RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Vi ste kao i mi u sezonama kad smo ko bili u igri za Euro. Kad treba da se dobije NEKO za neki preokret na tabeli ili samopouzdanje bodova NEMA bio to Zeljo ili Radnik jednostavno se desi.
- Crvena1981Armija
- Kontakt:
Drug nakon 3 gostovanja protiv Širokog, kona i Želje i igre koju sam vidio ono je za protjerati sve od direktora igrača,trenera pa do čistačice.Koliko god je uprava uradila dobrog(i hvala joj za to) uprskala je to u ovim zadnjim mjesecima.Ova uprava završava mandat(4 godine) i slijedi skupština koja će biti bar ja tako mislim veoma burna.AlemC85 je napisao/la:@Crvena1981Armija
Vidim da si ljut ali pravo, ali ne treba sada rušiti sve u klubu, zbog pojedinih igrača, koji nisu svjesni težine dresa VELEŽA, jer upravo duđmani iščekuju da će odlaskom NN klub ispasti iz lige, ali uzalud vam trud svirači![]()
Nije VELEŽ NN, niti zavisi od jedne individue, nego je to kolektiv u čijem radu učestvuju mnogi. Polako ljudi, tek smo nedavno posložili neke stvari u klubu, a proces jačanja je odavno započet, i nema stajanja. Sabura, radi se u tišini, i abd ćemo mi uskoro diktirati neke stvari, a na zimu otjerati neke panjeve i praviti tim za buduća vremena.
I meni se na glavu ispela priča o stabilizaciji, ali budimo iskreni, da smo dizali kredite kao neki ne bi nam se znalo za traga, zar ne?Yebo instant uspjeh, ako nema strategije razvoja, popišaj se na takav rad.
Govorimo evo već 20 gdina slijedeća godina je naša, ali nigdje tog pomaka.RAji je dosta više raznih izmišljotina i nikakvog rezultatskog napretka.Ponovo gubimo od Želje, Širokog, kona...Sjeti se prošle sezone, nije bilo negativnih stvari, RAja se počela vraćati na tribine i umjesto da nastavimo tako mi sve uprskamo.
N.N je neko od koga smo mi zavisili htjeli mi to priznati ili ne.On se sve pitao i rukovodio.Ova godina je bila biti ili ne biti za izlazak u Europu(nadam se da znaš što), ali nema ništa od toga.
Sportskog direktora na zimu moramo promijeniti jerr se vidi da ne zna, ne može...
I za kraj samo bih volio da priupitam manekene:
STIDITE LI SE

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
- pravnik1981
- Kontakt:
Ovo je velika 0...pa ljudi moji na svim gostovanjima do sad samo 16 udaraca prema golu od toga ne znam jeli ih pet bilo u okvir gola (Sarajevo 2) (Celik 8) (Siroki 3) (Zrinjski 0) (Zeljo 3) i hocemo Evropu
Nismo u Sirokom, Kosevu, BanjaLuci, Zenici, Tuzli, na Grbavici, pod BB, dobili ima 20 godina i hocemo neki iskorak..Navedite mi na ovim gostovanjima kad smo zadnji put dobili (ne racunajuci kup)...Dno dna

- Crvena1981Armija
- Kontakt:
Tako je, mi smo još miljama daleko od Europepravnik1981 je napisao/la:Ovo je velika 0...pa ljudi moji na svim gostovanjima do sad samo 16 udaraca prema golu od toga ne znam jeli ih pet bilo u okvir gola (Sarajevo 2) (Celik 8) (Siroki 3) (Zrinjski 0) (Zeljo 3) i hocemo Evropu![]()
Nismo u Sirokom, Kosevu, BanjaLuci, Zenici, Tuzli, na Grbavici, pod BB, dobili ima 20 godina i hocemo neki iskorak..Navedite mi na ovim gostovanjima kad smo zadnji put dobili (ne racunajuci kup)...Dno dna
![]()

