao sada. Ako se bude drzao u odbrani, barem ga moze koliko-toliko pratit po brzini i smetat mu.
Naravno i na pocetku utakmice mu Spaha ili Besic trebaju slozit jedan grub start, da zna da nema zayebancije ovdje i da ce ga kostat svaki pokusaj prodora. Pa neka odluci vrijedi li vise Vels ili Real. Zna Spaha te situacije rijesit kao niko drugi. Jedan lakat na startu i bice mirniji.
Ma ovo jarane 5-3-2 odnosno 3-5-2. Braniti se sa petoricom igraca + Besicem ( poduplana oba beka + Besic na sredini ) i tako zasutaviti Bale-a. A onda raditi ono u cemu smo bolji od njih. Kratki pasovi, posjed lopte. I nadati se da Dzeko i Vedo imaju svoj dan. Tako cemo u najmanju ruku izvuci bod. Ali haj ti to ocekuj od Papeta. To ti je nemoguca misija. Osim ako neko ne snimi na kasetu utakmicu Belgija - Bosna pod Cirom.
Unknown Genius je napisao/la:Nešto razmišljam (kad može Sušić, mogu i ja), ne bi ova formacija bila toliko loša. Mislim, imamo materijala za nju, iako je poprilično antipatična i, generalno gledano, nepoželjna (osim u Italiji).
-----------------Begović----------------
-----Bičakčić - Šunjić - Spahić-------
Hajrović-------Bešić-------------Lulić
------------Pjanić - Medunjanin------
------------Džeko - Ibišević-----------
Koliko sam upratio, Hajrović dosta voli pomagati nazad, a mislim da momak ima dosta i kondicije. Za Lulića to već znamo. Možda protiv Garetha ovo i nije idealno, ali staviti Bešića na njega i mirni smo.
Samo prijedlog, naravno. Da sam ja selektor pitanje je da li bih ovu formaciju izveo, ali svakako da ima logike u njoj.
Ako ne moze to onda 4-2-3-1 mada je ovo prvo bolje. I tu nesmiju nikako igrati Avdija, Kvesic, Tino i Prcic.
Begovic; Mujdza - Sunjic - Spaha - Lulic; Besic - Medunjanin; Hajrovic - Pjanic - Ibisevic/Visca - Dzeko. Salihovic bi nam jako dobro dosao ovdje kad vec nema Kolasinca, steta. Tada bi on igrao beka a Lulic krilo ispred njega.