ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 14 feb 2015, 11:53

Tačno je sve što si napisao, ali govorimo o tome da je on već dvije godine oslobođen igranja Masters 1000 turnira. Igrat će ih samo ako on to želi, a ako ne želi - pa ne treba mu nikakvo opravdanje. Samim tim ne mora igrati toliki broj turnira kao ostali igrači, iako će to naravno utjecati na njegov ranking. On sam je na početku sezone najavio da će igrati manje turnira u 2015. i da će ih zbog toga morati više osvajati.

Moje pitanje je zašto onda igra toliko turnira na kojima nema šanse da ode daleko :?:

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 14 feb 2015, 12:23

Claus je napisao/la:Tačno je sve što si napisao, ali govorimo o tome da je on već dvije godine oslobođen igranja Masters 1000 turnira. Igrat će ih samo ako on to želi, a ako ne želi - pa ne treba mu nikakvo opravdanje. Samim tim ne mora igrati toliki broj turnira kao ostali igrači, iako će to naravno utjecati na njegov ranking. On sam je na početku sezone najavio da će igrati manje turnira u 2015. i da će ih zbog toga morati više osvajati.

Moje pitanje je zašto onda igra toliko turnira na kojima nema šanse da ode daleko :?:
Pa naravno da ne treba opravdanje. I ja isto mislim da bi trebao igrati neke druge turnire ali on to ocito ne zeli. Zeli iskoristiti svoje mjesto na ATP listi i igrati najbolje turnire dok jos ima priliku. A da li ima sanse ili nema da ode daleko nikad se ne zna. Prosle godine je dobro igrao sljaku, iako je postao otac u tom trenutku.
S njim se nikad ne zna. Covjek se toliko puta vracao kad su ga svi otpisali, kad su svi vjerovali da je njegov kraj. Toliko je godina prisutan na ATP Touru. Prilagodjavao se igracima, mijenjao reket, gledao smjenee generacija, mijenjanje podloge... i sve vrijeme je u vrhu. Prkosi vremenu i traje. Do kada...
Meni je svejedno sta ce i kada igrati.... dovoljno je vidjeti da izlazi na teren da pokaze jos malo svoju magiju. Sve ostalo je nebitno. Zaduzio je toliko tenis i njegove navijace da je svaki njegov potez opravdan.
Toliko sam ga pratio i pratim jos uvijek da ni sam ne znam sta cu kada ode.... treba se i na to pripremati!
UKRATKO
Brojevi kažu: 17 Grand Slam titula, 302 sedmice na prvom mjestu ATP liste. Fanovi kažu: 'Najveća legenda u historiji tenisa.', a on kaže: "Nemojte govoriti o historiji... još uvijek je stvaram!'' :bow:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 feb 2015, 12:26

jedan roger federer sigurno (još) ne misli da postoji neki turnir koga on ne može osvojiti :mrgreen:

rekao je već sto puta da će o penziji početi razmišljati tek poslije olimpijade u riju ... vidjećemo kako će sve to fercerati

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 feb 2015, 12:46

Mislim da je trebao izabrati Miami nego Monte Carlo, veće šanse ima da osvoji Miami nego MC ali valjda zna šta radi. Ide još tom tematikom da je No.2 i da bira samo najjače turnire i on kao istinski šampion ne misli da može da ne osvoji bilo koji turnir.

Baš kao što kaže, @BARNYCLE kad ode Federer ne znam hoću li ovaj sport pratit sa istim žarom, bar ne ove velike turnire. Ako se neki igrač u međuvremenu iz BiH ne pojavi na velikoj smotri tenisa, mala mugćnost. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 14 feb 2015, 13:23

Kakav Miami, sporiji od Monte Carla

Ovi turniri na sljaci nebitni totalno, nema tu neke velike filozofije, sanse da ode do kraja na tim tunirima su veoma male.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2015, 19:39

Unofficialpage je napisao/la:Ako se neki igrač u međuvremenu iz BiH ne pojavi na velikoj smotri tenisa, mala mugćnost. :D
Vidjećeš još ove sezone da se već pojavio :njanjanja:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 feb 2015, 20:27

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ako se neki igrač u međuvremenu iz BiH ne pojavi na velikoj smotri tenisa, mala mugćnost. :D
Vidjećeš još ove sezone da se već pojavio :njanjanja:
Ako Bog da. Da ga gledamo u završnicama turnira. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 15 feb 2015, 01:42

[youtube][/youtube]

