FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljeznicar1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljeznicar1 » 27 nov 2014, 17:01

Vidi pitara jest im krivo, sto ne napadamo igrace kao oni u vakat :rol: ,sto prije shvatite da nikada necete biti kao mi bice vam lakse :wave:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 27 nov 2014, 17:02

Za razliku od njih mi potencijalnom investitoru možemo ponuditi i razne druge vidove saradnje jer imamo svoju imovinu..
Kao na primjer...?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 nov 2014, 17:05

lafomamone je napisao/la:
Za razliku od njih mi potencijalnom investitoru možemo ponuditi i razne druge vidove saradnje jer imamo svoju imovinu..
Kao na primjer...?
A to ti kazes nemamo nista svoje ?

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 27 nov 2014, 17:05

Kao na primjer...?
Nesto sto vi nemate od '46. i nikad necete ni imati... A zove se stadion...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 27 nov 2014, 17:08

MrMuscle je napisao/la:
Kao na primjer...?
Nesto sto vi nemate od '46. i nikad necete ni imati... A zove se stadion...
Hajde da ne pretjerujemo...koji ba stadion, kome ono treba zivota ti. Jedino da prodate Todoricu lokaciju da sagradi Konzum, a vi nesto sklepate na Cicinom hanu, ja ne vidim drugog hajra od onoga ''stadiona'' :kafa:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 nov 2014, 17:10

Pametnice raspitaj se kolko vredi onoliko zemljiste sa pomocnim u onom dijelu grada, kolko miliona pa mozda u toj glupoj glavi nesto i skontas.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 27 nov 2014, 17:10

Ignorišite ih
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

sDobrinje
Kontakt:

Post Postao/la sDobrinje » 27 nov 2014, 17:13

Mislim da vasa uprava nikada nece pristati da proda ono zemljiste,a mislim da bi to bio i totalno besmislen potez.
Ako se moze bilo sta drugo odraditi ok,ali prodavat ono je suludo

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 27 nov 2014, 17:14

Uvijek dva tri ista lika iste gluposti pisu. Ovaj fcsforever i jaran mu lafomamone ima jos i onaj amorovski i pitic.

Zar ne vidite dokle seze njihov nivo inteligencije. Kad je Zeljo iznad njih pojedose se i nalaze sve moguce razloge da najtrofejnijeg trenera u nasoj ligi omalovaze. Kad je Siroki iznad njih i kad od Sirokog gube onda se pozivaju na ubijenog huligana kao da ga je Wagner ubio. Kada je Zrinjski ispred njih onda su to Ustase koje su Velezu stadione oduzele.

Svi nabrojani klubovi su uspjesnji od Sarajeva sa manjim buzetom. Sarajevo koje je ulozilo silne novce je iza Sirokog Brijega. Bod iznad Zrinjskog i dva iznad Zeljeznicara a kupovani su tekstovi o galaktikosima sa Koseva. Svakakvih se gluposti pisalo. Od 2007. svake godine su favoriti za titulu. Prosle godine su na sva zvona zvonili da ce se prosetati ligom pa im Zrinjski ode bez problema. Ove godine ista prica je za SB. Svaki novi trener donese pozitivan sok. Donio ga je i Uscuplic, donio ga je u Kodro ali to ne traje. Kontinuitet traje a toga nema kod galaktikosa. Zato mi ne ide u glavu ovo njihovo mahalanje jer protiv Slobode se vidjelo kakva igra se moze ocekivati u nastavku prvenstva. Kopirajte ovo i snimite.

Zeljo koliko god nemao para, nemao igracki kadar, nema sponzora ima rezultate i ako se pojaca moze cak do titule samo ne znam je li to cilj. Ali znam da je to cilj Sirokom koji je doveo reprezentativca umjesto da ga je slikao mobitelom u Njemackoj i poslao sliku sport centru koji ce sutra za 100 maraka napisati da je moj klinac za reprezentacije.

