FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 jan 2015, 14:58

tuzlak1987 je napisao/la:Procitao sam ali sam siguran da Azmir i vodstvo nece koristiti te nacine pa sam naveo ovog kao primjer. Na ovaj nacin se radi bez da se to koristi..a na ovaj posten nacin npr navedeni privatnik nece dati novac.

Uglavnom to nije sada ni poenta. Poenta je da se Azmir spremio maksimalno za skupstinu a ostali nikako. Opet su ostali zakazali i sve je u rukama Jasmina, cemo da vidimo koji mu je potez u narednih par dana
ali i njegove ruke su svezane..

prvo budzet je vec usvojen, drugo ko ima pravo na ovom vaktu dati 2% gradskog budzeta u situaciji kada recimo TTU trazi 300+200.000 pozajmice da 300 porodica ne ostane bez ikakvih primanja, pa klizista, poplave...pa razapeli bi ga svi da u ovom stanju baci milion godisnje na Slobodu...

ne moze tu ni Jasmin nesto puno, a realno samo u njega gledamo jer PRIVATNE firme su davno ispricana prica..ove koje do sad nisu ucestovale u radu, nece ni od sad
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dosada
Kontakt:

Post Postao/la dosada » 10 jan 2015, 15:01

TzBulevar87 je napisao/la:Eto i da nije njegovo kako ti tvrdiš on radi za dnevnicu od 20 KM tu. Jadni Džambić sve ide preko njegovih ledja, a nigdje ga nema u firmi koja godišnje napravi pola milijarde KM :roll:
drug nije da njega nema tu ,ima njega,sve ide preko njega .isto ko kad gazda ima stado ovaca od recimo 500 kom i to cuva coban ,smije ti on dati jednu ovcicu ,ono pojeo je vuk ,ali ako trazis npr 20 ovaca ,to vec coban mora pitati gazdu ,jer je gazda vec prije nahranio vukove.nadam se da me razumijes. :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jan 2015, 15:08

ultrasstyle_tz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Procitao sam ali sam siguran da Azmir i vodstvo nece koristiti te nacine pa sam naveo ovog kao primjer. Na ovaj nacin se radi bez da se to koristi..a na ovaj posten nacin npr navedeni privatnik nece dati novac.

Uglavnom to nije sada ni poenta. Poenta je da se Azmir spremio maksimalno za skupstinu a ostali nikako. Opet su ostali zakazali i sve je u rukama Jasmina, cemo da vidimo koji mu je potez u narednih par dana
ali i njegove ruke su svezane..

prvo budzet je vec usvojen, drugo ko ima pravo na ovom vaktu dati 2% gradskog budzeta u situaciji kada recimo TTU trazi 300+200.000 pozajmice da 300 porodica ne ostane bez ikakvih primanja, pa klizista, poplave...pa razapeli bi ga svi da u ovom stanju baci milion godisnje na Slobodu...

ne moze tu ni Jasmin nesto puno, a realno samo u njega gledamo jer PRIVATNE firme su davno ispricana prica..ove koje do sad nisu ucestovale u radu, nece ni od sad
Isto mislim da nece povecati nista sto se novca tice, primjera radi Komunalac je proslih godina dobijao oko 4-5 miliona, a sada su dobili manje od 2 miliona i zato su onako ulice i bile uzasne kada je pao snijeg :mrgreen:

Ali opet kazem mora napraviti neki potez, pa valjda se dogovori sa Azmirom pa ce doci bolja vremena, bar sada neka skrpe nesto do kraja sezone da se ostane u ligi

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 10 jan 2015, 15:09

sloboda72 je napisao/la:
Batva je napisao/la:Sam Azmir se zahvalio gradu i povecanju transe za 300% te prozvao i ostale firme, ulagace, ljubitelje FK Slobode da nakarikaju tih 600.000KM, a onda nakon svega opet dodju pojedinci prozivati Imamovica i grad.
Jebote, tih 600.000 zasto grad ne bi ulozio u Ditu, pa naredne godine u Aidu, pa Polihem, pa za par godina FK Sloboda imala jos nekoliko finih sponzora... treba biti fer, koliko god mi volili nas klub i zeljeli mu sve najbolje.