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
Yebote mi pustili Jusufbasica ,Rasevica i Ramovica a doveli ove kloceve,daleko bolje bi bilo da su oni ostali.Samo smo unazadili igru jer je Rasovic trco za 3-icu a Ramovic i Jusuf su potez igraci(mada ni oni nisu neki igraci ali su puno bolji od novopridoslih)
Ja mislim da nije toliki problem fizicka kondicija koliko motivacija i zelja za uspjehom i rezultatom.Oni kako igraju izgleda isto ko da ih boli racku hoce li dobiti ili izgubiti.
Recimo juce ostalo jos 10-tak minuta do kraja,gubimo 1:0 a oni se vuku po terenu ko da vode,nema nikakve zurbe sa vracenjem lopte u igru,nema velikog pritiska,lopta se vraca nazad umjesto da se krene na sve ili nista.Nisu mi jasni nikako,izgledaju isto ko da nece da napanu svim snagama nego ono sve nesto stihijski,i cim se zeljin igrac zaleti prema nemu on stane i vraca loptu nazad ili je nabije dje bilo.
Svi se slazemo da ovi igraci mogu puno vise dati a ne daju iz nekog razloga
,koji je to razlog treba se ispitati.Jesu li problem pare (sumnjam) je li problem neka svadja unutar svlacionice(ne znam) je li igraci imaju problem sa trenerom(ne znam) je li im receno da od evrope preko prvenstva nema nista (pa igraju ko preko qurca)moguce ali ne vjerujem...Mislim da ipak imamo solidnu ekipu ali oni to ne prikazuju na terenu.Trebalo je da igraju jos bolje nego lani a oni igraju daleko losije nego lani.Sevkin odlazak jeste hendikep ali ipak mislim da to nije toliki razlog da igraju slabo ovu sezonu i neizainteresovano.
Ne mogu se vise sekirati,nek se gone u qrac i oni i njihova igra.Bilo je i mnogo gorih momenata za klub pa sam ostao uz klub pa cu i sada.Treba sacekati pauzu pa viditi sta i kako.Ako izborimo polufinale kupa onda bi to bio tracak nade da mozemo u Evropu,ali ne sa sadasnjim sastavom.U slucaju da izborimo polufinale ,barem 5-torica poslati u 3pm iz kluba a dovesti 3 prava pojacanja i onda se mozemo nesto nadati.Sa ovim pojedinim klocevima ne mozemo igrati ni na bajramskom turniru a kamo li u evropi.
FORZA VELEZ
Ja mislim da nije toliki problem fizicka kondicija koliko motivacija i zelja za uspjehom i rezultatom.Oni kako igraju izgleda isto ko da ih boli racku hoce li dobiti ili izgubiti.

Svi se slazemo da ovi igraci mogu puno vise dati a ne daju iz nekog razloga

Ne mogu se vise sekirati,nek se gone u qrac i oni i njihova igra.Bilo je i mnogo gorih momenata za klub pa sam ostao uz klub pa cu i sada.Treba sacekati pauzu pa viditi sta i kako.Ako izborimo polufinale kupa onda bi to bio tracak nade da mozemo u Evropu,ali ne sa sadasnjim sastavom.U slucaju da izborimo polufinale ,barem 5-torica poslati u 3pm iz kluba a dovesti 3 prava pojacanja i onda se mozemo nesto nadati.Sa ovim pojedinim klocevima ne mozemo igrati ni na bajramskom turniru a kamo li u evropi.