Ja sam svjedok da Siroki ima veci respekt prema Zeljeznicaru nego Sarajevu. Iz Dinama su Zrinjskom porucili da trebaju biti hercegovacki Zeljo i to davno prije ugovora sa Sirokim. U Borcu su jednom rekli da je vjecni favoriti za titulu Zeljeznicar pa onda Borac pa Siroki. Znaci plavi tim iz Sarajeva uziva veliki respekt kod velikih klubova samo navijaci bordo dijela glavnog grada nece i ne mogu priznati cinjenicno stanje.

Ostaje im pljuvanje po Amru ismijavanju financijskog stanja a veoma je moguce da Zeljo okonca sezonu ispred njih. Bas me interesuju kakvi ce onda komentari biti.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 27 nov 2014, 17:14

terabajt je napisao/la:Pametnice raspitaj se kolko vredi onoliko zemljiste sa pomocnim u onom dijelu grada, kolko miliona pa mozda u toj glupoj glavi nesto i skontas.
Znas li ti koliko kosta da se ono srusi, i bog te pita cija je sve ono zemlja i ko ce se sve pojaviti kada bude stani pani :kafa:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 27 nov 2014, 17:18

Ja sam svjedok da Siroki ima veci respekt prema Zeljeznicaru nego Sarajevu. Iz Dinama su Zrinjskom porucili da trebaju biti hercegovacki Zeljo i to davno prije ugovora sa Sirokim. U Borcu su jednom rekli da je vjecni favoriti za titulu Zeljeznicar pa onda Borac pa Siroki. Znaci plavi tim iz Sarajeva uziva veliki respekt kod velikih klubova samo navijaci bordo dijela glavnog grada nece i ne mogu priznati cinjenicno stanje.
Pa normalno kada ste u njihovim ocima hrvatski športski klub, isti ti su vam i promijenili FK u NK i u Kiseljaku citav rat radio kafic ''zeljo'', ja mislim da ima i sad :kafa:

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 27 nov 2014, 17:22

Meni su neshvatljive neke stvari i ako moze neko ovo da objasni ali iskreno bez neke demagogije?

"Ja nafatam sad nekog milijardera i on mi nako na lijepe oci kupi stan u Parizu 120 kvadrata, kucu na moru, luksuznu jahtu, jedem kavijar i zaljevam sampanjcem a ja i pored svog tog luksuza i dalje provirujem preko ograde i gledam kako zivi neki moj komsija koji nema ni internet ni kablovsku ne placa ni rezije, prodaje cvike za cvaju da prezivi do prvog i ne dobije malo neke crkavice...Isto tako znam da me taj moj komsija redovno zaebavo dok ni ja nisam imao nista i nasladjivo se zato sto on ima te neke pehare i sto je bio uspjesniji u svakom pogledu od mene"

Da li je ovo normalno ponasanje ili sam ja bas iskompleksiran ovim mojim komsijom a da toga mozda nisam ni svjestan???

Znate sta mene iskreno ali najiskrenije zaboli neka stvar sto imate Tana i sto imate para...Da sad osvojite 100 titula prvaka za redom ja cu i dalje svim srcem da volim samo jedan klub na dunjaluku, sve i da ispadne u trecu ligu on ce za mene biti i ostati Sampion jer mi je toliko srece i veselja podario svih ovih godina a takvi predivni osjecaji se ne mogu kupiti ni na koji nacin niti je izmisljena novcanica sa kojom se to moze platiti...

Zato vam savjetujem da se okrenete sebi i da i dalje tezite da nas dostignete a mi cemo svakako raditi na tome da svima pa tako i vama pobjegnemo kilometrima i da nama nikad niko ne pridje ni blizu...To je nasa racunica i sigurno smo sposobni za tako nesto jer imamo tu nasu ljubav koja nas spaja i tjera da svakim danom budemo jos jaci i jos bolji...