Ja sam opet misljenja, da ako je grad dao 400.000 zasto onda i Azmir ne dadne 400.000 pa se krene sa tim budzetom za ovu godinu, a zatim isforsirati taj novi statuh, koji ce biti jasno definisan i ici u korist Slobode, da svi clanovi Uprave moraju dati jednaku, pristojnu svotu novca kao godisnju clanarinu i to ce ih vezivati za klub da se ozbiljno angazuju oko kluba i stite te pare koje daju. Uporedo da svaki clan ima svoju funkciju koju mora ispostovati, hoce li neki od njih traziti sponzore, neki od njih rastabiriti stare tuzbe, papirologiju posloziti i pripremati je sa pravnim timom u cilju podnosenja tuzbi protiv onih koji su neopravdano nagomilali dug FK Slobode... da svako nesto konkretno radi za klub.
STIŽU DUGOVI NA NAPLATU ČOVJEČE. POLIHEM NE POSTOJI VIŠE, ODVEŽEN JE U NR KINU U DIJELOVIMA.MANI DEMAGOGIJE.
A nije ti demagogija jaka Sloboda koju nece moci gotovo niko gledati na Tusnju jer ce sve manje biti u mogucnosti ljudi placati karte?
Jebote, vi samo vidite Slobodu, kao da ona hrani 120.000 stanovnika ovoga grada, a ne gledate zrelije, sire, realnije, a kao primjer toga stoji u mome postu koji si citirao.
Polihem sam tek onako spomenuo kao svojevrsni rudnik svoga vremena.
Ne smeta meni ni da 3D (nekadasnji Ditin proizvod) kao reklama stoji na Slobodinom dresu, ako ce te firma hraniti veliki broj porodica i ujedno finansirati nasu Slobodu. Sve ovo govorim samo zbog necijih potenciranja kako grad i dalje ne stoji dovoljno uz klub i kao trebao bi dati i tih ''mizernih'' 600.000, a sa tim parama sigurno da bi mogao potpomoci jednu Ditu da krene sa ozbiljnijom proizvodnjopm, pa makar to u pocetku bilo na kantonalnom nivou (ili eto Federalnom), a ja ne bih kupovao nekakav PUT i svakojake deterdzente za pranje sudja, vec bih koristio 3D, tako pomagao nasu firmu, a onda nasim pomaganjem pomagala Slobodu. Sve ovo izgleda lagano i lijepo na papiru/forumu, znam to, ali neko mora poceti i tako razmisljati.

I sam zamjenik gradonacelnika je rekao kako prije nisu izdvajali vise sredstava jer su i uprave bile neozbiljne, sada su prepoznali neciji trud i hvala im.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 10 jan 2015, 15:20

emirzlaTu je napisao/la:O cemu vi pricate vise,treci put pisem,ljudi bili na skupstini koji zele pokrit 600 000 KM...vi spominjete Bingo,Tehnograd,prodaju parcela....halo ljudi se nude sinoc...sta imaju koga trazit...nek ih zovnu i dogovore :shock:

Azmir je davno trazio smjenu predsjednika skupstine,ali Jasmin nije dao.
Opcina je obecala sinoc jos pomoci u parama al ne moze kroz papire...halooo,jeste bili sinoc,slusali sta ljudi pricaju!?2014-toj je odvojena sredstva kroz budzet 85 000,a dalo se 240 000 KM za Slobodu.Urazumite se vise...nek zavrse sa ovim ljudima sto se nude,a kasnije ganjajmo Bingo i sta ti ja znam :salut:
Kladim se da je tu , u tih 240 000 KM, uracunata i ona hitna lova od nekih 100 000 KM za pripremu utakmice BiH-Lihtenstajn.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 10 jan 2015, 15:24

Joj ljepote, kad bude ovaj novi-stari grb :ljepota:

Ne znam kome ovo moze smetati :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jan 2015, 15:29

Sarajlijicama

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 10 jan 2015, 15:37

Biki je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:O cemu vi pricate vise,treci put pisem,ljudi bili na skupstini koji zele pokrit 600 000 KM...vi spominjete Bingo,Tehnograd,prodaju parcela....halo ljudi se nude sinoc...sta imaju koga trazit...nek ih zovnu i dogovore :shock:

Azmir je davno trazio smjenu predsjednika skupstine,ali Jasmin nije dao.
Opcina je obecala sinoc jos pomoci u parama al ne moze kroz papire...halooo,jeste bili sinoc,slusali sta ljudi pricaju!?2014-toj je odvojena sredstva kroz budzet 85 000,a dalo se 240 000 KM za Slobodu.Urazumite se vise...nek zavrse sa ovim ljudima sto se nude,a kasnije ganjajmo Bingo i sta ti ja znam :salut:
Kladim se da je tu , u tih 240 000 KM, uracunata i ona hitna lova od nekih 100 000 KM za pripremu utakmice BiH-Lihtenstajn.
Ja imam info da je opcina dala 35 000 KM,a dobit bila 120 000 i sve otislo u kasu Slobode.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 jan 2015, 16:17