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- Mostarac1971
- Kontakt:
Brato ja se u neku ruku slažem da Feja jest dobar trener Ali ako on vidi da Pojedinci ne mogu meda ili nemaju želje za igrom daj Im bola ispisnice Nek idu u PM da mi je brat . A Feja ništa tj isto ko da je i njemu svejedno pa se kriljučio parazitima i blavorima! I on je zajedno s njima u sivilu Nek se trzne I on mali ako ne zbog Velež- a onda radi sebe jer s ovakvim igrama i pristupom jazavaca Feja lagano gubi svoj autoritet Trenera. Ko ne valja osdtraniti ga I gotovo, počev od Tane , Mrkve i ostali ublehaša. Samo se prosipaju izjavama na TV te gradimo ovo te gradimo ono... Imamo dobar tim... Jašta za naslovne strane AVAZ-a sve "manekeni" . Samo brukaju instituciju zvana Veležvelez_mostar je napisao/la:Nakon utakmice sa nikad losijim Zeljeznicarom, utisak je da se jako slabo radi na fizickoj pripremi ekipe.
Velez na trenutke djeluje kao jako ozbiljna i uigrana ekipa, zna se uloga na terenu svakog igraca, kombinatorika je na visokom nivou, za oko jako lijepo, dok s druge strane sve to padne u vodu zbog nedostatka snage.
Zeljo Velezu ne moze primaknut sto se tice "igranja lopte", ali puno vise trce, trude se, prave pritisak(doduse i sudija je radio za njih ofirno), i rezultat je takav kakav jeste.
Po nekim imenima Velez jako visoko kotira, dobri su to igraci za nase prilike, i ovaj tim zasluzuje Evropu(do koje ce, po meni i doci), ali je jako bitno raditi na spremi ekipe, jer je evidentno da vecina igraca nema snage za 90 min. visokog tempa.
Jusufbegovic je dobar trener, po meni jedan od boljih u nasoj ligi, i treba ga podrzati, kao i igrace.
Mostar u srcu, Velez do groba.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981
- Mostarac1971
- Kontakt:
Ako ništa možemo do Opuzena , Ploče KardeljevoCrvena1981Armija je napisao/la:Tako je, mi smo još miljama daleko od Europepravnik1981 je napisao/la:Ovo je velika 0...pa ljudi moji na svim gostovanjima do sad samo 16 udaraca prema golu od toga ne znam jeli ih pet bilo u okvir gola (Sarajevo 2) (Celik 8) (Siroki 3) (Zrinjski 0) (Zeljo 3) i hocemo Evropu![]()
![]()
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981
- ultrassa1921
- Kontakt:
solidna ekipa sa dobrim trenerom,ali za Evropu se mora uzeti i neki bod u gostima i uopste nije istina da je sudija sudio za nas...
Manijaci Zeljini
Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.
Gol koji smo primili protiv Željezničara je u najmanju ruku smiješan. Naši zoniraju na 20m od gola. Trči 4 Željina igrača u 16, ovi zoniraju. Ludilo. Loptu prima Tomić s lijeve strane, naš igrač, obrambeni igrač u fantastičnoj poziciji u potencijalnom zatvaranju šuta, ovaj ga pušta da ga lomi i daje gol lijevom nogom u suprotni ugao umjesto da ga izgura do kornera. Mlako, bezidejno, malaksalo.
Evropski Velež, bravo momci, bravo. Vi sanjajte i dalje, a ja ću da se probudim. Zapravo, budan sam od prvog kola. Kome je malo sna, nek' samo nastavi.
Gol koji smo primili protiv Željezničara je u najmanju ruku smiješan. Naši zoniraju na 20m od gola. Trči 4 Željina igrača u 16, ovi zoniraju. Ludilo. Loptu prima Tomić s lijeve strane, naš igrač, obrambeni igrač u fantastičnoj poziciji u potencijalnom zatvaranju šuta, ovaj ga pušta da ga lomi i daje gol lijevom nogom u suprotni ugao umjesto da ga izgura do kornera. Mlako, bezidejno, malaksalo.
Evropski Velež, bravo momci, bravo. Vi sanjajte i dalje, a ja ću da se probudim. Zapravo, budan sam od prvog kola. Kome je malo sna, nek' samo nastavi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Svaka cast onom momku sto je dosao na tekmu sa stakama

- pravnik1981
- Kontakt:
Inace je dosao direkt iz Fojnice RAja prosle godine skupljala pare za lijecenjearelinho je napisao/la:Svaka cast onom momku sto je dosao na tekmu sa stakama![]()
![]()
![]()