Htio da se prisjetim starog Rogera, pa reko da pogledam ovaj mec. Nevjerovatni udarci s obje strane, nevjerovatan Roger koji pogadja i stize sve moguce i nemoguce, nevjerovatan (mozda i najbolji ikada) dvorucni backhand Agassija... Pa ovo je bilo milina gledati. Nadal, Djokovic, Murray samo cine danasnji tenis dosadnim, kada se svede sve. I neka mi neko kaze da ovaj Roger nije mogao pobijediti svakog igraca iz danasnje ere, te da je za veliki broj titula "zasluzna" losa konkurencija tog vremena.
Izdržati, to je temelj vrline!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 feb 2015, 01:55

Federer je svaku titulu koju je osvojio apsolutno zaslužio, a to potvrđuju i njegove igre u ovim poznim teniskim godinama.

Ipak, ono što je nevjerovatnije na ovom klipu jeste to što je 35-godišnji Agassi protiv Prime Federera kod 1-1 u setovima imao brejk prednosti u trećem. Da nije bilo Super Saturday, te da se Agassi u prethodnim mečevima sa Blakeom, Malisseom i Ginepriom nije toliko istrošio (sva 3 meča u 5 setova), možda bi i slavio ovdje.

Velika šteta što je bio budala tokom večeg dijela svoje karijere, nevjerovatno mi je da pored njegovog imena stoji samo 8 osvojenih GS-ova.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2015, 15:22

formance je napisao/la:Federer je svaku titulu koju je osvojio apsolutno zaslužio, a to potvrđuju i njegove igre u ovim poznim teniskim godinama.

Ipak, ono što je nevjerovatnije na ovom klipu jeste to što je 35-godišnji Agassi protiv Prime Federera kod 1-1 u setovima imao brejk prednosti u trećem. Da nije bilo Super Saturday, te da se Agassi u prethodnim mečevima sa Blakeom, Malisseom i Ginepriom nije toliko istrošio (sva 3 meča u 5 setova), možda bi i slavio ovdje.

Velika šteta što je bio budala tokom večeg dijela svoje karijere, nevjerovatno mi je da pored njegovog imena stoji samo 8 osvojenih GS-ova.
nije mu valjao dobavljač bijelog...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 feb 2015, 21:30

Wawrinka uzeo titulu i Rotterdamu (4-6 / 6-3 / 6-4) a Vanni nije uspio uzeti titulu u Sao Paolu, Cuevas je slabio isto 2-1 u setovima ( 6-4 / 3-6 / 7-6(4)).

Damir Dzumhur!!!!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 15 feb 2015, 21:50

Neda se Tomašu protiv Stana nikako :hmmmmm:

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 feb 2015, 23:16

Kao sto i rekoh, Roger ide u Istanbul ove godine! :njanjanja: 5 turnira na sljaci! :opaopa:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 feb 2015, 02:10

BARNYCLE je napisao/la:Kao sto i rekoh, Roger ide u Istanbul ove godine! :njanjanja: 5 turnira na sljaci! :opaopa:
čemu se koji klinac raduješ? to je samoubistvo!
trava je njegova šansa...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 feb 2015, 09:04

Nije to samoubistvo, sa finansijskog aspekta naravno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 feb 2015, 14:44

Virtu4l je napisao/la:Nije to samoubistvo, sa finansijskog aspekta naravno.
pa ako on nije zaradio ne znam ko jeste...
samo da vas podsjetim da kad damir bude igrao na atp u BA ovdje pišite
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 18 feb 2015, 15:50

Ja cu ipak na bh tenis bolja amosfera tamo :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 feb 2015, 19:03

UnSub je napisao/la:Ja cu ipak na bh tenis bolja amosfera tamo :D
Pisat ćemo i ovdje i tamo. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 feb 2015, 20:13

Unofficialpage je napisao/la:
UnSub je napisao/la:Ja cu ipak na bh tenis bolja amosfera tamo :D
Pisat ćemo i ovdje i tamo. :mrgreen:
ma ne volim ja gužvu... ja sam na SP u rukometu najviše pisao na Chat temi... ne volim kada dođu ljudi koji su juče čuli za damira i tenis...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

matej187
Kontakt:

Post Postao/la matej187 » 19 feb 2015, 12:49

BARNYCLE je napisao/la:Kao sto i rekoh, Roger ide u Istanbul ove godine! :njanjanja: 5 turnira na sljaci! :opaopa:
gdje si to vidio???

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.