Zar mislite da smo sad u tezoj situaciji nego sto smo bili 46', kad nam je oteto vise od pola tima, ili kad smo tavorili u drugoj ligi, ili kad nam je 92' gorio stadion i spaljena gotovo sva dokumentacija? Naravno da nismo! Mi smo se izborili sa svim tim problemima i nakon njih izasli jos jaci a vidjeli ste 98' kako to izgleda kad se Zeljo vrati i izdigne iznad svega...

Zato dragi pitari, ostavite se sizifovskog posla i dokazivanja nama samima kako smo dotakli dno i zapamtite jednu stvar Mi nikad necemo biti kao vi a vi nikad necete biti kao Mi! To je tako zapisano jos od kad je Dimitrije Dimitrijevic zajedno sa ostalim radnicima poceo skupljati lovu da kupe loptu i pokazu cijelom svijetu da jedan tad mali sicusni klub moze da se izbori sa svim nedacama i jednog dana zasija u svom najljepsem svijetlu!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 27 nov 2014, 17:23

terabajt je napisao/la:Pametnice raspitaj se kolko vredi onoliko zemljiste sa pomocnim u onom dijelu grada, kolko miliona pa mozda u toj glupoj glavi nesto i skontas.
Znas li ti koliko kosta da se ono srusi, i bog te pita cija je sve ono zemlja i ko ce se sve pojaviti kada bude stani pani :kafa:
Idi bolan na ono groblje gore, pusti se Zelje ;)
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 nov 2014, 17:26

Kmece adminu sto ih banuje a gori su od proljeva

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 nov 2014, 17:27

sDobrinje je napisao/la:Mislim da vasa uprava nikada nece pristati da proda ono zemljiste,a mislim da bi to bio i totalno besmislen potez.
Ako se moze bilo sta drugo odraditi ok,ali prodavat ono je suludo
Niko ne priča o prodaji, već o tome koliko vrijedi. FKS je u priču sa Tanom ušao praznih džepova, bez ičega, samo sa velikim dugom prema ko zna kome. Dakle, pronašli su idealan klub za investiciju, klub koji nema apsolutno ništa na svoje ime. Većina klubova u PL bi ga koštala mnogo više, jer oni bar imaju svoje stadione, glavne i pomoćne, kakvi su takvi su, ali njihovi su. Većinski vlasnik bi i to morao otkupiti, itd...

Dakle, ako neko želi da napravi stadion, ok, ali najviše što može dobiti zauzvrat su poslovni prostori, promjena imena stadiona i ništa više, zna se ko bi u svakoj varijanti bio vlasnik istog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 27 nov 2014, 17:46

Ne radi se transparentno i eto sumnji. Uprava bi trebala početi neke stvari izbacit na vidjelo. Naravno ne kao pitari svaki dan neku glupost izbacivati.
Evo kraj polusezone i recimo koji su sve dugovi vraćeni. Cim te može neko tužiti ti možeš i dokazati da si uspješno vratio. Pa bi isto se trebali potruditi i vratiti navijace, a ne tjerati ih. Sa navijačima dolaze i sponzori. Nikom nije u interesu klub sa posjetom od 1500. Znaci poraditi na ulaznice. Poraditi na godisnje i clanske jer opet su raju izlevatili. Ne treba ti Tan da bi uspio samo dobra volja, posten rad, zelja i strpljenja. I sve ce se isplatiti.

Jedina dobra stvar koja se vidi je ovo promovisanje djece. Bajić i Memija su naše zlatne koke. Kjosevski pod hitno na pozajmicu momak je odlican golman i šteta da propada na klupi. U njemu vidi novog Sehica.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 27 nov 2014, 17:59

lazar je napisao/la:Ne radi se transparentno i eto sumnji. Uprava bi trebala početi neke stvari izbacit na vidjelo. Naravno ne kao pitari svaki dan neku glupost izbacivati.
Evo kraj polusezone i recimo koji su sve dugovi vraćeni. Cim te može neko tužiti ti možeš i dokazati da si uspješno vratio. Pa bi isto se trebali potruditi i vratiti navijace, a ne tjerati ih. Sa navijačima dolaze i sponzori. Nikom nije u interesu klub sa posjetom od 1500. Znaci poraditi na ulaznice. Poraditi na godisnje i clanske jer opet su raju izlevatili. Ne treba ti Tan da bi uspio samo dobra volja, posten rad, zelja i strpljenja. I sve ce se isplatiti.