NYKnicks Fan je napisao/la:Joj ljepote, kad bude ovaj novi-stari grb :ljepota:

Ne znam kome ovo moze smetati :D
bgm mnogim mimo nas 50-ak hiljada navijaca u Tz i malo oko Tuzle :mrgreen:

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 10 jan 2015, 16:32

Chinaglia je napisao/la:Sarajlijicama
Ouuu kakvi kompleksi nize vrijednosti :/
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 jan 2015, 16:39

Tolike pare niko ne moze obecati niti obezbjediti na ovom vremenu, ovdje se lupa o privatnicima koji i kad bi ih neko pritisnuo namjerno nece dati pa kad bi propali.
Onaj kome je stalo koliko toliko do Slobode ove pare nema, neki bi se bavili i kriminalnim radnjama pa da se stimaju poslovi da bi se "Slobodi pomoglo", jos kad bacis tu pricu medju raju koja nema pojma kako tu stvari idu dobijes legendu koja se ponudila.

Ovo sto je zapelo je samo do nas i nikog vise, Sloboda je izgubila svoj imidz i realno govoreci vecinu svijeta zaboli qrina sta ce biti sa Slobodom.

Najbolje rjesenje da vidimo gdje je i sta je Sloboda je po meni slijedece :

Da uz racun neke od komunalija dobijes dodatnih 5 maraka da platis, za Slobodu.
Naravno ako neces lijepo na placanju nek ti to odbiju od racuna.
Onda cemo ljudi moji da vidimo gdje smo i sta smo i hocemo li mi uopste Slobodu.
3-4 mjeseca ove akcije bi tacno sve pokazala.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 jan 2015, 17:00

ovoliki grad sa velikim brojem prejakih firmi ne moze da skupi 600 000...ne moze al u k u r c u mom....to je prica za malu djecu....opet se nesposobnost pravda nekom bezparicom...eto nek siroki i zrinjski mogu sabrat pare a zajedno nemaju potencijala i kesha ko Tuzla....uostalom sto bi se samo iz Tuzle ganjao neko da ulozi u Slobodu...kanton sa milion stanovnika ima preko 100 jakih firmi...minimum...ibrakovic hoda po cijeloj Bosni i sabire pare,donatore i ulagace u sarajevo...pa svi ce valjda prepoznat dobar projekat kad je Husic spreman da ulozi svoj milion....sve je ovo do kljakavosti i nikakvog marketinga i sposobnosti ljudi....nece deling,nece alpam,nece ovaj,nece bingo...jel neko pricao sa njima pa znate da nece...jest al moj k u r a c....nego posto se lijeno i naviklo na guzovacu...NECE BA ONI SIGURNO HTJET :roll: :roll: ....kako deling hoce u velez al eto nece u Slobodu....600 000 je bruka para za jednu firnu...pa nadzi ih onda 60 nek dadnu po 10 000,jbg ti...pa ne treba bit astronaut za ovo :roll: :roll: ....nrgo je problem ko ce ih nac...da nece muharemagic il jusic slucajno :roll: :roll: .....oni ako odu bilo gdje mogu samo jos jace zatvorit vrata...treba neko da to odradi skolovan,obrazovan u struci i elokventan..da zna sa kim i o cemu prica...da ima strategiju,ciljeve...da zna sta hoce i sta nudi...ne mozes ti delingu il alpamu poslat mufljuza na vrata koji ne zna pricat i on ce cim sjedne sa covjekom za sto rec mu ...sta...eto,bil vi Slobodi dali jedno 100,200 hiljada maraka...mislim :roll: :roll:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 jan 2015, 17:06

sa ovim grbom ti je vec malo teze po kantonu hodat..ne daju ljudi u petokraku pare jbg, da je ljiljan ee... :D

daj boze da dijelim tvoj optimizam i da se tako realizuje, ali mislim da su ovdje Azmir i grad sami..mozda se jos covjek ili dva prikljuce sa nekim parama ali nisam optimista da ce to biti ni blizu 600.000...

a nemoj nas poredit ba sa Hercegovcima, imaju para da nas kupe, 80% grada nam je zaposleno u uslugama i komercijali u komercijali dakle sto direktno sto indikretno za njih :mrgreen:

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 jan 2015, 17:49

I ja bi volio da sam optimista i da kazem evo hajmo sutra naci tih 60 firmi koje ce dati po hiljadu mjesecno(sto su smijesne pare) ali nazalost nije to tako, hoce ali ako imaju interesa da sutra od te hiljade dobiju 10, marketing im trenutno preko Slobode ne treba a druga je stvar sto su oni ili iz Tuzle ili TK a zaboli ih qrac sa Slobodom.

