Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

NBAtips
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la NBAtips » 05 mar 2015, 11:26

NBAtips je napisao/la:Za veceras igraci:

Bogdanovic manje, Hill više, Ariza manje i Bledsoe manje.

Sretno

Zeznuo me Bojan, da nije bio BO ne bi ni on igrao 20+ minuta ali šta je tu je. Hill, Ariza i Bledsoe lagano :)

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 05 mar 2015, 11:46

Clutch je napisao/la:Nisam odavno pisao, ali evo pošto je noćas bogata noć, odlična ponuda, da bacim poneku analizu! :D

Ibaka 16.5 manje

Ibaka je ofanzivno dosta limitiran igrač, i poene postiže šutem s poludistance, ili zakucavanjem nakon asistencije. Dakle dosta ovisi o šutu, dok leđnu tehniku ne koristi, tako da mu se lopta pod koš i ne spušta. Bitna stvar za znati, jer Oklahoma je u nedavnom tradeu dovela Enesa Kantera koji ima jako lijep ofanzivni arsenal tako da je on taj visoki igrač preko kojeg Oklahoma traži poene pod košem, dok je Ibaka sjajan u odbrani i njegov glavni zadatak je upravo igranje odbrane i rim protekcija, dok u napadu najčešće širi reket zbog Westbrookovih ulaza i čeka udvajanje kako bi ostao sam na šutu. Kad već spomenuh Westbrooka, moram naglasiti da se on noćas vraća u tim, tako da će ofanzivna odgovornost Ibake biti još i manja, nego li recimo u prethodnoj utakmici, u kojoj su izostali i Durant i Westbrook, pa je Ibaka ubacio 18 poena. Westbrook se ne libi uzet šut kad god mu je qrcu ćejf, a s obzirom u kakvoj formi igra, ne vidim zašto bi noćas bilo drugačije. Oklahoma na klupi ima još jednog Westbrooka, a on se zove Dion Waiters, još jedan siledžija pa će Ibaka noćas imati dosta težak zadatak da uopšte uputi loptu prema košu, a kamoli prebaci ovih 16 poena.
Uz to, igraju i protiv Philadelphie, najlošijeg tima lige, gdje bi trebao biti izvjestan blowout, pa će vrlo vjerovatno imati skraćenu minutažu, a treba uzeti u obzir i da Oklahomi već sutra slijedi nova utakmica protiv pod košem jakih Bullsa pa će Ibaka sutra biti dosta potrebniji ekipi nego noćas.

C. Paul 19.5 preko

Ovaj čovjek je jednostavno majstorčina. Povredom Griffina je kompletan teret stavio na svoja leđa, i od tada Clippersi igraju dosta dobro, a Paul u zadnjih 5 utakmica ubacuje 25 poena u prosjeku. Druge kladionice su podigle svoje granice, ali u Sportplusu je granica ostala na 19,5 tako da ja to uzimam bez razmišljanja. Večerašnji matchup mu je Damian Lillard, koji ga sigurno neće moći čuvat', stoga očekujem da ga možda i Wesley Matthew preuzme koji je ipak nešto bolji defanzivac od Lillarda. Međutim, to nije toliko ni bitno, jer Paul je takav igrač da može svakom ubaciti 20+ poena kad želi. S obzirom da će ovo biti utakmica brzog tempa i na dosta poena, te da Paul, otkako nema Griffina, dosta više forsira šut, ova granica je jako izgledna za prolaz.

L. James 27.5 preko

Ovdje se samo bojim blowouta jer je Torotno u qrcu, ali bio je i sinoć pa je LeBron i pored toga ubacio 27 poena. Jednostavno je nezaustavljiv, a uz to dosta i forsira u zadnje vrijeme pa je tako u posljednje 3 utakmice uzeo 25, 35 i 23 šuta i zabio 42, 37 i 27 poena. Love je prehlađen, i neće noćas biti na 100%, dok se Irving vratio nakon povrede ali sigurno će mu biti potrebna utakmica ili dvije da uhvati pravi ritam, tako da od LeBrona i noćas očekujem da uzme 20+ šuteva, što bi uz poneko slobodno bacanje (kojih će sigurno biti jer dosta često napada obruč), i formu u kojoj igra, moralo biti dovoljno za novu 30+ partiju. Uz to u gostima u prosjeku ubacuje 28 poena, a na 0 dana odmora (što je noćas slučaj) forsira najviše i tada zabija skoro 30 poena u prosjeku. Nisam imao potrebu da pišem ovo sve, jer sama forma LeBrona je dovoljna za pukunt' ga over, ali eto ako se neko dvoumio, nadam se da je pomoglo.