Jedina dobra stvar koja se vidi je ovo promovisanje djece. Bajić i Memija su naše zlatne koke. Kjosevski pod hitno na pozajmicu momak je odlican golman i šteta da propada na klupi. U njemu vidi novog Sehica.
E ćuj izbaciti na vidjelo,valjda izbaciti na površinu.haha sa vama vazda neka sprdnja :urnebes:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 27 nov 2014, 18:15

Željooooo je napisao/la:Danas čitam jedne novine (oslobođenje) i ljudi se lijepo nakenjaše na Gredića i ostale u klubu. Pa gospodo novinari gdje ste bili kad je klub finansijski bukvalno propadao, kad su se jedva davale plate igračima, kad su igrači gurali autobus na pripremama itd, tad ste ko qrave šutili i gledali a sad pametujete kako treba da se radi. Ova uprava je jedina koja se uhvatila u koštac sa problemom, otjerali su se razni paraziti koji su bili u klubu, ostalo ih je još ali je većina istjerana. Poceli smo da vracamo dugove, većinu vratili, promovisali neke naše igrače, u borbi smo za evropu, znači klub je ispunio sve što je zacrtao i nađe se neki poltron koji će to popljuvati. Napisa lik za Gredića da se pojavljuje u javnosti samo onda kada treba umiriti igrače, izjavljujući da će neki obećani novac leći na račun Želje u određenom periodu. :lol: U našoj državi je izgleda potrebno još lažova, varalica, ublehaša poput Žuje jer je očigledno da mi još uvijek kao društvo generalno u cjelini padamo na lijepe rijeci, umjesto da gledamo koliko je ko dobar u svom poslu. Istina je da je Gredić sa Amarom, Šiljkom i ostalim ljudima iz uprave vratio 70-80% duga ali to se ne pika jer se nije pohvalio u javnosti sa tim podatkom :roll:
Što se tice statuta, i nekog ulaganja, nema potrebe da se poredimo sa komšijama,oni su prodali svoj klub stranom ulagacu. Za razliku od njih mi potencijalnom investitoru možemo ponuditi i razne druge vidove saradnje jer imamo svoju imovinu..
Donekle su i upravu. Rade Amar i Siljak, u Gredicev posao ne bi da ulazim ( tacno ne znam koji su njegovi poslovi i sta sve treba da uradi sto se tice naseg Kluba,jer njegova funkcija nije odredjena tacno za jedan posao). Al šta rade ostali ? Svi su u nekim Bankama, Firmama, preduzecima, a u Želji su samo radi imena. Koliko njih sjedi u Upravi Kluba i samo doalzi na te sastanke ? Pa gospodin Dino Pekic zasluzuje vise mjesto u Upravi nego svi ostali zajedno. Dajte molm Vas, i novinari nekad pretjeruju, ali sto se tice ove teme, imaju pravo. Da svi rade kao sto rade Amar, Pekić i jos par ljudi, Zeljo bi davno bio u evropskim takmicenjima. Isti takvi ce ti stopati statut, stopati izgradnju stadiona, jer nece imati svoj udio u parama od stadiona i sponzora. Nemoj ovo @Željooooo shvatiti kao da tebi kontriram , ti si pola ovoga odlicno napisao, ali moras shvatiti da se ne moze sve prikazivati bajno i sjajno,kad to nije :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 27 nov 2014, 19:06

Jao pitara majko moja, što smo im komplekse nabili. :lol: :lol: :lol:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 27 nov 2014, 19:19

