sloboda72 je napisao/la:Batva je napisao/la:Sam Azmir se zahvalio gradu i povecanju transe za 300% te prozvao i ostale firme, ulagace, ljubitelje FK Slobode da nakarikaju tih 600.000KM, a onda nakon svega opet dodju pojedinci prozivati Imamovica i grad.
Jebote, tih 600.000 zasto grad ne bi ulozio u Ditu, pa naredne godine u Aidu, pa Polihem, pa za par godina FK Sloboda imala jos nekoliko finih sponzora... treba biti fer, koliko god mi volili nas klub i zeljeli mu sve najbolje.
Ja sam opet misljenja, da ako je grad dao 400.000 zasto onda i Azmir ne dadne 400.000 pa se krene sa tim budzetom za ovu godinu, a zatim isforsirati taj novi statuh, koji ce biti jasno definisan i ici u korist Slobode, da svi clanovi Uprave moraju dati jednaku, pristojnu svotu novca kao godisnju clanarinu i to ce ih vezivati za klub da se ozbiljno angazuju oko kluba i stite te pare koje daju. Uporedo da svaki clan ima svoju funkciju koju mora ispostovati, hoce li neki od njih traziti sponzore, neki od njih rastabiriti stare tuzbe, papirologiju posloziti i pripremati je sa pravnim timom u cilju podnosenja tuzbi protiv onih koji su neopravdano nagomilali dug FK Slobode... da svako nesto konkretno radi za klub.
STIŽU DUGOVI NA NAPLATU ČOVJEČE. POLIHEM NE POSTOJI VIŠE, ODVEŽEN JE U NR KINU U DIJELOVIMA.MANI DEMAGOGIJE.
A nije ti demagogija jaka Sloboda koju nece moci gotovo niko gledati na Tusnju jer ce sve manje biti u mogucnosti ljudi placati karte?
Jebote, vi samo vidite Slobodu, kao da ona hrani 120.000 stanovnika ovoga grada, a ne gledate zrelije, sire, realnije, a kao primjer toga stoji u mome postu koji si citirao.
Polihem sam tek onako spomenuo kao svojevrsni rudnik svoga vremena.
Ne smeta meni ni da 3D (nekadasnji Ditin proizvod) kao reklama stoji na Slobodinom dresu, ako ce te firma hraniti veliki broj porodica i ujedno finansirati nasu Slobodu. Sve ovo govorim samo zbog necijih potenciranja kako grad i dalje ne stoji dovoljno uz klub i kao trebao bi dati i tih ''mizernih'' 600.000, a sa tim parama sigurno da bi mogao potpomoci jednu Ditu da krene sa ozbiljnijom proizvodnjopm, pa makar to u pocetku bilo na kantonalnom nivou (ili eto Federalnom), a ja ne bih kupovao nekakav PUT i svakojake deterdzente za pranje sudja, vec bih koristio 3D, tako pomagao nasu firmu, a onda nasim pomaganjem pomagala Slobodu. Sve ovo izgleda lagano i lijepo na papiru/forumu, znam to, ali neko mora poceti i tako razmisljati.
I sam zamjenik gradonacelnika je rekao kako prije nisu izdvajali vise sredstava jer su i uprave bile neozbiljne, sada su prepoznali neciji trud i hvala im.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.