Care, realno nemate kavalitetu za sami vrh...zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.
Drugo je navijačko podbadanje i neobjektivnost. Velež može savkog pobjedit ali i izgubit za nešto više nije to to.
I have a dream
-
- Kontakt:
Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST 

Klub je BIO,ima GA,i BIĆE zauvijek.To što rezultati nisu u skladu sa našim željama to je druga stvar.A klub neće nestati siguran budi i ja abd opet u subotu na tribinu protiv Viteza.A vi što hoćete da navijata samo za šampione eto vam ih navijaj te.Ako niste u stanju shvatiti šta je navijač pogledajte utakmicu Southtempton-Sunderllend 0-8 kako navijači Saunnderllenda pjevaju kod 0-8?konjicanin01 je napisao/la:Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST
Ja drugi klub nemem i samo mogu ovaj voliti,i u subotu opet na tekmu sa godišnjom kartom naravno.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Zar je u PL BiH kvalitet neophodan da bi izasao u evropu? Mislim da i nije. Bitnije je da nekako (sreca, mali broj povreda/suspenzija, stela sudija) sakupis odredjen broj bodova koji te vodi u evropska iskusenja. Naprimjer, Zeljo je nas u subotu bezveze pobjedio. Po igri nisu ama nista pokazali a nasli su se na 4. mjestu.westherc je napisao/la:Care, realno nemate kavalitetu za sami vrh...zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.
Drugo je navijačko podbadanje i neobjektivnost. Velež može savkog pobjedit ali i izgubit za nešto više nije to to.
Nista lose o Zelji (osim debila sto su pjevali "ustaski Velez", majke vam se rodjene sjetim), naprotiv zelim im srecu ali ako su oni skupili 23 boda u prvih 11 kola onda to moze i Velez koji po kvaliteti nije nista losiji.
Kvalitet u nasoj ligi nije presudan jer nijedna ekipa nije toliko dominantna. Puno je bitnije da su igraci motivisani i borbeni. Zasto travnik pobjedjue Sirokog dvije godine zaredom? Samo motivacija i borbenost. Nista vise.
Prkosni i Ponosni od 1922
-
- Kontakt:
Naravno brate ,samo je problem sto je takvih navijaca kao ti sve manje ,dakle navijaca starije ili srednje zivotne dobi.Kako danas nekom klincu usaditi takvu ljubav bezuvjetnu kao sto ti imas npr.Drug moj ne zivi se od par crnobjelih fotografija s bjelog brijega Iz vremena slave ponosa,i prica kako smo nekad bili neko.Realnost je surova,klub igra van Mostara ,klub prati u prosijeku 200 navijaca,u gradu najveci potrosac struje sto neko jednom rece je tc bingo,ostalo je sve prodavanje magle.Mozda ce ovo nekom izgledat pesimisticno ali zaista perspektiva je siva onako realno,a onih kojima ce srce kucat za Velez ce biti uvjek pa makar bio u kantonalnoj ligi.emil02in je napisao/la:Klub je BIO,ima GA,i BIĆE zauvijek.To što rezultati nisu u skladu sa našim željama to je druga stvar.A klub neće nestati siguran budi i ja abd opet u subotu na tribinu protiv Viteza.A vi što hoćete da navijata samo za šampione eto vam ih navijaj te.Ako niste u stanju shvatiti šta je navijač pogledajte utakmicu Southtempton-Sunderllend 0-8 kako navijači Saunnderllenda pjevaju kod 0-8?konjicanin01 je napisao/la:Bio jednom jedan KLUB,bio jednom jedan Grad,ostala su samo sjecanja.Tuzna realnosT NAZALOST