Minjore je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Danas čitam jedne novine (oslobođenje) i ljudi se lijepo nakenjaše na Gredića i ostale u klubu. Pa gospodo novinari gdje ste bili kad je klub finansijski bukvalno propadao, kad su se jedva davale plate igračima, kad su igrači gurali autobus na pripremama itd, tad ste ko qrave šutili i gledali a sad pametujete kako treba da se radi. Ova uprava je jedina koja se uhvatila u koštac sa problemom, otjerali su se razni paraziti koji su bili u klubu, ostalo ih je još ali je većina istjerana. Poceli smo da vracamo dugove, većinu vratili, promovisali neke naše igrače, u borbi smo za evropu, znači klub je ispunio sve što je zacrtao i nađe se neki poltron koji će to popljuvati. Napisa lik za Gredića da se pojavljuje u javnosti samo onda kada treba umiriti igrače, izjavljujući da će neki obećani novac leći na račun Želje u određenom periodu. :lol: U našoj državi je izgleda potrebno još lažova, varalica, ublehaša poput Žuje jer je očigledno da mi još uvijek kao društvo generalno u cjelini padamo na lijepe rijeci, umjesto da gledamo koliko je ko dobar u svom poslu. Istina je da je Gredić sa Amarom, Šiljkom i ostalim ljudima iz uprave vratio 70-80% duga ali to se ne pika jer se nije pohvalio u javnosti sa tim podatkom :roll:
Što se tice statuta, i nekog ulaganja, nema potrebe da se poredimo sa komšijama,oni su prodali svoj klub stranom ulagacu. Za razliku od njih mi potencijalnom investitoru možemo ponuditi i razne druge vidove saradnje jer imamo svoju imovinu..
Donekle su i upravu. Rade Amar i Siljak, u Gredicev posao ne bi da ulazim ( tacno ne znam koji su njegovi poslovi i sta sve treba da uradi sto se tice naseg Kluba,jer njegova funkcija nije odredjena tacno za jedan posao). Al šta rade ostali ? Svi su u nekim Bankama, Firmama, preduzecima, a u Želji su samo radi imena. Koliko njih sjedi u Upravi Kluba i samo doalzi na te sastanke ? Pa gospodin Dino Pekic zasluzuje vise mjesto u Upravi nego svi ostali zajedno. Dajte molm Vas, i novinari nekad pretjeruju, ali sto se tice ove teme, imaju pravo. Da svi rade kao sto rade Amar, Pekić i jos par ljudi, Zeljo bi davno bio u evropskim takmicenjima. Isti takvi ce ti stopati statut, stopati izgradnju stadiona, jer nece imati svoj udio u parama od stadiona i sponzora. Nemoj ovo @Željooooo shvatiti kao da tebi kontriram , ti si pola ovoga odlicno napisao, ali moras shvatiti da se ne moze sve prikazivati bajno i sjajno,kad to nije :thumbup:
Ma buraz nigdje ja u ovom svom postu nisam napisao da je kod nas stanje sjajno, napisao sam samo da uprava radi dobar posao što se tice vracanja dugova a stanje u klubu nije toliko katastrofalno kako neki mediji pokušavaju da ga predstave.Većina tih medija je šutila kad je Žujo bio predsjednik, kad smo imali more parazita u klubu, kad je dug kluba rastao, a titule se osvajale. Mene samo nervira što tad nisu pisali o finansijskom stanju kluba, tačnije o zaduživanjima kluba nego sad pišu, kad smo poceli da vracamo dugove. Zato navijači moraju stati iza Amara, Gredića,Šiljka,Pekića itd, koji će sve uraditi što je u interesu kluba,i zato ne treba da nam se ponovi nešto što je bilo prije 1-2 godine kad su se neki navijači prodali za male pare u cilju širenja interesa nekih političkih stranki. Mi navijači Želje nikad u svojoj historiji nismo javno podržavali neku političku stranu,Željo kao klub nikad nije bio miljenik neke političke opcije, nikad nismo brojali krvna zrnca među svojim članovima jer mi smo Željo, a Željo je religija, nije to samo fudbal ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 25 gostiju.