To su mi 3 dosta sigurna tipa za noćas, a preporučio bih još i Gasola preko 17.5 jer je Houston bez Howarda pod košem, tako da on noćas neće imat' pravog čuvara. Druga dva glavna igrača Memphisa su u problemima, Conley već neko vrijeme vuče blažu povredu ruke što se jasno oslikava na njegovim procentima šuta, dok Randolph ima problem s prehladom i upitan je za noćas, a i ako nastupi neće biti na 100%, tako da očekujem da Memphis noćas dosta ide na Gasola koji bi morao iskoristiti povoljan matchup. Zadnju tekmu protiv Houstona je zabio 32 poena, a još je tad igrao i Howard.

Od ekipa Brooklyn, Minnesota i Cavsi uzimaju. Sretno.
Ispratio igrace:

Toronto - Cleveland
Broj koševa Cleveland/L.James (27.5), uključujući produžetke
Tip:Više1,85
112:120
L.A. Clippers - Portland
Broj koševa L.A. Clippers/C.Paul (20.5), uključujući produžetke
Tip:Više1,85
87:87
93:98
Oklahoma - Philadelphia
Broj koševa Oklahoma/S.Ibaka (15.5), uključujući produžetke
Tip:Manje1,75
110:110
123:118
Ulog :6,00 €
Kvota:5,99
Eventualni dobitak:35,94 €
Isplata:35,94

Zivio Clutch!!!!

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 05 mar 2015, 13:41

slika

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 05 mar 2015, 15:11

Clutch je napisao/la:Nisam odavno pisao, ali evo pošto je noćas bogata noć, odlična ponuda, da bacim poneku analizu! :D
Stari doktor Clutch!!!
Nema te dugo drug, nek si se vratio i pisi cesce ovdje. Kako tebe nema i moj racun u kladionicama je tanji :tokralju:

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 mar 2015, 15:20

LloriS je napisao/la:Favors 15,5 OVER
Gasol 17,5 OVER
Aldridge 23,5 OVER
Ibaka 15,5 UNDER

Duncan 13,5 OVER
Did stari, na moj tiket neces vise :facepalm:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 05 mar 2015, 15:43

Danas probat kako Bog zapovijeda:

Juventus
Sporting
Legia
Steaua

Na 5 KM, oko 60 isplata!

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 05 mar 2015, 15:53

Lutrija BiH:
Boras - Uppsala 1 1,50

Samo je u Lutriji 1,50. U Premieru je pala na 1,25. U stranim kladionicama kvota pada. Za Uppsalu ova utakmica i nije toliko bitna jer bi trebali zavrsiti na 6. mjestu prije play-offa. Nisu u nekoj formi. U zadnjih 5 kola 4 utakmice su izgubili. Boras je na 3. mjestu i s pobjedama u zadnja 3 kola moze napredovati, a to im je vazno zbog bolje pozicije u play-offu i prednosti domaceg terena. U zadnjem kolu igraju prvoplasirana ekipa Norrkoping protiv drugoplasiranog Sodertaljea i tu Boras vidi svoju sansu da jednu od navedene 2 ekipe prestigne. Ako misle to ostvariti moraju dobiti vcrs. Forma im je dobra - u zadnjih 5 kola imaju 4 pobjede i 1 poraz. Uppsala ih je ove sezone dobila oba puta na guzove. Ne vjerujem da mogu i treci put (bilo bi previse) jer je Boras po igracima kvalitetnija ekipa. To pokazuje i tabela. Nadam se da ce ovaj put to pokazati i na terenu protiv Uppsale. U Lutriji po meni odlicna kvota :D Sretno :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 mar 2015, 15:59

slika
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 mar 2015, 16:11

Marjanovic 13,5 OVER

Zvezda docekuje Maccabi veceras, Marjanovic je na prosjeku od 16,1 poen za 27 minuta u igri. Ja sam ga odigro iz razloga sto Maccabi nema visokih igraca pod kosem pa osim Schortsanitisa koji je 206cm i koji igra na poziciji centra uz njega je tu jos Alex Tyus 203 cm, sto je za 18cm nize od Marjanovica. U prvom mecu im je postigao 10 poena uz sut 4/10. Veceras ocekujem dosta poena i mislim da bi Bobi veceras mogao uzeti dosta suteva jer je visinom daleko iznad igraca Macabia, pa bi to Zvezda morala koristiti.