Ja drugi klub nemem i samo mogu ovaj voliti,i u subotu opet na tekmu sa godišnjom kartom naravno.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Ne bih se slozio, Zeljo godinama ima pobjednicki mentalitet. Vi nemate.SipakUlicar1922 je napisao/la:Zar je u PL BiH kvalitet neophodan da bi izasao u evropu? Mislim da i nije. Bitnije je da nekako (sreca, mali broj povreda/suspenzija, stela sudija) sakupis odredjen broj bodova koji te vodi u evropska iskusenja. Naprimjer, Zeljo je nas u subotu bezveze pobjedio. Po igri nisu ama nista pokazali a nasli su se na 4. mjestu.westherc je napisao/la:Care, realno nemate kavalitetu za sami vrh...zizu1991 je napisao/la:Filozofija je čudo. Najjači su mi postovi pred Želju. Parafraziram.. očekivamo pobjedu, može se desiti neriješeno, neće biti ni veliko razočarenje ako izgubimo. Ludilo. Mislim da bi bilo dobro da navijači konačno skontaju šta hoće od ovog kluba. Smiješno mi je iz kola u kolo tješenje i čekanje igre koje nema, i kvaliteta kojeg nema.
Nista lose o Zelji (osim debila sto su pjevali "ustaski Velez", majke vam se rodjene sjetim), naprotiv zelim im srecu ali ako su oni skupili 23 boda u prvih 11 kola onda to moze i Velez koji po kvaliteti nije nista losiji.
Kvalitet u nasoj ligi nije presudan jer nijedna ekipa nije toliko dominantna. Puno je bitnije da su igraci motivisani i borbeni. Zasto travnik pobjedjue Sirokog dvije godine zaredom? Samo motivacija i borbenost. Nista vise.
Imaju spoj iskusnih i mladih igraca.
Mada mislim da ce Zeljo i Olimpik za 4 mjesto mada , Zeljo je u prednosti.
To za Travnik i Siroki ne bih komentirao, imaju cudan odnos ta dva kluba. Ali na veci broj utakmica ipak se kvalite pokaze, isplovi.
Tako ce i ove godine bit.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I have a dream
-
- Kontakt:
Morao bi se sloziti sa WH - Velez stvarno ne pobjedjuje velike utakmice.
Tesko je i zamisliti da bi Velez sad odjednom pobjedio Sirokog, Sarajeva, Zelju ili Zrinjskog u dvomecu u finalu kupa BiH. Nemoze se sazrijevati u kljucnim utakmicama - tad vec moras doci zreo i spreman da uzmes bodove. Sazrijeva se u prvenstvu. Sad je Velez trebao pobjedit Zelju i Zrinjskog i Sirokog, ili barem 1 od ta 3. Ocekivat da cemo proci kroz kup je nerealno bez neke bombe od napadackog pojacanja ili tako nesto.
Tesko je i zamisliti da bi Velez sad odjednom pobjedio Sirokog, Sarajeva, Zelju ili Zrinjskog u dvomecu u finalu kupa BiH. Nemoze se sazrijevati u kljucnim utakmicama - tad vec moras doci zreo i spreman da uzmes bodove. Sazrijeva se u prvenstvu. Sad je Velez trebao pobjedit Zelju i Zrinjskog i Sirokog, ili barem 1 od ta 3. Ocekivat da cemo proci kroz kup je nerealno bez neke bombe od napadackog pojacanja ili tako nesto.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- pravnik1981
- Kontakt:
u koliko je rukomet u subotu ??? sa fudbala pravac na rukomet ako se termini poklope !! JEDNAKO SU VAZNI !
Nemojte misliti da provociram, ali me interesuje zašto se RA povukao u drugom poluvremenu, tačnije svi su posjedali a glavni je trans odnešen, koliko sam ja vidio? Ako može i u pp odgovor, nešto me to pravo zainteresovalo. Ipak, ako je baš neka tajna onda ne morate odgovoriti.
Pozdrav, korektno navijanje i sa vaše i naše strane, pogotovo kad ste ulazili na stadion, ni jedan incident , a moglo ih je biti
Pozdrav, korektno navijanje i sa vaše i naše strane, pogotovo kad ste ulazili na stadion, ni jedan incident , a moglo ih je biti

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.