Spominjes Deling i Velez pa vjerovatno si svjestan kako oni "vole Velez", vole ga na nacin da im Niksic obeca 2-3 jaka tendera i dobre pare a onda oni dio od toga proslijede i "sponzorisu" Velez.
Na isti nacin bi oni sponzorisali i Slobodu a ovako ko ima da stane iza Slobode i ponudi nesto, niko.

Raspitajte se malo kako prolaze svi klubovi iz bilo kojeg sporta kod ovih nasih domacih firmi, ne daju marke, neko je spominjao zasto je OKK uzela Pan za sponzora pored naseg tuzlaka, pa lijepo tako sto ti ovi ponude konkretno kako i sta na obostrano zadovoljstvo a ovi ne zele da se jave.

Privreda i sve je u qrcu, barem pola ovdje spomenutih firmi uopste ne posluje u tom nekom plusu kako se zamislja, vec cisto prezivljavanje i hoce li ili nece biti plata.

Ovdje ljudi jedino mogu pomoci Slobodi, od tih firmi nazalost nema nista, evo volio bi neko da mi kaze za ovaj moj prijedlog da li postoji zakonska regulativa koja bi omogucila da se preko racuna za komunalije ugradi Sloboda, ubjedjen sam da postoji, pa ko hoce da plati, nista obavezno, ali nazalost onda bi vidjeli surovu realnost, da nemas 2000 ljudi koji bi odvajali za Slobodu, jedni zato sto ne mogu a vecina moze ali nece jer i dalje furaju pricu dole su lopovi.

10 000 domacinstava po 5KM = 50 000
godisnje dolazimo do tih 600 000
i to se cini sasvim realnim ali bojim se da bi nam to udarilo samar realnosti.

Tu Grad moze najvise pomoci, jakom kampanjom.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2015, 18:13

Opet smo u nezgodnom položaju. Gradu se više nema šta zamjeriti, dodijelili su nam za naše prilike ogromna sredstva. Šta ćemo s TK, koji već godinama ne daje ni marke Slobodi :?: Ostaje samo nada da će se u narednih nešto manje od 7 dana nekako pronaći dodatna sredstva putem sponzora, ali sve mi se čini da nema ništa od toga.

Azmir je očigledno otkrio karte i jasno rekao koliku podršku želi i šta je spreman dati klubu zauzvrat, tako da je elegantno skinuo pritisak sa sebe i prebacio ga na druge. Bojim se da poslije idućeg petka neće biti sredine. Ili ćemo s ogromnim budžetom sljedeće sezone jurišati na Evropu i trofeje, ili nam se sprema identična sudbina KK-a. A mislim da smo poslije svega zaslužili da nam se nešto lijepo dogodi. :roll:

Također želim pohvaliti povratak starog grba, koji je doduše modifikovan, ali koji izgleda fantastično i mnogo ljepše od dosadašnjeg molerskog. :D

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 jan 2015, 18:24

Batva je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Batva je napisao/la:Sam Azmir se zahvalio gradu i povecanju transe za 300% te prozvao i ostale firme, ulagace, ljubitelje FK Slobode da nakarikaju tih 600.000KM, a onda nakon svega opet dodju pojedinci prozivati Imamovica i grad.
Jebote, tih 600.000 zasto grad ne bi ulozio u Ditu, pa naredne godine u Aidu, pa Polihem, pa za par godina FK Sloboda imala jos nekoliko finih sponzora... treba biti fer, koliko god mi volili nas klub i zeljeli mu sve najbolje.