De Colo 14,5 OVER

De Colo ove sezone igra odlicno i prosjek mu je 15,5 poena za 28 minuta, igrac je koji dosta ulazi pod kos i cesto ide na slobodna bacanja koja izvodi 94%. Veceras CSKA gostuje Laboralu, ekipi koja igra meceve na dosta poena bas kao i CSKA te bi trebalo ocekivati i mec sa velikim brojem poena. De Colo je u njihovom prvom mecu u Moskvi postigao 17 poena.

Tomic 11,5 OVER

Tomicu je u ovom dijelu EL prosjek 13,3 poena i u posljednjih 6 meceva je isao preko ove granice, a u posljednja tri je igrao od 30 do 35 minuta. Minutaza je sasvim korektna i u ovako vaznom mecu veceras za Barcelonu mislim da ce Tomic imati slicnu minutazu te uzeti 10-ak suteva. Cesto ide i na liniju slobodnih bacanja, granica nije visoka a ove sezone je znao i za poluvrijeme da predje ovu marginu, realno ga je ocekivati na 12+ poena u ovom mecu.

Panathinaikos - Barcelona 2 1.95@ SP

Barcelona u drugom krugu EL ne igra ubjedljivo i trenutno su na omjeru od 5 pobjeda i 3 poraza, stim da u gostima imaju tri poraza bez pobjede. Panathinaikos je takodje na omjeru od 5-3 a kuci su trenutno bez poraza 4-0.
Barcelona je sigurno kvalitetnija ekipa od domacina i imaju "duzu klupu" za ekipu kakva je Barcelona puno bi bilo da ostanu porazeni i u cetvrtom mecu na gostovanju. Veceras su kompletni, i mislim da ce veceras da uzmu grke i samim tim budu korak blize plasmanu u 1/4 finale.

Preporucio bih jos jedan singl:

Zvezda - Maccabi 1
2.50@

Kako sam cuo Zvezdi je rodjendan danas pa sigurno u punoj dvorani i pred svojim navijacima mogu dobiti ponos Izraela, ako je mogla Alba u gostima ih dobiti moze i Zvezda kuci pred 20 hiljada navijaca.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 05 mar 2015, 16:38

Evo za danas cetri listica po markicu:

1.listic -Bet Live:

10.5/Navarro J.C. MANJE @1.85
10.5/Slaughter A.J. VISE @1.85
14.5/De Colo N. MANJE @1.85
Bern - Lausanne 1 @1.75
dng/Esbjerg - Aalborg 2D (gost daje gol @1.40
Legia-Slask W. 1 @1.70
odg/Pet.Ploiesti-Steaua (oba daju gol) @2.00
dng/Juventus - Fiorentina 2D (gost daje gol) @1.70

Kurs: 89,66

2.listic - Sport plus:

(13.5)Marjanović B. VISE 1.85
(9.5) Diamantidis D. MANJE @1.85
(11.5)Doellman J. 1.85 @MANJE
164.5/Laboral Kutxa - CSKA Moskva MANJE
(13.5)Maccabi T.A. - Smith D. MANJE
151.5/Crvena Zvezda - Maccabi T.A MANJE

Kurs: 40.09

3 listic - Bet live:

TOP/FC Kopenhagen - Randers 1 @1.95
TOP/Jokerit - Din.Minsk 1 @1.65
odg/Esbjerg-Aalborg (oba daju gol) @1.85
11.5/Bjelica N. VISE @1.85
14.5/Thompkins VISE @1.85
4.5/Zug-Davos VISE @1.57
-11.5/Fenerbahce - N.Novgorod 2 1.85

Kurs:59.17

4 listic - Bet live:

Legia-Slask W. 1/1 @2.55
OG3+Pet.Ploiesti - Steaua (oba daju i 3+) @3.15
OG3+Esbjerg - Aalborg (oba daju i 3+ @2.55
odg/Nacional M.-Sporting L. (oba daju) @1.90

Kurs:38.92
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

reha87
Kontakt:

Post Postao/la reha87 » 05 mar 2015, 16:55

Jokerit kp1
Juventus 1
Brest - Auxerre under 2.5

Sretno!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 mar 2015, 17:32

Duoble:

South America, Copa Libertadores
----------
Atletico Nacional - Estudiantes La Plata
Pick: Over 2.5 , 2.50 @ Bet365

Over 2.5 goals Juan Aurich v San Jose 2.10

Pratio sam neke analize, ovdje se očekuju golovi večeras, probat ću u dublu na veći ulog

Singles:

:arrow: Angelholm vs. Norrby (švedski kup) više od 3,5 gola @ 2,5

:arrow: Laboral Kutxa - CSKA Moscow
Pick: Laboral Kutxa ML
Odds: 3.55

:arrow: Djurgarden v IFK Norrkoping 2 @3.20

Ima rizika, pogotovo na košarci, ali su mi ove kvote jednostavno predobre da ne bih probao. Prvi par mi je jači ulog, ostala dva na srednji...
Agieren statt reagieren

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 mar 2015, 17:43

Prepisivanje+filozofiranje

Brest- Auxerre 2+ 1.40 - ako i od cega dobijem cir to ce biti padovi na ovoj igri... I glup sam sto je forsiram, ali ne mogu odoliti ovoj kvoti za samo dva gola na tekmi... Znao sam je u 10oj minuti prolaziti
Legia- Slask 1 1.60 - kvota ozbiljno pada na domacina koji je u prosloj tekmi prekinuo crni niz u koji su bili uplali... Kvaliteta je debelo na njihovoj strani
Juventus- Fiorentina gdg 1.70 - ovo je filozofiranje :mrgreen: Ako se uzme u obzir cinjenica da je Fiorentina u fenomenalnoj formi, te da odbrana Juvea protiv ovakvih protivnika redovno prima u zadnje vrijeme, tesko da sam mogao odloliti po ovoj kvoti
Marjanovic 14+ 1.85 - prepisao, i tu nemam sta dodati... Ne razumijem se, opste :problem:
Concerneau- Guingamp (SP) 2 1.70 - ovo je ili poklon dana, ili zavala dana... Osim domaceg terena, sve ostalo je na strani gotiju ovdje... i to debelo. Samo jos to dokazati i u praksi
Nacional- Sporting ddg 1.55 - ovaj Nacional je kuci odlican, i ako imaju ikakvih ambicija za prolaz, veceras je prilika da se pokazu

Kvota: 18.56

:salut:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 05 mar 2015, 18:41

[quote="alex1991"]Evo nekih danasnjih parova po meni veoma izglednih:
nogomet,singapur 13 00 h
harimau vs warriors-oba tima daju go @1,55 - singapurska liga,oduvijek poznata po mnostvu golova i efikasnoj igri.tako da ocekujem i na ovom mecu nesto slicno

tenis,challenger quimper 13 45 h
brands vs authom @2 @1,9-authom,ovdje potcjenjen,jeste da je brands poznatije tenisko ime,ali on je bio povrijedjen,i jos nije ni blizu prave forme,dok authom igra u sjajnoj formi u zadnjih 26 meceva,nakon oporavka od povrede ima skor 21-5,i najvise tih pobjeda je bas na ovakvim turnirima na kakvom igra danas a to je indoor,prosle sedmice izgubio na challengeru u francuskoj u polufinalu od kasnijeg osvajaca gombosa,po ovoj kvoti se ovo mora uzet

nogomet,prijateljska utakmica 18 00 h
bodo glimt vs aalesnud @oba tima daju go @1,50-prijateljski duel,norveske ekipe,podjednake kvalitete,sta ocekivati osim pregrst golova

ukupna kv.4,42

WINN :kafa:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Explicity
Kontakt:

Post Postao/la Explicity » 05 mar 2015, 18:51

Po meni najsigurniji par večeras Neshville - Ny Islanders - 1, ili ako se igra neka sigurica konačni pobjednik 1 !!!
Niko nas ne konta, za sve smo neshvaćeni
svi ste protiv Tuzle, bit ćete uhvaćeni !!!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 05 mar 2015, 18:55

161,5/Fenerbahce-Nizhny Novgorod više 1.80
17,5/Goudelock A. (Fener-Nizhn) više 1.85
18,5/Rochestie T. (Fener-Nizhn) više 1.85
6.16

padam sva tri :urnebes:

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 05 mar 2015, 19:01

U ponedjeljak su esbjerg i alborg odradili prelaz iz 1/2 rezultat 1:3, danas ponovo igraju u kupu, sta mislite sta bi bilo najpametnije večeras odigrati?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 05 mar 2015, 19:13

Obje ekipe igraju jak ritam, 3 utakmice u 7 dana, sigurno ce biti rotacija
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 05 mar 2015, 19:14

9.5/Kaun - 1
9.5/Kalinic -1

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 05 mar 2015, 19:14

9.5/Kaun - 1
9.5/Kalinic -1

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.