Ja sam opet misljenja, da ako je grad dao 400.000 zasto onda i Azmir ne dadne 400.000 pa se krene sa tim budzetom za ovu godinu, a zatim isforsirati taj novi statuh, koji ce biti jasno definisan i ici u korist Slobode, da svi clanovi Uprave moraju dati jednaku, pristojnu svotu novca kao godisnju clanarinu i to ce ih vezivati za klub da se ozbiljno angazuju oko kluba i stite te pare koje daju. Uporedo da svaki clan ima svoju funkciju koju mora ispostovati, hoce li neki od njih traziti sponzore, neki od njih rastabiriti stare tuzbe, papirologiju posloziti i pripremati je sa pravnim timom u cilju podnosenja tuzbi protiv onih koji su neopravdano nagomilali dug FK Slobode... da svako nesto konkretno radi za klub.
STIŽU DUGOVI NA NAPLATU ČOVJEČE. POLIHEM NE POSTOJI VIŠE, ODVEŽEN JE U NR KINU U DIJELOVIMA.MANI DEMAGOGIJE.
A nije ti demagogija jaka Sloboda koju nece moci gotovo niko gledati na Tusnju jer ce sve manje biti u mogucnosti ljudi placati karte?
Jebote, vi samo vidite Slobodu, kao da ona hrani 120.000 stanovnika ovoga grada, a ne gledate zrelije, sire, realnije, a kao primjer toga stoji u mome postu koji si citirao.
Polihem sam tek onako spomenuo kao svojevrsni rudnik svoga vremena.
Ne smeta meni ni da 3D (nekadasnji Ditin proizvod) kao reklama stoji na Slobodinom dresu, ako ce te firma hraniti veliki broj porodica i ujedno finansirati nasu Slobodu. Sve ovo govorim samo zbog necijih potenciranja kako grad i dalje ne stoji dovoljno uz klub i kao trebao bi dati i tih ''mizernih'' 600.000, a sa tim parama sigurno da bi mogao potpomoci jednu Ditu da krene sa ozbiljnijom proizvodnjopm, pa makar to u pocetku bilo na kantonalnom nivou (ili eto Federalnom), a ja ne bih kupovao nekakav PUT i svakojake deterdzente za pranje sudja, vec bih koristio 3D, tako pomagao nasu firmu, a onda nasim pomaganjem pomagala Slobodu. Sve ovo izgleda lagano i lijepo na papiru/forumu, znam to, ali neko mora poceti i tako razmisljati.

I sam zamjenik gradonacelnika je rekao kako prije nisu izdvajali vise sredstava jer su i uprave bile neozbiljne, sada su prepoznali neciji trud i hvala im.
Mislim da ti nisi fudbalski zaljubljenik , pogotovo ne u slobodu. idi ti na forum o privrednim temama pa tamo drži ders o preduzećima. Moj Polihem propao , ja na ulici i opet se ne bavim privredom na ovom forumu .
Ja volim FK Tuzla City

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 10 jan 2015, 19:04

sloboda72 je napisao/la: Mislim da ti nisi fudbalski zaljubljenik , pogotovo ne u slobodu. idi ti na forum o privrednim temama pa tamo drži ders o preduzećima. Moj Polihem propao , ja na ulici i opet se ne bavim privredom na ovom forumu .
Subjektivno rasudjujes drug.

Rodjen sam tik uz pomocni stadion na Tusnju, sa prozora sam mogao gledati utakmice, bio na tribini i u ratu i bodrio nase momke kako sam mogao i kad god sam mogao kada vas masa nije htjela ili nije bila u mogucnosti tako da ne dajem ti za pravo da mi govoris kako ne volim Slobodu ili da je volim manje od tebe ili bilo koga ovdje samo zato sto citas pausalno ono sto napisem. Vidio sam vas jucer na sjednici, k'o picici se svi usute, a po forumima prateci vas ordenje bi vam trebalo dati.

Svoj ti pos'o.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 jan 2015, 19:06

Claus je napisao/la:Opet smo u nezgodnom položaju. Gradu se više nema šta zamjeriti, dodijelili su nam za naše prilike ogromna sredstva. Šta ćemo s TK, koji već godinama ne daje ni marke Slobodi :?: Ostaje samo nada da će se u narednih nešto manje od 7 dana nekako pronaći dodatna sredstva putem sponzora, ali sve mi se čini da nema ništa od toga.

Azmir je očigledno otkrio karte i jasno rekao koliku podršku želi i šta je spreman dati klubu zauzvrat, tako da je elegantno skinuo pritisak sa sebe i prebacio ga na druge. Bojim se da poslije idućeg petka neće biti sredine. Ili ćemo s ogromnim budžetom sljedeće sezone jurišati na Evropu i trofeje, ili nam se sprema identična sudbina KK-a. A mislim da smo poslije svega zaslužili da nam se nešto lijepo dogodi. :roll:

Također želim pohvaliti povratak starog grba, koji je doduše modifikovan, ali koji izgleda fantastično i mnogo ljepše od dosadašnjeg molerskog. :D
Faraon može animirati vlasnike firmi koje dobovaju poslove na tenderima u Tuzli , godinama.
Ja volim FK Tuzla City

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 10 jan 2015, 19:07

Što bi mogli vi sad naguziti malog Pirića :D

Nantess
Kontakt:

Post Postao/la Nantess » 10 jan 2015, 19:13

Moze li slika sada tog grba koji ce biti ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.